Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Οκτωβρίου 2014 03:39

BioTrack BioFace

Βιομετρικός αισθητήρας προσώπου, δαχτυλικού αποτυπώματος και όχι μόνο!

Γράφει: Παύλος Κερασίδης

Featured | Το BioFace είναι ένα πολύ-βιομετρικό τερματικό ταυτοποίησης ατόμου που ενσωματώνει δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου και δαχτυλικού αποτυπώματος, ενώ παράλληλα διαθέτει Αναγνώστη Proximity και υποστηρίζει εισαγωγή κωδικού. Με τους 4 αυτούς διαφορετικούς τρόπους το BioFace ταυτοποιεί το προσωπικό μιας εταιρίας και ενεργοποιεί ένα ρελέ για άνοιγμα θύρας. Μέσω οθόνης αφής, σύνδεση Ethernet και θύρα USB, η BioTrack έχει μετατρέψει τη διαχείριση της λειτουργίας και της βάσης δεδομένων της συσκευής σε παιχνιδάκι.

Το BioFace είναι μια από τις πιο έξυπνες συσκευές της αγοράς για τον έλεγχο της ώρας προσέλευσης των υπαλλήλων, παρέχοντας ταυτόχρονα ένα εύκολο τρόπο για τον έλεγχο φυσικής πρόσβασης. Είναι σχεδιασμένο για εταιρίες με έως 3.000 υπαλλήλους. Η κομψή, μικρού μεγέθους συσκευή ενσωματώνει πολλές διαφορετικές τεχνολογίες και η βασική της διαχείριση γίνεται τοπικά μέσω ευκρινέστατης οθόνης αφής 4,3”. Το BioFace διαθέτει τους εξής 4 διαφορετικούς τρόπους ταυτοποίησης ενός υπαλλήλου:

Αναγνώριση προσώπου (εικόνα 1): Ενσωματώνοντας διπλή κάμερα και IR LED, η συσκευή μπορεί να ταυτοποιήσει ένα πρόσωπο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, σε ελάχιστο χρόνο. Συνολικά μπορεί να καταχωρίσει έως 700 φωτογραφίες προσώπων.

Αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος (εικόνα 2): Η συσκευή μπορεί να καταχωρήσει έως 3.000 δαχτυλικά αποτυπώματα. Ο αναγνώστης είναι από κρύσταλλο και όχι από pad σιλικόνης, για μεγαλύτερη αντοχή.

Αναγνώστης Καρτών Προσέγγισης: Ενσωματώνοντας Proximity Card Reader, οι υπάλληλοι μπορούν να ταυτοποιηθούν και με κάρτες προσέγγισης.

Εισαγωγή κωδικού: Χωρίς να «ξεχνάει» τις παραδοσιακές μεθόδους, η συσκευή υποστηρίζει εισαγωγή κωδικού για κάθε υπάλληλο.

Όλα τα παραπάνω ενσωματώνονται στην πολύ κομψή και μικρού μεγέθους συσκευή BioFace. Η αλληλεπίδραση με τον χρήστη γίνεται μέσω της οθόνη αφής και ηχητικών μηνυμάτων, που ακολουθούν κάθε προσπάθεια ταυτοποίησης.

Συνδεσμολογία

Το BioFace υποστηρίζει σύνδεση USB, TCP/IP, RS232/RS485 και Wi-Fi. Όλα τα παραπάνω προσφέρουν μεγάλη ευελιξία στη διαχείριση της συσκευής όπως και στην επέκταση των δυνατοτήτων της (εικόνα 3). Στο πίσω μέρος είναι διαθέσιμες προεκτάσεις RS-485, RS-232, έξοδος Wiegand, όπως και συνδέσεις Σειρήνας, Αισθητήρα, Button και Ρελέ NO/NC (εικόνα 4). Στην πλάτη της η συσκευή μπορεί να δεχτεί εσωτερική μπαταρία (UPS) για αυτόνομη λειτουργία έως 4 ώρες σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Για την τοποθέτησή της διαθέτει μια αποσπώμενη μεταλλική βάση, όπου εάν αφαιρεθεί κατά τη λειτουργία της μονάδας, ενεργοποιείται συναγερμός Tamper.

Ethernet και USB

Η καταχώρηση ενός προσώπου ή ενός δαχτυλικού αποτυπώματος γίνεται άμεσα και γρήγορα μέσα από την οθόνη αφής, με την προσθήκη νέου χρήστη. Για την προχωρημένη όμως διαχείριση των στοιχείων των αποθηκευμένων χρηστών μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι θύρες Ethernet και USB (εικόνα 5). Ουσιαστικά η θύρα USB μπορεί να εφαρμοστεί για την μεταβίβαση στοιχείων από τη συσκευή στον υπολογιστή και το αντίθετο μέσω USB stick, ώστε να μην είναι απαραίτητη η διαρκής επικοινωνία με τον υπολογιστή. Διαφορετικά η σύνδεση με τον υπολογιστή πραγματοποιείται μέσω πρωτοκόλλου TCP/IP είτε ενσύρματα (θύρα RJ-45), είτε ασύρματα (ενσωματωμένο Wi-Fi).

Πρόγραμμα διαχείρισης

Η διαχείριση του BioFace γίνεται μέσω του λογισμικού BioAdmin που διατίθεται δωρεάν από την ιστοσελίδα της εταιρίας. Κατά τη δοκιμή μας δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στην επικοινωνία του λογισμικού με το BioFace και η καταχώρηση έγινε άμεσα, εισάγοντας την IP διεύθυνση της συσκευής, που ορίσαμε προηγουμένως μέσω της οθόνης αφής. Αφήνοντας την καρτέλα Devices όπου καταχωρούμε τις συσκευές BioFace (το πρόγραμμα μπορεί να διαχειριστεί πολλαπλές συσκευές αναγνώρισης), προχωράμε στην καρτέλα Users για την διαχείριση των χρηστών. Μέσα από αυτήν την καρτέλα ξεδιπλώνονται ορισμένα πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Για κάθε χρήστη μπορούν να καταχωρηθούν και τα 10 δαχτυλικά του αποτυπώματα (εικόνα 6), όπως και δεύτερη φωτογραφία για την αναγνώριση προσώπου (εικόνα 7). Η δεύτερη φωτογραφία προορίζεται για την εμφάνιση στην οθόνη της συσκευής μετά την ταυτοποίηση προσώπου.

Συνεχίζοντας, στην καρτέλα Records εμφανίζονται οι καταχωρήσεις χρηστών για γρήγορη επίβλεψη. Η προβολή γίνεται με φίλτρο ημερομηνίας και ώρας (εικόνα 8). Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον έχει η καρτέλα Monitor. Στην καρτέλα αυτή πραγματοποιούμε σύνδεση με το BioFace και επιβλέπουμε στο λογισμικό τις κινήσεις ταυτοποίησης που πραγματοποιούνται στη συσκευή (εικόνα 9). Έτσι, πέρα από την τοπική επίβλεψη αναγνώρισης, η παρακολούθηση της συσκευής μπορεί μέσω Ethernet να γίνεται από οπουδήποτε. Καθώς ταυτοποιείται ένας χρήστης, στο λογισμικό εμφανίζεται και η φωτογραφία του μαζί με τα στοιχεία ημερομηνίας και ώρας. Τέλος, υπάρχει η καρτέλα Reports, όπου προβάλλονται όλες οι αναφορές του BioFace.

Κλείνοντας

Η BioTrack έχει καταφέρει να ενσωματώσει στο BioFace μια σειρά από χαρακτηριστικά που το καθιστούν εξαιρετικά έξυπνο. Προσθέτοντας τη δυνατότητα διαχείρισης μέσω Ethernet εκτοξεύει τη χρηστικότητα του αναγνώστη. Και όλα αυτά τα καταφέρνει σε μια συσκευή ιδιαίτερα μικρή, υψηλής αισθητικής.

Με μια ματιά

Οθόνη: Έγχρωμη TFT οθόνη αφής 4,3”

Τρόποι αναγνώρισης: Πρόσωπο, Δαχτυλικό αποτύπωμα, Κωδικός, Proximity

Χωρητικότητα: 700 φωτογραφίες προσώπων, 3.000 αποτυπώματα, 100.000 εγγραφές.

Συνδέσεις επικοινωνίας: USB, TCP/IP, RS232 – RS485, Wi-Fi.

Αναγνώστης αποτυπώματος: Αναγνώστης κρυστάλλου χωρίς pad σιλικόνης

Συνδέσεις: Σειρήνα, Αισθητήρα, Ρελέ (NO, NC)

Κάμερα αναγνώρισης: Διπλή με IR LED


info
G.I. Security

16o χλμ Λεωφ. Λαυρίου, Παιανία, τηλ.: 210-6040601, fax: 210-6658710, e-mail: info@gisecurity.gr, site: www.gisecurity.gr.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...