Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
18 Φεβρουαρίου 2015 02:51

Νέες τεχνολογίες στα Κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV)

52568c24e240b502dc9c33c846cdefde XL 82d8e921

Τον τελευταίο χρόνο βιώνουμε ιστορικές αλλαγές στην τεχνολογία των Κλειστών Κυκλωμάτων Τηλεόρασης (CCTV), με βασικότερη την μετάβαση από τα κοινά αναλογικά συστήματα στα συστήματα υψηλής ευκρίνειας. Στη μετάβαση αυτή, έχει βοηθήσει σημαντικά η τεχνολογία HD-CVI (High Definition over Composite Video Interface) η οποία επιτρέπει την μετάδοση, μέσω ομοαξονικού καλωδίου.Τον τελευταίο χρόνο βιώνουμε ιστορικές αλλαγές στην τεχνολογία των Κλειστών Κυκλωμάτων Τηλεόρασης (CCTV), με βασικότερη την μετάβαση από τα κοινά αναλογικά συστήματα στα συστήματα υψηλής ευκρίνειας. Στη μετάβαση αυτή, έχει βοηθήσει σημαντικά η τεχνολογία HD-CVI (High Definition over Composite Video Interface) η οποία επιτρέπει την μετάδοση, μέσω ομοαξονικού καλωδίου, υψηλής ανάλυσης σήματος Video (έως 1080P), σε αποστάσεις που φτάνουν και τα 500 μέτρα, χωρίς την ανάγκη ενισχυτικών συσκευών.

Η τεχνολογία ΗD-CVI έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι της παλιάς αναλογικής τεχνολογίας.

  • Έχει δυνατότητα ανάλυσης έως 1080p (1280 x 1080 εικονοστοιχεία), έναντι 960Η (960 Χ 576 εικονοστοιχεία) του αναλογικού CCTV.
  • Η μετάδοση μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο μέσω ομοαξονικού καλωδίου όσο και μέσω UTP, σε μεγάλες αποστάσεις, χωρίς τη χρήση ενισχυτικών διατάξεων.
  • Έχει τη δυνατότητα μετάδοσης ήχου μέσω του ίδιου καλωδίου.
  • Έχει τη δυνατότητα μετάδοσης πρωτοκόλλου RS-485 μέσω του ιδίου καλωδίου, που επιτρέπει τον έλεγχο του OSD menu της κάμερας και, αν αυτή διαθέτει φακό zoom, τον χειρισμό του φακού από απόσταση.
  • Δεν παρουσιάζει καθυστέρηση στην απεικόνιση.
  • Παρουσιάζει υψηλή ανοσία στις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές.
  • Τα καταγραφικά HD-CVI είναι υβριδικά, έχοντας τη δυνατότητα να απεικονίσουν και να καταγράψουν κάμερες IP που υποστηρίζουν πρωτόκολλο ONVIF.
  • Το κόστος των καταγραφικών και των καμερών HD-CVI είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από αυτό ενός συστήματος αναλογικού CCTV.
  • Είναι πολύ εύκολη η αντικατάσταση ενός αναλογικού συστήματος CCTV με ένα ΗD-CVI. Απαιτείται μόνο η αντικατάσταση των καμερών και του καταγραφικού και η διατήρηση των καλωδίων, στις περισσότερες περιπτώσεις, γεγονός που μειώνει το εργατικό κόστος και το χρόνο αντικατάστασης.

Από τα παραπάνω, φαίνεται ότι οι απαιτήσεις για ένα σύστημα καταγραφής αυξάνονται. Είναι πολύ κρίσιμη, λοιπόν, η επιλογή του κατάλληλου σκληρού δίσκου για την τήρηση των δεδομένων καταγραφής. Ο σκληρός δίσκος είναι η “καρδιά” του συστήματος καταγραφής. Λειτουργεί αδιάλειπτα 24 ώρες τη μέρα / 7 μέρες την εβδομάδα σε δύσκολες, πολλές φορές, συνθήκες και είναι πολύ κρίσιμη η επιλογή ενός κατάλληλου σκληρού δίσκου για την τήρηση των δεδομένων καταγραφής.

Η εταιρία μας, μετά από αρκετές δοκιμές, έχει καταλήξει στη χρήση σκληρών δίσκων της σειράς Purple της Western Digital για τους παρακάτω λόγους:

  • Είναι απόλυτα συμβατοί με οποιοδήποτε τύπο καταγραφικού, είτε είναι αναλογικής τεχνολογίας, είτε IP είτε ΗD-CVI.
  • Διαθέτουν την αποκλειστική τεχνολογία All frame, που επιτρέπει καταγραφή και αναπαραγωγή υψηλής ευκρίνειας εικόνας με πραγματική κίνηση, χωρίς την απώλεια εγγραφών.
  • Διαθέτουν χαμηλή κατανάλωση ισχύος. Αυτή η παράμετρος είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι οι συνθήκες λειτουργίας των καταγραφικών είναι δύσκολες και πολλές φορές λειτουργούν σε συνθήκες με υψηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  • Διαθέτουν τεχνολογία Intelliseek η οποία υπολογίζει την βέλτιστη ταχύτητα αναζήτησης ώστε να μειώνεται ο θόρυβος, η κατανάλωση ισχύος και οι δονήσεις, παράγοντες που μειώνουν την ζωή ενός σκληρού δίσκου.
  • Διαθέτουν εγγύηση καλής λειτουργίας 3 ετών.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...