Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
18 Δεκεμβρίου 2013 06:09

Συστήματα μετακίνησης πόρτας Centurion

Ποιότητα, ασφάλεια, ευχρηστία…

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2Fe67ec824afbc9f855ad850f1b49c5b05 XL

Featured | Τα μοτέρ κίνησης πόρτας της Centurion προορίζονται για οικιακές έως βιομηχανικές εφαρμογές και συνοδεύονται από περιφερειακές μονάδες, που καλύπτουν οποιαδήποτε απαίτηση για επέκταση της εφαρμογής. Ποιότητα κατασκευής, ασφάλεια λειτουργίας και ευκολία τοποθέτησης είναι το τρίπτυχο που ακολουθεί η εταιρεία για όλα της τα μοντέλα. Παρακάτω θα παρουσιάσουμε τα μοντέλα D2 Turbo, D5-Evo, D10 και XTRAC μαζί με τις περιφερειακές τους μονάδες για τηλεχειρισμό, ανίχνευση beam, κ.ά.

Τα συστήματα μετακίνησης πόρτας της Centurion μετατρέπουν μια απαιτητική εφαρμογή σε εύκολη διαδικασία. Κάθε σύστημα περιλαμβάνει όλα όσα μπορεί να χρειαστεί ο τεχνικός για την προσαρμογή των βραχιόνων, της ηλεκτρονικής πλακέτας, του τηλεχειριστηρίου, των beam ασφαλείας, κτλ. στην εκάστοτε εφαρμογή. Βασισμένα σε μπαταρία, τα συστήματα διατηρούν τη λειτουργία τους, ενώ η συνεργασία τους με εξωτερικούς αισθητήρες τούς δίνει την απαραίτητη «ευφυΐα», για να σταματήσουν το άνοιγμα/κλείσιμο της θύρας για προστασία. Ο χειρισμός τους μπορεί να γίνει είτε μέσω τηλεχειριστηρίων, είτε μέσω πληκτρολογίου εξωτερικής τοποθέτησης.

Εξετάζοντας τα συστήματα μετακίνησης πόρτας της Centurion ξεχωρίσαμε τρία σημαντικά στοιχεία:

Ποιότητα και λεπτομέρεια στην κατασκευή: Όλα τα προϊόντα της βορειοαμερικανικής εταιρείας συνοδεύονται από καρτελάκι πιστοποίησης δοκιμής, αναγράφοντας μάλιστα το όνομα του tester.

Αναλυτικές οδηγίες: Όλες οι μονάδες συνοδεύονται από αναλυτικές οδηγίες χρήσης. Εξαιρετικά χρήσιμα όμως είναι και τα βίντεο, που έχει αναρτήσει η εταιρεία στο YouTube (www.youtube.com/user/CenturionSystems), που μπορούν να μετατρέψουν έναν τεχνικό σε ειδικό εγκαταστάσεων των προϊόντων CENTURION.

Συνεργασία με εξωτερικές συσκευές: Ασύρματα ή ενσύρματα πληκτρολόγια, τηλεχειριστήρια, ασύρματα ή ενσύρματα beam και GSM module μπορούν να πλαισιώσουν τη λειτουργία των συστημάτων μετακίνησης πόρτας.

D2-Turbo για οικιακές εφαρμογές

Το μοντέλο D2-Turbo προορίζεται για οικιακές εφαρμογές, παρέχοντας δυνατότητα μετακίνησης πόρτας με βάρος έως 250 κιλά και με ταχύτητα έως 24 μέτρα ανά λεπτό. Το μοτέρ απαιτεί τάση μπαταρίας 12V DC και αποδίδει έως 9000rpm.

D5-Evo για μικρές βιομηχανικές εφαρμογές

Το μοντέλο D5-Evo προορίζεται για μικρές βιομηχανικές εφαρμογές και βασίζεται στο δοκιμασμένο και πετυχημένο μοντέλο D5. Το μοτέρ του συστήματος λειτουργεί με μπαταρία 12VDC και μπορεί να υποστηρίξει πόρτες έως 500 κιλά με ταχύτητα 22 μέτρα ανά λεπτό. O controller για τη ρύθμιση του D5-Evo ενσωματώνει LCD display και υποστηρίζει λειτουργίες για ασφάλεια και ευκολία προσαρμογής.

D10: Το βαρύ πυροβολικό

Η μονάδα D10 προορίζεται για καθαρά βιομηχανικές εφαρμογές, με δυνατότητα μετακίνησης πόρτας βάρους έως 1000 κιλά και ταχύτητα 22-26 μέτρα ανά λεπτό. Η λειτουργία του μοτέρ βασίζεται σε μπαταρία και απαιτεί 24VDC. Ο controller για τη διαχείριση της μονάδας παρέχει LCD display και εκτός από τον προγραμματισμό υποστηρίζει διαγνωστικά μηνύματα.

XTRAC για γκαραζόπορτες

Το XTRAC χαρακτηρίζεται από τα πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου, που παράγει η λειτουργία του. Προορίζεται για μετακίνηση γκαραζόπορτας και βασίζεται σε 24VDC μοτέρ. Χαρακτηριστικό της εφαρμογής του συστήματος είναι ότι το μοτέρ συνδέεται απευθείας στην γκαραζόπορτα και ταξιδεύει μαζί της, με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται θορυβώδεις αλυσίδες για τη λειτουργία του.

Περιφερειακές μονάδες

Όλα τα συστήματα μπορούν να συνεργαστούν με τις παρακάτω μονάδες:

Nova Remote Control: Το τηλεχειριστήριο NOVA υποστηρίζει codehopping τεχνολογία. Έτσι, κάθε κωδικός που μεταδίδεται από το τηλεχειριστήριο είναι τελείως διαφορετικός από τον προηγούμενο, ώστε να μην μπορεί να αντιγραφεί ή κλωνοποιηθεί.

Smartguard Control Keypad: Το πληκτρολόγιο έρχεται σε ενσύρματη και σε ασύρματη έκδοση (SmartguardDair). Υποστηρίζει έως 1.000 μοναδικούς PIN codes με 1 έως 10 ψηφία ο καθένας. Διαθέτει τρεις ανεξάρτητες εξόδους, για να μπορεί να υλοποιήσει διαφορετικά σενάρια λειτουργίας. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας κωδικός για να ανοίξει πλήρως η πόρτα, ένας άλλος για να ανοίξει πόρτα για πεζούς και ένας τρίτος για να ενεργοποιήσει το συναγερμό του σπιτιού (για δικλείδα ασφαλείας).  

GSwitch-22 GSM Module: Η μονάδα GSM δίνει έλεγχο του συστήματος απομακρυσμένα, μέσω κινητού τηλεφώνου και έχει δυνατότητα αποστολής SMS alerts.

i5 & PhotonInfrared Beams: Τα μοντέλα i5 και Photon προσφέρουν ασφάλεια στη λειτουργία των συστημάτων μετακίνησης πόρτας μέσω δεσμών υπερύθρων. Έρχονται σε ζευγάρια πομπού-δέκτη και το μοντέλο i5 είναι ενσύρματο, ενώ το Photon πλήρως ασύρματο.

 

 

 

 

 

 

info

Electrosystems

Λεωφ. Βουλιαγμένης 85, 166 74 Γλυφάδα, τηλ.: 210-9640258, fax: 210-9613995, e-mail:sales@electrosystems.gr, site: www.electrosystems.gr.

 

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...