Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
22 Οκτωβρίου 2014 03:28

On Lien WiFi IP

Πρόσβαση από παντού μέσω Cloud PnP

Γράφει: Παύλος Κερασίδης

Featured | .Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας IP στις κάμερες παρακολούθησης είναι η απομακρυσμένη πρόσβαση. Όταν όμως εμπλέκονται ρυθμίσεις στο Router με port forwarding και DynDNS, ιδιαίτερα σε οικιακό επίπεδο, η απομακρυσμένη πρόσβαση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο σε τελικούς χρήστες και τεχνικούς. Απλοποιώντας τελείως τη διαδικασία, η κάμερα On Lien T6835WIP χρησιμοποιεί την τεχνολογία Cloud PnP για να προσφέρει στον τελικό χρήστη απομακρυσμένη εικόνα χωρίς καμία παραμετροποιήση στο Router.

Η τεχνολογία Cloud PnP δίνει στις κάμερες IP την ευχρηστία που απαιτεί ένα σύστημα οικιακής χρήσης. Υποστηρίζοντας Cloud PnP η κάμερα Starcam T6835WIP είναι προσβάσιμη από παντού μέσω φορητών συσκευών ή υπολογιστή, χωρίς την ανάγκη πολύπλοκων ρυθμίσεων port forwarding και DynDNS στο Router. Η κάμερα T6835WIP το μόνο που απαιτεί για την λειτουργία της είναι μια παροχή ρεύματος, αφού μέσω Wi-Fi υποστηρίζει ασύρματη επικοινωνία με το τοπικό δίκτυο και στη συνέχεια μέσω Internet είναι προσβάσιμη από οποιαδήποτε συσκευή, οπουδήποτε. Τοπικά, η κάμερα υποστηρίζει εγγραφή σε μνήμη microSD και μέσω 10 IR LED μπορεί να δει στο σκοτάδι σε απόσταση 10 μέτρων. Μια εγγραφή μπορεί να γίνει προγραμματισμένα, μέσω αναγνώρισης κίνησης, ή από εξωτερικό αισθητήρα, διαθέτοντας alarm input.

Η compact All-In-One κάμερα προσφέρει απόλυτη εμπειρία χρήσης υποστηρίζοντας κίνηση PTZ, μικρόφωνο και μεγάφωνο. Η κίνηση PTZ επιτρέπει εύρος Pan 350° και εύρος Tilt 120°. Μάλιστα, όπως θα δούμε παρακάτω, η χρήση της κίνησης PTZ μπορεί να γίνει μέσω finger gesture από την οθόνη της φορητής συσκευής. Ενσωματώνοντας αισθητήρα 1/4inch 0.3 Megapixel line by line CMOS, προσφέρει ανάλυση εικόνας 640×480, ικανοποιητική για απλές εφαρμογές παρακολούθησης εσωτερικών χώρων.

Σύνδεση της κάμερας μέσω Cloud PnP

Τα βήματα για την επικοινωνία της κάμερας με μια φορητή συσκευή είναι απλούστατα και μπορούν να πραγματοποιηθούν από οποιοδήποτε χρήστη. Μετά την σύνδεση της φορητής συσκευής με την κάμερα δεν χρειάζεται ποτέ ξανά να γίνει κάποια ρύθμιση:

1. Συνδέουμε την κάμερα μέσω της καλωδιακής θύρας Ethernet με τον Router.

2. Κατεβάζουμε στη φορητή συσκευή την εφαρμογή Eye4.

3. Επιλέγουμε την σάρωση UID code και τοποθετούμε το κάτω μέρος της κάμερας όπου βρίσκεται το UID code στην κάμερα της φορητής συσκευής (εικόνα 1).

4. Εισάγουμε τον default κωδικό της κάμερας.

Επιλέγοντας την κάμερα που μόλις καταχωρήσαμε έχουμε εικόνα και μπορούμε να διαχειριστούμε την κίνηση PTZ με κίνηση των δαχτύλων πάνω στην οθόνη (εικόνα 2). Στη συνέχεια, μέσα από την επιλογή “More” της εφαρμογής Eye4 μπορούμε να παραμετροποιήσουμε την κάμερα (εικόνα 3). Πιθανότατα η πρώτη ρύθμιση είναι η σύνδεση του WiFi της κάμερας με το Router. Μετά την καταχώρηση του δικτύου WiFi μπορούμε να αφαιρέσουμε την ενσύρματη σύνδεση Ethernet και να μεταφέρουμε την κάμερα όπου θέλουμε εντός εμβέλειας.

Από την καρτέλα ρυθμίσεων της κάμερας, πολύ σημαντική είναι η επιλογή “Alarm Setting”. Από το μενού αυτό μπορούμε να ενεργοποιήσουμε την αναγνώριση κίνησης και να επιλέξουμε μεταξύ τριών επιπέδων ευαισθησίας. Επίσης μπορούμε να διαχειριστούμε τη λειτουργία της εισόδου Alarm και της εξόδου Alarm. Σε περίπτωση που έχουμε εισάγει κάρτα SD, από την επιλογή “SD Setting” μπορούμε να διαχειριστούμε την κάρτα, να κάνουμε format, όπως και να προσθέσουμε πρόγραμμα εγγραφής (εικόνα 4).

Για να δούμε τις εγγραφές που έχουν πραγματοποιηθεί στην κάρτα microSD της κάμερας ή τοπικά στην φορητή συσκευή, από το κεντρικό μενού επιλέγουμε “Image” και στη συνέχεια έχουμε επιλογή “Local Image” και “TF Record”.

Συνεργασία με το αυτόνομο καταγραφικό NVS-K200

Η κάμερα On Lien T6835WIP είναι άμεσα προσβάσιμη από φορητές συσκευές Android, iOS και Windows, όπως και από υπολογιστές. Επίσης, είναι συμβατή από τη συσκευή NVS-K200 7” Capacitive Screen, που αποτελεί μια αυτόνομη συσκευή παρακολούθησης (εικόνα 5). Η συσκευή NVS-K200 υποστηρίζει ανάλυση 1280×800 μέσα από οθόνη αφής 7” και υποστηρίζει σκληρό δίσκο SATA 2,5” και κάρτα microSD για καταγραφή γεγονότων. Η αρχική αναγνώριση της κάμερας πραγματοποιείται αυτόματα εάν βρίσκονται στο ίδιο τοπικό δίκτυο και στη συνέχεια οι συσκευές μπορούν να απομακρυνθούν για πρόσβαση μέσω Internet. Συνολικά, το αυτόνομο καταγραφικό NVS-K200 υποστηρίζει 4 IP κάμερες.

Με μια ματιά

Λειτουργικό: Embedded Linux OS

Αισθητήρας: 1/4inch 0.3 Megapixel line by line CMOS

Ανάλυση: 640×480

IR: 10 LEDS, 10 μέτρα απόσταση

Ήχος: Ηχείο / Μεγάφωνο

PTZ: Pan Range:350°, Tilt Range:120°

Τοπική αποθήκευση: microSD

Απομακρυσμένος έλεγχος: Cloud PnP

Ι/Ο: Alarm In / Alarm Out


info

Οn Lien

Σωκράτους 42, 104 31 Αθήνα, τηλ.; 210-5248337

Μοναστηρίου 12, 104 41 Αθήνα, τηλ,: 210-5221128

info@onlien.eu, www.onlien.eu

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...