Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
21 Σεπτεμβρίου 2016 03:20

AVS Electronics Spectrum DT AM

Ο απόλυτος «προστάτης» με τριπλή τεχνολογία ανίχνευσης

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
623f888ae943d37df6950470d6eb0edc XL fb6b16a4

Με μια σειρά από σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως θερμική ισοστάθμιση, accelerometer, anti-masking και τριπλή τεχνολογία με διπλό υπέρυθρο και μικροκύμα, ο νέος ανιχνευτής Spectrum DT AM υπόσχεται υψηλή προστασία σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους. Είναι ιδανικός για περιμετρική προστασία ιδιωτικών ή επαγγελματικών χώρων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θύρες, μπαλκόνια, κήπους…

Με μια σειρά από σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως θερμική ισοστάθμιση, accelerometer, anti-masking και τριπλή τεχνολογία με διπλό υπέρυθρο και μικροκύμα, ο νέος ανιχνευτής Spectrum DT AM υπόσχεται υψηλή προστασία σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους. Είναι ιδανικός για περιμετρική προστασία ιδιωτικών ή επαγγελματικών χώρων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θύρες, μπαλκόνια, κήπους, βεράντες, αποθήκες, χώρους πάρκινγκ και γενικότερα στην προστασία κτηρίων. Για τις συνδέσεις Alarm, Tamper και Antimask και τον καθορισμό της σύνθετης αντίστασης διαθέτει jumpers, ενώ ο προγραμματισμός του γίνεται εύκολα μέσω dip-switch. Ρυθμίζοντας τον κάτω αισθητήρα PIR η απόσταση κάλυψης του ανιχνευτή μπορεί να είναι από 3 έως 12 μέτρα. Αντίστοιχα, η γωνία κάλυψης του είναι 100ο και μπορεί να περιστραφεί δεξιά-αριστερά έως 180ο. Οι ρυθμίσεις του ανιχνευτή επιτρέπουν την απόλυτη προσαρμογή του σε κάθε εφαρμογή.

Ο DT AM ανήκει στην νέα σειρά ψηφιακών ανιχνευτών τριπλής τεχνολογίας SPECTRUM και είναι ιδανικός για περιμετρική προστασία ιδιωτικών ή επαγγελματικών χώρων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θύρες, μπαλκόνια, κήπους, βεράντες, αποθήκες, χώρους πάρκινγκ και γενικότερα στην προστασία κτηρίων (εικόνα 1). Βασίζεται σε τριπλή τεχνολογία και ενσωματώνει 2 αισθητήρες υπερύθρων PIR και έναν μικροκύματος. Μέσα από πληθώρα hardware ρυθμιστικών μπορεί να προσαρμοστεί απόλυτα σε μια εγκατάσταση σύμφωνα με τις ανάγκες της. Παράλληλα, υποστηρίζοντας ορισμένα σημαντικά σύγχρονα χαρακτηριστικά, ελαχιστοποιεί τους ψεύτικους συναγερμούς και αποτρέπει τις απόπειρες σαμποτάζ. Οι δυνατότητες του SPECTRUM DT AM που ξεχωρίζουν είναι οι παρακάτω:

Θερμική ισοστάθμιση: Αυτόματα ο ανιχνευτής ισοσταθμίζει την ευαισθησία του ανάλογα τις μεταβολές στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Antimasking στο υπέρυθρο: Ανιχνεύει εμπόδια που μπορεί να τοποθετηθούν στην πρόσοψη του σε απόσταση έως 7 εκατοστά, επηρεάζοντας τη λειτουργία του.

Accelerometer: Λειτουργεί ως tamper σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να αφαιρέσει τον ανιχνευτή.

Φίλτρα λευκού και ηλιακού φωτός για μεγιστοποίηση της απόδοσης των αισθητήρων υπερύθρων και ελαχιστοποίηση ψευδών συναγερμών.

Πέρα από τα παραπάνω, ο ανιχνευτής είναι εξοπλισμένος με buzzer και LED για την οπτική και ηχητική λειτουργία του συναγερμού. Στις συνδέσεις του, πέρα από τις εξόδους Tamper, Alarm και Antimask, έχει είσοδο AUX για τη διαχείριση σήματος από εξωτερικό συναγερμό/ανιχνευτή/tamper, καθώς και είσοδο προσωρινής απενεργοποίησης του μικροκύματος όταν π.χ. είναι αφόπλιστο το σύστημα συναγερμού.

Ρυθμιστικά και κατασκευή

Αφαιρώντας το πίσω μέρος του ανιχνευτή αποκτάμε πρόσβαση στο εσωτερικό του. Το ενδιάμεσο τμήμα, μεταξύ της πρόσοψης και του πίσω μέρους, διαθέτει φλάντζα για ερμητική προσαρμογή των τμημάτων και απόλυτη στεγανότητα (εικόνα 2). Στο εσωτερικό του ανιχνευτή συναντάμε τους δύο αισθητήρες PIR και ενδιάμεσα το κύκλωμα του μικροκύματος (εικόνα 3). Κάτω από κάθε σύνδεση (Tamper, Alarm, Antimask) είναι διαθέσιμες επιλογές σύνθετης αντίστασης για τον τερματισμό της γραμμής, μέσω jumper (εικόνα 4).

Ο ανιχνευτής μπορεί να ρυθμιστεί για κάλυψη απόστασης από 3 έως 12 μέτρα. Η ρύθμιση αυτή γίνεται με την χειροκίνητη προσαρμογή του κάτω αισθητήρα PIR σε μια από τις 5 διαθέσιμες θέσεις (εικόνα 5). Η χωρητικότητα του μικροκύματος ρυθμίζεται από ποντεσιόμετρο, ενώ η γωνία κάλυψης του ανιχνευτή μπορεί να μετατοπιστεί στρέφοντας οριζόντια την πλακέτα δεξιά-αριστερά σε όλο το εύρος των 180ο. Το συνιστώμενο ύψος τοποθέτησης είναι από 1,2 έως 1,5 μέτρα, αλλά με την χρήση επιπρόσθετου ανταλλακτικού φακού μπορεί να τοποθετηθεί στα 2,2 μέτρα.

Όλες οι λειτουργίες του ανιχνευτή είναι παραμετροποιήσιμες μέσω dip-switch. Μέσω των διακοπτών ρυθμίζεται η ευαισθησία του IR (μειωμένη ή κανονική), η ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση και συσχέτιση της εισόδου AUX, η ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση του Antimask, η ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση του Accelerometer, η λειτουργία του κίτρινου LED (ένδειξη microwave ή antimask), η ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση του κίτρινου LED και τέλος η ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση του buzzer.

Στην σειρά Spectrum διατίθενται και τα παρακάτω μοντέλα:

Spectrum PA AM ενσύρματο με διπλό υπέρυθρο και antimasking
Spectrum PA WS AM ασύρματο με διπλό υπέρυθρο και antimasking
Spectrum PA WS STD AM universal με διπλό υπέρυθρο και antimasking
Spectrum DT AM ενσύρματο με διπλό υπέρυθρο και μικρόκυμα και antimasking
Spectrum DT WS AM ασύρματο με διπλό υπέρυθρο και μικρόκυμα και antimasking
Spectrum DT WS STD AM universal με διπλό υπέρυθρο και μικρόκυμα και antimasking
Spectrum PA WALL ενσύρματο με διπλό υπέρυθρο κουρτίνα, δεξιά αριστερά
Spectrum PA WALL AM ενσύρματο με διπλό υπέρυθρο κουρτίνα, δεξιά αριστερά και antimasking
Spectrum PA WS WALL ασύρματο με διπλό υπέρυθρο κουρτίνα δεξιά αριστερά
Spectrum PA WS WALL AM ασύρματο με διπλό υπέρυθρο κουρτίνα δεξιά αριστερά και antimasking
Spectrum PA WALL STD universal με διπλό υπέρυθρο κουρτίνα δεξιά αριστερά
Spectrum PA WS WALL STD AM universal με διπλό υπέρυθρο κουρτίνα δεξιά αριστερά και antimasking

{gallery}3387{/gallery}

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

: 2πλό PIR και μικροκύμα: 100° για 12 μέτρα: NAI: 10,525GHz: 1.2 έως 1.5 μέτρα: IP54

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...