Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 | 17:13

Dahua DSS Pro

Νέο σύστημα διαχείρισης βίντεο

Η DahuaTechnology, ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων στην παγκόσμια βιομηχανία παρακολούθησης βίντεο, λανσάρει το νέο σύστημα διαχείρισης βίντεο «DSS Pro»Το DSS Pro χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική Client Server (C/S), είναι  βασισμένο σε λειτουργικό Windows και χαρακτηρίζεται από υψηλή ευελιξία, εξαιρετική αξιοπιστία, καθώς και επεκτασιμότητα.
Γράφτηκε από: Αποστολόπουλος Παναγιώτης

Η Dahua Technology, ένας από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων στην παγκόσμια βιομηχανία παρακολούθησης βίντεο, λανσάρει το νέο σύστημα διαχείρισης βίντεο «DSS Pro». Το DSS Pro χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική Client Server (C/S), είναι  βασισμένο σε λειτουργικό Windows και χαρακτηρίζεται από υψηλή ευελιξία, εξαιρετική αξιοπιστία, καθώς και επεκτασιμότητα.Το πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις συσκευές τους 24 ώρες το 24ωρο με πληθώρα επιλογών διασύνδεσης και αποτελείται από το DSS Control Client, το DSS Web Client και το DSS Mobile. Το DSS Control Client παρέχει μεγάλη ευελιξία, καθώς υποστηρίζει την ταυτόχρονη εμφάνιση πολλαπλών οθονών, το DSS Web Client προσφέρει απομακρυσμένη πρόσβαση στο DSS από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης μέσω υπολογιστή, ενώ το DSS Mobile υποστηρίζει επίσης την απομακρυσμένη διαχείριση, ακόμα και τον έλεγχο PTZ καμερών και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βλέπουν ταυτόχρονα έως και 4 κάμερες.Το DSS Pro υποστηρίζει όλη τη γκάμα προϊόντων της Dahua, αλλά και πληθώρα προϊόντων άλλων κατασκευαστών χάρη στο πρότυπο ONVIF. Επιπρόσθετα, ενσωματώνει σύστημα συναγερμού, καθώς και προηγμένες εφαρμογές ασφαλείας, όπως αναγνώριση προσώπου, τεχνολογία LPR για την αναγνώριση της πινακίδας, ενώ για την έγκαιρη απόκριση του συστήματος υποστηρίζει τεχνολογία hot standby. Πέρα από τη βασική εφαρμογή του ως σύστημα διαχείρισης CCTV, το DSS Pro μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε βιομηχανίες όπως το λιανικό εμπόριο, τις τράπεζες, και τα πολυκαταστήματα, για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των καταναλωτών και παράλληλα την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος.

Απαιτήσεις server/client

Ο client server είναι συμβατός με Windows 7 Ultimate (64-bit)/Windows 10 Enterprise  και Windows Server 2008 R2 Standard, ενώ ο control client με Windows 7 / Windows 8.1 και Windows 10. Τέλος το DSS Mobile υποστηρίζεται από smartphone με λειτουργικό iOS8.0 και πάνω ή Android 4.0 και πάνω. Όσο αφορά το Hardware, o server λειτουργεί άψογα με επεξεργαστή E5-2640 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 8 Core Processor, 16GB RAM και χρειάζεται 500GB(ιδανικά 1TB) σκληρό δίσκο, ενώ  αντίστοιχα ο control client με intel Core i5, 64 bits 4 Core Processor, 8GB RAM, κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GT 730 και ελάχιστη χωρητικότητα 200GΒ.

DSS Pro Web Manager

Το DSS Pro Web Manager, είναι το προγραμματιστικό κομμάτι του νέου συστήματος διαχείρισης της Dahua. Μέσω του Web Manager ο διαχειριστής μπορεί να προβεί σε πληθώρα λειτουργιών όπως να προσθαφαιρέσει συσκευές (κάμερες, καταγραφικά κ.ά.), να δημιουργήσει νέους χρήστες και να δώσει ξεχωριστά δικαιώματα στο κάθε ένα από αυτούς, να ελέγξει και να προγραμματίσει events κ.ά. Πιο συγκεκριμένα για την είσοδο στο Web Manager το μόνο που απαιτείται είναι η εισαγωγή της διεύθυνσης IP στο browser και στη συνέχεια τα διαπιστευτήρια του χρήστη/administrator (username, password). Ανοίγοντας ένα νέο Tab στη κεντρική σελίδα του λογισμικού, προβάλλεται το κυρίως μενού του λογισμικού (εικόνα 2). Στη καρτέλα device ο χρήστης μπορεί να προσθέσει συσκευές μέσω αυτόματης αναζήτησης, μέσω  IP ή Domain, να διαχειριστεί συσκευές δικτύου όπως κάμερες και καταγραφικά, να τροποποιήσει την IP, αλλά και το κωδικό ασφαλείας κάθε συσκευής, ακόμα και να προσθέσει συσκευές άλλων κατασκευαστών, χάρη στο πρότυπο ONVIF (εικόνα 3). Η διαχείριση και η απόδοση δικαιωμάτων για κάθε χρήστη πραγματοποιείται στη καρτέλα «user». Ειδικότερα, ο διαχειριστής μπορεί προσθέσει, να επεξεργαστεί και να αναθέσει διαφορετικούς ρόλους με διαφορετικά δικαιώματα σε κάθε χρήστη, όπως τη πρόσβαση σε καταγραφές, σε PTZ κάμερες, στο ιστορικό, τα event κ.ά., ενώ για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρόνου, μπορεί να αντιγράψει και τα δικαιώματα από άλλο χρήστη (εικόνα 4). Όσο αφορά τις ειδοποιήσεις συναγερμού αυτές ποικίλουν, αφού μέσα από τη καρτέλα event ο διαχειριστής του συστήματος μπορεί να ρυθμίσει την έναρξη του συναγερμού έπειτα από ανίχνευση κίνησης, απώλεια βίντεο, αποσύνδεση της συσκευής, ανίχνευση καπνού, σφάλμα ή ανεπαρκής χωρητικότητα στο σκληρό δίσκο, ανίχνευση υψηλής θερμοκρασίας και πολλά άλλα (εικόνα 5). Επίσης μπορεί να ρυθμιστεί και η προτεραιότητα του συναγερμού (υψηλή, μέτρια ή χαμηλή) και αμέσως μετά την ενεργοποίηση του το σύστημα μπορεί να ξεκινήσει την εγγραφή, να ενεργοποιήσει την έξοδο συναγερμού και να ανεβάσει υλικό σε FTP server ή να το αποστείλει σε email λογαριασμούς. Μέσα στο μενού θα συναντήσουμε και τη λειτουργία «Video Wall», η οποία προσφέρει πολλαπλές οθόνες σε μία ενιαία. Ακόμα μέσα από το σύστημα διαχείρισης μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ηλεκτρονική βιβλιοθήκη εισάγοντας στοιχεία από διάφορα άτομα  που εισέρχονται στο χώρο (πληροφορίες, φωτογραφίες κλπ) ακόμα και από οχήματα που εισέρχονται καθημερινά ή είναι ανεπιθύμητα (vehicle blacklist) (εικόνα 6). Τέλος ο διαχειριστής, αλλά και κάθε χρήστης που έχει την ανάλογη εξουσιοδότηση, μπορεί να δει το αρχείο καταγραφής του συστήματος, τα συμβάντα, να πραγματοποιήσει backup και επαναφορά αρχείων κ.ά.

DSS Pro Control Client

Το DSS Pro Control Client είναι το διαχειριστικό κομμάτι του συστήματος το οποίο επιτρέπει την απομακρυσμένη πρόσβαση στον χρήστη από υπολογιστή. Όπως το Web Manager, έτσι και τι Control Client διαθέτει μενού με παρόμοιες λειτουργίες (εικόνα 7). Πιο συγκεκριμένα κάθε χρήστης μπορεί να δει βίντεο σε πραγματικό χρόνο, να πραγματοποιήσει χειροκίνητα την εγγραφή και την άμεση αναπαραγωγή ενός βίντεο, να πάρει τον έλεγχο PTZ καμερών ακόμα και να τραβήξει στιγμιότυπα. Επίσης σε μία περιοχή που παρουσιάζει ενδιαφέρον ο χρήστης μπορεί να χωρίσει την οθόνη σε 4 ή 6 επιμέρους μέρη με αποτέλεσμα το ένα να δείχνει ολόκληρη την εικόνα και τα άλλα τις λεπτομέρειες. Κάθε συμβάν που ενεργοποιείται εμφανίζεται στην οθόνη του χρήστη συμπεριλαμβανομένης της ώρας συναγερμού, της κατάστασης του συναγερμού κ.λ.π, και στη συνέχεια αποστέλλεται στο email του χρήστη/διαχειριστή.Άξια αναφοράς είναι η λειτουργία People counting και τα business analytics που ενσωματώνει το σύστημα, τα οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για πολυκαταστήματα και γενικότερα τις επιχειρήσεις (εικόνα 8). Η λειτουργία People counting πραγματοποιεί καταμέτρηση ατόμων και παράλληλα παρέχει στατιστικά εισόδου/εξόδου, καθώς και  ένα χάρτη θερμότητας με τα σημεία όπου έχει παρατηρηθεί η μεγαλύτερη κινητικότητα, ενώ τα business analytics παρέχουν στατιστικά που αφορούν τις συναλλαγές, τις πωλήσεις των προϊόντων, τα εμπορεύματα ακόμα και τις παραγγελίες (εικόνα 9).

DSS Pro Mobile Client

Το DSS Pro mobile Client επιτρέπει την απομακρυσμένη σύνδεση-διαχείριση των συσκευών του χρήστη από το κινητό. Είναι διαθέσιμο για smartphone με λογισμικό Android και iOS και το μόνο που χρειάζεται για τη σύνδεση είναι τα διαπιστευτήρια του χρήστη (username/password), την διεύθυνση IP, καθώς και τον αριθμό της θύρας (port number). Μέσω της εφαρμογής ο χρήστης μπορεί να δει ζωντανό βίντεο από τις κάμερες, να πραγματοποιήσει εγγραφή και αναπαραγωγή και να δει το ιστορικό των καταγραφών (μέχρι 20).

INFO
  • Novatron Security Distribution ΑΕ
  • Θερμοπυλών 6, 141 22 Ν. Ηράλειο
  • τηλ: 210-6179919
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.novatronsec.com
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.