Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Σεπτεμβρίου 2014 04:42

Αυξάνεται ο παγκόσμιος τζίρος των δικτυακών καμερών παρακολούθησης

Η Κίνα ελέγχει το 30% της παγκόσμιας αγοράς συστημάτων βιντεοεπιτήρησης

Γράφει: Δημήτρης Σταμούλης

Featured | Η παγκόσμια αγορά του εξοπλισμού για συστήματα βιντεοεπιτήρησης παρουσίασε αύξηση κατά 7% το 2013, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία που επεξεργάστηκε το ινστιτούτο IHS. Η έρευνα αποκαλύπτει, επίσης, ότι η συνεχιζόμενη μετάβαση από τον αναλογικό στον δικτυακό εξοπλισμό επιταχύνθηκε κατά το ίδιο έτος, με σημαντικά κέρδη σε όλες τις μεγάλες περιοχές του κόσμου που συμμετείχαν στην έρευνα (Ευρώπη, Αμερική, Κίνα και Ασία).

Το ινστιτούτο ερευνών ΙΗS και ο αναλυτής Jon Cropley, προβλέπουν ότι «ο ρυθμός αυτής της μετάβασης από τον αναλογικό στον δικτυακό εξοπλισμό, θα συνεχίσει να είναι ταχύς το 2014 και το 2015, ενώ ελαφρά επιβράδυνση αναμένεται να σημειωθεί από το 2016 και μετά. Στα επόμενα δύο χρόνια μια σειρά από μεγάλους προμηθευτές θα συνεχίσουν να εστιάζουν τις προσπάθειές τους στον εξοπλισμό δικτύου τους».

Ο κύκλος εργασιών στην παγκόσμια αγορά εξοπλισμού για συστήματα βιντεοεπιτήρησης για το 2014 αναμένεται να ανέλθει στα 15 δισ. δολάρια, αυξημένος κατά 1,5 δισ. δολάρια, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2013 (13,5 δισ. δολάρια).

Ορισμένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα που αφορούν την εν λόγω αγορά στην συγκεκριμένη έρευνα του IHS είναι:

– Ένας αξιόλογος αριθμός κινεζικών εταιρειών υπολογίζεται ότι ενίσχυσαν το μερίδιό τους στην αγορά σε περιοχές έξω από την Κίνα, για το έτος 2013. Οι εταιρείες αυτές σκοπεύουν να προσφέρουν προϊόντα με χαμηλές τιμές και αυτός είναι ίσως ο σημαντικότερος παράγοντες που σε αυτές τις περιοχές καταγράφηκε σημαντική μείωση τιμών.

– Η Κίνα εκτιμάται ότι για το 2013 ήταν η μεγαλύτερη περιφερειακή αγορά εξοπλισμού για συστήματα βιντεοεπιτήρησης, κατέχοντας περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου κύκλου εργασιών της αγοράς στο συγκεκριμένο έτος.

– Από την άποψη του τζίρου, η αγορά δικτυακών καμερών ήταν πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την αγορά αναλογικών καμερών το 2013. Ωστόσο, η συνολική εμπορική διακίνηση δικτυακών καμερών δεν προβλέπεται να υπερβεί εκείνη των αναλογικών καμερών νωρίτερα από το τέλος της δεκαετίας.

– Οι προβλέψεις για δικτυακές κάμερες με 4 Megapixels και άνω έχουν αυξηθεί, ενώ καταγράφεται αύξηση της ζήτησης για δικτυακές κάμερες 180/360 μοιρών και κάμερες υπερυψηλής ανάλυσης 4Κ.

– Η προμήθεια του εξοπλισμού για συστήματα βιντεοεπιτήρησης παραμένει ιδιαίτερα κατακερματισμένη. Οι δεκαπέντε μεγαλύτεροι προμηθευτές αντιπροσώπευαν μόλις πάνω από το 50% της αγοράς το 2013.

– Παρά το γεγονός ότι μειώνεται η εμπορική διακίνηση των αναλογικών καμερών και DVRs, θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα καθόλη τη διάρκεια της περιόδου των προβλέψεων.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...