Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
24 Αυγούστου 2016 03:02

«Φρέναρε» η ανάπτυξη της αγοράς εξοπλισμού βιντεοεπιτήρησης

Κρίσιμος παράγοντας η επιβράδυνση της κινεζικής αγοράς

Γράφει: Δημήτρης Σταμούλης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fc41ebc0710bc5e43b69813000dcdbf48 XL

Η παγκόσμια αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού και συστημάτων βιντεοεπιτήρησης σημείωσε ανάπτυξη 1,9% τη χρονιά που μας πέρασε από την άποψη του κύκλου εργασιών. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε το IHS μέσω της έκθεσης με τίτλο «Video Surveillance Intelligence Service». Πρόκειται για έναν αρκετά χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τον …

Η παγκόσμια αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού και συστημάτων βιντεοεπιτήρησης σημείωσε ανάπτυξη 1,9% τη χρονιά που μας πέρασε από την άποψη του κύκλου εργασιών. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε το IHS μέσω της έκθεσης με τίτλο «Video Surveillance Intelligence Service». Πρόκειται για έναν αρκετά χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2014 που ήταν 14,2%, αλλά και το 2013 που ήταν 6,8%.

Σημείο κλειδί στην ερμηνεία αυτής της εξέλιξης αποτελεί η κινεζική αγορά εξοπλισμού βιντεοεπιτήρησης, καθώς ο γίγαντας της Ανατολής πέρσι παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης μόλις 4,9%, όταν μόλις την προηγούμενη χρονιά, το 2014, η αγορά σημείωσε ανάπτυξη «τρέχοντας» με 26,7%.

Η επιβράδυνση της κινεζικής αγοράς το 2015 ήταν εν πολλοίς αποτέλεσμα της κατάρρευσης των τιμών. Η ζήτηση καμερών ασφαλείας αυξήθηκε πολύ γρήγορα στην Κίνα, αλλά οι αντίστοιχες τιμές των καμερών και των καταγραφικών σημείωσαν απότομη πτώση.

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της κινεζικής βιομηχανίας ασφάλειας είναι ότι έγινε ακόμα πιο συγκεντρωποιημένη, καθώς οι δύο κολοσσοί που κυριαρχούν – Ηikvision και Dahua- ανέβασαν το συνολικό μερίδιό τους στην αγορά σε 47,2% το 2015, ενώ την προηγούμενη χρονιά ήταν 42,8%.

Υψηλότεροι είναι πάντως οι ρυθμοί ανάπτυξης που προβλέπονται τόσο για την κινεζική αγορά όσο και για τη διεθνή για την τρέχουσα χρονιά, καθώς οι αντίστοιχοι ρυθμοί εκτιμώνται σε 11,6% και 6,4%. Η ζήτηση για προϊόντα ασφάλειας και παρακολούθησης αναμένεται να συνεχίσει την αύξησή της, ενώ θετικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση θα παίξει η συνεχιζόμενη μείωση των τιμών.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο IHS, αυτό σημαίνει ότι η παγκόσμια αγορά συστημάτων βιντεοεπιτήρησης και σχετικού εξοπλισμού θα διαμορφωθεί σε 15,8 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2016.

Οι τάσεις της αγοράς

Ορισμένες άλλες σημαντικές πλευρές της έκθεσης Video Surveillance Intelligenc Service του IHS είναι οι εξής:

– Η βάση προμήθειας για επαγγελματικό εξοπλισμό βιντεοεπιτήρησης γίνεται σταδιακά όλο και πιο σταθερή (αν και παραμένει αρκετά πιο κατακερματισμένη σε σχέση με ανάλογες βάσεις προμήθειας σε άλλους κλάδους της αγοράς). Να σημειωθεί ότι οι δεκαπέντε κορυφαίοι προμηθευτές της αγοράς εξοπλισμού βιντεοεπιτήρησης πραγματοποίησαν περίπου το 55% του συνολικού κύκλου εργασιών παγκοσμίως το 2015.

– Ένα αριθμός Κινέζων προμηθευτών συνέχισε να κερδίζει με ραγδαίους ρυθμούς μερίδια στην αγορά που δραστηριοποιείται σε περιοχές εκτός της κινεζικής επικράτειας για το 2015. Οι εν λόγω εταιρείες προσφέρουν προϊόντα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και αυτό το γεγονός ήταν το πιο καθοριστικό, ώστε να σημειωθεί μια κατάρρευση των μέσων τιμών των προϊόντων ασφαλείας στις περιοχές αυτές.

– Η Κίνα εκτιμάται ότι πλέον αποτελεί την μεγαλύτερη περιφερειακή αγορά συστημάτων και εξοπλισμού βιντεοεπιτήρησης, καθώς αντιστοιχεί στο 40% του παγκόσμιου τζίρου μέσα στο 2015.

– Οι δικτυακές κάμερες πλέον αποτελούν πάνω από τις μισές από όσες διακινήθηκαν εντός του 2015 παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι πέρσι το 53% των καμερών που διακινήθηκαν στην παγκόσμια αγορά είναι δικτυακές.

– Λιγότερο από το 1% των δικτυακών καμερών που διακινήθηκαν ήταν συμβατές με την τεχνολογία 4Κ.

– Σημειώθηκε μια ταχεία μετάβαση από τις στάνταρντ ευκρίνειας αναλογικές κάμερες στις κάμερες HD CCTV (κυρίως HD-CVI, TVI και AHD).

– Το 2016, για πρώτη φορά, αναμένεται να διακινηθούν περισσότερες ΗD CCTV κάμερες παγκοσμίως σε σχέση με τις αναλογικές κάμερες.

– Μόνο το 24% των HD CCTV καμερών πωλήθηκαν στην Κίνα εντός του 2015.

{gallery}3291{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...