20/02/2018

blebox

Απλότητα και αυτοματισμός από το smartphone

Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
Η σειρά blebox είναι ένα νέο σύστημα οικιακού αυτοματισμού, το οποίο συνοδεύεται από πληθώρα συσκευών οι οποίες είναι σχεδιασμένες για τον έλεγχο των ρολών, των ηλεκτρικών συσκευών, της γκαραζόπορτας, τη φωτεινότητα των φωτιστικών και όλα αυτά απομακρυσμένα μέσω εφαρμογής για smartphone και tablet.

Η σειρά blebox είναι ένα νέο σύστημα οικιακού αυτοματισμού, το οποίο συνοδεύεται από πληθώρα συσκευών οι οποίες είναι σχεδιασμένες για τον έλεγχο των ρολών, των ηλεκτρικών συσκευών, της γκαραζόπορτας, τη φωτεινότητα των φωτιστικών και όλα αυτά απομακρυσμένα μέσω εφαρμογής για smartphone και tablet.

Οι λύσεις που προσφέρει το νέο σύστημα αυτοματισμού χάρη στις μοναδικές τεχνολογίες τελευταίας γενιάς, μειώνει το χρόνο απλών καθημερινών εργασιών, όπως το άνοιγμα μίας πύλης, της πόρτας, των παραθύρων, καθώς και τη διαχείριση του οικιακού φωτισμού. Το blebox αποτελείται από μεγάλη ποικιλία συσκευών, οι οποίες για να λειτουργήσουν δεν χρειάζονται πρόσθετο εξοπλισμό όπως κεντρική μονάδα ή διανομέα, απλά ένα δίκτυο Wi-Fi. Μέτα τη σύνδεση των συσκευών με το οικιακό δίκτυο, οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν πόρτες, παράθυρα, φωτισμό και ηλεκτρικές συσκευές από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου μέσω της εύχρηστης  εφαρμογής για smartphone και tablet «Wbox».

Η νέα σειρά διαθέτει περισσότερες από 8 συσκευές, όπως το ShutterBox που σχεδιάστηκε για τον απομακρυσμένο έλεγχο των ηλεκτρικών ρολών κ.ά., το gateBox για το άνοιγμα και το κλείσιμο της γκαραζόπορτας, το dimmerBox που επιτρέπει τον εξ’ ολοκλήρου έλεγχο κάθε τύπου dimmable λαμπτήρα, το wlightbox για τον χειρισμό ταινιών LED, το SwitchBox για την ασύρματη ενεργοποίηση/απενεργοποίηση ηλεκτρικών συσκευών και το proximityDimmer για τον έλεγχο της φωτεινότητας των φωτιστικών με ένα απλό πέρασμα του χεριού. Τέλος στη σειρά θα βρούμε και τα module αυτόματης ενεργοποίησης φωτισμού reflectiveswitch (για εγκατάσταση σε συρτάρια, ντουλάπια κουζίνας, κ.λπ.) και το twilightSwitch το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε μνημεία, χώρους parking, κήπους, πισίνες και δημόσια κτίρια για αυτόματη ενεργοποίηση φωτισμού μετά την δύση του ήλιου (εικόνα 1).

ShutterBox

Το ShutterBox είναι μια συσκευή, που σχεδιάστηκε για να ελέγχει απομακρυσμένα ηλεκτρικά ρολά, συστήματα σκίασης, οθόνες προβολής κ.ά., με τη χρήση Smartphone και tablet εξ’ αποστάσεως (εικόνα 3). Η συσκευή είναι κατασκευασμένη από σύνθεση πολυουρεθάνης, θερμικής κλάσης Β (130°C), διαθέτει 2 εξόδους και 2 εισόδους και τροφοδοτείται με 230V καταναλώνοντας λιγότερο από ένα 1W. Το ShutterBox έχει πολύ μικρές διαστάσεις (40x48x20 χιλ), διαθέτει δείκτη προστασίας IP20, λειτουργεί σε συχνότητα μετάδοσης 2.4GHz και υποστηρίζει αμφίδρομη επικοινωνία με κρυπτογράφηση. Η συσκευή συνδέεται μέσω Wi-Fi και επιτρέπει τον απομακρυσμένο χειρισμό της μέσω Apple iPhone, Apple iPad, iPad Mini, Android, Windows Phone, ηλεκτρονικό υπολογιστή, κινητές συσκευές πλήρως συµβατές µε HTML5, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο και για Apple watch.  

GateBox

Το GateBox (εικόνα 4) είναι η συσκευή που επιτρέπει το άνοιγμα και το κλείσιμο της γκαραζόπορτας και παράλληλα επιτρέπει τον έλεγχο της κατάστασής της από smartphone ή tablet, χωρίς να χρειάζεται η αγορά επιπλέον εξοπλισμού. Το GateBox λειτουργεί με σχεδόν όλους τους ηλεκτρικούς μηχανισμούς γκαραζόπορτας και ηλεκτρικές πόρτες της αγοράς, ελέγχει τα δικαιώματα των χρηστών για να δίνει πρόσβαση σε όποιον επιλέγει ο χρήστης και παράλληλα ελέγχει εύκολα, αν η πόρτα είναι ανοιχτή ή κλειστή. Η συσκευή τροφοδοτείται με 12-24 V AC/DC, διαθέτει 2 εξόδους (Ανοιχτού συλλέκτη) και δύο εισόδους, δέχεται μέγιστο ρεύμα ανά κανάλι 20mA και υποστηρίζει αμφίδρομη επικοινωνία με κρυπτογράφηση σε συχνότητα 2.4GHz.

DimmerBox

Το DimmerBox (εικόνα 5) είναι η πρώτη συσκευή στο κόσμο που επιτρέπει στο χρήστη να ελέγξει εξ΄ ολοκλήρου φώτα τάσης 230V στο γραφείο ή στο σπίτι από απόσταση μέσω smartphone ή tablet. Το DimmerBox διαθέτει παρόμοια χαρακτηριστικά με τις προηγούμενες συσκευές (τροφοδοσία 230V, αμφίδρομη επικοινωνία), έχει διαστάσεις 38x48x23 χιλ, διαθέτει 1 έξοδο (Dimming-έλεγχος έντασης φωτισμού) και περίβλημα από σύνθεση πολυουρεθάνης. Μπορεί να στερεωθεί στο ηλεκτρολογικό επιτοίχιο κουτί ή στο περίβλημα του φωτιστικού, συνδέεται με Wi-Fi μέσω κανονικού modem-router και μπορεί να λειτουργήσει ως access point. Υποστηρίζει πρότυπο IP20, δέχεται μέγιστο φορτίο 200W και ενσωματώνει τεχνολογία ρύθμισης έντασης φωτισμού «training edge».

WlightBox

Το WlightBox (εικόνα 6) είναι το μικρότερο ασύρματο module ελέγχου φωτισμού σε όλο τον κόσμο (39x35x20 χιλ) . Επιτρέπει στο τελικό χρήστη να χειριστεί ταινίες LED (RGBW) και απλά LED φωτισμού μέσω smartphone και tablet. Το WlightBox τροφοδοτείται με 12-24V DC, διαθέτει 4 εξόδους τύπου PWM(RGBW) και τοποθετείται στο ηλεκτρολογικό κουτί, στο περίβλημα του φωτιστικού, ακόμα και στο έπιπλο.

SwitchBox

Το SwitchBox επιτρέπει στο χρήστη την ασύρματη ενεργοποίηση/απενεργοποίηση ηλεκτρικών συσκευών τάσης 230V με κατανάλωση έως 3,5kW. Τροφοδοτείται με 230V (μέγιστο ρεύμα συσκευής ανά κανάλι 16Α) διαθέτει 1 είσοδο/έξοδο με μέγιστο φορτίο 3500W και μπορεί να τοποθετηθεί στο επιτοίχιο ηλεκτρολογικό κουτί.

ProxiDimmer

Το ProxiDimmer (εικόνα 7) είναι ένα πρωτοποριακό LED dimmer και διακόπτης μαζί, που επιτρέπει στο χρήστη τον έλεγχο της φωτεινότητας των φωτιστικών του χώρου με να απλό πέρασμα του χεριού. Το ProxiDimmer διαθέτει αισθητήρες αφής και μικρής απόστασης (7cm για ξύλο, πέτρα, γυαλί) και είναι ιδανικό για χώρους με αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής όπως νοσοκομεία, καθώς και για σημεία με μεγάλη υγρασία λόγω της χαμηλής τάσης του. Τροφοδοτείται με 12-24V DC με κατανάλωση λιγότερη από 0.1W και μπορεί να εγκατασταθεί κάτω ή πίσω από την επιφάνεια με ταινία διπλής όψης (μη αγώγιμη).

ReflectiveSwitch και twilightSwitch

Το ReflectiveSwitch (εικόνα 8) είναι το μικρότερο module ελέγχου LED μέσω αντανάκλασης στον κόσμο, με οπτο-ηλεκτρονικό αισθητήρα αντανάκλασης και ψηφιακή επεξεργασία σήματος. Μπορεί να εγκατασταθεί μέσα σε συρτάρια, ντουλάπια κουζίνας, ντουλάπες ρουχισμού ακόμα και πίσω από καθρέπτες. Αντίστοιχα το twilightSwitch είναι το μικρότερο module ελέγχου φωτισμού ημέρας/νύχτας στον κόσμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελέγξει τον φωτισμό σε διάφορες εφαρμογές, όπως μνημεία, πισίνες, χώρους parking εξωτερικού χώρου, πάρκα, κήπους, μπαλκόνια φώτα δρόμου και δημόσια κτίρια. Η διαστάσεων 36x10x13 χιλ συσκευή διαθέτει ένα οπτικό αισθητήρα και ένα αντανάκλασης, τροφοδοτείται με 12-24 V DC (με κατανάλωση λιγότερο από 0.1W) και μπορεί να στερεωθεί ως προέκταση του φωτιστικού LED (με εύκαμπτη σωλήνα μόνωσης).

Parkingsensor

Το parkingsensor είναι ένας μοναδικός ελεγκτής RGB LED, ο οποίος βοηθά τους χρήστες να σταθμεύσουν τα οχήματα τους σε γκαράζ και παρκινγκ (εικόνα 9). Η συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί πολύ εύκολα σε μόλις λίγα λεπτά, χωρίς περίπλοκες ρυθμίσεις  και καθοδηγεί τον οδηγό με πολύχρωμα φώτα. Ωστόσο το Parkingsensor μπορεί να τοποθετηθεί και σε άλλους χώρους, όπως δημόσιες τουαλέτες για να υποδείξει πότε μια καμπίνα είναι κατειλημμένη, ακόμα και σε διαδρόμους ή μονοπάτια όταν κάποιος περπατά μέσα από αυτά.  

INFO
  • Electrosystems
  • Λεωφόρος Βουλιαγμένης 262, Άγιος Δημήτριος, ΤΚ 17343
  • τηλ: 210-9640258, 210-9613995
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.electrosystems.gr
Κατηγορία Τεύχος 76, Reviews

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.