Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
20 Ιανουαρίου 2016 16:13

Cloud computing και virtualization ωθούν την αγορά των Data Centers

Γράφει: Δημήτρης Σταμούλης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F21c2bb200311df32de2c750b3d42dc4d XL

Μια νέα έκθεση εκτιμά ότι το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αλλά και η διαρκής άνοδος των αναγκών για monitoring, θα αποτελέσουν κρίσιμους παράγοντες που θα προσδώσουν περαιτέρω ώθηση στον τομέα της ασφάλειας των data center.

Μια νέα έκθεση εκτιμά ότι το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, αλλά και η διαρκής άνοδος των αναγκών για monitoring, θα αποτελέσουν κρίσιμους παράγοντες που θα προσδώσουν περαιτέρω ώθηση στον τομέα της ασφάλειας των data center.

Η παγκόσμια αγορά ασφάλειας data center προβλέπεται να αυξηθεί σε ετήσια βάση κατά 11,4% από το 2015 έως το 2020, σύμφωνα με την μελέτη που δημοσίευσε η εταιρεία ερευνών Markets and Markets.

Aν και ώριμες αγορές όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία διατηρούν τα μεγαλύτερα μερίδια στο data center security, η περιφέρεια της Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να αναπτυχθεί με τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό του 16,6% (CAGR) κατά τη διάρκεια της επόμενης πενταετίας.

Παράγοντες ώθησης της αγοράς

Οι παράγοντες που ωθούν την αγορά ασφάλειας των data center είναι κυρίως η υψηλή χρήση του cloud computing, η εικονικοποίηση (virtualization, ένας ευρύς όρος των υπολογιστικών συστημάτων που αναφέρεται σε έναν μηχανισμό αφαίρεσης, στοχευμένο στην απόκρυψη λεπτομερειών της υλοποίησης και της κατάστασης ορισμένων υπολογιστικών πόρων από πελάτες των πόρων αυτών), καθώς και η ολοένα αυξανόμενη ανησυχία για την ασφάλεια των επιχειρηματικών αλλά και των προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, παράγοντες όπως η διαθεσιμότητα προϊόντων χαμηλού κόστους, τα υποκατάστατα λύσεων λογισμικού και η χαμηλή ευαισθητοποίηση για εγγυημένες λύσεις και τα οφέλη που προσφέρουν στους χρήστες τους, έχουν συγκρατήσει την αύξηση της αγοράς, σύμφωνα με την έκθεση. Επιπλέον, οι αναδυόμενες οικονομίες όπως η Ινδία, η Βραζιλία, η Σιγκαπούρη και η Κίνα δημιουργούν ευκαιρίες ανάπτυξης για την αγορά ασφάλειας data center σε αυτές τις περιοχές.

Η έκθεση κατατάσσει την παγκόσμια αγορά ασφάλειας data center να περιλαμβάνει όχι μόνο λύσεις ασφάλειας (logical security, δηλαδή λογισμικά ασφαλείας, και φυσική ασφάλεια), αλλά και παροχή υπηρεσιών όπως συμβουλευτικές, διαχείρισης κ.ά. Η αγορά έχει ταξινομηθεί σε γενικές γραμμές με βάση τους τύπους των κέντρων δεδομένων. Η αγορά των μεσαίου μεγέθους κέντρων δεδομένων εκτιμάται ότι θα αυξηθεί με τον πιο υψηλό μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης από το 2015 έως το 2020. Παράγοντες όπως ο υψηλός ρυθμός υιοθέτησης της τεχνολογίας, η αυξανόμενη ανησυχία για την ασφάλεια των δεδομένων, η αποτελεσματική πρόσβαση σε δεδομένα, και ο έλεγχος και η παρακολούθηση των σύγχρονων απαιτήσεων οδηγούν την ανάπτυξη αυτής της αγοράς.

Κυρίαρχη η Βόρεια Αμερική

Από γεωγραφικής άποψης, η Βόρεια Αμερική εκτιμάται ότι για το 2015 θα αποσπάσει το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς data center security με ποσοστό της τάξης του 37,05 %, ενώ θα ακολουθήσει η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Η αγορά ασφάλειας κέντρων δεδομένων της Βόρειας Αμερικής ωθείται κυρίως από παράγοντες όπως η αυξανόμενη κυβερνητική πρωτοβουλία σε θέματα ασφάλειας και ιδιωτικότητας δεδομένων, οι υψηλές τεχνολογικές εξελίξεις στα data centers, καθώς και οι μεγάλοι αριθμοί στη χρήση του cloud και του virtualization. Ωστόσο, η υψηλή διαθεσιμότητα χαμηλού κόστους, τα υποκατάστατα λύσεων λογισμικού, η χαμηλή ευαισθητοποίηση, και οι δημοσιονομικοί περιορισμοί είναι μερικά από τα κύρια ζητήματα που εμποδίζουν την ανάπτυξη της αγοράς της ασφάλειας των κέντρων δεδομένων σε αυτή την περιοχή.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού εκτιμάται, όπως σημειώθηκε, ότι θα αναπτυχθεί με τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό του 16,6% κατά την επόμενη πενταετία. Παράγοντες όπως η μεγάλη αύξηση του αριθμού των κέντρων δεδομένων, ο υψηλός ρυθμός υιοθέτησης των τεχνολογικών καινοτομιών και οι αυξανόμενες απαιτήσεις και ανάγκες σε διάφορες καθετοποιημένες επιχειρήσεις, λειτουργούν προωθητικά στην αγορά ασφάλειας των data center στην περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με την έρευνα της Markets and Markets, η παγκόσμια αγορά date center security είναι μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, με έναν αριθμό καθιερωμένων αλλά και νέων παικτών που δραστηριοποιούνται στις τεχνολογίες αιχμής. Στο 2015, στην αγορά εκτιμάται ότι θα κυριαρχήσουν μεγάλες εταιρείες προερχόμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως οι Cisco, IBM και Mcafee (Intel Security). Νέα λανσαρίσματα και συνεργασίες, συμφωνίες, συμπράξεις και κοινοπραξίες θα αποτελέσουν τις σημαντικότερες στρατηγικές που θα υιοθετηθούν από τους περισσότερους παίκτες, προκειμένου να επιτύχουν την επιζητούμενη ανάπτυξη της αγοράς ασφάλειας στα κέντρα δεδομένων.

{gallery}2464{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...