Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
20 Ιανουαρίου 2016 16:16

iCatch RAH-0828EU-N

Με δυνατότητα προσθήκης καμερών από απομακρυσμένα DVR/IVR

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
488ff8b5b009d002d059b5e5265e9f96 XL afa4087b

Το καταγραφικό RAH-0828EU-N της iCatch φέρνει μπροστά μας μια νέα, εξαιρετική λειτουργία! Μέσω της θύρας Ethernet έχει τη δυνατότητα να εισάγει κάμερα από απομακρυσμένο καταγραφικό, σαν να είναι κάμερα συνδεδεμένη πάνω του! Βασισμένο σε τεχνολογία AHD, υποστηρίζει σύνδεση έως 8 καμερών μέσω BNC, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει και IP κάμερες.

Το καταγραφικό RAH-0828EU-N της iCatch φέρνει μπροστά μας μια νέα, εξαιρετική λειτουργία! Μέσω της θύρας Ethernet έχει τη δυνατότητα να εισάγει κάμερα από απομακρυσμένο καταγραφικό, σαν να είναι κάμερα συνδεδεμένη πάνω του! Βασισμένο σε τεχνολογία AHD, υποστηρίζει σύνδεση έως 8 καμερών μέσω BNC, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει και IP κάμερες. Η λεπτομέρεια όμως στην λειτουργία του συγκεκριμένου DVR είναι ότι μπορεί να δεχτεί κάμερες AHD, 960H και IP από άλλα καταγραφικά της Icatch ή και IP κάμερες που βρίσκονται σε τοπικό ή απομακρυσμένο δίκτυο. Μπορεί να υποστηρίξει τόσες δικτυακές κάμερες όσα τα κανάλια που υποστηρίζει, όπου στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι 8. Μέσα από αυτήν την πολύ ιδιαίτερη δυνατότητα, ο χρήστης μπορεί να έχει στο live view του καταγραφικού κάμερες από τον χώρο που βρίσκεται, αλλά και κάμερες από οπουδήποτε αλλού, τις οποίες μπορεί να καταγράφει, αναπαράγει, χρησιμοποιεί ως trigger και γενικά να τις διαχειρίζεται όπως αυτές που έχει στο χώρο του. Όπως μας ενημέρωσε η Rakson, αναμένεται τον Ιανουάριο από την Icatch, την μεγαλύτερη εταιρεία σε πωλήσεις στην Taiwan και στις 5 μεγαλύτερες παγκοσμίως, το 1ο 4υβριδικό καταγραφικό, το οποίο θα δέχεται κάμερες τεχνολογίας AHD, HD-TVI, 960H και IP, μια λύση που θα δίνει την δυνατότητα στον εγκαταστάτη να έχει την επιλογή καμερών μεταξύ δύο από τις τρείς HD τεχνολογίας σε ένα καταγραφικό!

Το RAH-0828EU-N είναι ένα υβριδικό καταγραφικό, όπου βασισμένο στην τεχνολογία AHD μπορεί να υποστηρίξει κάμερες υψηλής ανάλυσης 1080p μέσω αναλογική μετάδοσης, όπως και κάμερες IP και 960Η. Διαθέτει 8 εισόδους BNC για την καλωδιακή σύνδεση καμερών AHD ή 960Η και θύρα Ethernet για τις δικτυακές. Μέσω πρωτοκόλλου ONVIF μπορεί να επικοινωνήσει με πληθώρα καμερών. Πέρα όμως από τα «συνηθισμένα», το DVR υποστηρίζει και μια ακόμα δυνατότητα για την εισαγωγή καμερών. Μέσω ειδικού πρωτοκόλλου επικοινωνίας μεταξύ των καταγραφικών iCatch, μπορεί να δει και να καταγράψει κάμερες που είναι συνδεμένες σε απομακρυσμένα καταγραφικά. Κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο και πρακτικό γιατί δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να παρακολουθεί σε μία οθόνη κάμερες και από άλλους χώρους όπως π.χ. την οικία του, επίσης κάτι πολύ σημαντικό θα έχει καταγραφή σε δύο καταγραφικά για μεγαλύτερη ασφάλεια. Όπως θα δούμε παρακάτω, τις κάμερες αυτές τις αναγνωρίζει σαν να είναι συνδεδεμένες πάνω του.

Χαρακτηριστικά

Το καταγραφικό είναι εξοπλισμένο με 8 συνδέσεις BNC για κάμερες AHD ανάλυσης έως 1080p, είτε συμβατικές κάμερες 960H. Στο εσωτερικό του μπορεί να δεχτεί δύο δίσκους SATA και για backup διαθέτει θύρες 3 συνολικά USB, εκ των οποίων η μία είναι USB 3.0 για ακόμη ταχύτερες μεταφορές. Για την έξοδο εικόνας διαθέτει συνδέσεις HDMI, VGA και BNC, ενώ για τον ήχο είναι εξοπλισμένο με RCA in/out. Μέσω σύνδεσης RS485 υποστηρίζει διαχείριση PTZ καμερών. Τελευταία αφήσαμε την σύνδεση Ethernet την οποία αξιοποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, όχι μόνο για την προσθήκη IP καμερών, αλλά και για την απομακρυσμένη διαχείριση από υπολογιστή και φορητές συσκευές.

Μενού και προσθήκη κάμερας από άλλο DVR

Το καταγραφικό της iCatch έχει ένα χαρακτηριστικό που θεωρούμε εξαιρετικά πρακτικό. Το μενού που εμφανίζεται στο OSD, είναι ακριβώς ίδιο με το μενού του προγράμματος IwatchDVR σε υπολογιστή (ή ακόμα και σε φορητή συσκευή) μέσω Web Interface (εικόνα 1). Με αυτόν τον τρόπο, η διαχείριση είτε τοπικά, είτε απομακρυσμένα είναι ακριβώς η ίδια.

Μέσα από το κεντρικό μενού, από την επιλογή «Διαμόρφωση» επιλέγουμε τις «Ρυθμίσεις Κάμερας». Εκεί μπορούμε να επιλέξουμε την ρύθμιση κάμερας είτε μέσω τοπικής σύνδεσης, είτε μέσω απομακρυσμένης (δικτυακής). Κατά τη δοκιμή μας συνδέσαμε στο ίδιο τοπικό δίκτυο με το καταγραφικό, IP κάμερα ONVIF και μέσω της επιλογής αυτόματης αναζήτησης, το DVR την αναγνώρισε άμεσα (εικόνα 2) και μπορέσαμε να την προσθέσουμε ως μια εκ των 8 καμερών της real time παρακολούθησης.

Μέσω της ίδια διαδικασίας, αντί για κάμερα ONVIF μπορούμε να επιλέξουμε απομακρυσμένη σύνδεση με καταγραφικό. Για το απομακρυσμένο DVR, πέρα από την IP διεύθυνση και πόρτα επικοινωνίας, επιλέγουμε και το κανάλι που θέλουμε να «μεταφέρουμε» στο καταγραφικό μας (εικόνα 3). Έτσι, μπορούμε από το απομακρυσμένο καταγραφικό να φέρουμε όσες κάμερες θέλουμε στο τοπικό μας DVR, με μοναδικό περιορισμό τον αριθμό των καναλιών που υποστηρίζει (στην περίπτωση του DVR της δοκιμής έως 8 κανάλια). Στις κάμερες από άλλο καταγραφικό, κάτω δεξιά εμφανίζεται ένα εικονίδιο που όταν κάνουμε αριστερό κλικ με το ποντίκι βλέπουμε όλες τις κάμερες που έχουμε από άλλα καταγραφικά και μπορούμε να επιλέξουμε ποια θέλουμε να βλέπουμε. Με αυτή την δυνατότητα μπορούμε να προσθέσουμε πολλές κάμερες από άλλα καταγραφικά και κάθε φορά να επιλέγουμε ποια θα δούμε και θα καταγράψουμε, π.χ. να βλέπουμε την κάμερα από την είσοδο της οικίας ή να βλέπουμε την κάμερα από τον κήπο ανάλογα τι επιθυμούμε (εικόνα 10).

Από τη στιγμή που έχουμε ρυθμίσει τις κάμερες του καταγραφικού, είτε είναι AHD, είτε 960Η, είτε IP, είτε από απομακρυσμένο καταγραφικό, όλες αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο (εικόνα 4) για εγγραφή, δημιουργία event, αναγνώριση κίνησης, αποστολή e-mail, κτλ.

SoCatch και HealthCare για απομακρυσμένη διαχείριση και έλεγχο

Όπως ήδη αναφέραμε, η απομακρυσμένη διαχείριση του DVR μπορεί να γίνει μέσω Web Interface, είτε σε υπολογιστή, είτε σε φορητή συσκευή, προβάλλοντας ακριβώς την ίδια εικόνα με το τοπικό μενού OSD. Πέρα από αυτήν την δυνατότητα, η iCatch διαθέτει στους χρήστες της την εφαρμογή SoCatch, προσαρμοσμένη ειδικά για φορητές συσκευές.

Για την επικοινωνία της φορητής συσκευής με το DVR, αρκεί η σάρωση του P2P QR Code του καταγραφικού μέσα από την εφαρμογή (εικόνα 5). Όλα τα καταγραφικά της Icatch προσφέρουν δωρεάν P2P σύνδεση για την οποία δεν χρειάζεται καμία ρύθμιση του router. Αμέσως γίνεται η σύνδεση και έχουμε live view από τις κάμερες (εικόνα 6). Σύνδεση μπορεί να γίνει και με τον ‘‘παραδοσιακό’’ τρόπο μέσω router. Η εφαρμογή υποστηρίζει επίσης και αναπαραγωγή εγγραφής μέσα από ένα πολύ εύχρηστο μενού, όπου προβάλει με κόκκινο την ημερομηνία/ώρα που έχει γίνει εγγραφή για να ξεχωρίζει εύκολα. Τέλος, μέσα από την εφαρμογή ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιεί/απενεργοποιεί τα ρελέ του καταγραφικού.

Πέρα από την εφαρμογή SoCatch, καθαρά για την τεχνική επίβλεψη του καταγραφικού, η iCatch έχει ήδη λανσάρει ένα νέο app, το SoCare. Η εφαρμογή αυτή προβάλει τεχνικές πληροφορίες για την κατάσταση λειτουργίας του DVR, όπως σφάλμα στον δίσκο, κατάσταση δικτύου, video loss κτλ. Επίσης μέσω της εφαρμογής θα μπορούμε να διαχειριζόμαστε το μενού του καταγραφικού για αλλαγή ρυθμίσεων καθώς και να κάνουμε επανεκκίνηση του καταγραφικού. Μια σημαντική είναι ότι και στην εφαρμογή SoCare έχουμε ακριβώς τα ίδια εικονίδια με το OSD του καταγραφικού για μεγαλύτερη ευκολία. Η εφαρμογή είναι σε κυκλοφορία αλλά βρίσκεται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξης, όπου προστίθενται διαρκώς νέα χαρακτηριστικά. Με τις δύο αυτές εφαρμογές η icatch δίνει πλήρη διαχείριση του καταγραφικού και μέσω κινητού ή tablet!

Πληθώρα καμερών

Με την υποστήριξη καμερών AHD, 960Η και IP, το DVR προσφέρει πολύ μεγάλη γκάμα συμβατότητας. Ενδεικτικά για τη δοκιμή μας παραλάβαμε κάμερες Bullet (εικόνα 7), mini cams (εικόνα 8), IP και Speed Dome (εικόνα 9), οι οποίες όλες συνεργάστηκαν απροβλημάτιστα με το καταγραφικό. Αξίζει να τις δούμε λίγο επιγραμματικά για να γνωρίσουμε το εύρος εφαρμογών που μπορούν να καλυφτούν.

Soest STO-60-A18M1FR: Bullet κάμερα τεχνολογίας AHD, ανάλυσης 1080p με φακό 2.8-12mm και κάλυψη απόστασης IR έως 40 μέτρα.

Icatch ΙΝ-BL8102-P: Δικτυακή κάμερα με υποστήριξη πρωτοκόλλου ONVIF, ανάλυσης 1.3MP, φακό 2.8-12mm και κάλυψη απόσταση IR έως 60 μέτρα.

Soest STO-35-A18M4FR: Bullet IR κάμερα τεχνολογίας AHD με φακό 4mm, ανάλυση 1080p και κάλυψη απόστασης IR έως 60 μέτρα.

Soest STO-20-A18M3BR: Mini Bullet IR κάμερα τεχνολογίας AHD με φακό 3,6mm, ανάλυση 1080p και κάλυψη απόστασης IR έως 20 μέτρα.

Soest STD-31-A18M3BR: Mini Dome IR κάμερα τεχνολογίας AHD με φακό 3,6mm, ανάλυση 1080p και κάλυψη απόστασης IR έως 20 μέτρα.

Soest STW-HS1-A18M18: Τελευταία αφήσαμε την IR Dome Camera της Soest που επικοινωνεί με το καταγραφικό μέσω τεχνολογίας AHD. Η κάμερα προσφέρει οριζόντια απεριόριστη περιστροφή 360o και κάθετη -10ο-90ο με οριζόντια ταχύτητα περιστροφής 0,1ο/sec~180o/sec και κάλυψη απόστασης IR έως 150 μέτρα. Η κίνησή της επιτυγχάνεται μέσω της σύνδεσης RS-485 του καταγραφικού.

Όπως μας ενημέρωσε η Rakson, αναμένονται το νέο έτος και οι νέες 3υβριδικές κάμερες AHD, HD-TVI και 960H.

{gallery}2470{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...