Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
14 Μαΐου 2014 03:07

Bold Gemini

Ενιαία διαχείριση συναγερμών και CCTV

Γράφει: Παύλος Κερασίδης

Featured | Το Gemini της Bold Communications είναι ένα πρόγραμμα λήψης και διαχείρισης σημάτων συναγερμού. Αντίθετα όμως με τα λογισμικά που έχουμε δει μέχρι σήμερα, για το Gemini τα «σήματα συναγερμού» δεν προέρχονται μονάχα από πίνακες συναγερμού, αλλά και από συστήματα CCTV. Κάτω από την ίδια στέγη λοιπόν, το Gemini δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης συστημάτων συναγερμού, access control και CCTV, με υποστήριξη λήψης σύνθετων αποφάσεων. Στο ίδιο περιβάλλον διαχείρισης υποστηρίζεται αναπαραγωγή εγγραφών από DVR, προβολή εικόνας από κάμερες IP, όπως και ενεργοποίηση χάρτη για προβολή σημείου θέσης από συσκευή εντοπισμού.

Το λογισμικό Gemini προορίζεται για χρήση από σταθμούς ελέγχου και κέντρα λήψης σημάτων συναγερμού. Απλό στη χρήση του αλλά με πολλές δυνατότητες, το Gemini αυτοματοποιεί τη διαδικασία ελέγχου και διαχείρισης συστημάτων συναγερμού, πυρανίχνευσης και CCTV, με δυνατότητα εκτέλεσης σύνθετων σεναρίων. Οπωσδήποτε, η μεγαλύτερη καινοτομία του Gemini είναι η υποστήριξη συστημάτων CCTV πέρα από συμβατικούς πίνακες συναγερμού. Με αυτόν τον τρόπο, δίνει τη δυνατότητα στον διαχειριστή να έχει τον πλήρη έλεγχο όλων των σημάτων alarm μέσω μιας ενιαίας πλατφόρμας.

Το Interface του Gemini
To λογισμικό Gemini τρέχει σε Microsoft Windows Server και βασίζεται στο “fluent user interface” που τρέχει η σουίτα Microsoft Office από το 2007, υποστηρίζοντας οποιαδήποτε γλώσσα. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζει από την αρχή ένα δοκιμασμένο και οικείο περιβάλλον χρήσης για τον διαχειριστή. Με δυνατότητα υποστήριξης πολλαπλών οθονών, ο χρήστης μπορεί να μοιράσει τα πολλαπλά παράθυρα διαχείρισης σε διάφορες HD widescreen οθόνες, προσαρμόζοντας το σύστημα στις ανάγκες του. Για παράδειγμα, μπορεί ταυτόχρονα να προβάλλεται η ζωντανή εικόνα από κάμερες, η οθόνη των συναγερμών και ο χάρτης ενός χώρου σε διαφορετικές οθόνες, για παράλληλη παρακολούθηση.

Gemini Multiview
Η μεγάλη δύναμη του Gemini είναι η συμβατότητα με πληθώρα σημάτων συναγερμού για την υλοποίηση μιας ενιαίας πλατφόρμας διαχείρισης. Το πρόγραμμα είναι συμβατό με δεκάδες εταιρίες κατασκευής DVR και σε περίπτωση όπου κάποιο μοντέλο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα συμβατών συσκευών, η Bold μπορεί να δημιουργήσει τη γέφυρα επικοινωνίας. Το πρόγραμμα Gemini λαμβάνει τα σήματα alarm που προέρχονται από τις εισόδους alarm των καταγραφικών, από τη λειτουργία αναγνώριση κίνησης ή γενικότερα από τα triggers που ενεργοποιούν ένα συναγερμό στο DVR. Ταυτόχρονα, μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις εγγραφές και στις κάμερες του καταγραφικού. Συλλέγοντας όλα αυτά τα στοιχεία από πολλαπλά καταγραφικά, το πρόγραμμα μπορεί να λαμβάνει σύνθετες αποφάσεις, όπως να ενεργοποιεί αυτόματα την προβολή εικόνας με ένα alarm, να προβάλει βίντεο αναπαραγωγής pre-alarm κ.ά.
Πέρα από DVR, το Gemini μπορεί να λάβει σήματα alarm από πληθώρα άλλων συσκευών, όπως συστήματα πυρανίχνευσης, αλλά και συσκευές εντοπισμού. Για παράδειγμα, μπορεί να λάβει σήμα alarm από συσκευές Telecare και να προβάλει χάρτη με ακριβές σημείο εντοπισμού μέσω GPS.

Σενάρια και αναφορές
Η δυνατότητα διαχείρισης πολλαπλών σημάτων alarm δίνει τη δυνατότητα στο Gemini να διαχειριστεί σύνθετα σενάρια, όπως και να δημιουργήσει συγκεκριμένες αναφορές. Ο διαχειριστής μπορεί να ορίσει μια σειρά από ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν ώστε να δημιουργηθεί μια αναφορά. Η αναφορά αυτή μπορεί να αποσταλεί με email στον τελικό χρήστη για παρακολούθηση των ενεργειών του χώρου του. Οι αναφορές μπορούν να γίνουν export ως αρχεία csv ή pdf. Εκτός από αναφορές, το σύστημα καταγράφει τις ενέργειες σε log. Μέσα από τα log ο διαχειριστής μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες ενός συναγερμού. Για παράδειγμα, μέσα από ένα log για καταγραφή βίντεο, μπορεί να ενεργοποιηθεί παράθυρο αναπαραγωγής βίντεο εγγραφής από DVR.

Web Interface και απομακρυσμένη διαχείριση
Το λογισμικό Gemini παρέχει δυνατότητα πρόσβασης μέσω Web στους τελικούς χρήστες, για την πληροφόρηση και την διαχείριση των ενεργειών τους. Η πρόσβαση στο Gemini γίνεται μέσω Secure Web Server και ανάλογα τα δικαιώματα πρόσβασης που δίνει το κέντρο λήψης σημάτων, ο κάθε χρήστης έχει διαφορετικές δυνατότητες διαχείρισης. Μέσω του Web ο τελικός χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στη λίστα συναγερμών, στα logs, στη διαχείριση αναφορών κ.ά. Δίνοντας δυνατότητα στους πελάτες να διαχειριστούν οι ίδιοι τα στοιχεία των λογαριασμών του και να φτιάχνουν οι ίδιοι τις αναφορές, το κέντρο λήψης μειώνει σημαντικά το κόστος διαχείρισης, ενώ παράλληλα προσθέτει μια ακόμα υπηρεσία στις παροχές του.

Το Gemini παρέχει ένα ακόμα εργαλείο για απομακρυσμένη διαχείριση μέσω φορητών συσκευών, το οποίο απευθύνεται μονάχα στους τεχνικούς. Το app δίνει τη δυνατότητα στον τεχνικό να ελέγξει την άρτια λειτουργία του συστήματος απευθείας από τη φορητή συσκευή.

info
Vision Software
Νέας Εφέσου 4, 161 21 Καισαριανή, τηλ.: 211-8009208,

info@visionsoftware.gr

www.visionsoftware.gr

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...