Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
10 Αυγούστου 2016 14:40

Μέσα από τις κάμερες ασφαλείας αναζητούν τους ληστές της Τρ. Πειραιώς

1937e92fe6e374fad96065dfaf6eb069 XL 70e2c0b5

Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία του Χόλιγουντ εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε τράπεζα και κράτησαν πελάτες και υπαλλήλους ομήρους για τουλάχιστον 1,5 ώρες. Σε μια επίθεση με «άρωμα» τρομοκρατίας, τέσσερις ληστές με καραμπίνες εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Πειραιώς στους Αμπελόκηπους και απέσπασαν τουλάχιστον.Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία του Χόλιγουντ εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε τράπεζα και κράτησαν πελάτες και υπαλλήλους ομήρους για τουλάχιστον 1,5 ώρες. Σε μια επίθεση με «άρωμα» τρομοκρατίας, τέσσερις ληστές με καραμπίνες εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Πειραιώς στους Αμπελόκηπους και απέσπασαν τουλάχιστον 60.000 ευρώ, καθώς και το περιεχόμενο 21 θυρίδων.

Αμέσως μετά, αποχώρησαν από το χώρο σαν… κύριοι. Οι ένοπλοι, οι οποίοι φορούσαν μάσκες σιλικόνης, εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Τράπεζας επί της λεωφόρου Κηφισίας στις 14:15 –λίγα λεπτά πριν κλείσει και ενώ υπήρχαν ακόμη μέσα πελάτες.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη μελετήσει το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας και έχουν πλέον μια αρκετά καθαρή εικόνα για τον τρόπο δράσης των εγκληματιών. Στην τράπεζα μπήκαν αρχικά δύο από τους δράστες, οι οποίοι κρατούσαν σάκους. Διέταξαν τους οκτώ υπαλλήλους να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, κάτι το οποίο έπραξαν πριν προλάβουν να πατήσουν το κουμπί του συναγερμού. Την ίδια ώρα, απομάκρυναν από τα γκισέ και τους πέντε πελάτες που βρίσκονταν μέσα στο υποκατάστημα της τράπεζας.

Μερικά λεπτά αργότερα, στο χώρο μπήκαν άλλοι δύο ένοπλοι, που επίσης φορούσαν μάσκες σιλικόνης. Οι ληστές οδήγησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες σε συγκεκριμένο χώρο της τράπεζας και στη συνέχεια ανάγκασαν τη διευθύντρια να τους ακολουθήσει και να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Περίμεναν δε, υπομονετικά να περάσει ο χρόνος καθυστέρησης ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματα. Στη συνέχεια, οι ληστές ανάγκασαν τη διευθύντρια να τους οδηγήσει στο υπόγειο όπου βρίσκονται οι θυρίδες.

Με τη βοήθεια τρυπανιών και άλλων εργαλείων που είχαν μαζί τους, κατάφεραν να ανοίξουν 21 από αυτές και αφαίρεσαν το περιεχόμενό τους. Τελευταία τους «κίνηση» ήταν να περάσουν με απολυμαντικό υγρό όλες τις επιφάνειες στους χώρους όπου κινήθηκαν, σε μια εμφανή προσπάθεια να καταστρέψουν γενετικό υλικό, δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα ίχνη.

Λίγο μετά τις 16:00, οι ένοπλοι αποχώρησαν και στη συνέχεια οι υπάλληλοι ενημέρωσαν την αστυνομία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί με τι μέσον διέφυγαν από την τράπεζα, γι’ αυτό οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση, συγκεντρώνουν τα βίντεο από όλες τις κάμερες που υπάρχουν στην περιοχή, με την ελπίδα ότι μπορεί να εντοπίσουν κάποια στοιχεία.

Επίσης θα μελετήσουν τα βίντεο από τις κάμερες της τράπεζας των προηγούμενων ημερών, καθώς θεωρούν πολύ πιθανό ότι οι δράστες είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου για να σχεδιάσουν την ληστεία.

Κινηματογραφική ληστεία με δίωρη ομηρία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

Οι αστυνομικοί πάντως εντυπωσιασμένοι που τόση ώρα δεν έγινε κάτι το οποίο να προκαλέσει την κινητοποίηση της Αστυνομίας, καθώς τόσο οι υπάλληλοι όσο και οι πελάτες δέχτηκαν τηλεφωνήματα στα κινητά τους τηλέφωνα, όλη αυτή την ώρα, αλλά κανείς απ’ έξω δεν ανησύχησε που δεν απαντούσαν.

Οι πελάτες και υπάλληλοι του υποκαταστήματος δίνουν αυτή την ώρα καταθέσεις στην ΓΑΔΑ, προκειμένου να φωτιστούν κάποιες λεπτομέρειες από τις κινήσεις των δραστών, οι οποίες θα βοηθήσουν τις έρευνες.

ΠΗΓΉ ethnos.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...