Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 | 17:38

Skye από την ελβετική Aerotain

Μια ιπτάμενη «φουσκωτή» συσκευή απειλεί να πάρει τη δουλειά από τα drones

Με όλο το σάλο που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό από αρκετά ατυχήματα με θύτες drones και θύματα ανυποψίαστους ανθρώπους, αλλά και με το πώς και ποιοι τα χειρίζονται κάθε φορά να αποτελεί ένα άλυτο ακόμα ζήτημα, πολλοί έχουν ξεχάσει ή μπορεί και να μην γνωρίζουν ότι κάποτε στους ουρανούς  κυριαρχούσαν τα μικρά αερόστατα. 
Γράφτηκε από: Σταμούλης Δημήτρης

Με όλο το σάλο που έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό από αρκετά ατυχήματα με θύτες drones και θύματα ανυποψίαστους ανθρώπους, αλλά και με το πώς και ποιοι τα χειρίζονται κάθε φορά να αποτελεί ένα άλυτο ακόμα ζήτημα, πολλοί έχουν ξεχάσει ή μπορεί και να μην γνωρίζουν ότι κάποτε στους ουρανούς  κυριαρχούσαν τα μικρά αερόστατα. Τα μεγάλα αυτά ιπτάμενα αντικείμενα χρησιμοποιούνταν συχνά για να καλύπτονταν διάφορες διεθνείς αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Μπορεί σήμερα όλη αυτή η ιστορία να ακούγεται πολύ… vintage, αλλά υπάρχει μια εταιρεία πιστεύει ότι τα μεγάλα αερόπλοια εξακολουθούν να έχουν πολλά να προσφέρουν σε αυτόν τον τομέα. Έτσι φρόντισε να αναπτύξει μια εναέρια πλατφόρμα που θα επιτρέπει παράλληλα την άμεση μετάδοση του γεγονότος το οποίο καλύπτει αλλά και να είναι ασφαλές για όλους –ανθρώπους και αντικείμενα- που βρίσκονται από… κάτω του, σε περίπτωση που για κάποιο λόγο πέσει στο έδαφος.

 Αντίπαλος των drones

Τα drones μπορεί να είναι εξαιρετικά ευκίνητα και να διαθέτουν άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά, αλλά με τους μικρούς έλικες να στριφογυρίζουν σαν κοφτερές λεπίδες σε υψηλές ταχύτητες και την συμπαγή μορφή τους, μπορεί να αποτελέσουν εν δυνάμει κίνδυνο σε περίπτωση συντριβής τους.  Έτσι η ελβετική εταιρεία Aerotain σκέφτηκε έναν καλύτερο και πιο ασφαλή τρόπο για να κατευνάσει τους σχετικούς φόβους, επιστρατεύοντας ένα μεγάλο… φουσκωτό μπαλόνι!

Το αερόπλοιο της Aerotain έχει σχήμα ποδοσφαιρικής μπάλας, ονομάζεται Skye και χρησιμοποιεί ηλεκτρικούς κινητήρες για να κινείται, ενώ είναι «φουσκωμένο» με αέριο ήλιο προκειμένου να καθίσταται πιο «ελαφρύ» και έτσι, να μπορεί να πετά στον αέρα για περισσότερο από δύο ώρες. Αυτό το χρονικό διάστημα υπερβαίνει και το πιο ισχυρό ηλεκτρικό drone, και επομένως ιπτάμενες συσκευές όπως το Skye, όπως ισχυρίζεται η Αerotain, αποτελούν μια απολύτως ασφαλή και λειτουργική λύση σε περιπτώσεις ειδικά κάλυψης γεγονότων από αέρος που τα παρακολουθούν πλήθος κόσμου.

To Skye μπορεί να διατεθεί σε διάφορες εκδόσεις, ανάλογα με τις κατά παραγγελία απαιτήσεις του πελάτη ενώ υπάρχει δυνατότητα να «φουσκώσει» σε διαφορετικά μεγέθη που μπορεί να φτάσουν έως και τα τρία μέτρα διάμετρο. Το βάρος του εξοπλισμού μετάδοσης που μπορεί να σηκώσει ανέρχεται ακόμα και σε 2 κιλά ή και παραπάνω. Αποστολή του Skye είναι να αποστέλλει βίντεο και φωτογραφίες με πλάνα πάνω από κάποιο αθλητικό γεγονός και να προσφέρει έτσι μια πανοραμική άποψη του τι διαδραματίζεται στον αθλητικό χώρο και γενικός να καταγράφει με κάμερα οτιδήποτε συμβαίνει στον επίγειο χώρο τον οποίο καλύπτει.

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.