Skip to main content
Hermes Banner 1
DIABASTE DWREAN SEC CYP 10
DIGITAL TV 187
8 Ιουνίου 2021 21:08

Φωτοβολταϊκά πάρκα και περιμετρική ασφάλεια

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
d9de35c977b2146f8ae269d31a688440 XL 7d469ab8

Τα ηλιακά ή αλλιώς φωτοβολταϊκά πάρκα είναι εκείνες οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται συνήθως απομονωμένες στη μέση μεγάλων γεωγραφικών περιοχών. Καταλαμβάνουν πολύ χώρο, καθώς φιλοξενούν τεράστιο εξοπλισμό από τεχνητά πάνελ, τα οποία ενώνονται με σκοπό να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρικό κύκλωμα σε σειρά για την παραγωγή ενέργειας.

Τα ηλιακά ή αλλιώς φωτοβολταϊκά πάρκα είναι εκείνες οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται  συνήθως απομονωμένες στη μέση μεγάλων γεωγραφικών περιοχών. Καταλαμβάνουν πολύ χώρο, καθώς φιλοξενούν τεράστιο εξοπλισμό από τεχνητά πάνελ, τα οποία ενώνονται με σκοπό να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρικό κύκλωμα σε σειρά για την παραγωγή ενέργειας. Ωστόσο τα ηλιακά πάρκα έρχονται αντιμέτωπα με ένα σύνολο κινδύνων-και οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εν λόγω εγκαταστάσεις καθιστούν επιτακτικά αναγκαία την τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας.

Οι κλιματολογικές συνθήκες στην περιοχή της Μεσογείου ευνοούν ιδιαίτερα την εκμετάλλευση ορισμένων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως είναι η ηλιακή. Αυτός είναι ένας από τους λόγους όπου τα φωτοβολταϊκά πάρκα εξαπλώνονται ραγδαία σε Κύπρο και Ελλάδα. Θεωρούνται κρίσιμες εγκαταστάσεις, καθώς φιλοξενούν ακριβό εξοπλισμό και υλικά (φωτοβολταϊκά πάνελ, μετατροπείς, καλωδίωση από χαλκό, κ.λπ.). Οι αυξανόμενες κλοπές των φωτοβολταϊκών μονάδων ανησυχούν τους αγρότες και τους γαιοκτήμονες σε ολόκληρη τη χώρα. Οι εγκαταστάσεις αυτές έχουν ένα κύριο μειονέκτημα, μία ευρεία περίμετρο με πολλά σημεία πιθανών εισόδων.

Η ασφάλεια των ηλιακών πάρκων απαιτεί ένα προηγμένο σύστημα ασφαλείας, το οποίο θα μπορεί να προειδοποιήσει έναν επίδοξο εισβολέα, να τον καταγράψει και να δώσει συναγερμό σε πραγματικό χρόνο. Τα συστήματα ασφαλείας που τοποθετούνται σε τέτοιου τύπου εγκαταστάσεις μπορεί να είναι τα  κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης με ενσωματωμένα Video Analytics, τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης, οι φράχτες με ενσωματωμένους αισθητήρες, οι δέσμες (beams), τα ραντάρ, οι οπτικές ίνες που τοποθετούνται υπόγεια ή κατά μήκος της περίφραξης και γενικότερα οποιαδήποτε συστήματα περιμετρικής ασφάλειας που θα αποτρέψουν έναν επίδοξο διαρρήκτη από το να εισέλθει στην εγκατάσταση. Ας δούμε μερικά από τα συστήματα περιμετρικής ασφάλειας που χρησιμοποιούνται σε ηλιακά πάρκα.

Σύγχρονες κάμερες ασφαλείας και Video Analytics

Οι παραδοσιακές τεχνολογίες ανίχνευσης κίνησης αντιμετωπίζουν τακτικά ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από πληθώρα εξωτερικών παραγόντων. Από έντονη βροχή και πτώση φύλλων, μέχρι νερό που ρέει, ακόμα και διερχόμενα ζώα. Τα σημερινά Video Analytics και οι σύγχρονες κάμερες ασφαλείας ενσωματώνουν αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης αγνοώντας τους ψευδείς συναγερμούς και ειδοποιώντας τους χειριστές για τις πραγματικές απειλές, σε πραγματικό χρόνο. Θερμικές κάμερες, drones, ακόμα και ο συνδυασμός των δύο αυτών τεχνολογιών, μπορούν επίσης να βοηθήσουν γαιοκτήμονες και αγρότες στο να εντοπίσουν επίδοξους εισβολείς σε μεγάλες αποστάσεις.

Οπτικές ίνες

Μία οπτική ίνα μπορεί να τοποθετηθεί κατά μήκος μιας περίφραξης, περίπου στο μέσο και παράλληλα προς το επίπεδο του εδάφους. Θα ειδοποιήσει άμεσα σε περίπτωση εισβολής, πριν ακόμα κάποιος πλησιάσει την περίφραξη. Αυτό επιτυγχάνεται με τη στιγμιαία δόνηση που προκαλείται κατά το πέρασμα ενός ανθρώπου πάνω από το υπόστρωμα που βρίσκεται η οπτική ίνα, επηρεάζοντας το ποσοστό ισχύος της φωτοδέσμης, με αποτέλεσμα η μονάδα ελέγχου να δώσει συναγερμό. Ακόμα με την ίδια λογική, μπορούμε να την τοποθετήσουμε και σε ένα τοίχο (ανίχνευση κατά την αναρρίχηση), ακόμα και κάτω από το έδαφος, για να ανιχνεύσουμε έναν επίδοξο εισβολέα. Η ανίχνευση μέσω οπτικών ινών είναι μια αναδυόμενη τεχνολογία που χρησιμοποιεί αποκλίσεις φωτός στα καλώδια οπτικών ινών για να μετρήσει απομακρυσμένα την ακουστική, τη θερμοκρασία και την ένταση. Μέσω της τεχνολογίας οπτικών ινών, μπορούν να ανιχνευτούν διαρροές αγωγών, κυκλοφορία οχημάτων, κίνηση πεζών, σεισμική δραστηριότητα, επικίνδυνες θερμοκρασίες, καταρρέουσα υποδομή και άλλες συνθήκες από μίλια μακριά. Οι οπτικές ίνες εφαρμόζονται στις μέρες μας για την παρακολούθηση χιλιάδων μιλίων γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, αγωγών, διεθνών συνόρων, υποδομών και υποδομών ζωτικής σημασίας σε ολόκληρο τον κόσμο.

 Έλεγχος πρόσβασης

Αν ο χώρος που προστατεύεται διαθέτει περίφραξη και πόρτα, τότε ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης μπορεί να δώσει τη λύση. Ο έλεγχος πρόσβασης μέσω καρτών ασφαλείας ή με τη χρήση βιομετρικών χαρακτηριστικών, καθιστά τις πόρτες του φωτοβολταϊκού πάρκου ασφαλείς και διασφαλίζει ότι μόνο εξουσιοδοτημένο προσωπικό μπορεί να εισέλθει μέσω αυτών.

Δέσμες-Beams-Ραντάρ

Η μεγάλη αξία του ραντάρ οφείλεται στις σημαντικές δυνατότητες ανίχνευσης και παρακολούθησης στόχων σε μεγάλες αποστάσεις και με μεγάλη ακρίβεια. Τα ραντάρ θα ανιχνεύσουν μία κίνηση, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μία περιοχή. Η ανθεκτικότητα τους σε εξωτερικούς χώρους, καθιστά τις εν λόγω συσκευές ιδανικές για παρακολούθηση μεγάλων εξωτερικών χώρων όπως ηλιακά πάρκα, λιμάνια, φυλακές, αεροδρόμια κ.ά. Παρόμοια αποτελεσματικότητα παρουσιάζουν και τα μικροκυματικά beams, τα οποία τοποθετούνται περιφερειακά του χώρου και δίνουν συναγερμό σε περίπτωση που έναν εισβολέας περάσει μέσα από μία δέσμη/ακτίνα.

Η χρήση συσκευών περιμετρικής ασφάλειας ως εργαλείο για την πρόληψη κλοπών, αλλά και άλλων καθημερινών κινδύνων, φαντάζει αναγκαία. Ας δούμε λοιπόν με αλφαβητική σειρά το υλικό που διαθέτει η κυπριακή αγορά από το χώρο των συσκευών περιμετρικής ασφάλειας.

 

ΑRTION SECURITY SYSTEMS A.E.
Η προστασία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου πρέπει να είναι προϊόν σοβαρής μελέτης από επαγγελματίες εγκαταστάτες και μέρος του αρχικού σχεδιασμού της επένδυσης, καθώς η δολιοφθορά του έχει σαν αποτέλεσμα, εκτός από την απώλεια εξοπλισμού, και σημαντική απώλεια κερδών του επενδυτή κατά τη διάρκεια που θα είναι εκτός λειτουργίας.

Η περιμετρική προστασία ενός Φ/Β πάρκου επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση φωτοηλεκτρικών αισθητήρων (Beams) διαφόρων αποστάσεων και πλήθος ενσωματωμένων δεσμών. Διατίθενται Beams 2 έως 4 δεσμών και με απόσταση κάλυψης 50m έως 250m.

Η ευρεία γκάμα των προϊόντων ADAX που αντιπροσωπεύει η Artion Security Systems A.E. σε Beams εξωτερικού χώρου, κάνει εύκολη την επιλογή εξοπλισμού περιμετρικής ασφάλειας, δίνοντας στον εγκαταστάτη εύκολη ρύθμιση/δυνατότητα επιλογής διαφορετικών συχνοτήτων (για μηδενισμό των φαινομένων ψευδοσυναγερμών), καθώς και ισχυρό ενσωματωμένο κύκλωμα προστασίας από παρεμβολές.

Επιτυγχάνοντας το πρώτο σκέλος προστασίας ενός Φ/Β πάρκου καλύπτοντας την περίμετρο του, μας μένει η διασύνδεση του με έναν κεντρικό πίνακα ασφαλείας ύψιστης ακριβείας και με ταχεία ενημέρωση στον χρήστη, μιας και αναφέρουμε συνήθως μια απομακρυσμένη εγκατάσταση, όπου κάθε λεπτό που περνάει είναι σύμμαχος του εισβολέα. Οι υβριδικοί πίνακες συναγερμού Perfecta υποστηρίζουν:

  • Συνδεσιμότητα GPRS.
  • Έως και 32 ζώνες.
  • Πιστοποίηση πρωτοκόλλου ασφαλείας GRADE
  • Εύκολη και ταχεία εφαρμογή “PERFECTA CONTROL”, για απομακρυσμένη επιτήρηση και έλεγχο από τον τελικό χρήστη.
  • Δυνατότητα απομακρυσμένου προγραμματισμού και παραμετροποίησης από τον εξειδικευμένο εγκαταστάτη μέσω του software “PERFECTA SOFT”.

Η ασφάλεια του πάρκου θα πρέπει να ολοκληρωθεί με την εγκατάσταση ενός επαγγελματικού κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης. Η Artion Security προτείνει τη σειρά προϊόντων ALIVE Professional Solutions, με ΙΡ κάμερες, NVR υψηλής ανάλυσης και υποστήριξη AI. Ο ενσωματωμένος αισθητήρας PIR (Hardware), σε συνδυασμό με Motion detection (software), προσφέρουν ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα στη λειτουργία εντοπισμού. Επίσης, με την ενσωμάτωση ήχου και φωτισμού στην κάμερα, το σύστημα επιτήρησης από «παθητικό» μετατρέπεται σε «ενεργό» απέναντι στο εισβολέα με μια σειρά ενεργειών, καθώς με τον εντοπισμό του εισβολέα ενεργοποιείται η λειτουργία σειρήνας από το μεγάφωνο της κάμερας και τα 2 Led λευκού φωτός λειτουργούν ως Strobe ή με συνεχή φωτισμό.

Ο χρήστης δέχεται άμεσα ενημερώσεις στο κινητό του λόγω του πολύ γρήγορου Cloud που διαθέτουν τα προϊόντα ALIVE. Το NVR δίνει τη δυνατότητα ολοκληρωμένης λύσης, με περισσότερες ημέρες καταγραφής, χρονοδιάγραμμα για αποστολή ενημερώσεων, καθώς και παραμετροποίηση των AI των καμερών. Η Artion Security Systems A.E. εδώ και δώδεκα χρόνια από την ίδρυση της, προμηθεύει τους επαγγελματίες του κλάδου της ηλεκτρονικής ασφάλειας με αναγνωρισμένα προϊόντα με γνώμονα την σχέση ποιότητας και τιμής.

ΑRTION SECURITY SYSTEMS A.E., τηλ.: 0030-210-5712000.

BigChange Cyprus Ltd
H εταιρία BigChange Cyprus Ltd καλύπτει την αγορά της Κύπρου και της Ελλάδας και αποτελεί θυγατρική της εταιρείας BigChange στην Αγγλία. Πρόκειται για ένα Cloud-based λογισμικό πρόγραμμα, διαθέσιμο σε software για το γραφείο και σε εφαρμογή στο κινητό για τις εξωτερικές ομάδες εργασίας (Τεχνικούς, Πωλητές, Οδηγούς κτλ.). Το πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοστεί σε περίπου 60 διαφορετικές βιομηχανίες σύμφωνα με τις ζητούμενα του κάθε πελάτη.

H BigChange Cyprus Ltd διαθέτει υπηρεσίες JobWatch και JourneyWatch.

JobWatch

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης εργασιών, πελατών, στόλου οχημάτων, αποθεμάτων και οικονομικών αρχείων. Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του JobWatch είναι τα παρακάτω:

  • Διαχείριση εργασιών εκτός και εντός γραφέιου (Job Scheduling).
  • Διαχείριση του στόλου των οχημάτων (Fleet Management).
  • Καταχώρηση πελατών και διαχείριση τους (CRM).
  • Διαχείριση αιτημάτων από πελάτες και εσωτερική επικοινωνία (Ticketing System).
  • Δημιουργία και αποστολή δελτίων εργασίας, προσφορών και τιμολογίων στον πελάτη (Financials).
  • Καταγραφή και διαχείριση των αποθεμάτων (Stock Management).
  • Ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο (Real-Time Notifications).
  • Διαθέσιμη εφαρμογή σε android ή iOS για τους τεχνικούς-πωλητές (Mobile App).

JourneyWatch – Διαχείριση στόλου οχημάτων με ενσωματωμένο το CRM

Η δεύτερη υπηρεσία είναι το JourneyWatch. Πρόκειται για ένα Cloud-based λογισμικό πρόγραμμα, διαθέσιμο σε software για το γραφείο και σε εφαρμογή στο κινητό για τις εξωτερικές ομάδες εργασίας.

Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του JourneyWatch είναι τα παρακάτω:

  • Διαχείριση του στόλου των οχημάτων (Fleet Management).
  • Καταχώρηση πελατών και διαχείριση τους (CRM).
  • Ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο (Real-Time Notifications).
  • Διαχείριση αιτημάτων από πελάτες και εσωτερική επικοινωνία (Ticketing System).
  • Διαθέσιμη εφαρμογή σε android ή iOS με περιορισμένες δυνατότητες (Mobile App).

Ποια είναι τα οφέλη του προγράμματος;

✔ 2-4 επιπλέον εργασίες ανά τεχνικό/οδηγό/πωλητή την ημέρα.

✔ 10% Αύξηση των πωλήσεων λόγω του CRM.

✔ Ηλεκτρονική Τιμολόγηση (E-Invoicing).

✔ 10%-20% Αύξηση του κύκλου εργασιών της επιχείρησης.

✔ 2 ώρες λιγότερος χρόνος ταξιδιού την ημέρα ανά εργαζόμενο.

✔ Εξοικονόμηση 2 ωρών την ημέρα για γραφειακή δουλειά.

✔ Μηδενική χρήση χαρτιού αφού όλες οι διαδικασίες γίνονται ψηφιακά.

✔ 100% μείωση στον αποθηκευτικό χώρο.

✔ Μέγιστη εξυπηρέτηση των πελατών.

Για ποιες βιομηχανίες είναι κατάλληλη η ηλεκτρονική πλατφόρμα JobWatch;

  • Συντηρητές μηχανημάτων ψύξης, θέρμανσης, εξαερισμού, κλιματιστικών μονάδων και υδραυλικών εγκαταστάσεων.
  • Εγκαταστάτες Φωτοβολταϊκών συστημάτων.
  • Υπηρεσίες ασφαλείας.
  • Υπηρεσίες Πυρασφάλειας.
  • Μεταφορικές Υπηρεσίες και Εφοδιαστική Αλυσίδα.
  • Απεντομώσεις & Απολυμάνσεις.
  • Επαγγελματικές υπηρεσίες καθαρισμού γραφειακών κτιρίων.
  • Διαχείριση των Project στον Κατασκευαστικό τομέα.
  • Μηχανολογικές και Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις.
  • Διαχείριση Ακινήτων & Κτιριακών μονάδων.
  • Αυτοματοποίηση εργασιών στην Παραγωγή.
  • Τροφοδοσία τροφίμων και πρώτων υλών.
  • Διαχείριση αποβλήτων και Ανακύκλωση.
  • Εξωτερικοί πωλητές (παραγγελίες ή exvan).
  • Ιατρικοί επισκέπτες.

BigChange Cyprus Ltd, τηλ.: 77787707.

Cubitech Systems
Ο σχεδιασμός, η εγκατάσταση και γενικότερα η υλοποίηση ενός συστήματος ασφαλείας σε φωτοβολταϊκά πάρκα είναι αναμφίβολα μια μεγάλη πρόκληση. Τα φωτοβολταϊκά πάρκα έρχονται αντιμέτωπα με ευρεία γκάμα κινδύνων καθόλη τη διάρκεια του έτους, δεδομένης της διαρκής έκθεσής τους σε εξωτερικές συνθήκες αλλά και της εγκατάστασής τους σε απομακρυσμένες από αστικά κέντρα, μη ελεγχόμενες, περιοχές. Επιπρόσθετα, η αποτροπή βανδαλισμού στις εν λόγω εγκαταστάσεις κρίνεται επιτακτική.

Ως εκ τούτου, η μέγιστη δυνατή προστασία του χώρου, με το λιγότερο δυνατό κόστος εγκατάστασης, χρήσης, αλλά και συντήρησης, μέσα από την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων με ανθεκτικά υλικά και ευφυές λογισμικό, μπορούν να προσφέρουν μια ουσιαστική απάντηση στις προκλήσεις και τα προβλήματα  που παρουσιάζονται στα ηλιακά πάρκα.

Με δεδομένες τις ανωτέρω ανάγκες, η Cubitech Systems σχεδιάζει και υλοποιεί ολοκληρωμένες καινοτόμες λύσεις για την προστασία των εν λόγω εγκαταστάσεων. Πιο συγκεκριμένα, η λύση που προσφέρει η εταιρία βασίζεται σε ένα σύστημα περιμετρικής ασφάλειας τελευταίας τεχνολογίας, που συνδυάζει τη χρήση ευφυούς καλωδίου/αισθητήρα οπτικών ινών (intelligent fiber optic sensor cable), με τη διασύνδεσή του με CCTV σύστημα video analytics και με την εξειδικευμένη CLOUD πλατφόρμα κεντροποιημένης / απομακρυσμένης διαχείρισης, το Cubis Central Video Monitoring System (VMS).

Το ευφυές καλώδιο-αισθητήρας οπτικών ινών που χρησιμοποιείται, είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο προκειμένου να ταιριάζει στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συνθήκες που επικρατούν σε κάθε πάρκο (π.χ. καιρικές συνθήκες, χλωρίδα, πανίδα, κλπ.). Έχει εύκολη και απλή εγκατάσταση πάνω στον περιμετρικό φράχτη, χωρίς να απαιτεί τροφοδοσία στην περίμετρο, αλλά ούτε περιττές καλωδιώσεις και χωματουργικές εργασίες, ενώ είναι συμβατό με κάθε τύπο φράχτη. Διαθέτει ευφυές σύστημα αναγνώρισης μοτίβων συχνοτήτων (pattern recognition) και ως εκ τούτου, αντιλαμβάνεται τον διαχωρισμό μεταξύ πραγματικών και μη απειλών, ελαχιστοποιώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τους ψευδοσυναγερμούς και τα κόστη που προκύπτουν από την περιττή κινητοποίηση του προσωπικού ασφαλείας, εξασφαλίζοντας ως εκ τούτου την ομαλή, αποδοτική και ανεμπόδιστη διαχείριση & παρακολούθηση του πάρκου.

Η διασύνδεσή του με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV), επιτρέπει την κεντροποιημένη διαχείριση πολλαπλών Φωτοβολταικών πάρκων και κτηριακών ή βιομηχανικών εγκαταστάσεων (π.χ. Υποσταθμών, FFR σταθμών αποθήκευσης), μιας και όλα τα δεδομένα καταλήγουν στην προηγμένη πλατφόρμα VMS Cubis Central, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η απομακρυσμένη παρακολούθηση, έλεγχος αλλά και παραμετροποίηση των συστημάτων ασφαλείας που είναι εγκατεστημένα στις εν λόγω εγκαταστάσεις.

Έτσι, σε περίπτωση πραγματικής απειλής στην περίμετρο του χώρου, αποστέλλεται το ανάλογο σήμα στο Cubis Central, το οποίο με τη σειρά του διαθέτει την ευφυΐα να στρέφει τις εγκατεστημένες βάσει στρατηγικού σχεδιασμού κάμερες ασφαλείας, στο σημείο που εντοπίζεται εισβολή. Παράλληλα, ενεργοποιείται αυτόματα ο αλγόριθμος Object Classification των Cubitech Video Analytics, επιτρέποντας στο σύστημα να κατατάσσει σε κατηγορίες τα είδη των εισβολών (πχ. άνθρωπος, όχημα, ζώο κλπ), κινητοποιώντας τις ανάλογες διαδικασίες. Έτσι, μπορεί να πραγματοποιήσει ένα προκαθορισμένο σενάριο όπως π.χ. μια ηχητική προειδοποιητική ανακοίνωση, να ενημερώσει τον χειριστή του συστήματος ή να στείλει σήμα και ακριβή δεδομένα σε διασυνδεδεμένο Κέντρο Λήψεως Σημάτων για να ειδοποιηθούν αυτόματα και άμεσα οι Αρχές, εφόσον κριθεί απαραίτητο, χωρίς να δίνει οχλήσεις συναγερμών. Πρόκειται για μια τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον, με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, εξαιρετικά χαμηλά έως και μηδενικά έξοδα συντήρησης, και εξαιρετική σχέση κόστους – απόδοσης.

Η Cubitech Systems αναλαμβάνει όλη την γκάμα έργων σε Ελλάδα και Εξωτερικό, προσφέροντας λύσεις, ανάλογες με αυτές των ηλιακών πάρκων. Οι λύσεις που διαθέτει η εταιρία μπορούν να βρουν εφαρμογή σε εγκαταστάσεις που φιλοξενούνται σε μεγάλες εκτάσεις, καθώς και σε δύσβατες και απομονωμένες περιοχές. Ενδεικτικά, αναφέρονται σωφρονιστικά καταστήματα, αεροδρόμια, εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών, υποσταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και νερού, μεγάλες αποθήκες και κέντρα logistics, μεγάλες μονάδες παραγωγής όπως εργοστάσια, τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, εργοτάξια, πανεπιστήμια και άλλες εγκαταστάσεις που φυλάσσονται ευαίσθητα δεδομένα κι εξοπλισμός μεγάλης αξίας.

Cubitech Systems, τηλ.: 0030-212-8080300.

CYP-CANA ALARMS
Όταν εμπιστεύεστε την παρακολούθηση του συστήματος ασφαλείας σας στη Cyp-Cana Alarms, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην ιδιοκτησία σας μπορεί να αναγνωριστεί και να διαχειριστεί κατάλληλα. Εξασφαλίζοντας την ασφάλεια στην Κύπρο από το 1981, είμαστε οι πρώτοι που ιδρύσαμε και λειτουργήσαμε επαγγελματικό κέντρο παρακολούθησης και ελέγχου στο νησί το 1992, ενεργό όλο το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

Το επαγγελματικό κέντρο παρακολούθησης και λήψης σημάτων της εταιρείας μας στελεχωμένο από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μπορεί να παρακολουθεί εξ’ αποστάσεως την ιδιοκτησία σας και να ακολουθήσει ένα σαφές, προκαθορισμένο σχέδιο δράσης για να ενημερώσει τόσο εσάς όσο και τις αρμόδιες αρχές κάθε φορά που το σύστημά σας στέλνει ένα σήμα.

Εκτός από την παρακολούθηση του συστήματος ασφαλείας/παραβίασης, η ομάδα μας μπορεί επίσης να παρακολουθεί τα άλλα συστήματα ασφαλείας σας, όπως: συστήματα πυρανίχνευσης και ανιχνευτές καπνού, συναγερμοί πίεσης / πανικού, αισθητήρες θερμοκρασίας, πλημμύρας και άλλων συνθηκών καθώς και συστήματα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης/καμερών.

Έχουμε χρόνια εμπειρίας και γνώσεων στη λειτουργία και υποστήριξη κάθε τύπου συστήματος ασφαλείας και μέσω του άμεσα διαθέσιμου συντονιστικού κέντρου παρέχουμε άριστες υπηρεσίες εξυπηρέτησης, συντήρησης και τεχνικής βοήθειας στους πελάτες μας καθώς και υπηρεσίες περιπολίας (Patrol-on-alarm & Night Patrol).

Η Cyp-Cana Alarms Ltd στοχεύει πάντα να παρέχει την ασφαλέστερη λύση με το χαμηλότερο μηνιαίο τέλος συνδρομής, προσφέροντας παράλληλα βέλτιστες, ανταγωνιστικές παροχές σε σύγκριση με άλλες εταιρείες ασφαλείας στην Κύπρο.

Παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ δοκιμαστική περίοδο μετά την εγκατάσταση οποιουδήποτε συστήματός ασφαλείας. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται δοκιμαστικά περιλαμβάνουν τόσο υπηρεσίες παρακολούθησης μέσω του 24ωρου κέντρου ελέγχου & λήψης σημάτων όσο και συντήρησης και περιπολίας.

Υπηρεσίες Βραδινής περιπολίας και ελέγχου: Οι κινητές μονάδες περιπολίας αποτελούν σημαντικό μέρος ενός επιτυχημένου πλάνου ασφαλείας. Όχι μόνο η παρουσία τους χρησιμεύει ως αποτρεπτικό μέσο, αλλά οι χρόνοι ταχείας απόκρισης των περιπολιών διασφαλίζουν καλύτερη προστασία των εγκαταστάσεων και των περιουσιακών σας στοιχείων από εγκληματικές πράξεις. Η εταιρεία προσφέρει Υπηρεσίες Νυχτερινής Περιπολίας (Night Patrol Services) και Υπηρεσίες Ελέγχου έπειτα από Συναγερμό (Patrol-on-alarm Services).

Υπηρεσίες Βραδινής Περιπολίας (Night Patrol services): Οι υπηρεσίες βραδινής περιπολίας λειτουργούν από τις 22:00 μμ – 07:00 πμ (επί του παρόντος μόνο εντός των ορίων της πόλης της Λεμεσού) και αποτελούν προκαθορισμένες νυχτερινές επισκέψεις στις βιομηχανικές, εμπορικές ή οικιστικές εγκαταστάσεις σας. Κάνοντας προγραμματισμένες επισκέψεις στο υποστατικό σας μπορούμε να αποτρέψουμε ή να εντοπίσουμε βανδαλισμούς και άλλα εγκλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια. Οι πλήρως εκπαιδευμένοι φρουροί περιπολίας της εταιρείας μας με συνεχή επικοινωνία με το 24ωρο κέντρο παρακολούθησης περιπολούν το βράδυ, παρέχοντας προστασία έτσι ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να κοιμούνται με ηρεμία. Χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη τεχνολογία για περιπολίες ασφαλείας, ακολουθούν μια συγκεκριμένη, προγραμματισμένη διαδρομή κάθε βράδυ, ελέγχοντας όλους τους πελάτες που είναι εγγεγραμμένοι για υπηρεσίες περιπολίας με συχνότητα μία ή δύο φορές τη νύχτα. Οι φρουροί περιπολίας μπορούν να πραγματοποιούν εξωτερικούς περιμετρικούς ελέγχους και επιθεωρήσεις των χώρων σας. Αυτοί οι έλεγχοι συμπεριλαμβάνουν εξέταση των σημείων πρόσβασης, κλείδωμα μη ασφαλών θυρών, επαλήθευση του κλεισίματος των παραθύρων καθώς και έρευνα για ύποπτες κινήσεις ή ενδείξεις.

Υπηρεσίες Ελέγχου έπειτα από Συναγερμό (Patrol-On-Alarm Services): Ο πιο σημαντικός σκοπός ενός συναγερμού πέρα από τον αποτρεπτικό του ρόλο είναι η δημιουργία άμεσης απόκρισης. Όταν ενεργοποιείται ένας συναγερμός ή υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάθε δευτερόλεπτο είναι σημαντικό. Οι χειριστές στο 24ωρο κέντρο παρακολούθησης, ελέγχου και λήψης σημάτων της Cyp-Cana λαμβάνουν αμέσως το σήμα στην οθόνη τους και το αντιμετωπίζουν ως απειλή. Ο πελάτης ειδοποιείται άμεσα για να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται πράγματι για ύποπτη δραστηριότητα και όχι δικό του σφάλμα, ενώ ο φρουρός περιπολίας που βρίσκεται πιο κοντά στο υποστατικό ενημερώνεται ταυτόχρονα και αναλαμβάνει δράση.

Υπηρεσία αποστολής σημάτων μέσω Ιδιωτικού πομπού Συχνότητας: Η υπηρεσία αποστολής σημάτων μέσω Ιδιωτικού Πομπού Συχνότητας (Private Frequency Transmitter), είναι μια εναλλακτική υπηρεσία επικοινωνίας που προσφέρει αποκλειστικά η εταιρεία μας. Με αυτήν την υπηρεσία προσφέρουμε απεριόριστη επικοινωνία μεταξύ του Συστήματος Συναγερμού Ασφαλείας και του 24/7 Σταθμού Παρακολούθησης. Σε περίπτωση κατάστασης συναγερμού, αυτός ο πομπός στέλνει ένα μήνυμα, κωδικοποιημένο σύμφωνα με ένα από τα κρυπτογραφημένα πρωτόκολλά μας, μέσα από το δικό μας Σύστημα Κεραίας Δικτύου Ραδιοφώνου, το οποίο κατέχει άδεια από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας & Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου. Ο Ιδιωτικός Πομπός Συχνότητας της εταιρείας μας δεν είναι ευάλωτος σε διάφορα κακόβουλα συστήματα παρεμβολής της αγοράς (Jammers, frequency blockers). Είναι δοκιμασμένος και ελεγμένος από τις Αστυνομικές Αρχές της Κύπρου.

Πλεονεκτήματα της χρήσης του Ιδιωτικού Πομπού Συχνότητας

  • Δωρεάν κανάλι επικοινωνίας μεταξύ του Συστήματος Συναγερμού Ασφαλείας και του 24/7 Σταθμού Παρακολούθησης-Κέντρου Ελέγχου.
  • Χωρίς χρεώσεις τηλεφωνικής γραμμής ή SIM κάρτας.
  • Ισχυρή και ασφαλής επικοινωνία.
  • Ιδιωτικό ραδιοφωνικό δίκτυο με κεραίες της εταιρείας μας, αδειοδοτημένο από τις αρμόδιες αρχές.
  • Πολύ χαμηλή συχνότητα σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες τηλεπικοινωνιών (ETSI).

Συνιστάται ιδιαίτερα για Φωτοβολταϊκά Πάρκα, Γραφεία υψηλού κινδύνου, Οργανισμούς & εταιρείες, Εργοστάσια, Αποθήκες, Εξοχικές οικίες ή οικίες όπου οι ιδιοκτήτες βρίσκονται στο εξωτερικό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Cyp-Cana Alarms Ltd, τηλ.: 25336644.

GG Power Security Systems Ltd
Η εταιρεία GG Power Security Systems Ltd ιδρύθηκε το 2005 στην πόλη της Πάφου με αποκλειστικό σκοπό την παροχή και εγκατάσταση Συστημάτων ασφάλειας. Στο πελατολόγιο της συμπεριλαμβάνεται μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων. Τα τελευταία πέντε χρόνια η GG Power Security έχει εγκαταστήσει συστήματα ασφαλείας και παρακολούθησης σε 50 και πλέον φωτοβολταϊκά πάρκα σε όλη την Κύπρο. Την εμπειρία του προσωπικού της εταιρίας, που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, έρχονται να πλαισιώσουν τα άριστα προϊόντα που χρησιμοποιεί.  Τα συστήματα παρακολούθησης που χρησιμοποιεί είναι της εταιρείας κολοσσού Hikvision, με την οποία η εταιρία συνεργάζεται τα τελευταία 10 χρόνια. Οι εγκαταστάσεις αποτελούνται από συνδυασμό ψηφιακών και αναλογικών καμερών παρακολούθησης. Το σύστημα συναγερμού αποτελείται από κέντρα ελέγχου της εταιρείας Jablotron με την οποία συνεργάζεται για 15 χρόνια, ανιχνευτές κίνησης της optex και beams της Alean Security. Με τον συγκεκριμένο συνδυασμό η GG Power Security Systems Ltd κατάφερε να μηδενίσει όλους τους ψευδείς συναγερμούς σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Ας δούμε μερικά από τα προϊόντα που χρησιμοποιεί η εταιρία στις εν λόγω εγκαταστάσεις.

Καταγραφικά Hikvision

Το καταγραφικό από τη PRO σειρά της Hikvision DS-7316HUHI-K4 έρχεται με 16 κανάλια που υποστηρίζουν 5MP ανάλυση. Είναι τεχνολογίας HDTVI/AHD/CVI/CVBS και IP (έως 32 κάμερες) και στο εσωτερικό τους μπορούν να φιλοξενήσει 4 σκληρούς δίσκους. Διαθέτει αλγόριθμο συμπίεσης βίντεο H.265 μειώνοντας το bandwidth και το κόστος του αποθηκευτικού χώρου. Το DS-7716NXI-I4/S είναι ένα 4Κ δικτυακό καταγραφικό που υποστηρίζει λειτουργία αναγνώρισης προσώπου. Διαθέτει ενσωματωμένους αλγόριθμους Deep Learning και δέχεται έως 4 σκληρούς δίσκους.

Κάμερες Hikvision

Hikvision DS-2CE19H8T-AIT3ZF: Ultra Low Light κάμερα με motorized φακό 2.7-13.5mm, αισθητήρα 5MP progressive scan CMOS και τεχνολογία True WDR στα 130dB.

Hikvision DS-2CE16D8T-IT3ZF: Ultra Low Light κάμερα με motorized φακό 2.7-13.5mm, ανάλυση 5MP και τεχνολογία True WDR στα 130dB. Έρχεται με προστασία IP67.

Hikvision DS-2CD2T46G2-4I: Δικτυακή Fixed Bullet κάμερα με ανάλυση 4MP. Διαθέτει αλγόριθμους Deep Learning, αλγόριθμο συμπίεσης βίντεο Η.265+ και επιλογή σταθερού φακού στα 2.8, 4 και 6mm.

Συναγερμός

JABLOTRON JA107KRY: Πάνελ συναγερμού με LAN, GSM και Radio module. Ιδανική επιλογή για την προστασία κατοικιών και μεγάλων κτιρίων. Υποστηρίζει έως 120 ασύρματες συσκευές και έως και 230 Bus συσκευές, 600 χρήστες και έως 15 υποσυστήματα.

Ανιχνευτές

Ανιχνευτές ALEAN: Η επαγγελματική σειρά ανιχνευτών τριπλής δέσμης της ALEAN, έρχεται με πρωτοποριακό σχεδιασμό και μεγάλη ανοσία σε ακραία καιρικά φαινόμενα (βροχή, χιόνι, υγρασία, ομίχλη, παγετό κ.λπ.), χάρη στο βαθμό στεγανότητας IP65. Η εν λόγω σειρά προϊόντων μειώνει αισθητά τους ψευδείς συναγερμούς, ενώ έρχεται και με ευφυές σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας για να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες περιβαλλοντικές συνθήκες (αυξάνει αυτόματα την ευαισθησία του).

OPTEX BX-80N: Μπορεί να καλύψει μέγιστη απόσταση 24 μέτρων (12 μέτρα σε κάθε πλευρά), καθώς επίσης σας δίνει την δυνατότητα της ρύθμισης του μήκους της δέσμης, ώστε να μην εκτείνεται περισσότερο από την άκρη του κτηρίου, για αποφυγή ψευδών συναγερμών.

OPTEX HX-80NAM: Εξωτερικός ανιχνευτής κουρτίνας 2 πυροηλεκτρικών στοιχείων 24m x 2 m (20 ζώνες), με τεχνολογία ANTIMASKING. Δυνατότητα ρύθμισης εμβέλειας στα 6.5m, 10m, 13m, 18m.

GG Power Security Systems Ltd, τηλ.: 99518531.

G.I. Security SA
Τα τελευταία χρόνια με την αλματώδη ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε πάρκα και στέγες, αναζωογονήθηκε στο μέγιστο το ενδιαφέρον για χρήση συστημάτων Ασφαλείας σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις. Οι 2 κορυφαίες εταιρείες στον χώρο είναι η OPTEX και η TAKEX τις οποίες αντιπροσωπεύουμε σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η νέα σειρά beams της Optex περιλαμβάνει τα διπλά AX-Dual beams, τα τετραπλά SL-Quad beams και τα beams towers. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικές εφαρμογές δημιουργώντας εικονικούς φράχτες σε μπαλκόνια, κήπους κτλ. Το εύρος ανίχνευσης των beams κυμαίνεται από 20 έως 200 μέτρα και είναι ενσύρματα, ασύρματα ή IP. Τα ασύρματα μοντέλα προσφέρουν έως 4 χρόνια λειτουργίας μπαταριών. Τα IP μοντέλα είναι PoE και μπορούν να συνεργαστούν με τις περισσότερες πλατφόρμες VMS. Τα beam towers υποστηρίζουν επιδαπέδια τοποθέτηση και προαιρετικά μπορούν να λειτουργήσουν ως φωτιστικά και να παρέχουν θέση για κάμερα στην κορυφή τους.

Προκειμένου να προσφέρει συνδυασμό υψηλής προστασίας περιμέτρου με εύκολη εγκατάσταση, η Optex ανέπτυξε τη σειρά φωτοηλεκτρικών ανιχνευτών Smart Line. Η σειρά περιλαμβάνει τόσο ενσύρματα όσο και ασύρματα μοντέλα. Τα Beams της OPTEX είναι η τέλεια λύση για κάθε περιμετρική προστασία και για Φωτοβολταϊκά πάρκα σχεδιασμένη για να ελαφρύνει τον φόρτο εργασίας σας, ενώ επιτυγχάνει τέλεια ευθυγράμμιση. Η σειρά της OPTEX Smart Line προσφέρει προστασία από ψευδοσυναγερμούς και μια σειρά νέων λειτουργιών.

Δεν επηρεάζονται από:

  • Το φως του ήλιου.
  • Ανακλάσεις.
  • Παρεμβάσεις.
  • Ομίχλη.
  • Αστραπές.
  • Βροχή.
  • Παγωνιά και Χιόνι.

Διαθέτουν Led και ηχητικό βοηθό για την πιο σωστή ρύθμιση τους. Μπορούν να συνδυαστούν με πυλώνα.

Για ποιο απαιτητικές εφαρμογές οι ανιχνευτές της σειράς REDSCAN υποστηρίζουν μια πρωτοποριακή τεχνολογία ανίχνευσης παράνομων εισβολών με βάση τη σάρωση με laser, επιτυγχάνοντας εντοπισμό της θέσης, του μεγέθους και της ταχύτητας κινούμενων στόχων. Οι ανιχνευτές REDSCAN μπορούν προγραμματιστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να ενεργοποιούν συναγερμό μόνο αν κάποιος εισέλθει σε συγκεκριμένη προκαθορισμένη περιοχή, με αποτέλεσμα να ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό η αξιοπιστία της ανίχνευσης και να εξαλείφονται ανεπιθύμητοι συναγερμοί.

Αξίζει να αναφερθεί ότι χάρη στις 4 εξόδους για απομακρυσμένες εφαρμογές video και στους 4 προγραμματιζόμενους τομείς ανίχνευσης, συνδεδεμένους με αυτές τις εξόδους, οι ανιχνευτές REDSCAN θεωρούνται ιδανικοί για τον έλεγχο κινήσεων Pan/Tilt/Zoom καμερών.

Η ιαπωνική TAKEX προσφέρει μια ευρεία γκάμα για κάθε απαίτηση σε φωτοβολταϊκά πάρκα. Ξεκινάμε από 30m και φτάνουμε έως 200m προστασίας με 4 κανάλια, 4 δεσμών, αντιπαγωτικό κάλυμμα με ειδικό κύκλωμα.

Τέλος, το μοναδικό MICRO 8  Grade 4 είναι ένα νέο μικροκυματικό BEAM στρατιωτικής τεχνολογίας 200m από την G.I. SECURITY S.A. Το MICRO 8 είναι το νέο, ισχυρό και τεχνολογικά προηγμένο, ψηφιακό μικροκυματικό beam που αποτελεί απόλυτη καινοτομία στον τομέα προστασίας της εξωτερικής περιμέτρου. Τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής την καθιστούν έναν από τους πιο αξιόπιστους, ασφαλείς, εξαιρετικά αποδοτικούς και αποτελεσματικούς ανιχνευτές εισβολής που διατίθενται στην αγορά σήμερα. Το MICRO 8, με διάμετρο μόλις 8cm και πολύ στενό άνοιγμα λοβού, εγγυάται μέγιστη εμβέλεια άνω των 200m. Χρησιμοποιεί επίπεδη τεχνολογία επόμενης γενιάς, στρατιωτικής προέλευσης, με πολύ συμπαγείς διαστάσεις, ιδίως χάρη στην απουσία ογκώδους και ξεπερασμένου παραβόλου.

Λειτουργεί με μια ηλεκτρομαγνητική δέσμη κυμάτων υψηλής συχνότητας, που αποστέλλεται από έναν πομπό σε έναν δέκτη, ο οποίος δημιουργεί ένα αόρατο και εξαιρετικά ευαίσθητο φράγμα Το ενεργειακό πεδίο που δημιουργείται μεταξύ της μονάδας πομπού και της μονάδας λήψης παρέχει ογκομετρική κάλυψη σε σχήμα πούρου με μέγιστο άνοιγμα στο κέντρο της ζώνης ανίχνευσης. Το σύστημα αξιολογεί τις διακυμάνσεις στο πλάτος του σήματος ανάλογα με το μέγεθος του αντικειμένου που διασχίζει τη δέσμη κυμάτων, την πυκνότητα και την ταχύτητα διέλευσης. Μια ανάλυση αυτών των παραμέτρων αποκαλύπτει την πραγματική παρουσία των εισβολέων.

Το καινοτόμο MICRO 8 συνιστάται για στρατιωτικές, βιομηχανικές και άλλες επαγγελματικές εγκαταστάσεις, φυλακές, Φωτοβολταϊκά πάρκα αλλά και για οικιακούς χώρους και γενικά για όλες τις εφαρμογές όπου πρέπει να προστατεύονται μεγάλοι χώροι.
G.I. Security SA, τηλ.: 0030-210-6040601.

Ilarchos Security Services LTD
Η Ilarchos Private Security παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ασφαλείας σε ηλιακά πάρκα οπουδήποτε στην Κύπρο. Τα ηλιακά πάρκα κατασκευάζονται σε μεγάλες εκτάσεις και απαιτούν υψηλού επιπέδου λύσεις που θα διασφαλίσουν τόσο την κατασκευή, όσο και την παραγωγή ισχύος. Τα προβλήματα ξεκινούν με την προστασία του εξοπλισμού, αλλά και των μεταλλικών καλωδίων που τοποθετούνται στην εγκατάσταση. Μετά το πέρας της κατασκευής η πιθανότητα κλοπής ή βανδαλισμού είναι εξίσου μεγάλη. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί αρχικά, με την ανέγερση ενός φυσικού φράχτη γύρω από την περίμετρο για την προστασία τόσο από ανθρώπινες, όσο και από ζωικές βλάβες (ελάφια ή ζώα εκτροφής), σε συνδυασμό με live feed από τον CCTV εξοπλισμό, που παρακολουθείται από το Κέντρο Λήψης Σημάτων και Εικόνας.

Από την αρχή, είναι απαραίτητο να έχουμε ένα καλά μελετημένο σχέδιο ασφαλείας. Η Ilarchos Security παρέχει φύλαξη με ανθρώπινο προσωπικό σε όλους τους τομείς και για όλους τους πελάτες, από πολυεθνικές επιχειρήσεις που χρειάζονται ολοκληρωμένο επιτελείο επαγγελματιών για τη φύλαξη των εγκαταστάσεών της, μέχρι τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ή ακόμα και μια οικία, που χρειάζονται ένα μόνο άτομο για τη φύλαξη. Το προσωπικό της είναι άρτια εκπαιδευμένο και κατέχει άδεια security από την Κυπριακή Αστυνομία. Το προσωπικό της Ilarchos Private Security λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας εγκληματικότητας παρακολουθώντας 24 ώρες το 24ωρο τις εισόδους και τις εξόδους ενός ηλιακού πάρκου, αλλά και τον εξοπλισμό που βρίσκεται εντός της περιμέτρου.

Σε περιοχές που είναι πιο ευαίσθητες, όπως τα φωτοβολταϊκά πάρκα, η εταιρία προτείνει, μετατροπείς, υποσταθμούς ή γαλβανισμένη χαλύβδινη περίφραξη που φτάνει έως και 3 μέτρα ύψος, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα έναντι σε βανδαλισμούς. Για μεγαλύτερη προστασία και άμεση ανίχνευση εισβολέων, η εταιρία προτείνει τον αισθητήρα παθητικής δόνησης Smart-Wire. Η Ilarchos Private Security μπορεί να σας προμηθεύσει με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για 24ωρη παρακολούθηση 365 μέρες το χρόνο. Το τυπικό της σύστημα περιλαμβάνει δικτυακές κάμερες που παρέχουν εικόνες υψηλής ποιότητας με υπέρυθρο και δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης μέσω ασφαλούς σύνδεσης. Επιπλέον, εφόσον απαιτείται, η εταιρία σας προμηθεύει και με θερμικές κάμερες οι οποίες αναγνωρίζουν έναν ύποπτο (διακρίνουν μεταξύ ανθρώπων και ζώων) ακόμα και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες όπως βροχή, ομίχλη κ.λπ. Αυτό ουσιαστικά εξαλείφει τους ψευδείς συναγερμούς και επιτρέπει σε ένα απομακρυσμένο Κέντρο Λήψης Σημάτων και Εικόνας να εντοπίζει και να αποτρέπει πιθανές παραβιάσεις ασφαλείας.

Τέλος, η υπηρεσία Patrol και Άμεσης επέμβασης παρέχει άμεση επιπρόσθετη παρουσία στην εγκατάσταση εφόσον χρειαστεί. Το προσωπικό της εταιρίας μετά την επιλογή εκπαιδεύεται σε θέματα φύλαξης και ασφάλειας, θέματα συμπεριφοράς, καθώς επίσης και στον χειρισμό πυροσβεστικών μέσων και Πρώτων Βοηθειών. Η εκπαίδευση τους συνεχίζεται στον χειρισμό των διατιθεμένων ηλεκτρονικών και άλλων μέσων, για να είναι ικανοί να ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους και να ικανοποιούν στο ακέραιο τις απαιτήσεις ασφαλείας των πελατών.

Όλοι οι Φύλακες που διαθέτει η εταιρεία κατέχουν την Άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος βάση του Νόμου Αριθμός 125(Ι)2007 από τον Αρχηγό της Αστυνομίας Κύπρου.
Ilarchos Security Services LTD, τηλ.: 22454520.

KEEPER Group
Κορυφαία ποιότητα κατασκευής και αξιόπιστη λειτουργία, χωρίς False Alarms. Αυτή είναι η νέα πορτοκαλί σειρά των BEAM της AVON, που είναι αδιάβροχα (IP 65) και μπορούν να λειτουργήσουν σε απόσταση μέχρι και 250 μέτρων σε εξωτερικό χώρο ή μέχρι 750 μέτρων σε εσωτερικό χώρο. Ιδανικά για περιμετρική κάλυψη φωτοβολταϊκών πάρκων, τα BEAMS της AVON διαθέτουν έξοδο Alarm NO&NC, tamper προστασίας και ενσωματωμένο HEATER. Είναι ανθεκτικά στη βροχή, την ομίχλη, το χιόνι και την παγωνιά και διαθέτουν πιστοποίηση κελύφους IP65. Ο φωτοηλεκτρικός ανιχνευτής τύπου BEAM διαθέτει 4 δέσμες και τεχνολογία AND ή OR, επιτρέποντας σας να επιλέγετε υπό ποια συνθήκη θέλετε να δίνει alarm. Κόβοντας 2 γειτονικές δέσμες ή όλες. Παρέχει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών συχνοτήτων. Ο χρόνος απόκρισης των BEAM είναι ρυθμιζόμενος σε 4 επίπεδα, για μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα στις συνθήκες του χώρου εγκατάστασης. Εύκολη ρύθμιση κλίσεων των υπέρυθρων δεσμών κατά 20 μοίρες στον οριζόντιο άξονα και κατά 180 μοίρες στον κατακόρυφο.

AVON ΒΕΑΜ 240: Φωτοηλεκτρικός ανιχνευτής τύπου beam, με 2 δέσμες με εμβέλεια 40 μέτρων. Τροφοδοσία 12/24V DC/AC, κατανάλωση 300mA maximum ανά ζεύγος μαζί με το heater (200mA). Οριζόντια γωνία κλίσης 180 μοίρες συνολικά, κάθετη γωνία κλίσης 20 μοίρες συνολικά. ΙΡ 65 προστασία-αδιάβροχο, ιδανικό για εξωτερική χρήση. Ο συναγερμός ενεργοποιείται με την ταυτόχρονη διακοπή 2 δεσμών του ανιχνευτή. 4 συχνότητες λειτουργίες για μεγάλες αποστάσεις και εγκαταστάσεις με το ένα πάνω από το άλλο. Προηγμένος αλγόριθμος επεξεργασίας του σήματος για ορθή λειτουργία κάτω από συνθήκες όπως: δυνατός άνεμος, βροχή, χιόνι, υγρασία, απευθείας έκθεση στις ακτίνες του ήλιου κ.λπ.  Buzzer ALARM και Tamper switch.

AVON ΒΕΑΜ260: Φωτοηλεκτρικός ανιχνευτής τύπου beam, με 2 δέσμες με εμβέλεια 60 μέτρων. Τροφοδοσία 12/24V DC/AC, κατανάλωση 300mA maximum ανά ζεύγος μαζί με το heater (200mA). Οριζόντια γωνία κλίσης 180 μοίρες συνολικά, κάθετη γωνία κλίσης 20 μοίρες συνολικά.  ΙΡ 65 προστασία-αδιάβροχο, ιδανικό για εξωτερική χρήση. Ο συναγερμός ενεργοποιείται με την ταυτόχρονη διακοπή 2 δεσμών του ανιχνευτή. 4 συχνότητες λειτουργίες για μεγάλες αποστάσεις και εγκαταστάσεις με το ένα πάνω από το άλλο. Προηγμένος αλγόριθμος επεξεργασίας του σήματος για ορθή λειτουργία κάτω από συνθήκες όπως: δυνατός άνεμος, βροχή, χιόνι, υγρασία, απευθείας έκθεση στις ακτίνες του ήλιου κ.λπ. Buzzer ALARM και Tamper switch.

AVON ΒΕΑΜ2100: Φωτοηλεκτρικός ανιχνευτής τύπου beam, με 2 δέσμες με εμβέλεια 100 μέτρων. Τροφοδοσία 12/24V DC/AC, κατανάλωση 300mA maximum ανά ζεύγος μαζί με το heater (200mA). Οριζόντια γωνία κλίσης 180 μοίρες συνολικά, κάθετη γωνία κλίσης 20 μοίρες συνολικά. ΙΡ 65 προστασία-αδιάβροχο, ιδανικό για εξωτερική χρήση. Ο συναγερμός ενεργοποιείται με την ταυτόχρονη διακοπή 2 δεσμών του ανιχνευτή. 4 συχνότητες λειτουργίες για μεγάλες αποστάσεις και εγκαταστάσεις με το ένα πάνω από το άλλο. Προηγμένος αλγόριθμος επεξεργασίας του σήματος για ορθή λειτουργία κάτω από συνθήκες όπως: δυνατός άνεμος, βροχή, χιόνι, υγρασία, απευθείας έκθεση στις ακτίνες του ήλιου κ.λπ. Buzzer ALARM και Tamper switch.

AVON ΒΕΑΜ4150: Φωτοηλεκτρικός ανιχνευτής τύπου beam, με 4 δέσμες με εμβέλεια 150 μέτρων. Τροφοδοσία 12/24V DC/AC, κατανάλωση 300mA maximum ανά ζεύγος μαζί με το heater (200mA). Οριζόντια γωνία κλίσης 180 μοίρες συνολικά, κάθετη γωνία κλίσης 20 μοίρες συνολικά. ΙΡ 65 προστασία-αδιάβροχο, ιδανικό για εξωτερική χρήση. Ο συναγερμός ενεργοποιείται με την ταυτόχρονη διακοπή 2 δεσμών του ανιχνευτή. 4 συχνότητες λειτουργίες για μεγάλες αποστάσεις και εγκαταστάσεις με το ένα πάνω από το άλλο. Προηγμένος αλγόριθμος επεξεργασίας του σήματος για ορθή λειτουργία κάτω από συνθήκες όπως: δυνατός άνεμος, βροχή, χιόνι, υγρασία, απευθείας έκθεση στις ακτίνες του ήλιου κ.λπ. Buzzer ALARM και Tamper switch.

AVONΒΕΑΜ4250: Φωτοηλεκτρικός ανιχνευτής τύπου beam, με 4 δέσμες με εμβέλεια 250 μέτρων. Τροφοδοσία 12/24V DC/AC, κατανάλωση 300mA maximum ανά ζεύγος μαζί με το heater (200mA). Οριζόντια γωνία κλίσης 180 μοίρες συνολικά, κάθετη γωνία κλίσης 20 μοίρες συνολικά. ΙΡ 65 προστασία-αδιάβροχο, ιδανικό για εξωτερική χρήση. Ο συναγερμός ενεργοποιείται με την ταυτόχρονη διακοπή 2 δεσμών του ανιχνευτή. 4 συχνότητες λειτουργίες για μεγάλες αποστάσεις και εγκαταστάσεις με το ένα πάνω από το άλλο. Προηγμένος αλγόριθμος επεξεργασίας του σήματος για ορθή λειτουργία κάτω από συνθήκες όπως: δυνατός άνεμος, βροχή, χιόνι, υγρασία, απευθείας έκθεση στις ακτίνες του ήλιου κ.λπ. Buzzer ALARM και Tamper switch.
KEEPER Hellas, τηλ.: 0030-210-2025705.

RAKSON A.E.
Η απομακρυσμένη τοποθεσία των φωτοβολταϊκών πάρκων και η έκθεση τους σε όλο το φάσμα των καιρικών συνθηκών, επιτάσσουν την αναζήτηση λύσεων συναγερμού που θα διασφαλίζουν την πάντοτε έγκυρη ανίχνευση του εισβολέα, χωρίς ταυτόχρονα να μας πονοκεφαλιάζουν με ψεύτικους συναγερμούς. Αυτή την ανάγκη έρχονται να καλύψουν οι λύσεις περιμετρικής φύλαξης οπτικής ίνας και καλωδίου κραδασμών του Ιταλικού οίκου Eter.

Η 1η περίπτωση, της οπτικής ίνας, αποτελεί την πιο οικονομική και απλή στην εγκατάσταση πρόταση. Εγκέφαλος του συστήματος ανίχνευσης αποτελεί ένα κέντρο ανάλυσης οπτικών σημάτων, στο οποίο συνδέονται και τα δυο άκρα της οπτικής ίνας, και το οποίο συνεχώς αναλύει τη διάθλαση του οπτικού σήματος που διατρέχει την ίνα. Οποιαδήποτε αλλαγή στη διάθλαση αυτή σηματοδοτείται ως συναγερμός. Οι αλλαγές αυτές μπορούν να επέλθουν όταν η ίνα καμφθεί έντονα, συστραφεί, τσακιστεί, κοπεί, κ.ά. Άρα δηλαδή στις περιπτώσεις που κάποιος την μετακινήσει, την αφαιρέσει από τα υλικά που είναι στερεωμένη ή τα απομακρύνει μαζί με αυτή, αν την τσακίσει στην προσπάθεια του αυτή ή την κόψει προκαταβολικά πριν την αφαίρεση των υλικών ή κατά την εισβολή του στο χώρο. Ως εκ τούτου αποτελεί μια λύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε στερεωμένη επάνω στην περίφραξη, στα σημεία που αυτή θα αλλοιωθεί κατά την εισβολή στο χώρο ως 1η μέθοδο σήμανσης συναγερμού, είτε στερεωμένη επάνω στα ίδια τα μηχανήματα που μας ενδιαφέρουν (ηλιακά πάνελ, καλωδιώσεις ρεύματος, κουβούκλιο με inverters/μπαταρίες, κλπ) ως αυτό που θα μας επιβεβαιώσει ότι ο συναγερμός (που πιθανόν ανιχνεύθηκε από άλλους ανιχνευτές) είναι 100% αληθινός γιατί κάποιος αφαιρεί τα μηχανήματα του χώρου. Παρ’ ότι στο άκουσμα της οπτικής ίνας μπορεί να προ-ιδεαζόμαστε για μια εξειδικευμένη εγκατάσταση, αντιθέτως αποτελεί την ίσως πιο απλή εγκατάσταση οποιουδήποτε υλικού συναγερμού. Η ίνα έρχεται ήδη από το εργοστάσιο τερματισμένη με τους κατάλληλους ακροδέκτες (τύπου ST) για σύνδεση πάνω στο κέντρο ανίχνευσης. Το δε κέντρο απαιτεί μια τροφοδοσία 12V DC (100mA) και διαθέτει έξοδο (NO/NC) για σύνδεση με το κέντρο του συναγερμού. Μόλις τεθεί σε λειτουργία πραγματοποιεί μια διαδικασία αυτόματης βαθμονόμησης χωρίς να απαιτείται κάποια εξειδικευμένη εργασία από τον εγκαταστάτη. Με μέγιστο συνολικό μήκος του loop της οπτικής ίνας μπορεί να καλύψει πολλαπλές συστοιχίες από πάνελ ή αρκετά μεγάλες περιφράξεις, αποτελώντας μια μακροχρόνια και σταθερή λύση η οποία δεν γερνάει, δεν σκουριάζει, και το σήμα της δεν μπορεί να παρακαμφθεί.

Η 2η πρόταση, του καλωδίου ανίχνευσης κραδασμών, αποτελεί μια ακόμη πιο προηγμένη αλλά ταυτόχρονα και πιο απλούστερη στην εγκατάσταση λύση. Το καλώδιο αυτό τοποθετείται απευθείας επάνω στην περίφραξη, με μέγιστο μήκος κάθε ζώνης ανίχνευσης έως 300 μέτρα. Με χρήση τεχνολογίας ανάλυσης DSIGP® αποκλείει τις φυσιολογικές δονήσεις της περίφραξης που προέρχονται από αέρα, βροχή και άλλες φυσιολογικές καιρικές συνθήκες, καθώς και τυχόν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές, ξεχωρίζοντας και σηματοδοτώντας μόνο τις πραγματικές απόπειρες παραβίασης ή σκαρφαλώματος της περίφραξης. Η εξαιρετικά απλή τοποθέτηση τους περιλαμβάνει το κέντρο ανάλυσης πάνω στο οποίο συνδέεται το καλώδιο ανίχνευσης, όπου αν το κέντρο είναι μιας ζώνης διατρέχει 300μ περίφραξης προς μια πλευρά, ενώ αν είναι δυο ζωνών τότε διατρέχει 300μ προς κάθε πλευρά ξεχωριστά (σύνολο 600μ κάλυψης), και στην άλλη άκρη του καλωδίου τοποθετείται παθητική συσκευή τερματισμού. Το κέντρο ανάλυσης ενσωματώνει πλήκτρο παραμετροποίησης, ώστε να ρυθμιστεί η επιθυμητή ευαισθησία και ανοχή του συστήματος, και διαθέτει εξόδους NC τόσο για την κάθε ζώνη ξεχωριστά όσο και για προστασία Tamper. Τέλος, για εγκατάσταση σε σημεία έντονων μεταπτώσεων στη θερμοκρασία ή ισχυρών ανέμων, το σύστημα διαθέτει ως παρελκόμενο συσκευή μετρητή ταχύτητας ανέμου με ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας, το οποίο συνδέεται απευθείας επάνω στο κέντρο ανάλυσης, το ενημερώνει για απότομες μεταβολές ώστε να προσαρμοστεί αυτόματα η ευαισθησία του, διασφαλίζοντας ακόμη μικρότερη πιθανότητα ψευδούς συναγερμού.
Rakson, τηλ: 0030-210-9404000.

Sigma Security
Η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές συνεχίζει να παρουσιάζει αύξηση και αυτή τη χρονιά. Οι περισσότερες από αυτές τις εγκαταστάσεις βρίσκονται εκτός αστικού ιστού και συνήθως σε απομακρυσμένα και δυσπρόσιτα σημεία. Αυτό το γεγονός κάνει τις εγκαταστάσεις ΑΠΕ πιθανούς στόχους και παράλληλα δημιουργεί έντονη ανάγκη για την φύλαξη και την προστασία τους.

Εκτεταμένες μελέτες των συνθηκών που επικρατούν στα φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα είχαν σαν αποτέλεσμα την επιλογή των κατάλληλων λύσεων επίβλεψης και ασφαλείας από υλικά πρώτης ποιότητας που διασφαλίζουν επαρκή και αξιόπιστη προστασία.

Είναι απαραίτητη η χρήση κεντρικών μονάδων ασφαλείας όπως η σειρά S Pro με δυνατότητα σύνδεσης σε Κέντρο λήψεως σημάτων μέσω Ιnternet με χρήση πρωτοκόλλου SIA IP DC-9 και παράλληλα παροχή και διαχείριση μέσω της δωρεάν εφαρμογής S Mobile Cloud.

Για την περιμετρική προστασία μπορούν να χρησιμοποιηθούν δέσμες υπερύθρων τύπου 4ΒΗ75, 4ΒΗ150 και 4BH250 ανάλογα με το μήκος της περιμέτρου του αιολικού ή φωτοβολταϊκού πάρκου. Οι δέσμες αυτές μπορούν να καλύψουν επαρκώς την περίμετρο του πάρκου και διαθέτουν εξαιρετική κατασκευή, ειδικό κύκλωμα αλλαγής συχνότητας, αξιόπιστη λειτουργία και αποφυγή ψευδών συναγερμών. Σε περίπτωση ειδικών συνθηκών όπως ισχυρή χιονόπτωση και παγετού κατά τους χειμερινούς μήνες, μπορούν να δεχθούν ειδικό κύκλωμα θέρμανσης ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Ο κλωβός ελέγχου του πάρκου προστατεύεται με ανιχνευτές διπλής τεχνολογίας, όπως η σειρά Hyperion DT-15M ή Hyperion DT-15W και πυρανιχνευτές τύπου ΙΝΙΜ ΙD-100.

H μεταφορά δεδομένων, η επικοινωνία με το Κέντρο Λήψεως Σημάτων και η αποστολή ειδοποιήσεων, αλλά και εικόνας από τις κάμερες CCTV  γίνεται μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας 3G/4G με χρήση ειδικών Router τύπου RUT-230 ή RUT-240 του Οίκου Teltonika.

To σύστημα ασφαλείας συμπληρώνεται από ειδικό σύστημα CCTV με κάμερες του Οίκου EOSVISION και TVT με ανάλυση επίβλεψης και καταγραφής από 2ΜΡ έως 8ΜΡ (4Κ) και ειδικά υβριδικά καταγραφικά 4, 8, 16 ή ακόμη και 32 καμερών του Οίκου ΤVT της σειράς TD-2xxx ΤS-HP με δυνατότητα απομακρυσμένης ειδοποίησης και παρακολούθησης μέσω ειδικής δωρεάν εφαρμογής ή λογισμικού διαχείρισης σε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή. O αριθμός των καμερών εξαρτάται από το μέγεθος του πάρκου. Επιπροσθέτως μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικές κάμερες τεχνολογίας ΙΡ με δυνατότητα Intelligent Video analysis και κάμερες SPEED DOME. Oι προτεινόμενες κάμερες διαθέτουν κατάλληλους ενσωματωμένους προβολείς υπερύθρων που επιτρέπουν την δυνατότητα νυχτερινής λήψης και απεικόνισης.

Επίσης το ανωτέρω σύστημα μπορεί να πλαισιωθεί με την, σε τακτά χρονικά διαστήματα, επίβλεψη από προσωπικό security. Η επίβλεψη των περιπολιών του προσωπικού Security και η διασφάλιση της τήρησης του ωραρίου ελέγχου μπορεί να εξασφαλισθεί με τη χρήση ειδικών τερματικών περιπολίας όπως το WM-5000LTD ή WM-5000V4S και ειδικού δωρεάν λογισμικού ελέγχου περιπολιών του Οίκου JWM. Ειδικότερα το τερματικό WM-5000L4D έχει δυνατότητα αποστολής των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας αλλά και παροχή σημάτων SOS σε περίπτωση που ο φύλακας δεχθεί επίθεση.
Sigma Security, τηλ.: 0030-210-9716046.

S.P. Securiton Alarm Systems Ltd
Τα Φωτοβολταϊκά πάρκα είναι ένας ανοιχτός εξωτερικός χώρος στον οποίο εγκαθίστανται ηλιακοί συλλέκτες για τη συσσώρευση ηλιακής ενέργειας. Αυτή η τεχνολογική ανάπτυξη έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και, όπου ισχύει, τα αποτελέσματα εξοικονόμησης ενέργειας είναι πολύ σημαντικά. Μια εγκατάσταση αυτού του μεγέθους αξίας και που τις περισσότερες φορές βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές, χρειάζεται απαραίτητα ασφάλεια για προστασία με Σύγχρονα Συστήματα Ασφαλείας όπως Κλειστό Κύκλωμα Τηλεόρασης ή συνδυασμό συστημάτων και σήμερα υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προστατέψετε ένα ηλιακό πάρκο, μεμονωμένα ή σε συνδυασμό.

 Η S.P Securiton Alarm Systems, με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στα συστήματα ασφάλειας προτείνει λύσεις για την ασφάλεια στα ηλιακά πάρκα και εξασφαλίζει την περιουσία του επενδυτή, κρατώντας το κόστος σε χαμηλά επίπεδα. Πραγματοποιεί ειδικές μελέτες και προτείνει στον καθένα από σας το ιδανικό σύστημα ασφάλειας ή το συνδυασμό συστημάτων για ολοκληρωμένη και σωστή προστασία.

Ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Honeywell στην Κύπρο, η εταιρεία S.P Securiton Alarm Systems μεταφέρει την ποιότητα και την αξιοπιστία στο επόμενο επίπεδο με τη νέα σειρά Xtralis IntrusionTrace Διαδικτυακών καμερών IP. Εγκαθιστώντας το υπερσύγχρονο σύστημα Xtralis Intrusion Trace της Honeywell παρέχει ανίχνευση εισβολής υψηλής απόδοσης χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη Ανάλυσης Βίντεο σχεδιασμένα με ειδικό αλγόριθμο για 24/7 σε εξωτερική λειτουργία. Χρησιμοποιώντας πλάνα από χιλιάδες ώρες βίντεο που καλύπτουν μια σειρά από περιβαλλοντικές, εποχιακές και χρονικές παραλλαγές της ημέρας, τα αναλυτικά στοιχεία επιτυγχάνουν χαμηλά ποσοστά ψευδούς συναγερμού, διατηρώντας ταυτόχρονα υψηλή πιθανότητα και αξιοπιστία ανίχνευσης. Την Λύση συμπληρώνει η σύνδεση, παρακολούθηση και αλληλοεπίδραση από το Κέντρο Λήψης Εικόνας τις Εταιρείας μας, το οποίο συμπληρώνει το προϊόν και το μετατρέπει σε ολοκληρωμένη λύση.

Παρέχοντας έλεγχο απομακρυσμένης πρόσβασης δημιουργείται ένας εικονικός φράκτης γύρω από το ηλιακό πάρκο και το Xtralis IntrusionTrace παρέχει απόδοση υψηλού επιπέδου με την επικύρωση έγκρισης i LIDS® (Υψηλής ανίχνευσης και Χαμηλού ρυθμού ψευδούς συναγερμού) ως πρωτεύον σύστημα ανίχνευσης για επιχειρησιακή προειδοποίηση που χρησιμοποιείται στις εφαρμογές παρακολούθησης και επιβεβαιώνει ότι σε συνδυασμό με την απομακρυσμένη παρακολούθηση ή και την ταχεία ανάπτυξη, μπορεί να προσφέρει μια εξαιρετικά αποτελεσματική έξυπνη λύση παρακολούθησης και είναι πλέον διαθέσιμο τόσο για πλατφόρμες που χρησιμοποιούν για ανάλυση διακομιστές (Servers) ή απευθείας από την Κάμερα σας.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Εξωτερικός αλγόριθμος 24/7 για εφαρμογές περιμέτρου.
  • Ενσωματώνει προηγμένους αλγόριθμους για τη μεγιστοποίηση της ανίχνευσης και της παρακολούθησης στόχων.
  • Μπορεί να ανιχνεύσει τους στόχους παραβίασης για εισβολή στο χώρο, κύλισης στο πάτωμα, και αργής κίνησης.
  • Έως 16 κατευθυντήρες ζώνες ανίχνευσης ανά κανάλι μέσω του XTRALIS ADPRO®.
  • Κάθε ζώνη ανίχνευσης μπορεί να έχει το δικό της σύνολο παραμέτρων, ώστε να επιτρέπει την ανίχνευση: μικρών και μεγάλων στόχων, γρήγορων και αργών στόχων στην ίδια σκηνή.
  • Βελτιωμένα στοιχεία ελέγχου ευαισθησίας για τη μείωση ψευδών συναγερμών από αράχνες, σκιές σύννεφων, προβολείς αυτοκινήτων κ.λπ.
  • Οριοθέτηση απεικόνισης σε κουτί είναι διαθέσιμη και υποστηρίζεται από το λογισμικό CMS και VMS για την ταχεία επαλήθευση συναγερμού.
  • Δυνατότητα εγγραφής και επισήμανσης συμβάντων για μελλοντικό έλεγχο (με πλαίσια οριοθέτησης).
  • Οι περιοχές ανίχνευσης σχεδιάζονται γρήγορα και προσαρμόζονται εύκολα.
  • Ισχυρές, προηγμένες παράμετροι για προκλητικές προβολές.

Η S. P. Securiton Alarm Systems χρησιμοποιώντας τις τρεις αρχές της Technology-Experience-Work Force δημιούργησε τον Κεντρικό Σταθμό Λήψης Σημάτων (ARC) με σκοπό να προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών ασφαλείας. Επιλεγμένο με αυστηρά κριτήρια, το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας της S. P. Securiton Alarm Systems χειρίζεται αμέσως οποιοδήποτε πρωτογενές ή δευτερογενές συμβάν και παρέχει εγγύηση για την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των πελατών για 24 ώρες, 365 ημέρες το χρόνο. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1999 και έχει μεγαλώσει, ώστε σήμερα να ειδικεύεται στην εγκατάσταση, την συντήρηση και την τεχνική υποστήριξη όλων των τύπων συστημάτων όπως: Ελέγχου Πρόσβασης, Πυρασφάλειας, Κλειστού Κυκλώματος Παρακολούθησης CCTV, Θυροτηλεφώνου, Ανακοινώσεων και Μουσικής, καθώς επίσης είναι και η μοναδική εταιρεία στην Κύπρο με πιστοποίηση Gold certified Integrator στις ολοκληρωμένες λύσεις ενοποίησης συστημάτων σε ειδικές εγκαταστάσεις. Επικοινωνήστε με την S. P. Securiton Alarm Systems και πείτε μας για τις νέες επιχειρηματικές σας προκλήσεις.
S.P. Securiton Alarm Systems Ltd, τηλ.: 22871884.

 

SPCA High-Tech Security Centre Ltd
Η εταιρία Hikvision, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συστημάτων ασφαλείας στο κόσμο, με τις  νέες θερμικές κάμερες προσφέρει περιμετρική προστασία με απαράμιλλη ακρίβεια και ανίχνευση με εξαιρετική ευαισθησία. Οι θερμικές κάμερες ανιχνεύουν την θερμική ακτινοβολία ενός αντικειμένου, καταγράφοντας εικόνες 24 ώρες, 7 ημέρες την βδομάδα, ανεξάρτητα από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως το σκοτάδι, το χαμηλό φωτισμό, βροχή, ομίχλη κτλ. Χρησιμοποιώντας  αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης (deep learning) προσδιορίζουν με ακρίβεια τους ανθρώπους και τα οχήματα ακόμα και όταν επικαλύπτονται. Η εστίαση σε κρίσιμους στόχους αυξάνει σημαντικά την ακρίβεια συναγερμού ελαχιστοποιώντας τους ψευδής συναγερμούς. Με τις θερμικές κάμερες, οι χρήστες εντοπίζουν εύκολα αντικείμενα και πιθανές απειλές που είναι αόρατες στις συμβατικές οπτικές κάμερες. H χαρακτηριστική θερμική τεχνολογία της Hikvision – σύντηξη εικόνας διπλού φάσματος – συνδυάζει χαρακτηριστικά τόσο από θερμικές, όσο και από οπτικές εικόνες για να δημιουργήσει μια μοναδική υβριδική εικόνα που παρέχει επιπλέον λεπτομέρειες στους χρήστες στην επιδίωξη υψηλών διαβαθμίσεων και έξυπνων εφαρμογών. H έξυπνη σύνδεση θερμικών καμερών με κάμερες IP τοποθετεί τα πλεονεκτήματα και των δύο σε ένα σύστημα. Οι θερμικές κάμερες παρέχουν υψηλής ακρίβειας ανάλυση βίντεο που είναι ανεμπόδιστη από τις καιρικές συνθήκες και οι κάμερες IP προσφέρουν λειτουργίες βίντεο HD και αναγνώρισης προσώπου για τη διευκόλυνση της διερεύνησης συμβάντων. Η διαχείριση των θερμικών καμερών μπορεί να γίνει μέσω λογισμικού ή μέσω εφαρμογής εξασφαλίζοντας την παρακολούθηση του συστήματος από μια ενιαία εφαρμογή.
SPCA HighTech Security Centre Ltd, τηλ.: 22871884.

DC FEEL SECURE LTD
Για τις ανάγκες περιμετρικής ασφάλειας εξωτερικού χώρου, η DC FEEL SECURITY, χρησιμοποιεί την την νέα οικογένεια ανιχνευτών εξωτερικού χώρου QXI της OPTEX. Οι νέοι ανιχνευτές δημιουργούν μια περιοχή ανίχνευσης 120 μοιρών και 12 μέτρων, ενώ το κομψό και συμπαγές περίβλημα τους θα ταιριάξει σε οποιαδήποτε εμπορική και οικιακή εφαρμογή. Οι εν λόγω συσκευές μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα ύψη ανάλογα με τη περίσταση (2.2-2.7 μέτρα ή 0.8-1.2 μέτρα) και διαθέτουν τεχνολογία anti-blocking, η οποία με βάση την τεχνολογία μικροκύματος μπορεί να εντοπίσει εισβολείς που προσπαθούν να καλύψουν τον ανιχνευτή. Η αλλαγή της μπαταρίας πραγματοποιείται πολύ εύκολα, απλά ανοίγοντας το μπροστινό κάλυμμα της συσκευής, κάτι που εξοικονομεί αρκετό χρόνο στον εγκαταστάτη. Όλα τα μοντέλα της σειράς (QXI-ST/DT/R/RDT) είναι εξοπλισμένα με τη ψηφιακή λογική αναγνώρισης σήματος, γνωστή ως Super Multidimensional Analysis (SMDA). Αναλύοντας τα πρότυπα ανίχνευσης και τις περιβαλλοντικές πληροφορίες, το SMDA βελτιώνει την ανοσία έναντι στη μεταβολή της θερμοκρασίας ή τη μετακίνηση δέντρων και μπορεί να διακρίνει μεταξύ των ψευδών συναγερμών και των γνήσιων εισβολών.
DC FEEL SECURE LTD, τηλ.: 25333249.

{gallery}10066{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Cyprus, τεύχος 11

    Security Cyprus, τεύχος 11

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή ...
  • Dahua Insider

    Dahua Insider

    Βελτιωμένη γενιά Access Controller με νέες δυνατότητες και λειτουργίες Ο νέος Insider Access Controller της Dahua, ASC3202B, έρχεται να γίνει η «καρδιά» της εγκατάστασήςμας. Ενσωματώνει Web Int...
  • Security TOP 50

    Security TOP 50

    Η κατάταξη των εταιρειών Security, που δημοσιεύει κάθε χρόνο στην επίσημη ιστοσελίδα του το περιοδικό asmag.com, είναι πλέον διαθέσιμη! Το asmag.com, που σε συνεργασία με κορυφαία στελέχη του κλάδ...
  • PIAM 2.0

    PIAM 2.0

    Το PIAM (Physical Identity and Access Management), που αναφέρεται στον έλεγχο πρόσβασης και σημαίνει διαχείριση της φυσικής ταυτότητας και της πρόσβασης, είναι στην πραγματικότητα ένα σύστημα που ...
  • Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

    Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

    Οι body worn κάμερες, που κατά βάση χρησιμοποιούνται από τις αρχές επιβολής του νόμου, μπορούν μεταξύ άλλων να τοποθετηθούν στις στολές των αστυνομικών και έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμες,...
  • Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

    Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

    Η ικανότητα συλλογής, ανάλυσης και εξαγωγής πληροφοριών / δεδομένων από πολλαπλές πηγές μπορεί να έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο για μία επιχείρηση, κάτι που γίνεται καλύτερα αντιληπτό όταν εξετάζουμ...
  • Πρωτόκολλο DALI

    Πρωτόκολλο DALI

    Το πρωτόκολλο επικοινωνίας φωτιστικών ασφαλείας DALI (Digital Addressable Lighting Interface) αναδεικνύει μια νέα εποχή στον χώρο της τεχνολογίας φωτισμού, προσφέροντας εξελιγμένες δυνατότητες ελέ...
  • Ajax Special Event: Νέα προϊόντα και λύσεις στην 5η κατά σειρά virtual παρουσίαση!

    Ajax Special Event: Νέα προϊόντα και λύσεις στην 5η κατά σειρά virtual παρουσίαση!

    Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
  • Ο ρόλος των καμερών ασφαλείας στο industry 4.0

    Ο ρόλος των καμερών ασφαλείας στο industry 4.0

    Πριν από το 2014, ο όρος αναζήτησης «industry 4.0» στο Google ήταν πρακτικά ανύπαρκτος. Αυτό έπαψε να ισχύει από το 2019, όπου το 68% των ερωτηθέντων μιας παγκόσμιας έρευνας που πραγματοποίησε η M...