Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 | 17:07

Νέο σύστημα θυροτηλεόρασης δύο καλωδίων από την Automatic Alarm Systems

Ένα σύστημα θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων χαρίζει μεγάλη ευελιξία και ευκολία  σε εγκαταστάτες, αλλά και τελικούς χρήστες. Χρησιμοποιώντας μόνο 2 καλώδια σε κάθε σημείο, η εγκατάσταση είναι εύκολη και γρήγορη, ανεξάρτητα από το είδος της εγκατάστασης και μπορεί να τοποθετηθεί σε μονοκατοικίες, διαμερίσματα, ακόμα και μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών.
Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης

Ένα σύστημα θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων χαρίζει μεγάλη ευελιξία και ευκολία  σε εγκαταστάτες, αλλά και τελικούς χρήστες. Χρησιμοποιώντας μόνο 2 καλώδια σε κάθε σημείο, η εγκατάσταση είναι εύκολη και γρήγορη, ανεξάρτητα από το είδος της εγκατάστασης και μπορεί να τοποθετηθεί σε μονοκατοικίες, διαμερίσματα, ακόμα και μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών.

Η τεχνολογία 2 καλωδίων επιτρέπει τη δημιουργία οποιασδήποτε εγκατάστασης ανεξαρτήτως μεγέθους και πολυπλοκότητας. Επιπλέον, σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις, λόγω της δυνατότητας χρήσης της υπάρχουσας καλωδίωσης, αποτελεί την ιδανική λύση για την αντικατάσταση παλιών κουδουνιών ή θυροτηλεφώνων με θυροτηλεόραση.Το σύστημα θυροτηλεόρασης δύο καλωδίων της Automatic Alarm Systems που δοκιμάζουμε αυτό το μήνα, αποτελείται από τη μπουτονιέρα «AAS702-2», το μόνιτορ «AAS28-7W», το τροφοδοτικό «AAS206», τον κατανεμητή τροφοδοσίας«AAS202» και τον κατανεμητή εικόνας AAS504 (εικόνα 1). Η βασική συνδεσμολογία επιτυγχάνεται με τη σύνδεση 2 καλωδίων από το BUS του τροφοδοτικού με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται αντικατάσταση, ενώ σε περίπτωση που σε μία εγκατάσταση έχουμε πολλαπλές εισόδους και χρειαζόμαστε περισσότερες μπουτονιέρες (4), θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το κατανεμητή εικόνας όπως φαίνεται στην εικόνα 2. Ωστόσο σε εγκατάσταση που απαιτεί περισσότερα μόνιτορ, θα χρειαστεί να τοποθετήσουμε 2 κατανεμητές εικόνας, όπως φαίνεται στην εικόνα 3, οπού απεικονίζεται μία βασική τοπολογία αστέρα.Συνολικά το σύστημα μπορεί να υποστηρίξει έως και 32 μόνιτορ, 4 μπουτονιέρες, καθώς και 4 κάμερες

 Μόνιτορ θυροτηλεόρασης

Η έγχρωμη οθόνη αφής AAAS828-7W είναι συμβατή με όλα τα συστήματα θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων, έρχεται σε δύο χρώματα (λευκό-μαύρο) και οι διαστάσεις της είναι 240x160x28mm. Το μοντέλο AAAS828-7W διαθέτει TFT οθόνη 7 ιντσών (γυάλινο πάνελ) και στη πρόσοψή του έχει 4 πλήκτρα αφής σε μπλε φωτιζόμενο φόντο για ομιλία, αυτόκληση, συναγερμό και ξεκλείδωμα. Επίσης, κάτω από τα πλήκτρα αφής θα συναντήσουμε και πλήκτρα για τη ρύθμιση της φωτεινότητας του χρώματος και του ήχου. Στο πίσω μέρος της οθόνης θα συναντήσουμε υποδοχή για το κουδούνι, υποδοχή για BUS, DIP Switches, καθώς και ένα μικρόφωνο και μεγάφωνο (εικόνα 4). Το AAAS828-7W παρέχει προς το χρήστη 9 διαφορετικούς ήχους κλήσης, τροφοδοτείται με 24V και λειτουργεί σε θερμοκρασίες μεταξύ -10°C  και +60°C.  Στη σειρά θα βρούμε και το μόνιτορ AAAS829R με οθόνη 10 ιντσών και τη δυνατότητα για εγγραφή έως και 200 φωτογραφιών.

 Μπουτονιέρα Η μπουτονιέρα που είχαμε στη διάθεση μας είναι το μοντέλο AAS702-2. Η στιβαρής κατασκευής μπουτονιέρα ενσωματώνει κάμερα ανάλυσης 1 MP με σταθερό φακό 3.6mm και νυχτερινό φωτισμό, τοποθετείται επίτοιχα, διαθέτει μεταλλικό σκίαστρο και αδιάβροχη και αντιβανδαλιστική προστασία (εικόνα 5). Η σειρά AAS702 έρχεται και με 1 ή 4 πλήκτρα, ενώ διατίθενται και σε έκδοση με καρταναγνώστη για RF ID κάρτες.   

  

INFO
  • Automatic Alarm Systems
  • Πρωτοπαπαδάκη 83, 111 47 Γαλάτσι
  • τηλ: 210-2135884 | fax: 210-2922148
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.alarmsys.gr.
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.