Diagonismos SecurityReport V22 150
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 | 12:26

Hikvision Roadshow 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου στον πολυχώρο «Εύπολις» στην Παιανία το «Hikvision Roadshow 2018», το οποίο είχε ως στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης και των αλγόριθμων Deep Learning μέσα από το νέο πρωτοποριακό φορτηγό της εταιρίας. Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2018 τρία ξεχωριστά φορτηγά έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους σε διαφορετικές...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου στον πολυχώρο «Εύπολις» στην Παιανία το «Hikvision Roadshow 2018», το οποίο είχε ως στόχο την ανάδειξη των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης και των αλγόριθμων Deep Learning μέσα από το νέο πρωτοποριακό φορτηγό της εταιρίας.  Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2018 τρία ξεχωριστά φορτηγά έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους σε διαφορετικές ευρωπαϊκές περιφέρειες, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τον συναρπαστικό καινούριο κόσμο της έξυπνης επιτήρησης, καθώς και τις νέες καινοτομίες της Hikvision.

Η Hikvision πρωτοπορεί για άλλη μια φορά, κατασκευάζοντας το πρώτο φορτηγό το οποίο θα ταξιδέψει σε συνολικά 71 ευρωπαϊκές πόλεις και θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν τεχνολογίες, όπως η αναγνώριση προσώπου, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει σε ομιλίες και παρουσιάσεις για διάφορα  θέματα που απασχολούν το κλάδο της βιντεοεπιτήρησης, όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Το Roadshow 2018 της Hikvision χωρίστηκε σε δύο φάσεις. Στο πρώτο μέρος πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και παρουσιάσεις των προϊόντων, αλλά και των νέων καινοτομιών/τεχνολογιών της Hikvision από τους εισηγητές, ενώ  στο δεύτερο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το νέο φορτηγό της Hikvision, το οποίο είχε στο εσωτερικό του τεράστια γκάμα προϊόντων (εικόνα 1). Το παρόν στο event έδωσαν στελέχη της Hikvision από την Ευρώπη, καθώς και μεγάλες εταιρίες του ελληνικού χώρου όπως η ΗΛΚΑ A.E., η Automatic Alarm Systems A.E., η AKATOS LTD και η Vector Security Ltd. Αξίζει να αναφέρουμε πως στο event συμμετείχε η Western Digital και η Seagate, δύο από τους σημαντικότερους προμηθευτές σκληρών δίσκων στον κόσμο, οι οποίοι ανέπτυξαν ολοκληρωμένες προτάσεις για τα συστήματα καταγραφής (DVR/NVR). Κατά τη διάρκεια του event προσφέρθηκε καφές και πλούσιο γεύμα, ενώ πλήθος κόσμου προσέγγισε τους εισηγητές των εταιριών για να συζητήσουν για τις νέες τεχνολογίες που πρωταγωνιστούν στο κλάδο της ασφάλειας.

Παρουσίαση της Hikvision και του Roadshow 2018

Οι ομιλίες ξεκίνησαν με το χαιρετισμό του διευθυντή πωλήσεων της Hikvision στην ανατολική Ευρώπη «Ilia Yashmakov» (εικόνα 2) ο οποίος αφού καλωσόρισε το κοινό, έκανε μια σύντομη αναδρομή για την πορεία της Hikvision, τονίζοντας πως η εταιρία είναι ο νούμερο 1 ηγέτης στο χώρο του CCTV, με τις περισσότερες πωλήσεις από κάθε άλλο κατασκευαστή και 20.000 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 10.000 είναι τεχνικοί. Ακόμα ο ομιλητής δεν παρέλειψε να αναφέρει τα οφέλη του νέου Turbo HD 4.0, λέγοντας πως τα νέα προϊόντα της Hikvision υποστηρίζουν αναλύσεις 8MP(4K), κορυφαία συμπίεση βίντεο Η.265+ και τροφοδοσία μέσα από το ίδιο καλώδιο της κάμερας. Αναλυτικότερα, η νέα συμπίεση βίντεο Η.265+ είναι έως και 75% αποδοτικότερη από το Η.264 και 50% από το Η.265, προσφέροντας μεγαλύτερη ταχύτητα στο δίκτυο και χαμηλότερες απαιτήσεις αποθήκευσης στο σκληρό δίσκο, ενώ η τροφοδοσία PoC που ισχύει για επιλεγμένα καταγραφικά και κάμερες επιτρέπει την τροφοδοσία μέσω καλωδίου χωρίς να απαιτούνται επιπλέον τροφοδοτικά και video baluns.

Στη συνέχεια ο κος  Yashmakov έδωσε το λόγο στον κο Arno Tromp product manager της Hikvision (εικόνα 3), ο οποίος προχώρησε σε μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία όσο αφορά την τεχνητή νοημοσύνη και τους αλγόριθμους Deep Learning. Χρησιμοποιώντας καθημερινά παραδείγματα όπως αυτό της google, ο κος Tromp έδωσε μία συνολική εικόνα για τις νέες δυνατότητες που φέρνουν τα νέα προϊόντα που ενσωματώνουν αλγόριθμους Deep Learning και τεχνητή νοημοσύνη, ενώ μέσα από διάφορες εικόνες, εξήγησε στο κοινό πως λειτουργεί η αναγνώριση προσώπου και η αναγνώριση πινακίδας οχημάτων.

Το λόγο ξαναπήρε ο κος Yashmakov, αυτή τη φορά, για να παρουσιάσει στο κοινό το νέο σύστημα διαχείρισης βίντεο της Hikvision, «HikCentral». Το HikCentral είναι η νέα ισχυρή πλατφόρμα λογισμικού διαχείρισης της Hikvision, (εικόνα 4) η οποία βασίζεται σε αρχιτεκτονική client-server και παρέχει δυνατότητες πλήρους διαχείρισης συνδεδεμένων συσκευών, ζωντανή παρακολούθηση βίντεο, καταγραφή και αναπαραγωγή, αναπαραγωγή VCA, επιτήρηση εισόδων και έλεγχο εξόδων συσκευών, διασύνδεση με κάμερες ANPR και κάμερες καταμέτρησης ατόμων. Ακόμα το νέο λογισμικό υποστηρίζει όλες τις συσκευές της Hikvision, άλλα και άλλων κατασκευαστών που είναι συμβατές με το πρότυπο ONVIF, ενώ όσο αφόρα τις λειτουργίες του, υποστηρίζει χάρτες και κατόψεις πολλαπλών  επιπέδων, διαγνωστικό έλεγχο της κατάστασης των server, δυναμική επιλογή της ροής θέασης κ.ά. Η πλατφόρμα υποστηρίζει μέχρι και 1024 συσκευές και 3.000 κάμερες ανά server, ενώ για μεγαλύτερα συστήματα υπάρχει δυνατότητα χρήσης πολλαπλών servers σε μία ή περισσότερες τοποθεσίες.

Μετά τη παρουσίαση του HikCentral το λόγο στο πάνελ πήρε ο κος Σαλούρος Νίκος, Business Development Manager της Hikvision (εικόνα 5), ο οποίος μας μίλησε για τις κάμερες, τα καταγραφικά και γενικότερα τις συσκευές που θα συναντήσουμε στο εσωτερικό του φορτηγού. Το φορτηγό της Hikvision είναι εξοπλισμένο με μία τεράστια γκάμα προϊόντων, όπως οι κάμερες της σειράς «DarkFighter X»,  οι κάμερες Panovu, θερμικές κάμερες, κάμερες αναγνώρισης προσώπου και καταμέτρησης ατόμων κ.ά.  Μερικές από τις κάμερες που ξεχωρίσαμε ήταν αυτές της σειράς EasyIP 3.0, τις DarkFighter X και τις κάμερες της σειράς Deepinview οι οποίες ανιχνεύουν ανθρώπινα σώματα, ενώ φιλτράρουν ασήμαντα αντικείμενα και κινήσεις σε μια σκηνή όπου συμβατικά συστήματα VCA ενεργοποιούν ψευδείς συναγερμούς.

 Μερικά από τα προϊόντα που βρίσκονται στο εσωτερικό του φορτηγού της Hikvision είναι τα εξής:

  • DS-2DF8225IH-AEL
  • DS-2CD8426GO/F-IZS
  • DS-2TD2615-7/10
  • iDS-2CD7126GO/L-IS
  • iDS-2PT9122IX-DE/S
  • iDS-96128NXI-116
  • iDS-2CD8426GO/B-I
  • iDS-2CD6810F/C

Σκληροί δίσκοι σε συστήματα βιντεοεπιτήρησης      

Το παρόν στο event έδωσαν και στελέχη από τη Seagate και τη Western Digital, μιλώντας για τις απαιτήσεις των συστημάτων βιντεοεπιτήρησης οι οποίες ολοένα και αυξάνονται, καθώς τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης λειτουργούν χωρίς διακοπή 24 ώρες τη μέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα η SEAGATE διαθέτει στην αγορά τη σειρά σκληρών δίσκων SkyHawk η οποία υποστηρίζει λειτουργία ImagePerfect με σκοπό να μειώσει την απώλεια frames κατά την αναπαραγωγή video, καθώς και τη νέα σειρά Skyhawk A.I. (1 έως 10 ΤΒ), η οποία υποστηρίζει εγγραφή από 64 κάμερες HD και διαθέτει αισθητήρες περιστροφής δονήσεων για την ελαχιστοποίηση σφαλμάτων εγγραφής/ανάγνωσης. Επίσης η Seagate έχει λανσάρει και τη νέα σειρά δίσκων Exos στα 12TB και μέγιστο workload rate 550TB. Ο σχεδιασμός των δίσκων επιτυγχάνει τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και αυξάνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους. Η Western Digital έρχεται να δώσει την απάντηση με τους γνώριμους πλέον δίσκους της σειράς «Purple» και Gold. Οι δίσκοι Purple της Western Digital είναι σχεδιασμένοι ώστε να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και κραδασμούς κατά τη διάρκεια συνεχόμενης καταγραφής, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους. Οι μονάδες δίσκου WD Purple έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις υψηλές απαιτήσεις των συστημάτων επιτήρησης σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και λειτουργίας όλο το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Όσο αφορά τους δίσκους Gold, είναι σχεδιασμένοι για τη διαχείριση φόρτων εργασίας έως και 550ΤΒ ανά έτος, παρέχοντας υψηλές επιδόσεις σε οποιοδήποτε περιβάλλον αποθήκευσης και ενσωματώνουν τεχνολογία HelioSeal, επιτυγχάνοντας λιγότερες διαταραχές σε μεγάλες συστοιχίες αποθήκευσης.

Εντυπώσεις

Το Hikvision Roadshow 2018 ήταν πραγματικά ένα ξεχωριστό event το οποίο έδωσε την ευκαιρία σε κάθε παρευρισκόμενο να γνωρίσει από κοντά νέα προϊόντα, αλλά και τις τεχνολογίες που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στο κλάδο των συστημάτων ασφαλείας. Το πρωτοποριακό φορτηγό της Hikvision έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρώπη και θα επισκεφτεί συνολικά 71 ευρωπαϊκές πόλεις.

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.