Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
18 Δεκεμβρίου 2013 06:12

ANGA AG-GD30

Τηλεφωνητής GSM και PSTN με 4 trigger συναγερμού & 3 εξόδους

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
84ac056b57dd032fcf18a346d4a81feb XL 5ccde8be

Featured | Συμβατός με όλους τους πίνακες συναγερμού, ο τηλεφωνητής της ANGA, σε περίπτωση συναγερμού, αναλαμβάνει να ειδοποιήσει έως 20 τηλεφωνικούς αριθμούς κάνοντας χρήση δικτύου GSM ή και PSTN. Υποστηρίζοντας 4 διαφορετικές λειτουργίες trigger, δίνει δυνατότητα ενεργοποίησης διαφορετικών συναγερμών. Η συσκευή μπορεί να καταχωρίσει φωνητικό μήνυμα 20 δευτερολέπτων, όπως και 4 διαφορετικά SMS μηνύματα για αποστολή ανάλογα με το συναγερμό. Από την άλλη πλευρά, ο χρήστης μπορεί μέσω αποστολής SMS προς τον τηλεφωνητή να διαχειριστεί τις 3 εξόδους του για αυτοματοποιημένες εφαρμογές.

Επειδή πολλές φορές οι σειρήνες που ηχούν δεν αρκούν, οι χρήστες αναζητούν τον καλύτερο δυνατό τρόπο επικοινωνίας του συστήματος συναγερμού με τους ίδιους ή με ένα κέντρο λήψης σημάτων. Η γραμμή PSTN είναι ένας τρόπος τηλεφωνικής ειδοποίησης, αλλά από τη μια πλευρά δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις εγκαταστάσεις, ενώ από την άλλη είναι εύκολο να σαμποταριστεί. Έτσι, ιδανική λύση για την ειδοποίηση των συναγερμών είναι η χρήση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας GSM.

 

Ο τηλεφωνητής AGGD30 της ANGA εκμεταλλεύεται και τα δύο ίδει συνδέσεων, υποστηρίζοντας κάρτα SIM και επικοινωνία μέσω της τηλεφωνικής γραμμής (βλέπε παρακάτω, λειτουργία trg1). Είναι συμβατός με όλες τις μάρκες συναγερμών και καταγραφικών που διαθέτουν έξοδο Alarm ή Bell. Στη μνήμη του μπορεί να καταχωρίσει 20 τηλέφωνα. Η συσκευή έχει 4 trigger. Στα trg1, trg2 εφαρμόζεται θετική τάση και στα trg3 και trg4 αρνητική.

 

Ο τηλεφωνητής αναλαμβάνει να ειδοποιήσει τους καταχωρημένους αριθμούς με μηνύματα SMS και φωνητικό μήνυμα. Για το κάθε ένα από τα τέσσερα trigger έχει δυνατότητα αποστολής διαφορετικού SMS. Το κείμενο των SMS μπορεί να το αλλάξει ο χρήστης με την αποστολή μηνύματος προς τον τηλεφωνητή. Για παράδειγμα το μήνυμα *1234*91*νέο κείμενο θα αλλάξει το SMS αποστολής για το trg1. Ένας ακόμα τρόπος ειδοποίησης των καταχωρημένων αριθμών είναι ένα φωνητικό μήνυμα 20 δευτερολέπτων.

 

Ο τηλεφωνητής είναι εξοπλισμένος με τρεις αρνητικές εξόδους. Ο χρήστης μπορεί να στείλει SMS για να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει αυτές τις εξόδους για τον έλεγχο άλλων συσκευών. Οι έξοδοι μπορούν να λειτουργήσουν είτε ως παλμός είτε ως διακόπτης. Για τη χρήση τους απαιτείται η εφαρμογή ρελέ με ανοχή ανάλογη της εφαρμογής που θέλουμε να κάνουμε.

 

Λειτουργία trg1

Όταν στην επαφή trg1 εφαρμόζεται θετική τάση 12V για 3 δευτερόλεπτα, ενεργοποιείται ο τηλεφωνητής και προχωράει στις παρακάτω ενέργειες:

  1. Αποστέλλει το καταχωρημένο SMS μήνυμα για το trg1 στις μνήμες 1-10.

  2. Καλεί τους αριθμούς στις μνήμες 11-20 μέσω της κάρτας SIM και αναπαράγει το καταχωρημένο φωνητικό μήνυμα.

  3. Ξανακαλεί τους αριθμούς, που δεν ανταποκρίθηκαν μέσω της τηλεφωνικής γραμμής.

Μονάχα οι αριθμοί στις μνήμες 1-4 μπορούν να στείλουν μήνυμα SMS, για να ακυρώσουν τις υπόλοιπες κλήσεις.

 

Λειτουργία trg3

Όταν στην επαφή trg3 εφαρμόζεται αρνητική τάση 12V για 1 δευτερόλεπτο, ο τηλεφωνητής ενεργοποιείται και εκτελεί τις ίδιες ενέργειες με τη λειτουργία trg1.

 

Λειτουργία trg2

Όταν στην επαφή trg2 εφαρμόζεται θετική τάση 12V για 3 δευτερόλεπτα, ενεργοποιείται ο τηλεφωνητής και προχωράει στις παρακάτω ενέργειες:

  1. Αποστέλλει το καταχωρημένο SMS μήνυμα για το trg2 στις μνήμες 1-10.

  2. Καλεί τους αριθμούς στις μνήμες 11-20 μέσω της κάρτας SIM και αναπαράγει το καταχωρημένο φωνητικό μήνυμα.

 

Λειτουργία trg4

Σε αυτή τη λειτουργία ο τηλεφωνητής αποστέλλει μηνύματα κατάστασης στους Διαχειριστές. Όταν αποσυνδέεται από το trg4 αρνητική τάση 12V, ο τηλεφωνητής αποστέλλει SMS με κείμενο Trg4:off στους αριθμούς των μνημών 1-2.

 

Όταν εφαρμόζεται αρνητική τάση 12V στην επαφή trg4, ο τηλεφωνητής αποστέλλει SMS με κείμενο Trg4:on στους αριθμούς των μνημών 1-2.

 

Με μια ματιά

  • Αποστολή SMS με ενεργοποίηση κάποιου trigger

  • Χρήση κάρτας SIM και τηλεφωνικής γραμμής

  • Δυνατότητα αλλαγής μηνυμάτων SMS

  • 3 ελεγχόμενες έξοδοι

  • 4 λειτουργίες trigger (2χ+/2χ-)

  • 20 τηλεφωνικοί αριθμοί

  • Εγγραφή 20 δευτερολέπτων φωνητικού μηνύματος

 

 

info

STAM Electronics,

Δ. Γούναρη 3, 153 43 Αγ. Παρασκευή, Τηλ.: 210-6002159, Fax: 210-6016227, email: info@stamelectronics.com, url: www.stamelectronics.com.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...