Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
20 Νοεμβρίου 2013 06:07

Hikvision Picadis

Κάμερες 720TVL και τεχνολογία EXIR

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
eefd4fe8f589e64e0e66a4f2937ae4ae XL e259248d

Featured | Η σειρά καμερών με φακό Picadis της Hikvision ενσωματώνει μια σειρά χαρακτηριστικών που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις παραδοσιακές αναλογικές κάμερες. Οι κάμερες υποστηρίζουν τεχνολογία 960H, αισθητήρα 1.3MP και αποδίδουν ανάλυση 720TVL. Επίσης, με τεχνολογία EXIR αποδίδουν ανώτερη ποιότητα φωτός LED από τις παραδοσιακές κάμερες με συστοιχίες LED, με χαμηλότερη κατανάλωση.

Βασισμένες σε αισθητήρα 1/3” Picadis οι κάμερες της Hikvision αποδίδουν ανάλυση 720TVL. Η οικογένεια περιλαμβάνει 2 μοντέλα Bullet καμερών και 1 μοντέλο MiniDome. Και οι τρεις κάμερες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικές εφαρμογές, υποστηρίζοντας πρότυπο προστασίας IP66, ενώ η τεχνολογία EXIR υπόσχεται υψηλότερη απόδοση φωτός LED σε σχέση με τις παραδοσιακές κάμερες με συστοιχία IRLED.

Η σειρά Picadis

Η κορυφαία κάμερα της οικογένειας με αισθητήρα 1/3” PICADIS, DS-2CE16C2P(N)-IT5,αποδίδει ανάλυση 1280 (H) × 960 (V) και είναι τύπου Bullet. Μπορεί να συνοδεύεται από φακό 3.6mm, 6mm, 8mm, 12mm ή 16mm. Με απενεργοποιημένο το IR η κάμερα υποστηρίζει λειτουργία σε ελάχιστη φωτεινότητα 0.1Lux σε F1.2. Με τεχνολογία EXIR αποδίδει εύρος IR από 50 έως 80 μέτρα και μέγιστη κατανάλωση έως 5W. Για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας σε συνθήκες μηδενικού φωτισμού υποστηρίζει τεχνολογίες TrueDay & Night και SmartIR.

Αντίστοιχων δυνατοτήτων με την ΙΤ5 είναι και η Bullet κάμερα DS-2CE16C2P(N)-ΙΤ3, με τη διαφορά στην απόδοση IR, που καλύπτει απόσταση 30 έως 40 μέτρα.

Την οικογένεια ολοκληρώνει η κάμερα DS-2CE56C2P(N)-IT3, τύπου MiniDome. Αντίστοιχα με τις προηγούμενες, η ανάλυση της κάμερας είναι 720TVL και υποστηρίζει λειτουργία σε ελάχιστη φωτεινότητα 0.1Lux σε F1.2. Το εύρος ρύθμισης της κάμερας επιτρέπει Pan από 0-360°, Tilt από 0-75° και Rotation 0-360°. Με τεχνολογία EXIR αποδίδει εύρος IR από 30 έως 40 μέτρα και μέγιστη κατανάλωση έως 5W. Από τα χαρακτηριστικά της δε λείπουν οι τεχνολογίες TrueDay & Night και SmartIR.

Τεχνολογία EXIR

Οι κάμερες EXIR της Hikvision είναι εξοπλισμένες με υψηλής απόδοσης πηγή φωτός. Ενσωματώνοντας την πιο προηγμένη, χαμηλής μεμβράνης και εκπομπής φωτός τεχνολογία, η σειρά αυτή παρέχει έως 30% καλύτερη απόδοση φωταγώγησης σε σχέση με μοντέλα της παραδοσιακής τεχνολογίας συστοιχίας LED. Επιπρόσθετα, η σειρά EXIR παρέχει 40% βελτιωμένη απόδοση διασποράς του φωτός σε σχέση με τις κλασικές κάμερες IR, συγκεντρώνοντας καλύτερα το φως στο πεδίο παρακολούθησης.

Για να αποδώσουν τα μέγιστα της τεχνολογίας LED, οι κάμερες EXIR αποδίδουν φως LED σε τετράγωνη μορφή. Αυτό επιτρέπει την καλύτερη προσαρμογή σε εικόνες με κανονικό σχήμα (4:3 ή 16:9). Επιπρόσθετα, επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση του φωτός και μειώνει τη διάχυσή του στον περιβάλλοντα χώρο. Επίσης, σε αντίθεση με τις κάμερες με παραδοσιακά LED, οι κάμερες EXIR δεν συγκεντρώνουν υπερβολικό φως στο κέντρο της εικόνας, αφήνοντας σκοτεινά σημεία στις γωνίες.

Άλλα πλεονεκτήματα των καμερών EXIR είναι η μικρότερη απώλεια θερμότητας, η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και η χαμηλότερη κατανάλωση.

info

Akatos.net

Σκρα 26 & Θεσσαλονίκης, 143 42 Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ.: 210-8074452, fax: 210-8074425, e-mail:  info@akatos.net, web: www.akatos.net.

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...