Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Οκτωβρίου 2014 03:36

Bentel ABSOLUTA

Με push notification μέσω app, email και SMS…

Γράφει: Παύλος Κερασίδης

Featured | Ο πίνακας συναγερμού ABSOLUTA ακολουθεί όλες τις σύγχρονες τάσεις και συνθέτει ένα σύστημα απόλυτα ευέλικτο με εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Υποστηρίζοντας ενσύρματες και ασύρματες ζώνες, ο πίνακας μπορεί να δεχτεί IP module και GSM module, ενώ ενσωματώνει Voice Dialer με φωνητικά μηνύματα. Ένα από τα ισχυρότερα χαρακτηριστικά του πίνακα είναι οι δυνατότητες επικοινωνίας που παρέχει προς τον τελικό χρήστη, περιλαμβάνοντας διαχείριση μέσω λογισμικού, συνεργασία με app για φορητές συσκευές (περιλαμβάνοντας push notification) και αποστολή email ή SMS όταν συμβαίνει κάποιο γεγονός. Ολοκληρώνοντας την σύγχρονη ταυτότητά του, ο πίνακας προσφέρει δυνατότητα διαχείρισης μέσω κομψότατου πληκτρολογίου αφής.

Για τη δοκιμή του συστήματος ABSOLUTA είχαμε στη διάθεσή μας το μοντέλο ABS-16. Ο GRADE 3[1] πίνακας έρχεται με πληθώρα δυνατοτήτων onboard και αμέσως κεντρίζει το ενδιαφέρον. Προχωρώντας όμως στις μονάδες επέκτασης από ενδιαφέρον γίνεται αποκαλυπτικός, αφού υποστηρίζει πληθώρα σύγχρονων εφαρμογών, ιδιαίτερα στο κομμάτι της επικοινωνίας με τον τελικό χρήστη.

Στην πλακέτα του πίνακα συναντάμε θύρα USB για σύνδεση με τον υπολογιστή και λειτουργία με το πρόγραμμα BOSS, ενώ προαιρετικά η επικοινωνία μπορεί να γίνει μέσω του IP module. Το IP module με τη σειρά του χαρίζει ενσύρματη ή ασύρματη επικοινωνία για τοπική ή απομακρυσμένη διαχείριση μέσω του προγράμματος BOSS. Οι δυνατότητες όμως της επικοινωνίας IP δεν σταματάνε εδώ, αφού η Bentel διαθέτει για τον πίνακα εφαρμογή για Android ή iOS smartphones, με προηγμένες δυνατότητες διαχείρισης και push notification. Πέρα από το app, ο πίνακας μπορεί να ειδοποιήσει τον χρήστη όταν συμβαίνει ένα event μέσω αποστολής email ή με την αποστολή μηνύματος SMS σε κινητό τηλέφωνο. Για τις λειτουργίες αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ενσωματωμένη γραμμή PSTN, ενώ προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί GSM module, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ταυτόχρονα με το IP module.

Χαρακτηριστικά

Ο πίνακας μπορεί να υποστηρίξει ενσύρματες και ασύρματες ζώνες. Onboard συναντάμε 8 ζώνες και συνολικά μέσω μονάδας επέκτασης μπορεί να υποστηρίξει ως 16 ενσύρματες ζώνες. Μέσω πρόσθετου ασύρματου δέκτη μπορεί να υποστηρίξει έως 32 ασύρματες ζώνες. Συνολικά ενσύρματες και ασύρματες, ο πίνακας ABSOLUTA 16 μπορεί να υποστηρίξει 32 ζώνες. Onboard υποστηρίζει 1 έξοδο ρελέ και 2 εξόδους ανοιχτού συλλέκτη, που με επέκταση μπορούν να φτάσουν τις 6. Ιδιαίτερα πλούσιος είναι ο πίνακας όσον αφορά την υποστήριξη συσκευών διαχείρισης, έχοντας δυνατότητα συνεργασίας με 8 συνολικά πληκτρολόγια και 16 αναγνώστες κλειδιών. Τα πληκτρολόγια του πίνακα μπορεί να είναι LCD, με ή χωρίς αναγνώστη Proximity, ενώ για ακόμα πιο απαιτητικούς χρήστες μπορεί να χρησιμοποιηθεί το πληκτρολόγιο Αφής M-Touch.

Μονάδες επέκτασης και συνδεσμολογία

Για τη δοκιμή λάβαμε την πλακέτα του συναγερμού, τη μονάδα επέκτασης IP, τη μονάδα επέκτασης GSM και το πληκτρολόγιο αφής. Για τη στέγαση των παραπάνω προμηθευτήκαμε το καλαίσθητο και πρακτικότατο πλαστικό κουτί της Bentel, ενώ εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταλλικό κουτί. Οι μονάδες επέκτασης GSM και IP μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα στον πίνακα και η τοποθέτησή τους στην κεντρική πλακέτα γίνεται πανεύκολα. Το πλαστικό κουτί διαθέτει θέσεις για την σωστή τοποθέτηση των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και στην κορυφή του υποστηρίζει ειδική θέση για την τοποθέτηση της κεραίας GSM.

Προγραμματισμός μέσω πληκτρολογίου και λογισμικού

Μετά τη σύνδεση των βασικών μονάδων σειρά έχει ο προγραμματισμός. Μέσα από το πληκτρολόγιο αφής η διαχείριση του πίνακα είναι αρκετά εύκολη, ιδιαίτερα όσον αφορά το μενού του χρήστη. Το μενού του εγκαταστάτη θα μπορούσε να είναι ευκολότερο, αλλά δεν έχει και τόση σημασία, αφού ο πίνακας έρχεται με onboard σύνδεση USB για προγραμματισμό μέσα από το λογισμικό BOSS. Στην περίπτωσή μας βέβαια, αξιοποιήσαμε το IP module και πραγματοποιήσαμε την επικοινωνία του πίνακα με τον υπολογιστή μέσω Ethernet. Μαζί με το IP module μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μονάδα VAP11N για ασύρματη επικοινωνία μέσω Wi-Fi 802.11n.

Η Bentel διαθέτει δωρεάν το λογισμικό BOSS (κατόπιν εγγραφής στο site) και η τελευταία έκδοσή του υποστηρίζει τη λειτουργία IP. Τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για την επικοινωνία του λογισμικού με τον πίνακα είναι η διεύθυνση IP και το serial number της. Τα στοιχεία αυτά τα βρίσκουμε μέσα από το πληκτρολόγιο αφής και τα εισάγουμε κατά τη δημιουργία νέου account. Μέσα από το λογισμικό ξεδιπλώνονται οι δυνατότητες του πίνακα, αφού πέρα από τις «κλασικές» ρυθμίσεις, όπως παραμετροποίηση ζωνών, ρύθμιση partition, κτλ., μπορούμε εύκολα να ηχογραφήσουμε μηνύματα για ειδοποίηση σφάλματος, να εισάγουμε διευθύνσεις email για αποστολή σε περίπτωση event, να γράψουμε τα κείμενα που θα περιλαμβάνονται στα μηνύματα SMS, να προγραμματίσουμε έως 20 χρονοδιαγράμματα όπλισης κ.ά. Φυσικά, το λογισμικό παρέχει και προηγμένες δυνατότητες συνοπτικής επίβλεψης της κατάστασης του πίνακα.

Absoluta app και push notification

Το IP module χαρίζει αμέσως στον πίνακα δυνατότητα πρόσβασης μέσω Android ή iOS smartphones μέσω του Absoluta app. Η επικοινωνία της εφαρμογής με τον πίνακα δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη, αφού δεν απαιτείται παρά μόνο η εισαγωγή του SN που βρίσκουμε μέσα από το πληκτρολόγιο. Η εφαρμογή δίνει δυνατότητα ολικής όπλισης/αφόπλισης ή μερικής μέσω partitions. Επίσης, ο χρήστης μπορεί εύκολα να δει την κατάσταση μιας ζώνης και να την κάνει bypass. Κορυφαία δυνατότητα του app είναι η υποστήριξη push notification που ειδοποιεί αυτόματα τον τελικό χρήστη σε περίπτωση event.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, δωρεάν και επί πληρωμή. Η επί πληρωμή έκδοση διαθέτει την δυνατότητα προβολής του ιστορικού των events του πίνακα και την ενεργοποίηση σεναρίων για αυτοματισμούς.

Με μια ματιά

Ενσύρματες Ζώνες: 8 (onboard) έως 16 (με επέκταση)

Ασύρματες Ζώνες: έως 32 (με ασύρματο δέκτη)

Ρελέ: 1

Έξοδοι ανοιχτού συλλέκτη: 2 (onboard) έως 6 (με επέκταση)

Πληκτρολόγια: Έως 8

Αναγνώστες κλειδιών: Έως 16

Partitions: 8

Επικοινωνία με PC: USB onboard, IP module

GSM/GPRS: Προαιρετικό

 

info
Automatic Alarm Systems,

Πρωτοπαπαδάκη 83, 111 47 Γαλάτσι, τηλ.: 210-2135884, fax: 210-2922148, e-mail: info@alarmsys.gr, site: www.alarmsys.gr.

 


[1] Για να συμμορφώνεται με το EN50131 Grade 3 standard πρέπει να γίνεται χρήση του ABS-IP module.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...