Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
19 Μαρτίου 2014 04:21

EGuardian EG-DH168HN DVR

960H από έξοδο HDMI

Γράφει: Παύλος Κερασίδης

Featured | Το καταγραφικό EG-DH328DN προορίζεται για μεγάλες εγκαταστάσεις φιλοξενώντας πολλαπλές εισόδους βίντεο και ήχου, πληθώρα συνδέσεων I/O και υποδοχές για έως 5 δίσκους SATA στο εσωτερικό του. Με την πρώτη ματιά ξεχωρίζει η πολύ προσεγμένη πρόσοψή του, όπου διαθέτει πληθώρα πλήκτρων για άμεσο χειρισμό των κρίσιμων λειτουργιών του, όπως και κυκλικό πλήκτρο για γρήγορη αναζήτηση αναπαραγωγών. Εκμεταλλευόμενο τα μέγιστα των αναλογικών καμερών, είναι συμβατό με τεχνολογία 960H, ενώ παράλληλα παρέχει σύνδεση HDMI για προβολή σε οθόνη HD.

Το καταγραφικό EG-DH168ΗN διαθέτει 16 εισόδους βίντεο BNC που συνοδεύονται από 16 εισόδους ήχου RCA. Η προβολή εικόνας μπορεί να γίνει από εξόδους υψηλής ευκρίνειας HDMI ή VGA, ενώ εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί αναλογική έξοδος BNC. Το καταγραφικό μπορεί να δεχθεί trigger από 16 εισόδους Alarm, ενώ υποστηρίζει 2 εξόδους ρελέ NO ή NC. Υποστηρίζει κάμερες 960H και μέσω σύνδεσης RS-485 παρέχει έλεγχο καμερών PTZ. Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει έως 5 δίσκους SATA, υποστηρίζοντας θέση για DVD-R. Επίσης παρέχει δωρεάν DNS στο server της EGuardian, διευκολύνοντας έτσι τη δικτυακή πρόσβαση.

Πέρα όμως από τα πληθωρικά του χαρακτηριστικά, το καταγραφικό EG-DH168DN ξεχωρίζει για τις δυνατότητες διαχείρισης που προσφέρει. Συνοδευόμενο από ποντίκι USB και κομψό τηλεχειριστήριο, ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί εύκολα στο φιλικό OSD μενού του, το οποίο υποστηρίζει ελληνική γλώσσα. Με μέγιστη ανάλυση προβολής 1080p μπορεί να συνδεθεί σε HD οθόνη για υψηλής ευκρίνειας εικόνα. Χωρίς καν όμως να αγγίξει το ποντίκι ή το τηλεχειριστήριο, ο χειριστής του DVR μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες για γρήγορη επίβλεψη, μέσω των πλήκτρων στην πρόσοψή του. Ιδιαίτερα εύχρηστο είναι το κυκλικό πλήκτρο για χρήση κατά την αναπαραγωγή εγγραφών.

Μενού OSD

Το OSD μενού του καταγραφικού είναι προσαρμοσμένο για προβολή σε υψηλής ανάλυσης οθόνης, με την ανάλογη ποιότητα. Από τις πολλαπλές του επιλογές κατά τη δοκιμή ξεχωρίσαμε τα παρακάτω:

Μενού καταγραφής: Μέσα από το συγκεκριμένο μενού το καταγραφικό επιτρέπει τη ρύθμιση εγγραφής για κάθε κανάλι, με δυνατότητα απενεργοποίησης εγγραφής, συνεχόμενης εγγραφής, έναρξη μέσω αναγνώρισης κίνησης, εγγραφή από trigger αισθητήρα ή μέσω χρονοδιαγράμματος. Για όλα τα κανάλια υποστηρίζεται δυνατότητα ενεργοποίησης ήχου.

Χρονοδιάγραμμα: Η ρύθμιση χρονοδιαγράμματος εγγραφών παρέχεται μέσω εύχρηστου matrix με επιλογή διαφορετικών χρωμάτων για απενεργοποίηση εγγραφής, συνεχόμενης εγγραφής, αναγνώριση κίνησης και trigger από αισθητήρα για όλα τα κανάλια ή ανεξάρτητα.

Συναγερμοί: Στο μενού αυτό ρυθμίζεται ανά κανάλι η ενεργοποίηση των ρελέ NO ή NC, όπως και η ενεργοποίηση συναγερμού μέσω αναγνώρισης κίνησης ή λόγω προβλήματος συστήματος (πρόβλημα στο δίσκο, πλήρης δίσκοι, κ.ά.).

Δίκτυο: Στις ρυθμίσεις δικτύου του καταγραφικού, εκτός από τις IP διευθύνσεις για απομακρυσμένη πρόσβαση, παρέχεται ρύθμιση email και FTP για αποστολή σε περίπτωση alarm. Επίσης, υποστηρίζονται 6 providers DDNS για περιπτώσεις δυναμικών IP διευθύνσεων.

Αναζήτηση: Το μενού παρέχει δυνατότητα χρονικής αναζήτησης ή μέσω event.

Απομακρυσμένη πρόσβαση

Ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει απομακρυσμένη πρόσβαση στο καταγραφικό μέσω Web Interface, λογισμικού CMS ή φορητών συσκευών. Για πρόσβαση στο Web Interface είναι απαραίτητη η χρήση Internet Explorer και ActiveX. Από το παράθυρο live view του Web Interface ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει χειροκίνητα εγγραφή στο DVR ή στον υπολογιστή. Από το μενού του Web Interface παρέχεται επίσης μερική παραμετροποίηση του DVR.

Για την πρόσβαση στο DVR μέσω φορητών συσκευών το καταγραφικό συνοδεύεται από app για iPhone, Android, Windows Mobile, Symbian και Blackberry. Κατά τη δοκιμή μας όμως δεν σταθήκαμε ιδιαίτερα τυχεροί  στην επικοινωνία μέσω app. Σε iOS 7 (σε συσκευή iPad) η εφαρμογή CPlayer δεν εγκαταστάθηκε χειροκίνητα (δεν ήταν διαθέσιμη στο App Store), ενώ σε συσκευή Android με Jelly Bean δεν υπήρχε πρόβλημα εγκατάστασης (το app είναι διαθέσιμο στο Google Play).

Με μια ματιά

Συμπίεση: Η.264

Λογισμικό OS: Embedded Linux

Είσοδοι: 16 BNC video, 16 RCA audio, 16 alarm

Έξοδοι alarm: 2 NO ή 2 NC.

Συνδέσεις οθόνης: HDMI, VGA, Video Out, SPOT

Μέγιστη ανάλυση εγγραφής: 960Η

Μέγιστη ανάλυση εξόδου HDMI: 1080p

Υποστήριξη HDD: 5x SATA

RS485: Ναι

Ethernet: Web Interface, CMS, Φορητές συσκευές

 

info

Rakson

Δοϊράνης 193, 176 73 Καλλιθέα, Αθήνα,

τηλ.: 210-9404000, fax: 210-9409327,

e-mail: info@rakson.gr, site: www.rakson.gr.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...