Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
20 Νοεμβρίου 2013 06:03

Optex VXI-RDAM

PIR και Microwave με λειτουργία μπαταρίας

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
4e0d2946bafc44e656cf2886c0b75bb2 XL 731cc126

Featured | Η οικογένεια VX-Infinity αποτελείται από 6 μοντέλα ανιχνευτών συμπεριλαμβάνοντας το πρωτοποριακό RDAM με καινοτόμο τεχνολογία μικροκύματος χαμηλής κατανάλωσης. Αυτόν ακριβώς τον ανιχνευτή θα βάλουμε παρακάτω στο «μικροσκόπιο», εξετάζοντας τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Ο εξωτερικός ανιχνευτής RDAM της σειράς VX-Infinity της Optex βασίζεται σε δύο ανιχνευτές PIR και μικροκύμα (εικόνα 1). Ταυτόχρονα, μπορεί να λειτουργήσει μέσω μπαταρίας και να φιλοξενήσει οποιονδήποτε ασύρματο πομπό. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, ο αισθητήρας γίνεται ιδανικός για αναβάθμιση συστημάτων συναγερμού, αποφεύγοντας τις επίπονες εργασίες καλωδίωσης, ενώ ταυτόχρονα εγγυάται ελαχιστοποίηση ψευδών συναγερμών. Επίσης, μια σειρά από χαρακτηριστικά κάνουν τον αισθητήρα ιδανικό για εξωτερικές εφαρμογές:

  • Χάρη σε ενσωματωμένο αλγόριθμο PIR και Microwave ελαχιστοποιεί τους ψευδοσυναγερμούς, ακόμα και σε περιβάλλοντα με έντονο φως από τον ήλιο.
  • Η τεχνολογία TouchMod 2 χαρίζει μεγάλη αυτονομία στον ασύρματο αισθητήρα, παρά τη χρήση της διπλής ανίχνευσης. Το PCB αποτελείται από κεραμικό υλικό και όχι από εποξικό γυαλί (που συναντάμε σε συμβατικά μοντέλα), ενώ εφαρμόζεται με τεχνολογία Gold-plated και όχι με καλάι, αυξάνοντας την αντοχή του ανιχνευτή σε ζεστά και με υγρασία κλίματα.
  • Για να ενεργοποιηθεί συναγερμός, πρέπει να διακοπούν η πάνω και η κάτω περιοχή ανίχνευσης ταυτόχρονα (εικόνα 2). Με αυτόν τον τρόπο ο ανιχνευτής γίνεται απόλυτα αναίσθητος σε παραβιάσεις από μικρά ζώα.
  • Η τεχνολογία SMDAlogin (SuperMultidimensionalAnalysis) βελτιώνει την αποφυγή συναγερμών εξαιτίας κλιματικών αλλαγών ή συναγερμών που προκαλούνται από αύξηση βλάστησης.

Εφαρμογή

Ο ανιχνευτής μπορεί να λειτουργήσει με μπαταρία 3-9 VDC (λιθίου ή αλκαλική) και διαθέτει βάση για τοποθέτηση ασύρματου πομπού (εικόνα 3). Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να τοποθετηθεί σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς την ανάγκη καλωδίωσης, ενώ ταυτόχρονα δε δεσμεύει τη λειτουργία του με συγκεκριμένους πίνακες συναγερμού. Για τη σύνδεση με τον πομπό διαθέτει έξοδο Alarm και Trouble. Με μπαταρία 3V, 1300mAh μπορεί να λειτουργήσει για περίπου 4 χρόνια με διάστημα συναγερμού 120sec και 3 χρόνια με διάστημα 5sec.

Για την ένδειξη λειτουργίας διαθέτει δύο LED (κόκκινο και κίτρινο). Κατά το WarmUP ανάβουν και τα δύο για 60sec. Για Alarm ανάβει το κόκκινο LED για 2sec, ενώ για αναγνώριση MW ανάβει το κίτρινο LED για 2sec. Για αναγνώριση Masking αναβοσβήνει το κόκκινο LED τρεις φορές περιοδικά.

Ρυθμιστικά

Για την προσαρμογή του στο χώρο, ο τεχνικός έχει στη διάθεσή του αρκετά ρυθμιστικά:

  • Χειροκίνητη περιστροφή του εσωτερικού τμήματος του ραντάρ σε 7 θέσεις (εικόνα 4).
  • Κατακόρυφη χειροκίνητη μετακίνηση του κάτω αισθητήρα PIR για ρύθμιση της απόστασης κάλυψης (εικόνα 4).
  • Ρυθμιστικό για το μήκος του μικροκύματος. Έχει 5 θέσεις για κάλυψη από 2.5μ έως 12μ (εικόνα 4).
  • Ευαισθησία PIR. Τρεις θέσεις ρύθμισης (εικόνα 5).

DipSwitch

Η λειτουργία του αισθητήρα καθορίζεται από τα παρακάτω dip switch (εικόνα 6):

1. WalkTest: Η επιλογή WalkTest ενεργοποιεί το LED ανεξάρτητα από το DipSwitch 4 (βλέπε παρακάτω). Μετά την ολοκλήρωση του walktest (που είναι η default ρύθμιση), πρέπει να γίνεται επιλογή NORM για εξοικονόμηση μπαταρίας.

2. BatterySavingTimer: Ακόμα και σε συνεχόμενα γεγονότα, ο συναγερμός ενεργοποιείται μόνο μια φορά στη χρονική περίοδο (120s ή 5s) για την εξοικονόμηση της ζωής της μπαταρίας.

3. Ρύθμιση εξόδου: N.O. ή N.C.

4. LED: On/Off

5. AntiMasking: On/Off

Κλείνοντας

Ο εξωτερικός αισθητήρας της Optex χάρη στη χαμηλή του κατανάλωση, τη δυνατότητα ελεύθερης επιλογής εξωτερικού πομπού και τη διπλή τεχνολογία PIR και MW, μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανικός για αναβάθμιση συστημάτων συναγερμού και επέκταση κάλυψης σε εξωτερικούς χώρους.

Με μια ματιά

Τεχνολογία ανίχνευσης: PIR και Microwave

Κάλυψη PIR: Έως 12m με 90o άνοιγμα

Χρόνος εκκίνησης: 60sec

Έξοδοι: Alarm / Trouble

Εξωτερική προστασία: IP55

Τροφοδοσία: 3-9VDC

Βάρος: 600g

 

info

G.I. Security

16o χλιμΛεωφ. Λαυρίου, Παιανία, τηλ.: 210-6040601, fax: 210-6658710, e-mail: info@gisecurity.gr, site: www.gisecurity.gr.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...