13/05/2021

Τέλη Οκτωβρίου τελικά οι πρώτες κάμερες στους κυπριακούς δρόμους

Προς τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται τελικά να δούμε τις πρώτες κάμερες τροχαίας στους κυπριακούς δρόμους. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα. Ήδη, η ανάδοχος εταιρεία που πλειοδότησε στο διαγωνισμό, έστειλε την τελική μελέτη στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας και στις αμέσως επόμενες μέρες θα σταλεί η τελική έγκριση, αφού προηγουμένως ενημερωθεί και η Αστυνομία που θα είναι η αρμόδια Υπηρεσία που θα διαχειρίζεται το σύστημα φωτοεπισήμανσης.
Προς τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται τελικά να δούμε τις πρώτες κάμερες τροχαίας στους κυπριακούς δρόμους. Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα.

Ήδη, η ανάδοχος εταιρεία που πλειοδότησε στο διαγωνισμό, έστειλε την τελική μελέτη στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας και στις αμέσως επόμενες μέρες θα σταλεί η τελική έγκριση, αφού προηγουμένως ενημερωθεί και η Αστυνομία που θα είναι η αρμόδια Υπηρεσία που θα διαχειρίζεται το σύστημα φωτοεπισήμανσης.

Ο διευθυντής του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας Μάρκος Μάρκου τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν προκύπτουν καθυστερήσεις. Είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων και τέλη Οκτωβρίου θα εφαρμοστεί η τρίμηνη πιλοτική εφαρμογή του συστήματος φωτοεπισήμανσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Αστυνομία δεν θα καταγραφεί παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από την πρώτη μέρα». Σύμφωνα με τον κ. Μάρκου, η ανάδοχος Εταιρεία δουλεύει από τώρα και την επίσημη εφαρμογή του συστήματος».

Τι θα καταγγέλλουν

Οι παραβάσεις που θα γράφουν οι κάμερες θα είναι:

Παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας
Mη χρήση της ζώνης ασφάλειας.
Μη χρήση κράνους από μοτοσικλετιστές.
Τη χρήση κινητού τηλεφώνου
Τη μη συμμόρφωση με το φωτεινό σηματοδότη όταν το χρώμα είναι κόκκινο
Την παράβαση της γραμμής αναμονής στα φώτα τροχαίας.


Ο αριθμός των καμερών

Θα εγκατασταθούν περίπου 90 σταθερές κάμερες και 20 κινητές οι οποίες κινητές θα είναι πάνω σε τριπόδι το οποίο θα εγκαθιστά ο χειριστής στους δρόμους ή μέσα σε όχημα σταθερής εγκατάστασης όπου μέσα από το όχημα θα μπορεί να καταγράφει τις παραβιάσεις ταχύτητας'

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης είναι σε τρεις φάσεις:

'Αρχικά θα εγκατασταθεί η πιλοτική φάση όπου θα εγκατασταθούν περίπου 4 κάμερες μαζί με όλο τον κεντρικό εξοπλισμό και την ετοιμασία του δικτύου για να μπορεί να δουλεύει το σύστημα πλήρως.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πρώτη φάση που θα εγκατασταθούν άλλες 16 κινητές και άλλες 20 σταθερές και η δεύτερη φάση όπου θα εγκατασταθούν ακόμη 66 σταθερές μέσα σε 12 μήνες μετά την παραλαβή της πρώτης φάσης.

Ολόκληρη η διαδικασία θα ολοκληρωθεί και η προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού μέσα σε δυο χρόνια περίπου.

Πηγή: https://www.offsite.com.cy/
Κατηγορία Security News

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.