Skip to main content
Hermes Banner 1
DIABASTE DWREAN SEC CYP 10
DIGITAL TV 187
10 Οκτωβρίου 2021 11:19

Ασφάλεια και λιανικό εμπόριο

Οι τεχνολογίες που αναδιαμορφώνουν τα εμπορικά καταστήματα

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
1c77ea46b3d7709f2714387986e7c820 XL 41c43632

Ο κλάδος του λιανικού εμπορίου βιώνει καθημερινά καταιγιστικές αλλαγές, καθώς «αγωνίζεται» να συμβαδίσει με τις εξελίξεις που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες και γενικότερα η ψηφιακή εποχή. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός φέρνει ολοένα και περισσότερες προκλήσεις, οι οποίες σε βάθος χρόνου αναμένεται να επηρεάσουν την ανάπτυξη των φυσικών καταστημάτων.

Ο κλάδος του λιανικού εμπορίου βιώνει καθημερινά καταιγιστικές αλλαγές, καθώς «αγωνίζεται» να συμβαδίσει με τις εξελίξεις που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες και γενικότερα η ψηφιακή εποχή. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός φέρνει ολοένα και περισσότερες προκλήσεις, οι οποίες σε βάθος χρόνου αναμένεται να επηρεάσουν την ανάπτυξη των φυσικών καταστημάτων. Ο κλάδος του λιανικού εμπορίου δέχεται έντονες πιέσεις τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών θα στρέψει ξανά το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού στα φυσικά καταστήματα!

Η έλευση του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει αναδιαμορφώσει την πορεία του κλάδου των λιανικών πωλήσεων, επηρεάζοντας τόσο το ποσοστό απασχόλησης των εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο, όσο και τον όγκο των λιανικών πωλήσεων τα τελευταία χρόνια. Αυτό λοιπόν που οφείλουν να κάνουν οι υπεύθυνοι των καταστημάτων, αλλά και όσοι ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, είναι να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο των φυσικών καταστημάτων, κάτι που μπορεί να πραγματοποιηθεί με την αξιοποίηση των νέων, διαθέσιμων τεχνολογιών.

Η σύνδεση συσκευών ασφαλείας μέσω του Διαδικτύου των πραγμάτων (IoT), η τεχνητή νοημοσύνη και τα Video Analytics, είναι μόνο μερικές από τις νέες τεχνολογίες που θα επιτρέψουν στους υπεύθυνους των καταστημάτων να εφαρμόσουν νέες διαδικασίες για να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τις προκλήσεις που φέρνει η νέα ψηφιακή εποχή.

Αξιοποιώντας τις συσκευές ελέγχου πρόσβασης, το βίντεο από τις κάμερες, τον ήχο και τα διαθέσιμα Video Analytics, οι υπεύθυνοι ενός εμπορικού καταστήματος μπορούν για παράδειγμα να καθορίσουν το χρόνο που ξοδεύουν οι επισκέπτες-πελάτες σε συγκεκριμένες περιοχές ενός καταστήματος και να εντοπίσουν τα ενδιαφέροντα σημεία. Η λειτουργία αυτή, γνωστή και ως χάρτης θερμότητας, χρησιμοποιείται ευρέως σε εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ, μουσεία κ.λπ. και μπορεί να βρει τις προτιμήσεις των πελατών με την πάροδο του χρόνου, προσφέροντας πληροφορίες για το πώς να τοποθετήσει ο υπεύθυνος ενός καταστήματος τα αντικείμενα, ακόμα και να τον βοηθήσει να σχεδιάσει την διάταξη του καταστήματος. Οι προηγμένες κάμερες από την άλλη, παρέχουν λειτουργίες καταμέτρησης ατόμων, οι οποίες υπολογίζουν τον αριθμό των ατόμων που έχουν εισέλθει σε ένα κατάστημα, εξάγοντας παράλληλα ημερήσιες, μηνιαίες και ετήσιες αναφορές. Η ανάλυση αυτή, υπόσχεται να βελτιώσει την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων και να οδηγήσει σε σημαντικά συμπεράσματα για τις καταναλωτικές συνήθειες του κοινού, προσφέροντας συνολικά μία νέα εμπειρία.

Τώρα, μετά και την πανδημία, η χρήση των συστημάτων ασφαλείας και των Video Analytics κρίνεται ακόμα πιο επιτακτική! Ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπονται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους έχει περιοριστεί, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του COVID-19 μέσω συγχρωτισμού. Για να μπορέσουν να ανοίξουν, ορισμένοι χώροι πρέπει να αποδείξουν πως μπορούν να διατηρήσουν τα όρια της πληρότητας. Μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες των σύγχρονων VCA είναι η δυνατότητα υπολογισμού των ατόμων σε μία σκηνή ή σε μία προκαθορισμένη περιοχή. Οργανισμοί και φορείς ανά τον κόσμο αξιοποιούν την έξυπνη παρακολούθηση βίντεο, ώστε να διαμορφώσουν ειδοποιήσεις βασισμένες σε κανόνες. Αυτή η λειτουργία αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη στο λιανικό εμπόριο και ειδικά σε καταστήματα για την παρακολούθηση των ατόμων που εισέρχονται και εξέρχονται ή γενικότερα σε καταστάσεις, όπου στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Μόλις ειδοποιηθούν, οι διαχειριστές ή το προσωπικό ασφαλείας μπορούν να ερευνήσουν την ποσότητα και την πυκνότητα του πλήθους και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επισκεπτών και του προσωπικού.

Επίσης, οι οργανισμοί μπορούν να υιοθετήσουν μια πιο δυναμική προσέγγιση όσον αφορά στη συντήρηση του κτιρίου, διαμορφώνοντας έξυπνες ειδοποιήσεις, οι οποίες θα βασίζονται σε τεχνολογία καταμέτρησης ατόμων. Οι ειδοποιήσεις αυτές θα ενεργοποιούνται όταν π.χ. σε μία περιοχή έχει εισέλθει μεγαλύτερος αριθμός ατόμων από τον προκαθορισμένο.

Καθώς ο τομέας του λιανικού εμπορίου εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις του μάρκετινγκ και τις προτιμήσεις των πελατών, η ζήτηση για ολοκληρωμένες και επεκτάσιμες λύσεις θα αυξηθεί – ιδίως για συστήματα ασφαλείας και λογισμικά διαχείρισης βίντεο. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων θα πρέπει να αρχίσουν να ανταποκρίνονται άμεσα στις απαιτήσεις των πελατών και του προσωπικού τους. Ο συνδυασμός βίντεο και ελέγχου πρόσβασης ξεκλειδώνει αμέτρητες δυνατότητες, επιτρέποντας παράλληλα στους ιδιοκτήτες καταστημάτων να παραμένουν ανταγωνιστικοί!

Η χρήση συσκευών και λογισμικών ασφαλείας ως εργαλείο για την βελτίωση της εμπειρίας των καταναλωτών και την αντιμετώπιση κλοπών είναι αναγκαία. Η Κυπριακή αγορά μπορεί να εκμεταλλευτεί τα οφέλη που προσφέρει ο τομέας της ασφάλειας, ώστε να εξαλείψει τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ φυσικού και ψηφιακού κόσμου. Ας δούμε λοιπόν με αλφαβητική σειρά ανά διανομέα τις λύσεις και το υλικό που προσφέρει η Κυπριακή αγορά για το κλάδο του λιανικού εμπορίου.

 

Cubitech Systems

Μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες των σύγχρονων VCA είναι η δυνατότητα υπολογισμού των ατόμων σε μία σκηνή ή σε μία προκαθορισμένη περιοχή. Οργανισμοί και φορείς ανά τον κόσμο αξιοποιούν την έξυπνη παρακολούθηση βίντεο, ώστε να διαμορφώσουν ειδοποιήσεις βασισμένες σε κανόνες. Αυτή η λειτουργία αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμη στο λιανικό εμπόριο και ειδικά σε καταστήματα για την παρακολούθηση των ατόμων που εισέρχονται και εξέρχονται ή γενικότερα σε καταστάσεις, όπου στόχος είναι να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Σε ζωντανές εκδηλώσεις, στα γήπεδα, σε πανεπιστήμια ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο, όπου ο συνωστισμός ανθρώπων μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, η λειτουργία αυτή φαντάζει επιτακτική.

Οι λύσεις που προσφέρει η Cubitech Systems αποτελούνται από αισθητήρες τεχνητής νοημοσύνης με προηγμένες δυνατότητες ανίχνευσης υψηλής ακρίβειας και μια cloud based πλατφόρμα. Οι αισθητήρες συλλέγουν και αναλύουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και τα αποθηκεύουν στην ενιαία πλατφόρμα με την βοήθεια της οποίας γίνεται η περεταίρω ανάλυση των δεδομένων.
Η λύση παρέχει μεταξύ άλλων, λειτουργία καταμέτρησης ατόμων, μετρώντας με μεγάλη ακρίβεια τον αριθμό των ατόμων που εισέρχονται και εξέρχονται από ένα κατάστημα, προηγμένες λειτουργίες αναγνώρισης ηλικίας, φύλου και διάθεσης των επισκεπτών των καταστημάτων, «χάρτη» με τις περιοχές του καταστήματος που υπήρχε μεγαλύτερο, μέσο ή μικρότερο ενδιαφέρον από τους πελάτες, εντοπίζοντας τα σημεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα εντός καταστήματος και τέλος διαχείριση ουρών, για την κατεύθυνση του προσωπικού στα σωστά σημεία, ώστε να αυξάνεται η καλή εμπειρία των πελατών, να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και να αποφεύγεται η συμφόρηση. Οι αισθητήρες είναι διακριτικές συσκευές που τοποθετούνται από εξειδικευμένους τεχνικούς της Cubitech Systems σε συγκεκριμένα και υψηλά σημεία εντός του καταστήματος, υποστηρίζουν 3G/4G και Ethernet και είναι PoE.

Με την ενιαία πλατφόρμα παρέχεται η δυνατότητα:

  • Προσδιορισμού του αριθμού των ατόμων που εισέρχονται στο κατάστημα, ώστε να υπάρχει ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο, αλλά και των ανθρώπων που βρίσκονται εντός του καταστήματος και να υπάρχει η σύγκριση με τις ημερήσιες συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί.
  • Ανάλυσης δεδομένων πολλαπλών καταστημάτων σε πραγματικό χρόνο.
  • Βελτιστοποίησης των λειτουργιών του προσωπικού ανάλογα με τις ημέρες/ώρες και τον αριθμό των επισκεπτών, χρησιμοποιώντας ιστορικά ή live δεδομένα.
  • Να εντοπίζονται οι ώρες αιχμής του καταστήματος.
  • Διαμόρφωσης του περιεχομένου των ψηφιακών σημάνσεων (digital signage) σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με τους πελάτες (ηλικία, φύλο) που βρίσκονται στο κατάστημα.
  • Καταμέτρησης του χρόνου που αφιέρωσαν οι πελάτες σε συγκεκριμένα προϊόντα, με τη βοήθεια της λειτουργίας mapping.
  • Ενοποίησης και συνδεσιμότητας με κάμερες ασφαλείας, συσκευές POS κ.ά.
  • Εντοπισμού των σημείων συμφόρησης για ανακατεύθυνση του προσωπικού στα σωστά σημεία.

Το σύνολο της λύσης συμμορφώνεται πλήρως με τους κανονισμούς GDPR, αλλά και με τις νέες κυβερνητικές οδηγίες για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες και το προσωπικό του καταστήματος παραμένουν ασφαλείς.

Cubitech Systems

Με περισσότερα από 20 χρόνια δραστηριοποίησης στον χώρο και εκατοντάδες επιτυχημένα έργα ασφάλειας ανά τον κόσμο, η Cubitech Systems έχει εδραιωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της διεθνούς αγοράς. Με την ανθρωποκεντρική προσέγγιση ως βασικό πυλώνα της φιλοσοφίας, η εταιρεία διασφαλίζει πως κάθε project που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας, διέπεται από τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του πελάτη. Το άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της απαρτίζεται από έμπειρους και κατάλληλα εκπαιδευμένους τεχνικούς και μηχανικούς, ικανούς να ανταπεξέλθουν και στις πλέον απαιτητικές συνθήκες. Η ομάδα της Cubitech Systems αναλαμβάνει τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση έργων, ανεξάρτητα από την κλίμακα, την πολυπλοκότητα και τον βαθμό δυσκολίας που τα χαρακτηρίζουν.

Η Cubitech Systems παρέχει – μεταξύ άλλων – πρωτοποριακές και ολοκληρωμένες λύσεις ανάλυσης εισερχόμενων στα καταστήματα. Προσφέρει την τελευταία τεχνολογία στην πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας και στους αισθητήρες καταμέτρησης ατόμων, heatmap, διαχείρισης ουρών, που εξάγουν πληροφορίες, οι οποίες βοηθούν στην βελτίωση των αποτελεσμάτων των επιχειρήσεων.

Cubitech Systems, τηλ.: 0030-212-8080300.

 

EGT LTD

Η εκκένωση των εγκαταστάσεων μπορεί να συμβεί από επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να προκληθούν είτε από φυσικούς, είτε από ανθρωπογενείς παράγοντες, και συνήθως κάτω υπό συνθήκες (χρόνο και έκταση) μη ελεγχόμενες (κατάσταση έκτακτης ανάγκης). Η μεθοδολογία της EGT αφορά την συνεχή παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των εισερχόμενων – εξερχόμενων ατόμων (εργαζόμενων και επισκεπτών) στις υπό επιτήρηση εγκαταστάσεις, ενώ παράλληλα στηρίζει τον διαχειριστή της εκκένωσης στην ορθή λήψη αποφάσεων και στο συντονισμό αυτής. Περιλαμβάνει επίσης μιας συσκευή ανάγνωσης καρτών τύπου RFID. Η συσκευή ανάγνωσης καρτών EGT, είναι μία καινοτόμος φορητή ηλεκτρονική συσκευή χειρός που αποσκοπεί στην ανίχνευση, ανάγνωση, εγγραφή, καταγραφή και αποστολή δεδομένων από και προς RFID κάρτες.

Τα συστήματα εκκένωσης εγκαταστάσεων αποσκοπούν στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων για την επικινδυνότητα της εγκατάστασης και την ενεργοποίηση της διαδικασίας εκκένωσης.

Ένα Σύστημα Ελέγχου Εκκένωσης παρέχει το μέσο για την καταγραφή του χρόνου, στον οποίο ο εργαζόμενος ή ο επισκέπτης εισέρχεται ή εξέρχεται από την επιτηρούμενη εγκατάσταση.

Το ολοκληρωμένο σύστημα Εκκένωσης EGT έχει αναπτυχθεί βάσει ορθών πρακτικών οι οποίες προέκυψαν από:

  • Tην εφαρμογή των αρχών ασφάλειας στη διαδικασία εκκένωσης.
  • Tην ανάλυση των απαιτήσεων και των αναγκών των εταιρειών.
  • Tη λεπτομερή και σχολαστική καταγραφή των επιχειρησιακών κενών στην καθημερινή δραστηριότητα των εταιρειών.
  • Tην ανάλυση των διαθέσιμων τεχνολογιών αιχμής, καθώς και την ενδελεχή μελέτη στις επιστημονικές έρευνες που σχετίζονται με την υλοποίηση αλγορίθμων εκκένωσης κτιρίων.

Το ολοκληρωμένο σύστημα Εκκένωσης EGT δίνει μια ολοκληρωμένη λύση/μεθοδολογία, η οποία περιλαμβάνει την ορθότερη παρακολούθηση, διαχείριση και έλεγχο του συστήματος εκκένωσης εγκαταστάσεων, ενώ παράλληλα παρέχει ένα καινοτόμο εργαλείο υποστήριξης στη λήψη αποφάσεων.

Οι εισερχόμενοι ή εξερχόμενοι της επιτηρούμενης εγκατάστασης καταχωρούνται κατά την είσοδο – έξοδο στις εισόδους (πύλες) από τους φρουρούς, μέσω εφαρμογής cloud και χρήση φορητής συσκευής ανάγνωσης καρτών RFID EGT, είτε είναι πεζοί είτε είναι επιβαίνοντες σε οχήματα κατά την είσοδό ή έξοδό τους στη περίμετρο της εγκατάστασης. Με αυτό τον τρόπο έχουμε καταχωρημένα όλα τα άτομα που βρίσκονται εντός της εγκατάστασης σε πραγματικό χρόνο. Σε περίπτωση εκκένωσης ο υπεύθυνος εκκένωσης ενεργοποιεί άμεσα τις αντίστοιχες διαδικασίες εκκένωσης ανάλογα των αιτιών που μπορούν να προκαλέσουν την καταστροφή, όπως φωτιά, βομβιστική απειλή, σεισμό, πλημύρα κλπ.

Με την εφαρμογή EGT (Evacuation General Tactic) οι υπεύθυνοι εκκένωσης μπορούν να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν ένα σχέδιο προστασίας προσωπικού και ανθρώπινων ζωών και να εφαρμόσουν ένα σχέδιο άμεσης εκκένωσης και διαφυγής.

Οι υπεύθυνοι εκκένωσης γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο τόσο τον αριθμό των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών που βρίσκονται πραγματικά εντός των εγκαταστάσεων.

Επίσης σημαντικό πλεονέκτημα του συστήματος εκκένωσης EGT είναι η δυνατότητα ευέλικτης σε πολλά πεδία εφαρμογής, δίνοντας διαφορετικές λύσεις εκκένωσης, χωρίς την χρήση και εγκατάσταση πάγιου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Στις 25/02/2021 η εταιρεία EGT έλαβε από τον ΟΒΙ δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την Μεθοδολογία και Ολοκληρωμένο Σύστημα Εκκένωσης Εγκαταστάσεων.

EGT LTD, τηλ.: 0030-210-8140380.

 

Freewaves

Με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας, η εταιρία Freewaves ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας, διαχείριση ήχου & εικόνας, καθώς και των συστημάτων αυτοματοποίησης σε οικιακά και εμπορικά κτίρια. Συνεργάζεται με κορυφαίους κατασκευαστές της παγκόσμιας αγοράς και για την προστασία και τη διαχείριση των εμπορικών καταστημάτων διαθέτει τις εξής λύσεις:

Satel

Η Freewaves διαθέτει τα συστήματα συναγερμού της Satel, του γνωστού πολωνού κατασκευαστή συστημάτων ασφαλείας με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στο κλάδο του συναγερμού. Ένα από αυτά, το γνωστό σύστημα συναγερμού Perfecta. Οι πίνακες ελέγχου της οικογένειας Perfecta είναι σχεδιασμένοι για την προστασία μικρών και μεσαίων χώρων, όπως διαμερίσματα, μονοκατοικίες, τμήματα εξοχικών κατοικιών, γραφεία, μικρές επιχειρήσεις κ.λπ. Παρέχουν προστασία στις απαιτήσεις του EN 50131 βαθμού 2. Η ενσωματωμένη μονάδα GSM / GPRS παρέχει ένα ευρύ φάσμα χαρακτηριστικών, όπως αλληλεπίδραση με την εφαρμογή για κινητά με υποστήριξη για μηνύματα PUSH, απομακρυσμένη διαμόρφωση μέσω του προγράμματος PERFECTA SOFT, συμβάντα αναφοράς (π.χ. με την υπηρεσία ασφαλείας σταθμού παρακολούθησης), φωνητικές αποστολές, έλεγχο μέσω SMS και ακουστική επαλήθευση (ακρόαση ήχου από τις προστατευόμενες εγκαταστάσεις). Υποστηρίζονται δύο κάρτες nano-SIM για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της επικοινωνίας. Σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα σύνδεσης με τον πρώτο πάροχο, επιλέγεται αυτόματα η δεύτερη κάρτα. Έρχεται  με 8 έως 16 προγραμματιζόμενες ενσύρματες ζώνες (επιλέξιμη διαμόρφωση: NO, NC, EOL, 2EOL / NO, 2EOL / NC), υποστήριξη για ανιχνευτές ρολού/ ανιχνευτές κραδασμών, από 4 έως 12 προγραμματιζόμενες ενσύρματες εξόδους και 2 εξόδους ισχύος στην κεντρική πλακέτα.

Διαθέσιμο θα βρείτε και το σύστημα ελέγχου πρόσβασης ACCO. Οι μονάδες ACCO επιτρέπουν την ευέλικτη διαμόρφωση του συστήματος που προσαρμόζεται στις ανάγκες του διαχειριστή ελέγχου του κτιρίου. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με πολλές λύσεις που αυξάνουν την ασφάλεια μεταξύ άλλων με τη λειτουργία anti-passback που εξαλείφει τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης της ταυτότητας με σκοπό την πρόσβαση στην προστατευόμενη ζώνη χωρίς έξοδο από αυτή. Το σύστημα ACCO επιτρέπει τη συνεργασία με άλλα συστήματα, όπως το σύστημα συναγερμού εισβολής ή με το σύστημα συναγερμού πυρκαγιάς. Έτσι, οι ελεγκτές μπορούν να μπλοκάρουν τις εισόδους και εξόδους σε περίπτωση αναγνώρισης εισβολής και στερούν τους δρόμους διαφυγής από τον εισβολέα και τον αφήνουν μέσα στο κτίριο μέχρι να εμφανιστούν οι υπάλληλοι της εταιρείας προστασίας. Σε συνδυασμό με τα συστήματα συναγερμού πυρκαγιάς, οι μονάδες μόνες αυτές μπορούν να αφαιρέσουν το μπλοκάρισμα σε περίπτωση πυρκαγιάς και επιτρέπουν αποτελεσματική εκκένωση του κτιρίου σε περίπτωση κινδύνου.

Τέλος, για την ολοκληρωμένη προστασία ενός εμπορικού κτηρίου, θα συναντήσουμε και τους πίνακες πυρανίχνευσης CSP της σειράς 200 από τη Satel. Οι CSP της σειράς 200 είναι προηγμένοι, συμβατικοί πίνακες πυρανίχνευσης πλήρως συμβατοί με τις απαιτήσεις του πρότυπου EN54. Προορίζονται για τη δημιουργία απλών συστημάτων σε μικρά και μέσα κτίρια. Η ενσωματωμένη οθόνη LCD διευκολύνει την καθημερινή λειτουργία του συστήματος, καθώς και την διαδικασία εγκατάστασής τους και την περιοδική συντήρησή τους. Το μεγάλο πλεονέκτημα των πινάκων ελέγχου της SATEL είναι η απλή εγκατάστασή τους, η καλαίσθητη εμφάνιση και χρήση μιας  μονής τυπικής μπαταρίας 12 V ως εφεδρική πηγή τροφοδοσίας. Διαθέτει 8 κυκλώματα ανίχνευσης, 4 εισόδους ελέγχου με λειτουργικότητα προγραμματισμένη από τον εγκαταστάτη και επιτρέπει την υποστήριξη απομακρυσμένων και εικονικών πάνελ (με χρήση της διεπαφής CSP-ETH).

GEOVISION

Το GV-AI Server είναι ένα λογισμικό ανάλυσης βίντεο που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει διάφορες λειτουργίες Video Analytics σε καταστήματα λιανικής για έως και 4 IP κάμερες. Είναι σε θέση να εντοπίσει και να διαχειριστεί διάφορα χαρακτηριστικά πελατών όπως η ηλικία, το φύλο και η συμπεριφορά, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο τη μεγιστοποίηση των πωλήσεων. Μέσω του AI Server της Geovision, οι χειριστές και το προσωπικό μπορούν να ενημερώνονται αυτόματα για τις ελλείψεις αποθεμάτων ή όταν εντοπίζεται ένα ύποπτο άτομο.

  • Αναγνώριση και παρακολούθηση ανθρώπων σε πραγματικό χρόνο.
  • Θερμικοί χάρτες για την παρακολούθηση ενδιαφέροντος των καταναλωτών.
  • Διαχείριση ουράς και καταμέτρηση ατόμων στα ταμεία των καταστημάτων.
  • Ανίχνευση Loitering.

Freewaves, τηλ.: 77771757.

 

G.I. Security SA

Η CADDX κάνει μια νέα προσθήκη στη γκάμα της και αλλάζει και πάλι τα δεδομένα στο χώρο του συναγερμού. Η νέα σειρά των μονάδων που θα κυκλοφορήσει σύντομα, θα ονομάζεται xGen Connect και θα διαθέτει το NXG-8, με 8 ενσωματωμένες ζώνες και 8 partitions. Θα υποστηρίζει μέχρι 48 ζώνες, θα διαθέτει ενσωματωμένο IP και δέκτη Zwave για υποστήριξη όλων των Zwave συσκευών, WiFi-4G (προαιρετικά) και δέκτη LoNa (προαιρετικά). Πολλά από τα παρελκόμενα της CADDX, της οικογένειας networX μπορούν να συνεργαστούν με τη σειρά xGen Connect, καθώς διαθέτει εκτός από 4-wire RS-485 xGen BUS επικοινωνίας (για περιφερειακά της σειράς NXG) και 3-wire BUS επικοινωνίας (της σειράς networX). Τα περισσότερα πληκτρολόγια και οι επεκτάσεις ζωνών από την υφιστάμενη σειρά της CADDX μπορούν να λειτουργήσουν και στο καινούργιο xGen Connect, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά το βάρος που δίνει η CADDX στη συμβατότητα των περιφερειακών της και δίνοντας πλήρη ευελιξία στον τρόπο εγκατάστασης που θα επιλέξει ο εγκαταστάτης.

Το νέο xGen Connect

Ως μέρος της οικογένειας της CADDX, η σειρά xGen προσφέρει ένα νέο σύστημα που προσφέρει επεκτασιμότητα, ευελιξία και το πιο σημαντικό, συμβατότητα, κάτι το οποίο ξεχωρίζει τα CADDX από τα άλλα συστήματα συναγερμού, επιτρέποντας στους επαγγελματίες εγκαταστάτες να αξιοποιούν μια ενιαία πλατφόρμα για νέες εγκαταστάσεις, συνδυάζοντας όλη την γκάμα της CADDX με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες που απαιτεί η νέα εποχή. Το xGen Connect είναι ένας έξυπνος υβριδικός πίνακας συναγερμού που είναι ιδανικός για κατοικίες, βιομηχανικές εφαρμογές και εμπορικά καταστήματα. Με την ικανότητα να ελέγχει μέχρι 48 ζώνες, 8 partitions και μέχρι 100 χρήστες, έχει την ευελιξία να ανταποκριθεί άμεσα στις σύγχρονες απαιτήσεις ασφάλειας. Η ενσωματωμένη θύρα ethernet επιτρέπει μια ασφαλή σύνδεση με το UltraSync, προσφέροντας πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων τις αναφορές συναγερμών και απομακρυσμένη συνδεσιμότητα. Μια προαιρετική μονάδα 4G & Wi-Fi router plug-in είναι διαθέσιμη για backup ή για πρωτεύουσα συνδεσιμότητα με το Cloud UltraSync. Την ίδια στιγμή, η μονάδα 4G & Wi-Fi μπορεί να συνδεθεί με το router των πελατών μέσω δικτύου Wi-Fi. Αυτό αποτρέπει την ανάγκη να εγκαταστήσετε ένα καλώδιο Ethernet μεταξύ του πάνελ και του router, όπου δεν είναι εφικτό. Το Wi-Fi Module διαθέτει επίσης μια θύρα Ethernet σε περίπτωση που το σύστημα ασφαλείας απαιτεί κάμερες UltraSync για βίντεο επιτήρηση. Η σειρά xGen Connect υποστηρίζει το πρότυπο αυτοματισμού κατοικίας Z-Wave®, επιτρέποντας στους χρήστες να χειρίζονται χειροκίνητα τα φώτα Z-Wave, τους θερμοστάτες και πολλά άλλα, μέσω της εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας UltraSync+. Ταυτόχρονα, μπορούν να δημιουργήσουν καθορισμένα σενάρια στο πάνελ, ώστε να εκτελούνται αυτοματοποιημένες λειτουργίες στην οικεία τους.

Εύκολος έλεγχος και παρακολούθηση

Το σύστημα ασφαλείας xGen Connect μπορεί να ελέγχεται από το πληκτρολόγιο, από ασύρματη οθόνη αφής Wi-Fi και απομακρυσμένα μέσω της εφαρμογής UltraSync+. Η εφαρμογή UltraSync+ επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει το σύστημα ασφαλείας από συσκευή Apple® iPhone / iPad ή Google Android. Ο χρήστης μπορεί να έχει την πλήρη διαχείριση του συστήματός του, μέσω του πληκτρολογίου, είτε μέσω smartphone ή tablet, καθώς και να παρακολουθήσει ζωντανά ή να αναπαράγει το εγγεγραμμένο βίντεο. Η ίδια εφαρμογή θα επιτρέψει στον εγκαταστάτη να εκτελέσει το προγραμματισμό του συστήματος.

Εύκολος προγραμματισμός

Μόλις όλα τα περιφερειακά του συστήματος συνδεθούν με το xGen χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αυτόματης εγγραφής, ο πίνακας μπορεί να προγραμματιστεί από το τοπικό πληκτρολόγιο, από έναν επιτραπέζιο υπολογιστή που συνδέεται με τον ενσωματωμένο web server του πίνακα ή μέσω του λογισμικού διαχείρισης DLX900 που όλοι γνωρίζετε.

G.I. Security SA, τηλ.: 0030-210-6040601.

 

Handys Security Systems

Αξιοποιώντας την τεχνολογία καταμέτρησης ατόμων, οι υπεύθυνοι ενός εμπορικού καταστήματος μπορούν να καθορίσουν το χρόνο που ξοδεύουν οι επισκέπτες-πελάτες στο εκάστοτε κατάστημα. Το FootfallCam είναι ένα καινοτόμο προϊόν για την καταμέτρηση ατόμων που είναι κατάλληλο για εμπορικά κέντρα, αλυσίδες καταστημάτων λιανικής πώλησης, καζίνο, μικρά καταστήματα κ.λπ. Η λειτουργία του FootfallCam είναι να μετράει ανθρώπους, να αναλύει  την συμπεριφορά τους σε καταστήματα και να δημιουργεί ειδικά σχεδιασμένες εκθέσεις για τη διαχείριση προκειμένου να τη στρατηγική μάρκετινγκ και ως εκ τούτου να βελτιώσει την επίδοση του καταστήματος. Το FootfallCam είναι σχεδιασμένο να χρησιμοποιεί τεχνολογία βίντεο και ασύρματης συχνότητας για να επιτύχει τον στόχο του. Κάθε πελάτης που θα καταγράφεται από το σύστημα θα έχει ένα μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό. Είναι το πιο εύστοχο σύστημα καταγραφής ατόμων που χρησιμοποιεί τρισδιάστατη τεχνολογία. Με περισσότερο από 14 χρόνια εμπειρίας, η ομάδα μηχανικών του FootfallCam σχεδίασε ένα μοναδικό και εκλεπτυσμένο προϊόν με χρόνο ζωής περίπου 25 χρόνια, που αντιστοιχεί σε μια μεγάλη ευκαιρία επένδυσης. Το FootfallCam έχει ενσωματωμένο λογισμικό ανάλυσης που μετατρέπει τις βίντεο και ασύρματες πληροφορίες για να δημιουργήσει αξιοσημείωτες επιχειρηματικές μετρήσεις που μπορούν να φανούν χρήσιμες για περεταίρω ανάλυση. Μερικές επιχειρηματικές μετρήσεις είναι:

  • Μέτρηση Επισκεπτών: Παρακολουθήστε πόσοι άνθρωποι μπήκαν στο μαγαζί σας.
  • Διάρκεια Παραμονής: Μετρήστε πόση ώρα οι πελάτες σας έμειναν στα μαγαζί σας.
  • Εξωτερική Κίνηση: Καταγράψτε πόσο συχνά μπαίνουν οι περαστικοί στο κατάστημα σας (Ικανό στο να καταλάβει πότε μπήκε ο πελάτης στο μαγαζί και πότε πέρασε απλά από έξω).
  • Πελάτης που Επιστρέφει: Δείτε πόσα συχνά επιστρέφουν οι πελάτες σας.
  • Σύγκριση Καταστημάτων: Προσδιορίστε όταν ένας πελάτης επισκέπτεται ένα διαφορετικό κατάστημα σας.

Ένα ακόμα σημαντικό εργαλείο για την καταπολέμηση κλοπών, αλλά και την ασφάλεια των καταστημάτων, είναι τα ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρησης (EAS). Τα εν λόγω συστήματα χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο θύρας, την αποτροπή κλοπών, και τη μη εξουσιοδοτημένη αφαίρεση αντικειμένων από μια ελεγχόμενη περιοχή. Τα ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρησης επιτρέπουν την ταυτοποίηση μιας σκληρής ή μαλακής ετικέτας, η οποία χρησιμοποιείται σε μια δεδομένη περιοχή ανίχνευσης. Τα EAS συστήματα έχουν πολλές χρήσεις, αλλά συνήθως χρησιμοποιούνται ως συστήματα ασφαλείας για την πρόληψη της κλοπής σε καταστήματα ή της κλοπής περιουσίας από κτίρια με γραφεία. Τα EAS συστήματα διατίθενται σε διαφορετικά μοντέλα και κάνουν χρήση ενός αριθμού διαφορετικών τεχνολογιών. Οι δυο πιο δημοφιλείς τεχνολογίες στην αγορά είναι τα συστήματα Ραδιο-συχνότητας και τα Ακουστικο-μαγνητικά συστήματα, τα οποία περιλαμβάνονται στην γκάμα των προϊόντων της Amersec.

Λειτουργικότητα του Συστήματος EAS

Ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης έχει ένα αντικείμενο (ετικέτα) ανίχνευσης και επισήμανσης το οποίο συνδέεται πάνω σε κάθε αντικείμενο που πρόκειται να προστατευθεί. Όταν γίνει προσπάθεια για μη εξουσιοδοτημένη απομάκρυνση αντικειμένου, το σύστημα EAS ανιχνεύει το σήμα, όταν η ετικέτα διασχίσει την ζώνη ανίχνευσης. Το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης ανταποκρίνεται στην ετικέτα με ένα συναγερμό. Όταν το αντικείμενο αγοραστεί κανονικά ή απομακρυνθεί από το χώρο μετά από εξουσιοδότηση, η ετικέτα  καταργείται ή απενεργοποιείται. Εάν η  ετικέτα δεν έχει αφαιρεθεί ή απενεργοποιηθεί, το σύστημα EAS θα ενεργοποιήσει τον συναγερμό.

Τι μπορεί να προστατευθεί;

  • Ανδρικά, γυναικεία και παιδικά ρούχα.
  • Δερμάτινα είδη, παπούτσια και αξεσουάρ.
  • Αθλητικά είδη και παιχνίδια.
  • Ηλεκτρονικός εξοπλισμός και υλικός εξοπλισμός.
  • Βιβλία και χαρτικά είδη.
  • Προιόντα ήχου και εικόνας.
  • Γυάλινα είδη, μπουκάλια κλπ.
  • Κοσμήματα, εσώρουχα, μαγιό.

Handy’s Security Systems Ltd, τηλ.: 77778787.

 

IASCOM

Το νέο σύστημα συναγερμού ESL-2 EliteControl της ArrowHead αποτελεί ιδανική επιλογή για οικιακούς, εμπορικούς χώρους ή για αναβάθμιση παλιών εγκαταστάσεων. Το  ESL-2 EliteControl διαθέτει 8/16 διπλασιαζόμενες ζώνες, 4 προγραμματιζόμενες εξόδους, επεκτεινόμενες σε 8 με πλακέτα επέκτασης, 1.5Α έξοδο τροφοδοτικού, μπορεί να δεχτεί πληθώρα αισθητήρων, ενώ λειτουργεί και ως σύστημα οικιακού αυτοματισμού, επιτρέποντας στον χρήστη να ελέγξει τα ρολά ασφαλείας, τις γκαραζόπορτες, τις αυτόματες πύλες, τους θερμοστάτες, τον φωτισμό, κ.λπ. Από πλευράς χειρισμού του συναγερμού υπάρχουν 3 λύσεις πληκτρολογίων με ένδειξης LCD ICON, LCD ή LCD TOUCH 5” που εκτός από τις βασικές λειτουργίες Όπλισης Αφόπλισης Bypass, σε 2 ξεχωριστά Partition, μπορεί να ελέγχει επίσης και τις εξόδους PGM του συστήματος.

To ECAC2 είναι το σύστημα που μπορεί να μετατρέψει τον πίνακα ESL-2 EliteControl σε ένα πλήρες σύστημα ACCESS CONTROL με έλεγχο πρόσβασης είτε μέσω κάρτας, είτε μέσω κωδικού, ενώ με την κάρτα επέκτασης που περιλαμβάνει μπορεί να προσθέσει 4 ακόμη εξόδους, πλήρως ελεγχόμενες και προγραμματιζόμενες. Συνδέεται με την κεντρική μονάδα μέσω του ESX Bus υψηλής ταχύτητας.

Εφόσον οι λύσεις Access Control είναι ένα βασικό στοιχείο των περισσοτέρων νέων συστημάτων ασφάλειας, η σειρά Elite Control μας δίνει την δυνατότητα για ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου πρόσβασης. Οι δυνατότητες επεκτασιμότητας του δεν περιορίζονται μόνο στην χρήση ενός πληκτρολογίου με έλεγχο μιας πόρτας, αφού συνδέοντας μέσω του ESX high speed Bus παραπάνω από δυο τέτοιες επεκτάσεις, ώστε να μπορούμε να ελέγξουμε πολλαπλές εισόδους/εξόδους ενός χώρου, είτε με την χρήση κωδικού, είτε με την χρήση κάρτας RFID. Επιπλέον, η ίδια κάρτα επέκτασης μπορεί να δεχτεί μέσω δυο προγραμματιζόμενων εισόδων, μπουτόν εξόδου REX (Request to Exit) ή εντολή από αισθητήρα κίνησης, αν θέλουμε για παράδειγμα να ελέγχουμε μέσω ανίχνευσης κίνησης το άνοιγμα – κλείσιμο μια γκαραζόπορτας. Αν θέλουμε να τοποθετήσουμε οποιουδήποτε τύπου ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά σε μια πόρτα, μπορούμε να την τροφοδοτήσουμε απευθείας μέσω του ECPSU, καθώς μας δίνει μια σταθερή έξοδο τάσης 13,8 VDC και έως 1,5A ρεύμα. Για να μπορέσει ο επαγγελματίας εγκαταστάτης να παραμετροποιήσει όλα τα παραπάνω, υπάρχει η δυνατότητα με το USB DLINK να γίνουν σε περιβάλλον Windows όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις, αλλά και ο προγραμματισμός του συστήματος. Επιπλέον, η πλακέτα ανάγνωσης EEPROM BDU είναι μια πρώτης τάξεως λύση να αντιγράψει ο εγκαταστάτης τον προγραμματισμό μιας μονάδας ESL-2 για να την «κάψει» σε μια νέα μονάδα συναγερμού, εφόσον δεν χρειάζεται να κάνει αλλαγές στον βασικό προγραμματισμό της.

Όσον αφορά την επικοινωνία με κεντρικό σταθμό την λύση προσφέρει η πλακέτα ESL DIAL POD μέσω τηλεφωνικής γραμμής PSTN σαν βασικό τρόπο αποστολής σημάτων. Και αφού αποθηκεύει έως 8 τηλεφωνικούς αριθμούς έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί και με τον χρήστη εκτός από τον ΚΛΣ. Σε συνδυασμό με την Universal IP MODULE τα σήματα μεταφράζονται σε επικοινωνία μέσω Ethernet, τόσο για το ΚΛΣ. όσο και για τον τελικό χρήστη.

Τέλος όλα τα παραπάνω μπορούμε να ελέγχουμε και μέσω της εφαρμογής ELITE CONTROL από το κινητό μας είτε μέσω Android είτε μέσω IOS με την προϋπόθεση ότι έχουμε εγκαταστήσει στην μονάδα ESL-2 το Network module ESL-2 APP POD. Από εκεί μπορούμε εκτός από το να παίρνουμε αναφορές για την κατάσταση του συναγερμού, μπορούμε να ελέγχουμε την κατάσταση του αλλά και να ενεργοποιούμε χειροκίνητα όλες τις PGM εξόδους που έχουμε στο σύστημα συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν το Access Control.

IASCOM, τηλ.: 0030-210-4935500.

 

Ilarchos Security

Τα ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας είναι μία από τις λίγες μεταβλητές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο ενός καταστήματος και, όταν βελτιστοποιούνται, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην λειτουργία της επιχείρησης. Η Ilarchos Security, με μεγάλη εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών ασφαλείας, προτείνει την  εφαρμογή συστημάτων ασφάλειας που βοηθούν τους πελάτες της να διευθύνουν τις επιχειρήσεις τους πιο ομαλά, οικονομικά και με το δίπτυχο, προστασία & ασφάλεια.

Πέρα από τα κρίσιμα παραδοτέα στην προστασία περιουσιακών στοιχείων, το προσωπικό και την ασφάλεια των πελατών, η λύση της Ilarchos Security επιτρέπει στις επιχειρήσεις, όσο στις μεγάλες όσο και στις μικρές – να διαχειρίζονται όλα τα θέματα ασφαλείας, πιο αποτελεσματικά εντοπίζοντας κινδύνους που προκαλούνται από τους παράγοντες:

  • Κύκλος εργασιών.
  • Συμπεριφορά προσωπικού.
  • Ψευδείς συναγερμούς.
  • Διάφορες απώλειες προϊόντων.
  • Έλεγχο ταμείου.
  • Μεταφορά χρημάτων.
  • «Ακάλεστοι» Επισκέπτες.

Προστατεύστε όλες τις εγκαταστάσεις του καταστήματος σας

Η λύση λιανικής ασφάλειας της Ilarchos Security υπερβαίνει τα απλά συστήματα συναγερμών που συγκεντρώνονται μόνο κατά την αποστολή πληροφοριών συναγερμού στους πελάτες. Αντίθετα, προτείνουμε ένα σύμπλεγμα λύσεων όπως:

  • Σύστημα συναγερμού.
  • CCTV με απομακρυσμένη επιτήρηση αλλά και επιβεβαίωση παραβίασης.
  • Ασύρματες συσκευές ασφαλείας (QR Patrol).
  • Έλεγχο πρόσβασης (Access Control) σε πραγματικό χρόνο και με την βοήθεια του Κεντρικού Σταθμού μας.
  • Ωρομέτρηση προσωπικού.
  • Eπανδρωμένες φυλάξεις.
  • Διαχείριση κοινού.
  • Περιπολίες τακτικές και έκτακτες.
  • Άμεση επέμβαση.

Όλα τα παραπάνω παρέχουν με έναν άμεσο έλεγχο σε ολόκληρη την επιχείρηση. Η τεχνολογία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται εργασίες απομακρυσμένα από οπουδήποτε. Η παρακολούθηση του συστήματος συναγερμού μπορεί να πραγματοποιηθεί εσωτερικά ή να ανατεθεί σε εξωτερικούς συνεργάτες καθώς η τεχνολογία της Ilarchos Security προσαρμόζεται σε κάθε περίπτωση και μπορεί ακόμη και να παρακολουθεί τμήματα σε πολλούς παρόχους υπηρεσιών.

Για να πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να γίνει μελέτη ασφαλείας σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της επιχείρησης.

Ilarchos Security, τηλ.: 22454520.

 

KEEPER Group

Βρισκόμαστε σε εποχή άνθησης για το Security, με ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και υλικά που γίνονται όλο και «εξυπνότερα», πιο εύκολα στην εγκατάσταση, παραμετροποίηση και διαχείριση, αλλά και πιο ολιστικά (self-contained). Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα, στο οποίο πιστεύει ακράδαντα η KEEPER Hellas, ότι το μέλλον ανήκει στο Integration, στην ενοποίηση δηλαδή πολλαπλών διαφορετικών λύσεων, ώστε να επιτυγχάνουμε ένα ενιαίο αποτέλεσμα το οποίο θα είναι πιο εύχρηστο προς τον τελικό χρήστη, πιο ευφυές και φυσικά, πιο αποτελεσματικό, με αμεσότητα που δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί με μεμονωμένες λύσεις, αποσυνδεδεμένες η μία από την άλλην.

Το Cathexis Vision στην καρδιά του είναι ένα VMS, ένα πρόγραμμα δηλαδή διαχείρισης CCTV και είναι η ιδεώδης λύση για εγκαταστάσεις όπου επιθυμούμε να ενοποιήσουμε πολλαπλές και φαινομενικά «παράταιρες» λύσεις κάτω από μία ομπρέλα, επιτρέποντας του να γίνει το νέο μας κέντρο διαχείρισης για να εξασφαλίζουμε ότι η «πληροφορία» από οποιοδήποτε σύστημα θα είναι προσβάσιμη από ένα σημείο, ώστε να μην «χάνεται», αλλά αντιθέτως, να μπορεί να μεταφράζεται και σε κάποια ενέργεια ενός άλλου, ενώ λόγω της «Server/Client» δόμησης του, με έναν «εγκέφαλο» και πολλαπλά «τερματικά», μας επιτρέπει η παρακολούθηση ή διαχείριση να γίνεται ταυτόχρονα από πολλαπλά σημεία.

Ενσωματώνει πανίσχυρα Video Analytics, ευφυείς λειτουργίες δηλαδή όπου μπορούμε να «τρέξουμε» σε κάμερα κάποιον κανόνα ο οποίος θα μας ειδοποιεί (ή εκτελεί κάποια αυτοματοποιημένη ενέργεια) όταν συμβαίνει κάποιο συμβάν όπως εισβολή ή παραμονή (loitering) σε φυλασσόμενη περιοχή, εγκατάλειψη αντικειμένου, παράβαση ορίου ταχύτητας κ.ά.

Αυτές οι λειτουργίες εκτελούνται από τον server του Cathexis και δεν απαιτούν κάποια ειδική κάμερα, πέραν φυσικά από την επαρκή ευκρίνεια λήψης.

Εφαρμόζοντας μάλιστα “Object Classification”, αναγνώριση και κατηγοριοποίηση δηλαδή του αντικειμένου που «διάβασε» ο κανόνας μας, μπορούμε πλέον να «φιλτράρουμε» βάσει του τι είναι αυτό που «είδε» ο κανόνας. Άνθρωπος, όχημα ή κάτι άλλο.

Πέραν όμως του CCTV, το Cathexis παρέχει δυνατότητα ενοποίησης με συστήματα συναγερμού όπως Tecnoalarm και DSC, Access Control, πυρανίχνευσης και πολλά άλλα.

Το Cathexis επικοινωνεί με αυτά τα συστήματα δικτυακά, χωρίς την ανάγκη χρήσης αυτοματισμών ή «ρελέ» και αποκτά απευθείας πρόσβαση στις πληροφορίες τους, τις οποίες στην συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιήσει για ενοποιημένες ενημερώσεις ή, για την αυτόματη εκτέλεση ενεργειών.

Με το Cathexis μπορούμε για παράδειγμα να πούμε ότι όταν «χτυπήσει» ο συναγερμός, να κλειδώσουν αυτόματα όλες οι πόρτες του Access Control, ενώ όταν «χτυπήσει» η πυρανίχνευση, να εμφανιστεί στην οθόνη του χειριστή η κατάλληλη κάμερα για οπτική επιβεβαίωση και στην περίπτωση επιβεβαίωσης να αφοπλίσει ο συναγερμός, να κλείσει ο κλιματισμός για την αποφυγή μεταφοράς του καπνού σε άλλους χώρους, να ενεργοποιηθούν οι φωτεινές ενδείξεις και φυσικά, να ανοίξουν όλες οι πόρτες.

Αντίστροφα, εάν μία πόρτα ανοίξει μη-φυσιολογικά (π.χ. παραβίαση) μπορούμε να πούμε στο σύστημα συναγερμού να οπλίσει την περιοχή στην οποία ανήκει η εν λόγω πόρτα, και να εμφανίσει την κατάλληλη κάμερα.

Το Cathexis μπορεί φυσικά να αξιοποιήσει και ειδικές λειτουργίες όπως για παράδειγμα την Αναγνώριση Αριθμού Πινακίδων των Dahua ANPR καμερών, να καταγράψει τα στοιχεία που προσφέρουν και να τις εκμεταλλευτεί κατά πως μας εξυπηρετεί (π.χ. αυτόματο άνοιγμα της μπάρας για γνωστά οχήματα κ.ά.).

Ίσως πιο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για εμπορικές εγκαταστάσεις είναι η ενσωμάτωση «Heatmaps», τα οποία εκτελούνται από το ίδιο το Cathexis, χωρίς την χρήση ειδικών καμερών ή custom λύσεις όπου, κάνοντας χρήση του Object Classification, μπορεί π.χ. να αναγνωρίζει τα καροτσάκια του supermarket που αφαιρούνται από τον χώρο από πελάτες.

Ταυτόχρονα, όντας ένας “Dahua ECO Partner”, έχει «first-party» πρόσβαση στις λειτουργίες των ευφυών Dahua καμερών, επιτρέποντας του για παράδειγμα να μπορεί να «ακούει» συμβάντα που ενεργοποιήθηκαν από την ίδια την κάμερα, επιτρέποντας του να «αντιδράσει» αναλόγως.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το People Counting και τα συμβάντα υπέρβασης του ορίου επιτρεπόμενων επισκεπτών.

Για “Building Automation”, η υποστήριξη του πασίγνωστου πρωτοκόλλου KNX, ανοίγει νέους ορίζοντες ενοποίησης με μία ακόμα μεγαλύτερη και πιο ποικιλόμορφη γκάμα προϊόντων και λύσεων.

Όμως όλα τα παραπάνω είναι απλώς ενδεικτικά.

Με ένα πανίσχυρο σύστημα Γεγονότων και Ενεργειών (Triggers -> Actions), την προαιρετική προσθήκη δευτερευούσης συνθήκης της επιλογής μας (π.χ. κατάσταση όπλισης του συναγερμού), καθώς και με Integrations που ακολουθούν συνεχώς τις τάσεις της αγοράς, ο επαγγελματίας Systems Integrator πλέον βρίσκεται στην ευτυχή θέση, αν μπορεί να το σκεφτεί, να μπορεί και να το κάνει.

Το Cathexis είναι ένα σύστημα το οποίο διαρκώς βελτιώνεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής. Δίνοντας την επαγγελματική λύση στις απαιτήσεις της εποχής και προσφέροντας ακόμα περισσότερες λύσεις, το Cathexis στοχεύει να είναι το μέλλον της ενοποίησης και η καρδιά της κάθε εγκατάστασης των System Integrators.

KEEPER Hellas, τηλ.: 0030-210-2025705.

 

LYSI Security

Η LYSI SECURITY δραστηριοποιείται στον τομέα προμήθειας, εγκατάστασης, συντήρησης και επιτήρησης των Συστημάτων Ασφαλείας προσφέροντας όλο το εύρος των μηχανημάτων/υπηρεσιών όπως:

  • Συστήματα Συναγερμού (Burglar Alarm Systems).
  • Συστήματα Κλειστού Κυκλώματος Τηλεόρασης (CCTV Systems).
  • Συστήματα Πυρασφάλειας (Fire Alarm Systems).
  • Συστήματα Ελεγχόμενης Εισόδου Πρόσβασης (Access Control Systems).
  • Συστήματα Θυροτηλεόρασης και ενδοεπικοινωνίας (Smart Video Door Phone Systems and Video Intercom).
  • Αντικλεπτικά Συστήματα (Anti-theft Systems).
  • Συστήματα Ελέγχου Περιπολίας (Guard Patrol Systems).
  • 24ωρη επιτήρηση Συστημάτων μέσω Κέντρου Λήψης Σημάτων (24h Monitoring Services).
  • Συμβουλευτικές Υπηρεσίες (Consultancy Services).
  • Υποστήριξη και Υπηρεσίες Συντήρησης (After Sales and Maintenance Services).
  • Οικιακός Αυτοματισμός (Home Automation).
  • Ηλεκτρονικές κλειδαριές ξενοδοχείων (Hotel Locks Systems).

Τα μηχανήματά της εταιρίας πληρούν όλα τα Ευρωπαϊκά πρότυπα Ασφαλείας ενώ τα Συστήματα Συναγερμού που εγκαθιστά είναι πιστοποιημένα με διαβάθμιση Grade 3.

Η LYSI SECURITY έχει την δυνατότητα να προσφέρει υπηρεσίες προληπτικής συντήρησης και επιδιόρθωσης όλου του εύρους των συστημάτων ασφαλείας ανεξάρτητα από τον τύπο και κατασκευαστή των μηχανημάτων.

Η εταιρία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση στον τομέα της ασφάλειας! Η πολύχρονη εμπειρία της στον τομέα και οι συνεργασίες που έχει αναπτύξει κατευθείαν με τους κατασκευαστές των μηχανημάτων, της επιτρέπει να προσφέρει την «LYSI» σε κάθε είδους πιθανή δυσλειτουργία των Συστημάτων Ασφαλείας.

Η LYSI SECURITY είναι αδειοδοτημένη εταιρεία από τον Αρχηγό Αστυνομίας για την εγκατάσταση, συντήρηση και επιτήρηση των Συστημάτων Ασφαλείας.

Από το 2016 είναι πιστοποιημένη με ISO 9001:2015 και IQNet διασφαλίζοντας έτσι την συνεχόμενη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει την διαδικασία πιστοποίησής της με ISO 27001. Σεβόμενοι τα προσωπικά δεδομένα των πελατών και συνεργατών της, ακολουθεί τις σχετικές νομοθεσίες και διαθέτει ανεξάρτητο DPO ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να πιστοποιηθεί και επίσημα με την σφραγίδα του GDPR compliance. 

Η LYSI SECURITY  αναγνωρίζει ότι οι ανάγκες των πελατών της αυξάνονται, σέβεται το χρόνο τους και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της συνεχώς, έτσι ώστε να παρέχει πάντα τις πιο εκσυγχρονισμένες  υπηρεσίες, δίνοντας μόνιμες και ουσιαστικές λύσεις.

  • Καλύπτει τις ανάγκες ασφάλειάς σας σε όλη την Κύπρο.
  • Η ομάδα της με την πολύχρονη εμπειρία της στα συστήματα ασφαλείας προσφέρει υπηρεσίες που καλύπτουν πέραν από κατοικίες, όλους τους τύπους επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών ιδρυμάτων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, βιομηχανικά εργοστάσια, νοσηλευτήρια και νοσοκομεία.
  • Η έμπιστη και αξιόπιστη ομάδα της εταιρίας ανταποκρίνεται άμεσα και επαρκές προσφέροντας 24ωρη και ολόχρονη (365 μέρες) υποστήριξη για να έχει ο πελάτης το κεφάλι του ήσυχο.
  • Η LYSI SECURITY επενδύει συνεχώς σε τελευταίας τεχνολογίας συστήματα και η ομάδα μας είναι σε θέση να σας προσφέρει συστήματα ασφαλείας υψηλών προδιαγραφών.
  • Είμαστε δίπλα σας πριν και μετά την εγκατάσταση.
  • Η έγνοια μας είναι η ασφάλεια σας.

LYSI Security, τηλ.: 70006005.

 

MEGA SPRINT GUARD

Οι ανάγκες ενός οργανισμού που επιχειρεί στις απαιτητικές συνθήκες της Ελληνικής αγοράς, είναι ποικιλόμορφες και η ασφάλεια των κτιριακών εγκαταστάσεων μεγάλων εταιρειών και Ομίλων με διασπορά στην επικράτεια, απαιτεί ιδιαίτερες τεχνικές ικανότητες. Το αδειοδοτημένο, έμπειρο και αξιόπιστο προσωπικό ασφαλείας της Mega Sprint Guard, σε συνδυασμό με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας προσφέρει πλήρη ασφάλεια και προστασία τόσο στο προσωπικό, όσο στις εγκαταστάσεις κάθε πελάτη και εμπορικού καταστήματος.

Η Mega Sprint Guard σας προσφέρει την δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της θέσης του οχήματος σας ή του στόλου οχημάτων των επαγγελματιών.

Βασικές λειτουργίες υπηρεσίας

I. Απεικόνιση της τρέχουσας θέσης και κατάστασης (ανοιχτή-κλειστή μηχανή, ταχύτητα, κατεύθυνση, πρόσφατα σημεία) όλων των οχημάτων στο χάρτη Google Maps, με καταγραφή πληροφοριών κάθε 30 δευτερόλεπτα ή ανά αλλαγή κατεύθυνσης 30 μοιρών.

II. Εύρεση πλησιέστερων οχημάτων σε διευθύνσεις ή σημεία ενδιαφέροντος.

III. Ένδειξη κυκλοφοριακής κίνησης στους δρόμους σε πραγματικό χρόνο.

IV. Αναλυτικά Δρομολόγια ανά Όχημα με ιστορικότητα 5 ετών. Μπορείτε να επιλέξετε μέχρι και 5 έτη πίσω στο παρελθόν για να δείτε το δρομολόγιο του κάθε οχήματος.

V. Στάσεις Οχημάτων. Κάθε φορά που ο οδηγός ανοίγει ή κλείνει τη μηχανή του οχήματος αυτό απεικονίζεται με σχετική ένδειξη πάνω στο χάρτη, σε πραγματικό χρόνο αλλά και στις απεικονίσεις δρομολογίων.

VI. Εκτύπωση Ημερήσιων Αναφορών με παραμέτρους Θέσης, Κατάστασης, Στάσεων/Σταθμεύσεων, Ημερομηνίας/Ώρας, Ταχύτητας, Χρόνων, Σημείων Ενδιαφέροντος, κ.ά.

VII. Εκτύπωση Συγκεντρωτικών Αναφορών με τα συνολικά χιλιόμετρα ανά ήμερα/όχημα και την κατανάλωση καυσίμου ανά όχημα, τους ανεφοδιασμούς καθώς και τα απότομα αδειάσματα ντεπόζιτου για κάθε όχημα (για οχήματα που έχουν υλοποιηθεί με διαχείριση καυσίμων).

VIII. Διαχείριση Επισκεπτόμενων Σημείων. Μπορείτε να εισαγάγετε στο σύστημα όλα τα σημεία από τα οποία προβλέπεται να περνούν τα οχήματά σας, προκειμένου το σύστημα να σας ενημερώνει καθημερινά με συγκεντρωτική αναφορά (excel) για τα σημεία από τα οποία πέρασε το κάθε όχημα καθώς και για τους αντίστοιχους χρόνους αναμονής σε κάθε σημείο.

IX. Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Δρομολόγησης (Routing). Ένας καθημερινός και αξιόπιστος σύμβουλος, ο οποίος προτείνει βέλτιστα δρομολόγια, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στο χρήστη να ορίσει εκείνος τη διαδοχή των επισκέψεων, να δοκιμάσει πολλές εναλλακτικές και να αποφασίσει για την καλύτερη με βάση τους εκτιμώμενους χρόνους άφιξης και τις αποστάσεις.

X. Επιτρεπτές Περιοχές Κίνησης. Άμεση ενημέρωση (μέσω e-mail και SMS*) σε περίπτωση που κάποιο όχημά σας εξέλθει από μια περιοχή την οποία προηγουμένως έχετε οριοθετήσει.

XI. Αντικλεπτική Προστασία. Μπορείτε να ασφαλίζετε τα οχήματά σας. Σε περίπτωση που κλειδώσετε ένα όχημα και αυτό μετακινηθεί, το σύστημα θα σας ενημερώσει αμέσως με e-mail ή SMS** για την παραβίαση.

XII. Ασφαλής Οδήγηση. Άμεση ενημέρωση (μέσω e-mail και SMS**) σε περίπτωση που κάποιο όχημά σας ξεπεράσει ένα όριο ταχύτητας (π.χ. 80km/h) που εσείς προηγουμένως έχετε ορίσει.

XIII. Συντήρηση Οχημάτων. Ενημερωθείτε εγκαίρως για διάφορες εργασίες συντήρησης που πρέπει να γίνουν σε κάθε όχημα.

Με την είσοδο σας στην ιστοσελίδα της εταιρείας και με τη χρήση του προσωπικού σας κωδικού, θα δείτε αμέσως πάνω στο χάρτη τη τρέχουσα θέση και την ταχύτητα όλων των οχημάτων σας. Θα είστε ενήμεροι σε πραγματικό χρόνο για:

  • την θέση όλων των οχημάτων σας.
  • την κατεύθυνση τους όταν κινούνται.
  • το πολύ άμεσο δρομολόγιο τους.
  • την ταχύτητα τους.
  • τον τύπο τους (επιβατικό, φορτηγό, λεωφορείο, μοτοσυκλέτα, κλπ).
  • το οδόμετρο τους.
  • τα καύσιμα τους (όπου είναι υλοποιημένο).
  • την κυκλοφοριακή κίνηση στους δρόμους, κ.λπ., έτσι ώστε να μπορείτε να διευθύνετε το προσωπικό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να πραγματοποιήσετε οικονομία στο κόστος κίνησης.

MEGA SPRINT GUARD A.E, τηλ.: 0030-2310-471000.

 

MS ELECTRONICS LTD

Το Dahua Security Software (DSS) 8 είναι ένα από τα νέα και πιο αποτελεσματικά προϊόντα που θα βρείτε διαθέσιμα από την MS ELECTRONICS LTD. Αυτή η έκδοση διαθέτει νέα και απλοποιημένα UI και UE, τα οποία βελτιώνουν σημαντικά την ευκολία χρήσης. Μέσω της σχεδιαστικής φιλοσοφίας που βασίζεται στην εφαρμογή, προσφέρει ενοποιημένη διαχείριση 6 μεγάλων επιχειρηματικών σεναρίων (σχήμα “3 + 2 + 1”) για την κάλυψη και την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών. Περιλαμβάνει 3 σημαντικές εφαρμογές ασφαλείας, 2 κύρια διαχείριση αντικειμένων και 1 σημαντική διαχείριση συντήρησης. Επίσης, ενισχύει περαιτέρω την απόδοση και την ασφάλεια του συστήματος και ενισχύει την αποτελεσματικότητά του.

Έχουμε επανασχεδιάσει και επαναπρογραμματίσει τη διασύνδεση DSS 8, καθιστώντας την πιο ευαίσθητη, πολύχρωμη και απλή. Το σύστημα μπορεί να διαχειρίζεται και να λειτουργεί από έναν μόνο υπολογιστή-πελάτη μέσω της βελτιωμένης διαχείρισης αρχών για τον έλεγχο των διαφορετικών λειτουργιών του χρήστη, τη μεγιστοποίηση της ευκολίας χρήσης και τη μείωση του κόστους εκπαίδευσης.

Το DSS 8 έχει σχεδιαστεί με βάση την πραγματική επιχειρηματική εφαρμογή, διευκολύνοντας τη χρήση και μειώνοντας τον χρόνο και το κόστος του χρήστη. Αποτελείται από τρεις ενότητες διαχείρισης εφαρμογών ασφαλείας, δύο ενότητες διαχείρισης αντικειμένων στόχου (άτομα και οχήματα) και μία μονάδα διαχείρισης λειτουργίας και συντήρησης συστήματος. Η διεπαφή του LiveView παρέχει διάφορους ενσωματωμένους πόρους όπως βίντεο, έλεγχο πρόσβασης, ιστοσελίδες, χάρτες, εκδηλώσεις κ.λπ. για ευκολότερη παρακολούθηση. Χρησιμοποιεί επέκταση διεπαφής στη δεξιά πλευρά για να ανταποκρίνεται σε συμβάντα εγκαίρως. Σύροντας μια καταχώριση συμβάντος σε οποιοδήποτε παράθυρο, το σχετικό βίντεο θα αναπαραχθεί αυτόματα από 15 δευτερόλεπτα πριν από το συμβάν σε 15 δευτερόλεπτα μετά το συμβάν.

Κάμερες

Με το νέο SMD 3.0 – μια αναβαθμισμένη έκδοση του SMD Plus – προσφέρει αυξημένες λειτουργίες που ξεπερνούν  τις προσδοκίες. Με βάση τα τυπικά σενάρια δοκιμών, μπορεί να φιλτράρει αποτελεσματικά άσχετους στόχους όπως ζώα, φύλλα, φως κ.λπ., παρέχοντας βελτιωμένο ποσοστό ακρίβειας ανίχνευσης 99% τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το όχημα. Προσφέρει επίσης μεγαλύτερη απόσταση ανίχνευσης 25 μέτρων (σταθερή εστιακή κάμερα 2,8 mm).

Η λειτουργία Active Deterrence επιτρέπει στη συσκευή να αποτρέπει και να προειδοποιεί τους εισβολείς εγκαίρως για να αποφευχθούν οιανδήποτε συμβάντα. Δημιουργεί ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο που δείχνει τον τύπο του συμβάντος (άνθρωπο ή όχημα) και επιτρέπει στους χρήστες να επαληθεύουν εύκολα συναγερμούς μέσω καταγεγραμμένων βίντεο. Επιπλέον, είναι επίσης εξοπλισμένο με ενσωματωμένο μικρόφωνο, σειρήνα και προειδοποιητική λυχνία. Σε σύγκριση με το παραδοσιακό λευκό φως της προηγούμενης έκδοσης, τα προϊόντα WizSense προσφέρουν τώρα ένα εντυπωσιακό κόκκινο και μπλε φως που αναβοσβήνει όταν έχει εντοπιστεί ένας στόχος. Έτσι, περίμετρος είναι η πρώτη γραμμή άμυνας εναντίον ανεπιθύμητων εισβολέων.

Οι  πάροχοι  λύσεων βιομηχανικής, αστικής και οικιστικής ασφάλειας αντιμετωπίζουν αύξηση της ζήτησης τεχνικών αιχμής για την αναμόρφωση του συστήματος που χρησιμοποιείται για την προστασία της περιμέτρου και την επιτήρηση της περιοχής.

Η λύση προστασίας περιμέτρου Dahua έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα υψηλής απόδοσης, αξιόπιστο, οικονομικό και οπτικό σύστημα που υποστηρίζεται από τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Τα προϊόντα ασφαλείας υψηλής ευκρίνειας και AI μπορούν να προσφέρουν επακριβείς και προγνωστικές ειδοποιήσεις εισβολής και να καταγράφουν λεπτομερείς πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή.

Η Dahua People Counting μπορεί να παρακολουθεί και να επεξεργάζεται κινούμενους στόχους ανθρώπινου σώματος για να δίνει ακριβή στατιστικά στοιχεία για τα άτομα που εισέρχονται, φεύγουν και είναι επί του παρόντος, εντός της περιοχής παρακολούθησης. Αυτή η δυνατότητα παρέχει στους πελάτες πολύτιμα δεδομένα για ανάλυση επιχειρηματικών αναφορών. Παρέχει  στατιστικά στοιχεία με ακρίβεια μέτρησης έως και 98%.

Τερματικό ελέγχου πρόσβασης

Ο τερματικός έλεγχος πρόσβασης αναγνώρισης προσώπου τέταρτης γενιάς της Dahua Technology & Terminal Attendance Time διατίθενται τόσο σε οριζόντια, όσο και σε κάθετα σχέδια, προσφέροντας αναγνώριση προσώπου και αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων για διαφορετικούς ελέγχους πρόσβασης και ανάγκες παρακολούθησης χρόνου.

Εξοπλισμένο με οθόνη αφής 4,3″ και διοφθαλμική κάμερα, το κάθετο μοντέλο υποστηρίζει έως και 6.000 χωρητικότητα εικόνας προσώπου. Η αναγνώριση διαρκεί μόνο 0,3 δευτερόλεπτα, επιτρέποντας αδιάκοπη γρήγορη διέλευση. Το πιο σημαντικό, μπορεί επίσης να ανιχνεύσει πραγματικούς ανθρώπινους στόχους, καθιστώντας αδύνατο να τo εξαπατήσετε χρησιμοποιώντας φωτογραφίες ή βίντεο. Διαθέτοντας σχεδιασμό μικρού μεγέθους, και τα δύο προϊόντα υποστηρίζουν επιτοίχια εγκατάσταση και παρέχουν δύο διαφορετικές μεθόδους εγκατάστασης γωνίας με βάση το γενικό ύψος των ανθρώπων. Προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες διαφορετικών πελατών, αυτές οι συσκευές μπορούν επίσης να εγκατασταθούν σε επιτραπέζιους υπολογιστές σε χώρους υποδοχής, επιτρέποντας γρήγορη παρακολούθηση χρόνου και πρόσβαση για τους εργαζομένους.

Το τελευταίο τερματικό ελέγχου προσπέλασης δακτυλικών αποτυπωμάτων από την Dahua Technology συνδυάζει λειτουργίες ελέγχου πρόσβασης και παρακολούθησης χρόνου, με δυνατότητα εγγραφής έως και 3.000 δακτυλικών αποτυπωμάτων. Υποστηρίζει σύνδεση Wi-Fi και OSDP. Οι χρήστες μπορούν να διαχειριστούν τη συσκευή με τρεις τρόπους – μέσω της οθόνης αφής, ενός κινητού τηλεφώνου ή μέσω PC Web, επιτρέποντας ευέλικτη και βολική λειτουργία και διαχείριση.

MS Electronics, τηλ.: 25580611.

 

NSC Hellas

Η NSC, Γερμανικός οίκος κατασκευής των πολύ επιτυχημένων σειρών συστημάτων πυρανίχνευσης Solution F1 & Solution F2, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για έναν από σημαντικότερους τομείς μιας εγκατάστασης, την ανίχνευση φωτιάς. Τα συστήματα πυρανίχνευσης είναι ζωτικής σημασίας και θα πρέπει να βρίσκονται πρώτα στη λίστα μιας επένδυσης για ένα κτίριο, ένα κατάστημα και κατ’ επέκταση για χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση κοινού, αφού ανιχνεύοντας (καπνό, θερμοκρασία, φλόγα, τελικά αέρια καύσης) και ειδοποιώντας έγκαιρα, σώζει ανθρώπινες ζωές, διαφυλάσσει περιουσίες συμβάλλοντας έτσι στη συνέχεια μιας επιχείρησης.

Η NSC έχει εστιάσει στις πιο σημαντικές απαιτήσεις που πρέπει να έχουν τα σύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης, όπως η αναλογική διευθυνσιοδοτούμενη τεχνολογία του συστήματος, έτσι ώστε το σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς ή ακόμα και της βλάβης να εντοπίζεται άμεσα. Κάθε σημείο (ανιχνευτές, χειροκίνητα μπουτόν, σειρήνες κ.λπ.) περιγράφεται μοναδικά, οπότε ο υπεύθυνος γνωρίζει ακριβώς το σημείο του συμβάντος και πράττει ανάλογα χωρίς να χάνει χρόνο.

Ακόμα ένα σημαντικό σημείο είναι η αξιοπιστία του συστήματος, εφόσον αυτό είναι δοκιμασμένο και πιστοποιημένο από ανεξάρτητο αναγνωρισμένο φορέα. Συγκεκριμένα, η πιστοποίηση ολόκληρου του συστήματος (Πίνακας με περιφερειακές συσκευές) σύμφωνα με το ΕΝ54-13, εξασφαλίζει ότι όλες οι περιφερειακές συσκευές δοκιμάζονται και λειτουργούν σωστά σαν ένα σύστημα μαζί με τον Κεντρικό πίνακα και όχι σαν μεμονωμένο εξάρτημα.

Τέλος, η γρήγορη και δομημένη ειδοποίηση των ανθρώπων σε ένα κτίριο επιτυγχάνεται άριστα με την έξυπνη εφαρμογή για κινητά EVALARM, η οποία εξασφαλίζει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα σε ένα κτίριο με συμβάν φωτιάς, θα ειδοποιηθούν άμεσα με οδηγίες προς εκκένωση και την ασφαλή όδευση διαφυγής που πρέπει να ακολουθήσουν.

Οι πίνακες πυρανίχνευσης της NSC, Solution F1 & F2 εκτός των παραπάνω υποστηρίζουν ακόμα δεκάδες δυνατότητες όπως:

  • Περιφερειακό εξοπλισμό των δυο κορυφαίων κατασκευαστών Apollo & Hochiki (Multiprotocol).
  • 1 έως 8 περιοχές κατάσβεσης (ΕΝ12094-1).
  • Έως 18 βρόχους με έως 3,5km/ βρόχο.
  • Δυνατότητα 100% εφεδρείας συστήματος με διπλούς μικροεπεξεργαστές.
  • Οποιαδήποτε τοπολογία καλωδίωσης.
  • Ένδειξη επιπέδων ρύπανσης των ανιχνευτών.
  • Και πολλά άλλα.

Ένας από τους σημαντικότερους τομείς προϊόντων της NSC είναι και αυτός των συστημάτων Αναγγελίας/ Φωνητικού συναγερμού. Συστήματα που υπό κανονικές συνθήκες και λόγω της άρτιας τεχνολογίας ήχου, μπορούν να αναπαράγουν backround μουσική και σε έκτακτες περιπτώσεις να αναπαράγουν προ-ηχογραφημένα μηνύματα ή ζωντανές ανακοινώσεις με σαφείς οδηγίες για τη γρήγορη και ασφαλή εκκένωση του χώρου. Η NSC εμπλουτίζει τη γκάμα της και σε αυτόν τον τομέα με 2 Νέα προϊόντα: To MILO (Από την Ελληνική λέξη «Μιλώ»), το οποίο είναι ένα αρθρωτό σύστημα αναγγελίας/ φωνητικού συναγερμού με δυνατότητες μεταφοράς ήχου μέσω Ethernet, υποστήριξης έως 1024 ζωνών ηχείων κ.ά.- και το ΒΟΧ-500, ένα compact σύστημα αναγγελίας/ φωνητικού συναγερμού, το οποίο μπορεί να δικτυωθεί με επιπλέον ελεγκτές εάν το μέγεθος της εγκατάστασης το επιβάλει. Και τα δύο παραπάνω συστήματα αναγγελίας φωνητικού συναγερμού συνεργάζονται άψογα με συστήματα πυρανίχνευσης, ώστε να επιτευχθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα πυρασφαλείας.

Νέο επίπεδο στην ασφάλεια συστημάτων συναγερμού

Η NSC Hellas, αντιπρόσωπος του επαναστατικού επαγγελματικού υβριδικού συστήματος συναγερμού της PIMA- Force, θέτει νέα πρότυπα στον τομέα της ασφάλειας. Η ευελιξία του συστήματος συναγερμού PIMA Force το καθιστά ιδανικό σύστημα για οικιακές και επαγγελματικές εγκαταστάσεις. Με πληθώρα λειτουργιών, οι οποίες αποτελούν ευκολίες για τον τελικό χρήστη αλλά και τον τεχνικό, όπως Ενσωματωμένη θύρα Ethernet, Free Cloud App, Πληκτρολόγια LCD, Ασύρματες λύσεις και πολλά άλλα, έρχονται να ολοκληρωθούν με τη λειτουργία Επιβεβαίωσης συναγερμών μέσω βίντεο (Video Verification). Αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεργασία της εφαρμογής του συστήματος συναγερμού PIMA Force, την Pimalink3.0 με συστήματα CCTV της TURM ή DAHUA. Ο χρήστης, από την ίδια εφαρμογή μπορεί να δει ζωντανά την εικόνα της/ων καμερών και σε περίπτωση συναγερμού, εκτός της ειδοποίησης από το σύστημα συναγερμού (push notification), θα λάβει βίντεο (προ-ρυθμισμένου χρόνου) από συγκεκριμένη κάμερα/ες ώστε να επιβεβαιώσει και οπτικά το συμβάν συναγερμού.

Η σύνδεση του συστήματος με την cloud εφαρμογή PimaLink3.0 πραγματοποιείται σε λιγότερο από 1 λεπτό, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες π.χ. απαίτηση εγγραφής- επιβεβαίωσης με email σε online πλατφόρμες.

Ολοκληρωμένες λύσεις συστημάτων CCTV από τη Γερμανική TURM.

Η NSC Hellas, ως επίσημος αντιπρόσωπος της Γερμανικής εταιρίας TURM στην Ελλάδα, προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον τομέα συστημάτων CCTV. Ολοκληρωμένες λύσεις CCTV που συνεργάζονται άψογα με το σύστημα συναγερμού της PIMA -Force, προσφέροντας τη λειτουργία επιβεβαίωσης συμβάντων συναγερμού μέσω βίντεο (Video Verification) με τη χρήση μιας και μόνο εφαρμογής (PIMAlink cloud App) για Smartphone, tablets κ.ά.

NSC-Hellas, τηλ.: 0030-2311-821295.

 

Rakson ΑΕ.

Μέσα από το εκτεταμένο δίκτυο συνεργαζόμενων εργοστασίων της Rakson, παρέχεται στην ελληνική αγορά μια πληθώρα λύσεων, κατάλληλες για να ικανοποιήσουν πολλαπλές και διαφορετικές ανάγκες καταστημάτων λιανικού εμπορίου. Συγκεκριμένα:

Για την επόπτευση των χώρων προτείνονται NVR και IP κάμερες με Intelligent Video Analytics (IVS) από την Golmar, που επιτρέπουν την καταμέτρηση ροών ατόμων εντός του καταστήματος (people counting), την παρακολούθηση και ενημέρωση για είσοδο ανεπιθύμητων ατόμων (black list), την είσοδο ατόμων σε απαγορευμένους ή επικίνδυνους χώρους (line & perimeter crossing), την απομάκρυνση στατικών αντικειμένων ή την τοποθέτηση αντικειμένων σε χώρους που δεν πρέπει (object tracking). Τα καταγραφικά αυτά συνδυάζονται με την PRO σειρά IP καμερών της Golmar, οι οποίες διαθέτουν όλες Motor Zoom και αναλύσεις 2, 5, 8MΡ, αλλά μπορούν να συνδεθούν και με πιο εξειδικευμένες κάμερες όπως 360° FishEye για επόπτευση μεγάλων ενιαίων χώρων ή Smart SpeedDome με motion tracking, κ.λπ.

Για τον έλεγχο πρόσβασης στους χώρους εργασίας και για αποτροπή πρόσβασης σε χώρους αυστηρά για προσωπικό συστήνονται λύσεις Access Control της FDI όπως το σύστημα iPassan, το οποίο μπορεί να επεκταθεί έως 384 πόρτες ανά δίκτυο και διαθέτει ελεγκτές με σύνδεση IP για πλήρη επίβλεψη, καταγραφή και παραμετροποίηση μέσω LAN χωρίς να απαιτείται PC ή Server για την λειτουργία του. Το σύστημα αυτό υποστηρίζει μια πληθώρα από αναγνώστες (Proximity, Πληκτρολόγια, Bluetooth για πρόσβαση μέσω Smartphone App), δυνατότητα για χειρισμό ανελκυστήρα έως 110 ορόφων, λειτουργία υψηλής ασφάλειας anti-passback, διασύνδεση με σύστημα αναγνώρισης πινακίδων οχημάτων (ANPR) για άμεση πρόσβαση σε γκαράζ εργαζόμενων, κ.λπ.

Για την χρονοπαρουσία του προσωπικού προτείνεται το λογισμικό Time-Walker της Eter, που συνεργάζεται με τους αναγνώστες σειράς X-Station και αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τμήματα HR και λογιστηρίου, καθότι παρέχει πολλαπλές επιλογές καταγραφών και δημιουργίας αναφορών για την άφιξη, αναχώρηση και διαλλειμάτων των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων αδειών, διακοπών, απουσιών ασθένειας ή έκτακτων απουσιών που καταχωρούνται από προϊστάμενους, με ξεχωριστές ευέλικτες προσαρμογές ωραρίου ανά υπάλληλο. Έτσι μπορεί να υπολογίζει αυτόματα και ψηφιακά η εταιρεία τις μισθοδοσίες, υπερωρίες, επιδόματα, κ.ά. των εργαζομένων της.

Επιπρόσθετα για τον έλεγχο ή και περιορισμό της πρόσβασης με φυσικά μέσα διατίθενται οι λύσεις της ETER με τουρνικέ πολλαπλών τύπων (3ων βραχιόνων, πλήρους ύψους, ανοιγόμενου φύλλου, Speed Gates με συρόμενα ή ανοιγόμενα φύλλα), κατάλληλα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συνδεσιμότητα με πολλαπλών τύπων access control, άμεση απελευθέρωση σε έκτακτη ανάγκη και χειροκίνητο override από τους χειριστές/επιβλέποντες.

Ταυτόχρονα στην ίδια φιλοσοφία κυμαίνονται και οι λύσεις της Aprimatic με μηχανισμούς αυτοματισμών θυρών και εισόδων, όπου ξεχωρίζουμε τις σειρές OVER (για ανοιγόμενες πόρτες) και WING (για συρόμενες πόρτες). Και οι δύο είναι κατάλληλες για αυτόματες πόρτες εισόδου καταστημάτων, συνδεόμενες με αισθητήρες κίνησης διπλής τεχνολογίας, οι οποίοι διασφαλίζουν σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς ότι οι πόρτα δεν θα κλείσει επάνω σε κάποιο άτομο, λειτουργία η οποία ελέγχεται επίσης και από το ίδιο το μοτέρ της πόρτας, που αναγνωρίζει την ύπαρξη εμποδίου και ανοίγει εκ νέου αυτόματα. Επίσης, από την ίδια εταιρεία είναι διαθέσιμες και οι μπάρες ελέγχου εισόδου τροχοφόρων οχημάτων της σειράς HARRIER, ικανές να καλύψουν δρόμο έως 6 μέτρα, όπως είναι οι είσοδοι parking, είσοδοι αποθηκών, να διαχωρίζουν το parking πελατών από τους προσωπικού, κ.ά.

Για χώρους όπου απαιτείται πλήρως αυτοματοποιημένη είσοδος, προτείνεται το λογισμικό ανάλυσης βίντεο VideoKernel, το οποίο διαβάζοντας το feed από τις IP κάμερες του χώρου πραγματοποιεί σε πραγματικό χρόνο αναγνώριση προσώπου ατόμου ή αναγνώριση πινακίδας οχήματος. Μπορεί να διασυνδεθεί με τα συστήματα αυτοματισμού πρόσβαση θυρών/εισόδων και αν το άτομο/όχημα ανήκει σε whitelist να επιτρέπει αυτόματα την πρόσβαση, αν ανήκει σε blacklist να προκαλεί συναγερμό, και αν είναι άγνωστο άτομο να αφήνει τον χειριστή/επιβλέποντα να πραγματοποιήσει τις κατάλληλες ενέργειες χειροκίνητα.

Τέλος για την ασφάλεια του χώρου με αυτοματοποιημένο τρόπο προτείνεται η σειρά πινάκων συναγερμού Capture της AVS Electronics, μεγέθους 8 έως 128 ζωνών. Επιπλέον των κλασικών λειτουργιών συναγερμού, επιτρέπει την αυτοματοποιημένη όπλιση ή αφόπλιση του συστήματος βάση χρονοδιαγράμματος, την δημιουργία βαρδιών μέσα στις οποίες ισχύουν διαφορετικοί κωδικοί, ώστε να μην είναι εφικτή η χρήση τους εκτός ωραρίου, την ενεργοποίηση μέσω των πολλαπλών (έως 72) προγραμματιζόμενων εξόδων του άλλων συστημάτων αυτόματα, ώστε π.χ. όταν οπλίζει το σύστημα να σβήνουν τα φώτα και να κλειδώνουν οι πόρτες, καθώς και η διασύνδεση του με συστήματα KNX για ακόμη περισσότερους αυτοματισμούς.

Rakson, τηλ.: 0030-210-9404000.

 

Sigma Security

Τα συστήματα ασφαλείας τα οποία χρησιμοποιούνται για την προστασία της περιουσίας και της ζωής των τελικών χρηστών, οφείλουν να έχουν υψηλή αξιοπιστία.

Η Sigma Security, ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις έχει δημιουργήσει την υβριδική σειρά συστημάτων ασφαλείας S PRO. Tα προϊόντα της σειράς S PRO, σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

Ενσωματώνουν πρωτοποριακές δυνατότητες, όπως την λειτουργία All Day Secure. Η λειτουργία αυτή  επιτρέπει στον τελικό χρήστη να έχει  το σύστημα του είναι διαρκώς οπλισμένο. Η μετάβαση από μια κατάσταση όπλισης σε μια άλλη πραγματοποιείται χωρίς να μεσολαβήσει αφόπλιση του συστήματος. Μπορεί  να ανοίξει οποιαδήποτε πόρτα ή παράθυρο για να αεριστεί ο χώρος ή ακόμα και να βγει στον εξωτερικό χώρο, χωρίς να αφοπλίσει το σύστημα.

Ενσωματώνουν, επίσης, ειδικό κύκλωμα απόρριψης ψευδοσυναγερμών, το οποίο αναλύει τις σηματοδοτήσεις από τους ανιχνευτές του συστήματος, τις επεξεργάζεται με ειδικούς αλγόριθμους και απορρίπτει τις ψευδείς ενεργοποιήσεις.

Για τον απομακρυσμένο έλεγχο, η σειρά S PRO διαθέτει την δωρεάν εφαρμογή S Mobile Cloud, η οποία επιτρέπει στον τελικό χρήστη να διαχειρίζεται ένα ή περισσότερα συστήματα ασφαλείας από το  κινητό του τηλέφωνο. Η εφαρμογή S Mobile Cloud παρέχει άμεσες ειδοποιήσεις (push notifications) σε περίπτωση συναγερμού και άλλων συμβάντων. Ο τελικός χρήστης έχει επίσης τη δυνατότητα απομακρυσμένης ενεργοποίησης και ενεργοποίησης συσκευών που είναι συνδεμένες στο σύστημα του, καθώς και διαχείριση του θερμοστάτη του. Η εφαρμογή S Mobile Cloud διαθέτει απλό και εύχρηστο μενού στα Ελληνικά.

Τα συστήματα S PRO έχουν δυνατότητα τοπικής αναβάθμισης τόσο της κεντρικής  μονάδας, όσο και των πληκτρολογίων και των μονάδων επικοινωνίας, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο την διαρκή προσθήκη νέων δυνατοτήτων και λειτουργιών.

Ο προγραμματισμός των συστημάτων S PRO μπορεί να γίνει τόσο τοπικά όσο και απομακρυσμένα με το ειδικό δωρεάν λογισμικό S Load.

Η σειρά S PRO αποτελείται από 3 διαφορετικά μοντέλα (S PRO 32, S PRO 64, S PRO 80. Διαθέτουν 8 ζώνες, οι οποίες μπορούν να επεκταθούν έως τις 80 (ανάλογα με το μοντέλο), με χρήση ενσύρματων ή ασύρματων επεκτάσεων. Διαθέτουν 4 ανεξάρτητα τμήματα, μνήμη 300 συμβάντων, 97 κωδικούς χρήστη και 2 προγραμματιζόμενες εξόδους PGM, οι οποίες μπορούν να επεκταθούν έως τις 18. Έχουν 4 χρόνους εξόδου και 16 χρόνους εισόδου (επεκτεινόμενους στους 80 ανάλογα με το μοντέλο). Ενσωματώνουν κωδικοποιητή με δυνατότητα αναφοράς σε 2 κέντρα λήψης σημάτων. Μπορούν να δεχθούν τηλεφωνητή 2 καναλιών και διαθέτουν Multipath επικοινωνία (PSTN, TCP/IP, GPRS, GSM).

Οι πίνακες S PRO μπορούν να δεχθούν 3 σειρές πληκτρολογίων (PROTEUS, ORPHEUS και ΤΡΙΤΟΝ) με εξαιρετική αισθητική και ποιότητα κατασκευής, τα οποία διατίθενται με ή χωρίς ενσωματωμένο αναγνώστη RFID.  Επίσης, υπάρχει μεγάλη γκάμα περιφερειακών όπως επεκτάσεις ζωνών, συσκευών επικοινωνίας,  ασύρματες επεκτάσεις και άλλα.

Όλα τα προϊόντα της σειράς S PRO απευθύνονται σε επαγγελματίες εγκαταστάτες και δεν είναι προϊόντα D.I.Y. Διαθέτουν 6 έτη εγγύηση με άμεση αντικατάσταση του προϊόντος σε περίπτωση βλάβης. Διανέμονται αποκλειστικά από την Sigma Security, γεγονός που κάνει αδύνατη την παραεισαγωγή τους και επιτρέποντας τον πλήρη έλεγχο της διανομής και της εμπορίας τους. Η τεχνική υποστήριξη είναι άμεση και αποτελεσματική, διότι η επικοινωνία γίνεται απευθείας με τον ίδιο τον κατασκευαστή.

Sigma Security, τηλ.: 0030-210-9716046.

 

SPCA High-Tech Security Centre Ltd

Η βιομηχανία του λιανικού εμπορίου βρίσκεται υπό συνεχείς αλλαγές, καθώς «αγωνίζεται» να συμβαδίσει με τις εξελίξεις που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες και γενικότερα η ψηφιακή εποχή. Η Hikvision έρχεται να δώσει τη λύση με τις κάμερες της σειράς «PanoVu», οι οποίες είναι ιδανικές για τοποθέτηση σε μεγάλους και μικρούς εμπορικούς χώρους. Οι πρωτοποριακές πανοραμικές κάμερες της εταιρίας μπορούν να δώσουν στο κέντρο ελέγχου εικόνες από διαφορετικούς διαδρόμους, καθώς ενσωματώνουν πολλαπλούς φακούς, με αποτέλεσμα να εξαλείφουν την ανάγκη για εγκατάσταση επιπρόσθετων καμερών. Για τις ανάγκες των εν λόγω καταστημάτων χρησιμοποιούνται και οι κάμερες Lightfighter ή κάμερες με ευρεία δυναμική εμβέλεια (WDR) που εστιάζουν στην είσοδο για να καταγράψουν εκείνους που έρχονται, ακόμα και όταν έχουν σκιαγραφηθεί με φωτεινό υπόβαθρο.

Η πρωτοποριακή σειρά καμερών παρέχει μεγάλη ισχύ και ευφυΐα, αυξάνοντας την απόδοσης του συστήματος επιτήρησης, ενώ οι αλγόριθμοι βαθιάς μάθησης της Hikvision παρέχουν εκπληκτικά ακριβείς αναλύσεις περιεχομένου βίντεο (VCA). Η αναγνώριση προσώπου, η καταμέτρηση ατόμων και το ANPR, μπορούν τώρα να εφαρμοστούν αξιόπιστα σε υπάρχοντα και νέα συστήματα παρακολούθησης παρέχοντας ένα εξελιγμένο επίπεδο παρακολούθησης και ενεργοποίησης συναγερμού και ειδοποιήσεων κατά τη διάρκεια περιστατικών.

Η χρήση της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει τη συλλογή όλων αυτών των δεδομένων. Ειδικότερα, η πρωτοποριακή σειρά καμερών «DeepinView» παρέχει μεγάλη ισχύ και ευφυΐα, αυξάνοντας την απόδοσης του συστήματος επιτήρησης, ενώ οι αλγόριθμοι βαθιάς μάθησης της Hikvision παρέχουν εκπληκτικά ακριβείς αναλύσεις περιεχομένου βίντεο (VCA). Η αναγνώριση προσώπου, η καταμέτρηση ατόμων και το ANPR, μπορούν τώρα να εφαρμοστούν αξιόπιστα σε υπάρχοντα και νέα συστήματα παρακολούθησης παρέχοντας ένα εξελιγμένο επίπεδο παρακολούθησης και ενεργοποίησης συναγερμού και ειδοποιήσεων κατά τη διάρκεια περιστατικών.

Τα δεδομένα αυτά αποκτούν περισσότερο ενδιαφέρον, όταν συνδυαστούν με τα NVR της σειράς DeepinMind. Το υλικό από όλες τις κάμερες του χώρου μπορεί να αποθηκευτεί και να αναλυθεί στα νέα πρωτοποριακά DeepinMind NVR της Hikvision, ενώ η πλήρης διαχείριση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του λογισμικού HikCentral. Το HikCentral είναι η ισχυρή πλατφόρμα λογισμικού διαχείρισης της Hikvision, η οποία βασίζεται σε αρχιτεκτονική client-server και παρέχει δυνατότητες πλήρους διαχείρισης συνδεδεμένων συσκευών, ζωντανή παρακολούθηση βίντεο, καταγραφή και αναπαραγωγή, αναπαραγωγή VCA, επιτήρηση εισόδων και έλεγχο εξόδων συσκευών, διασύνδεση με κάμερες ANPR και κάμερες καταμέτρησης ατόμων. Το HikCentral μπορεί να προσαρμοστεί, έτσι ώστε να ταιριάξει σε οποιαδήποτε ανάγκη ή υποδομή, υποστηρίζει όλες τις συσκευές της Hikvision, άλλα και άλλων κατασκευαστών που είναι συμβατές με το πρότυπο ONVIF, ενώ όσο αφόρα τις λειτουργίες του, υποστηρίζει χάρτες και κατόψεις πολλαπλών επιπέδων, διαγνωστικό έλεγχο της κατάστασης των server, δυναμική επιλογή της ροής θέασης κ.ά. Η πλατφόρμα υποστηρίζει μέχρι και 1024 συσκευές και 3.000 κάμερες ανά server, ενώ για μεγαλύτερα συστήματα υπάρχει δυνατότητα χρήσης πολλαπλών server σε μία ή περισσότερες τοποθεσίες. Το HikCentral  έρχεται για να αντικαταστήσει το iVMS 5200 της Hikvision, προσφέροντας αξιόπιστες  και υψηλού επιπέδου λύσεις.

SPCA High-Tech Security Centre Ltd, τηλ.: 22871884.

 

{gallery}10570{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Cyprus, τεύχος 11

    Security Cyprus, τεύχος 11

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Cyprus! Στο νέο τεύχος θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές που απευθύνονται σε κάθε τεχνικό, ηλεκτρονικό ή ...
  • Dahua Insider

    Dahua Insider

    Βελτιωμένη γενιά Access Controller με νέες δυνατότητες και λειτουργίες Ο νέος Insider Access Controller της Dahua, ASC3202B, έρχεται να γίνει η «καρδιά» της εγκατάστασήςμας. Ενσωματώνει Web Int...
  • Security TOP 50

    Security TOP 50

    Η κατάταξη των εταιρειών Security, που δημοσιεύει κάθε χρόνο στην επίσημη ιστοσελίδα του το περιοδικό asmag.com, είναι πλέον διαθέσιμη! Το asmag.com, που σε συνεργασία με κορυφαία στελέχη του κλάδ...
  • PIAM 2.0

    PIAM 2.0

    Το PIAM (Physical Identity and Access Management), που αναφέρεται στον έλεγχο πρόσβασης και σημαίνει διαχείριση της φυσικής ταυτότητας και της πρόσβασης, είναι στην πραγματικότητα ένα σύστημα που ...
  • Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

    Body worn κάμερες: Ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή τους το 2024 στη χώρα μας

    Οι body worn κάμερες, που κατά βάση χρησιμοποιούνται από τις αρχές επιβολής του νόμου, μπορούν μεταξύ άλλων να τοποθετηθούν στις στολές των αστυνομικών και έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμες,...
  • Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

    Πώς επηρεάζονται οι αγοραστικές συνήθειες του καταναλωτικού κοινού από τα δεδομένα

    Η ικανότητα συλλογής, ανάλυσης και εξαγωγής πληροφοριών / δεδομένων από πολλαπλές πηγές μπορεί να έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο για μία επιχείρηση, κάτι που γίνεται καλύτερα αντιληπτό όταν εξετάζουμ...
  • Πρωτόκολλο DALI

    Πρωτόκολλο DALI

    Το πρωτόκολλο επικοινωνίας φωτιστικών ασφαλείας DALI (Digital Addressable Lighting Interface) αναδεικνύει μια νέα εποχή στον χώρο της τεχνολογίας φωτισμού, προσφέροντας εξελιγμένες δυνατότητες ελέ...
  • Ajax Special Event: Νέα προϊόντα και λύσεις στην 5η κατά σειρά virtual παρουσίαση!

    Ajax Special Event: Νέα προϊόντα και λύσεις στην 5η κατά σειρά virtual παρουσίαση!

    Το 5ο κατά σειρά εικονικό event της Ajax Systems ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στις 20 Οκτωβρίου του 2023! Για μία ακόμα χρονιά, η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της ανακοινώνοντας νέες αλλαγές στο...
  • Ο ρόλος των καμερών ασφαλείας στο industry 4.0

    Ο ρόλος των καμερών ασφαλείας στο industry 4.0

    Πριν από το 2014, ο όρος αναζήτησης «industry 4.0» στο Google ήταν πρακτικά ανύπαρκτος. Αυτό έπαψε να ισχύει από το 2019, όπου το 68% των ερωτηθέντων μιας παγκόσμιας έρευνας που πραγματοποίησε η M...