Diagonismos SecurityReport V22 150
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 | 12:22

Hikvision DS-7332HUHI-K4 SERIES

Νέο 5-υβριδικό καταγραφικό με υποστήριξη 8MP(4K)

Διαθέσιμη είναι στην ελληνική αγορά η νέα 5-υβριδική σειρά καταγραφικών «Κ4» της Hikvision, του No1 κατασκευαστή συστημάτων ασφαλείας και βιντεοεπιτήρησης στον κόσμο. Η νέα σειρά φέρνει μοναδικά χαρακτηριστικά και τεχνολογίες όπως ανάλυση 4Κ μέσα από ομοαξονικό καλώδιο και UTP, νέο πρότυπο συμπίεσης βίντεο Η.265+, καθώς και έξυπνες λειτουργίες όπως Video Content Analytics...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Διαθέσιμη είναι στην ελληνική αγορά η νέα 5-υβριδική σειρά καταγραφικών «Κ4» της Hikvision, του No1 κατασκευαστή συστημάτων ασφαλείας και βιντεοεπιτήρησης στον κόσμο. Η νέα σειρά φέρνει μοναδικά χαρακτηριστικά και τεχνολογίες όπως ανάλυση 4Κ μέσα από ομοαξονικό καλώδιο και UTP, νέο πρότυπο συμπίεσης βίντεο Η.265+, καθώς και έξυπνες λειτουργίες όπως Video Content Analytics, heat map, καταμέτρηση ατόμων κ.ά.

Η νέα σειρά καταγραφικών της Hikvision έρχεται να δώσει τη λύση τόσο σε υφιστάμενες εγκαταστάσεις, όσο και σε νέες. Υποστηρίζει ανάλυση 8MP(4K) για να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη λεπτομέρεια, κωδικοποίηση βίντεο Η.265+ οποία είναι έως 75% αποδοτικότερη από το Η.264 και 50% από το H.265, προσφέροντας  ως 4 φορές ταχύτερη αποστολή στο δίκτυο και ως 4 φορές χαμηλότερες απαιτήσεις αποθήκευσης σε σκληρούς δίσκους. Επιπλέον τα καταγραφικά έρχονται με πληθώρα νέων λειτουργιών όπως VCA (Video Content Analytics) τόσο για τις IP κάμερες, όσο και για τι αναλογικές, λειτουργία ανίχνευσης και καταμέτρησης ατόμων και VQD (Video Quality Diagnostics), για το διαγνωστικό έλεγχο των καμερών σε περίπτωση που δεν αποδίδουν την επιθυμητή εικόνα.

Χαρακτηριστικά

Τα 5-υβριδικά καταγραφικά της σειράς «Κ4» έρχονται σε εκδόσεις των 24 και 32 καναλιών και το καταγραφικό που είχαμε στη διάθεση μας, ήταν το DS-7332HUHI-K4. Το DS-7332HUHI είναι 5-υβριδικής τεχνολογίας, διαθέτει 32 εισόδους για κάμερες HDTVI σε αναλύσεις 5MP/ 4MP/ 3MP/ 1080p/ 720p, για κάμερες AHD σε αναλύσεις 5MP/ 4MP/ 1080p/ 720p, για κάμερες HDCVI σε αναλύσεις 1080p/ 720p και για κοινές αναλογικές κάμερες «CVBS». Επιπλέον, μπορούν να συνδεθούν και 8 IP κάμερες σε ανάλυση ως 8MP. Το καταγραφικό υποστηρίζει πληθώρα δικτυακών πρωτόκολλων όπως TCP/IP, PPPoE, DHCP, Hik-Connect, DNS, DDNS, NTP, SADP, NFS, iSCSI, UPnP, HTTPS, καθώς και ONVIF, για να είναι συμβατό και με κάμερες διαφορετικών κατασκευαστών.

Στη πρόσοψη του DVR, θα συναντήσουμε πλήκτρα για την περιήγηση στο μενού, 2 θύρες USB, περιστρεφόμενο κέρσορα για την εναλλαγή των καμερών, αλλά και τη διαχείριση PTZ καμερών, υποδοχή DVD-R / W και φωτεινές ενδείξεις (Power/Ready/Status/Alarm/HDD και Tx-Rx) . Στο πίσω μέρος της συσκευής θα συναντήσουμε μία θύρα USB3.0, μία έξοδο VGA και 2 HDMI (η δεύτερη HDMI είναι σε 4K ανάλυση), 4 εισόδους και 2 εξόδους ήχου, 16 εισόδους και 4 εξόδους alarm, μία θύρα RS-485 και θύρα eSATA (εικόνα 2). Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει 4 σκληρούς δίσκους χωρητικότητας ως 8TB ο καθένας.

Μενού

Πατώντας δεξί κλικ με το ποντίκι πάνω στην οθόνη, μπορούμε να προβάλλουμε ταυτόχρονα εικόνα από όλες τις κάμερες που είναι συνδεδεμένες στο καταγραφικό ή από μία κάμερα της επιλογής μας. Για την άμεση αναπαραγωγή ή την άμεση εγγραφή του κάθε καναλιού, διατίθεται μια μπάρα επιλογών στο κάτω μέρος της εικόνας (εικόνα 3 ). Για την είσοδο στο κυρίως μενού του καταγραφικού θα πρέπει επίσης να πατήσουμε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης.

Η εγγραφή κάθε καναλιού μπορεί να είναι αυτόματη ή να επιτευχθεί με τη βοήθεια χρονοδιαγραμμάτων (εικόνα 4) και ενεργοποιείται σε περίπτωση συναγερμού, ανίχνευσης κίνησης, ενώ μπορεί να είναι και συνεχόμενη. Εναλλακτικά μπορούμε να το διαμορφώσουμε έτσι ώστε, μια εγγραφή βίντεο να ξεκινάει όταν ενεργοποιείται ένας συναγερμός, όταν ανιχνευτεί μία κίνηση, ή με συνδυασμό των παραπάνω. Ένας συναγερμός μπορεί να ενεργοποιηθεί, όταν ανιχνευθεί μια κίνηση, σε περίπτωση απώλειας σήματος, ακόμα και σε περίπτωση μετακίνησης. Ακόμα, μέσα από το μενού ο χρήστης μπορεί να ελέγξει απομακρυσμένα PTZ κάμερες, να λάβει βίντεο σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να μετακινήσει την κάμερα και να πραγματοποιήσει ένα διαγνωστικό έλεγχο, σε περίπτωση που η κάμερα έχει σταματήσει να αποδίδει την επιθυμητή εικόνα (θολή εικόνα, έντονα  ή σκούρα χρώματα κ.ά.).

Στην επιλογή «αναπαραγωγή», μέσα από το μενού ρυθμίσεων του καταγραφικού, μπορούμε να αναζητήσουμε παλαιότερες εγγραφές, βάσει ώρας, ημερομηνίας και σε περίπτωση ανίχνευσης κίνησης . Η εξαγωγή βίντεο πραγματοποιείται πολύ εύκολα, συνδέοντας απλά ένα αποθηκευτικό μέσο στις θύρες USB και eSATA.

VCA

Η νέα λειτουργία VCA παρέχει πληροφορίες για άτομα που εισέρχονται σε έναν χώρο μέσω τεχνολογίας διέλευσης γραμμής ή ανίχνευσης εισβολής, ενώ παράλληλα προσφέρει και λειτουργίες καταμέτρησης ατόμων. Για τις IP κάμερες που συνδέονται στο DVR είναι διαθέσιμες και οι λειτουργίες για την ανίχνευση προσώπων, τον εντοπισμό εγκαταλειμμένων αποσκευών και τον εντοπισμό πινακίδας οχήματος (εικόνα 5), καθώς και της χαρτογράφησης της θερμοκρασίας (heat map). Η λειτουργία heat map, χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση και τη μέτρηση του μεγέθους της επισκεψιμότητας των ατόμων σε μια περιοχή (εικόνα 6). Πρόκειται για μια γραφική παράσταση των δεδομένων που αντιπροσωπεύονται από χρώματα (κόκκινο, μπλε κ.ά.) και χρησιμοποιείται συνήθως για την ανάλυση του χρόνου παραμονής των πελατών σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

DS-2CD2955FWD-IS

Μαζί με το καταγραφικό είχαμε και στη διάθεσή μας τη δικτυακή fisheye κάμερα της Hikvision DS-2CD2955FWD-IS (εικόνα 7). Η fisheye κάμερα έρχεται με όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες όπως IR cult filter, 3D DNR Wide Dynamic Range (120dB), Backlight Compensation και Defog. Ενσωματώνει αισθητήρα  1/2.5" Progressive Scan CMOS με φακό 1.05 mm @ F2.2 και υψηλή ανάλυση στα 5MP. Η κάμερα μπορεί να υποστηρίξει συνολικά 14 λειτουργίες προβολής όπως Fisheye View, 180 Panorama View, 4PTZ, Fisheye + 3PTZ κ.ά., είναι συμβατή με πρωτόκολλα συμπίεσης H.265+, H.265, H.264+, H.264, αλλά και με δικτυακά όπως ONVIF (PROFILE S, PROFILE G), PSIA, CGI, ISAPI και επιτρέπει την απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω του Hik-Connect και μέσω του προγράμματος διαχείρισης iVMS-4500. Η DS-2CD2955FWD-IS μπορεί να ξεκινήσει τη εγγραφή αμέσως μόλις ανιχνεύσει μία κίνηση ή όταν παραβιαστεί μία γραμμή που έχουμε ορίσει και μπορεί να δώσει alarm σε περίπτωση που αποσυνδεθεί από το δίκτυο, σε σφάλμα του σκληρού δίσκου κ.ά. Τέλος η δικτυακή κάμερα διαθέτει από μία είσοδο/έξοδο ήχου, μία είσοδο/έξοδο alarm, υποδοχή για Micro SD/ SDHC/SDXC κάρτα( μέγιστο 128GB) και μπορεί να τροφοδοτηθεί μέσω  DC 12V ή μέσω PoE.

INFO
  • akatos.net
  • Σκρα 26 & Θεσσαλονίκης, 143 42 Ν. Φιλαδέλφεια
  • τηλ: 210-8074453 | fax: 210-8074425
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.akatos.net
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.