Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
21 Μαρτίου 2018 13:27

Athens Electronix 2018

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
c2bdd64aa20e9bee2cb8c6fcc5ab0c05 XL 6d195f7a

Το 2ο Κλαδικό Συνέδριο-Έκθεση Συστημάτων Ασφαλείας & Τηλεόρασης ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο ΔΑΙΣ στον παράδεισο Αμαρουσίου. Το παρόν στην έκθεση έδωσαν οι μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου των συστημάτων ασφαλείας και τηλεόρασης καθώς και κορυφαία στελέχη από την ΕΡΤ, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τη COSMOTE, τη NOVA, αλλά.Το 2ο Κλαδικό Συνέδριο-Έκθεση Συστημάτων Ασφαλείας & Τηλεόρασης ολοκληρώθηκε με επιτυχία, το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Μαρτίου στο συνεδριακό κέντρο ΔΑΙΣ στον παράδεισο Αμαρουσίου. Το παρόν στην έκθεση έδωσαν οι μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου των συστημάτων ασφαλείας και τηλεόρασης καθώς και κορυφαία στελέχη από την ΕΡΤ, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης  τη COSMOTE, τη NOVA, αλλά και εκπρόσωποι μεγάλων πολυεθνικών εταιριών.

Με 64 περίπτερα, 13 θεματικές ενότητες και περισσότερες από 60 ομιλίες στο συνεδριακό χώρο, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καινοτόμα προϊόντα, αλλά και τις τεχνολογίες που θα απασχολήσουν το κλάδο της ασφάλειας τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο πέρα από τις εξελίξεις στο κλάδο της ασφάλειας και της τηλεόρασης, πρωταγωνιστικό ρόλο στο συνεδριακό χώρο είχε αναμφίβολα και ο νέος κανονισμός προστασίας των δεδομένων, ο οποίος θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη την Ευρώπη στις 25 Μαΐου του 2018.

Το συνέδριο μεταδόθηκε ζωντανά, ενώ όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις ομιλίες, μπορούν να το κάνουν μέσω του επίσημου καναλιού του Security Report στο YouTube. Στο κείμενο που ακολουθεί παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά οι εκθέτες του χώρου των συστημάτων ασφαλείας που έδωσαν το παρόν στην Athens Electronix 2018.

 

Akatos.net

Στο περίπτερο της Akatos.net συζητήσαμε με τον κο Μιχαήλ Κακαβιάτο τις νέες λύσεις που διαθέτει η εταιρία σε CCTV, συναγερμό, θυροτηλεόραση, access control, ακόμα και λύσεις για τη διαχείριση στόλου. Στο πάνελ με θέμα οι νέες τάσεις στο CCTV, ο κος Κακαβιάτος έκανε ένα σύντομο πρόλογο για τη πορεία της εταιρίας στην ελληνική αγορά και μίλησε για τα προϊόντα που διαθέτει η akatos.net στους εγκαταστάτες. Στη συνέχεια ο ομιλητής αναφέρθηκε στις ενοποιημένες λύσεις ασφάλειας που προσφέρει η Hikvision και συγκεκριμένα στις θυροτηλεοράσεις και τα συστήματα ελέγχου πρόσβασης, στάθηκε στο νέο πρότυπο συμπίεσης Η.265+ και τα οφέλη που προσφέρει αυτό και μίλησε και για τις ANPR λύσεις που διαθέτει η εταιρία. Όσο αφορά τα συστήματα θυροτηλεόρασης ο κος Κακαβιάτος μίλησε για τις IP λύσεις που διαθέτει στην παγκόσμια αγορά η Hikvision αναλύοντας τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές τους.

Στη δεύτερη ομιλία του, ο κος Κακαβιάτος μας μίλησε για τη μεγάλη γκάμα προϊόντων της Pyronix, όπως διάφορα ασύρματα εξωτερικά ραντάρ, σειρήνες, αλλά και πίνακες συναγερμού όπως οι enforcer 32WE-APP και PCX-46-APP. Η σειρά PCX των υβριδικών και ενσύρματων πινάκων ελέγχου της Pyronix είναι κατάλληλη για εφαρμογή σε εμπορικές, βιομηχανικές, ακόμα και οικιακές εγκαταστάσεις. Χάρη στην πολυβραβευμένη σειρά ασύρματων περιφερειακών συσκευών και τα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, η σειρά PCX έχει αποδεχθεί στην πράξη ως μία από τις καλύτερες λύσεις τόσο για τους εγκαταστάτες, όσο και για τους χρήστες. Ο υβριδικός πίνακας PCX46-APP/AM της Pyronix διαθέτει πληθώρα πρωτοποριακών τεχνολογιών και χαρακτηριστικών, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία και απόλυτη ασφάλεια. Ο πίνακας επιτρέπει τη σύνδεση μέχρι και 46 ενσύρματων συσκευών, όπως ανιχνευτές, σειρήνες και αισθητήρες, μαζί με 32 ασύρματες συσκευές συμπεριλαμβανομένων των μαγνητικών επαφών, τους αισθητήρες καπνού και τους αισθητήρες CO, χρησιμοποιώντας τη συσκευή RIX32-WE.

akatos 1

Ο κος Μιχαήλ Κακαβιάτος μίλησε για τη τεράστια γκάμα προϊόντων ασφαλείας που διαθέτει η akatos.net

akatos 2

Στο περίπτερο της Akatos.net μάθαμε τα πάντα για το νέο TURBO HD 4.0 της Hikvision.

 

Artion Security Systems

Μία από τις δυναμικότερες παρουσίες στην έκθεση Athens Electronix 2018 ήταν αυτή της Artion Security Systems. Το περίπτερο της Artion Security Systems είχε λύσεις για κάθε απαίτηση όπως συστήματα συναγερμού, συστήματα πυρασφάλειας, μεγάλη γκάμα προϊόντων CCTV, καθώς και access control. Μερικά από τα προϊόντα που ξεχώρισαν ήταν ο νέος υβριδικός πίνακας AR-88, τα αυτόνομα συστήματα για χώρους χωρίς ρεύμα της Αμερικάνικης εταιρίας ALPHA ARSENAL, καθώς και τα νέα καταγραφικά για οχήματα.

Στο συνεδριακό χώρο ο κος Τζερβάκης Σπύρος, Διευθυντή Πωλήσεων της Artion, μίλησε για το νέο πίνακα AR-88 ο οποίος διαθέτει 8 ενσύρματες και 32 ασύρματες ζώνες, 4 ανεξάρτητα PGM και 4 partition, καθώς και αμφίδρομο δέκτη στα 433MHz. O πίνακας διαθέτει 4 δρομολογήσεις για τα σήματα προς τον τελικό χρήστη ή το ΚΛΣ (TCP-IP / G.S.M. / G.P.R.S /P.S.T.N) καθώς και ότι η εφαρμογή του χρήστη μπορεί να λειτουργήσει άψογα μόνο με το G.P.R.S. Ο πίνακας μπορεί να δεχτεί έως 8 πληκτρολόγια και 8 τηλεχειριστήρια, ενώ διαθέτει και 3 BUS εισόδους για επέκταση του πίνακα στις 128 ζώνες. Τέλος, ο κος Τζερβάκης αναφέρθηκε στην εφαρμογή για την απομακρυσμένη διαχείριση, αλλά και τον προγραμματισμό του πίνακα, καθώς και την ενοποίηση του με IP κάμερες και συστήματα αυτοματοποιήσεων.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και η ομιλία του Αλέξανδρου Μακρόπουλου για τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε απομακρυσμένες εγκαταστάσεις χωρίς ρεύμα και το μεγάλο κόστος για δημιουργία αυτονομίας, ώστε να λειτουργήσει αυτόνομα ένα σύστημα συναγερμού, καθώς και την λύση των παραπάνω με τα μοναδικά προϊόντα της ALPHA ARSENAL. H ομιλία του κου Ντόβα Κωνσταντίνου Μηχανικού Πωλήσεων της Artion Security Systems για τα καταγραφικά οχημάτων κέντρισε το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων. Πιο συγκεκριμένα ο κος Ντόβας αναφέρθηκε στο δικτυακό καταγραφικό 6H41, το οποίο διαθέτει 4 εισόδους τεχνολογίας AHD, GPS και συνδέεται στο δίκτυο μέσω Wi-Fi ή GPRS κάρτας. Το καταγραφικό έρχεται με λογισμικό CMS V6, το οποίο διαθέτει πληθώρα λειτουργιών και τεχνολογιών για την παρακολούθηση των οχημάτων.

Ο κύκλος των ομιλιών της Artion Security Systems έκλεισε με την παρουσίαση της BUS θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων εργοστασίου “V-TEK”, που πωλείται στην Ελληνική αγορά με την επωνυμία “ARTEC”, από το Διευθυντή Πωλήσεων κο Τζερβάκη Σπύρο. Το σύστημα θυροτηλεόρασης της “ARTEC” μπορεί να δεχτεί 1 μόνιτορ, 4 μπουτονιέρες και 8 κάμερες σε μία οικία και έως 128 μόνιτορ, 4 μπουτονιέρες και 8 κάμερες σε μια κλασική εγκατάσταση πολυκατοικίας. Τέλος υπάρχουν λύσεις και για μεγαλύτερες εγκαταστάσεις έως 512 τερματικά. Στη συνέχεια ο ομιλητής παρουσίασε τη μεγάλη γκάμα προϊόντων του συστήματος και τέλος τις πρωτοποριακές λειτουργίες των Wi-Fi μόνιτορ για διαχείριση της μπουτονιέρας από κινητό τηλέφωνο με λογισμικό για android και iOS.

artion1

Μεγάλη γκάμα προϊόντων στο περίπτερο της Artion Security Systems.

artion2

Ο κος Τζερβάκης Σπύρος Διευθυντής Πωλήσεων της Artion Security Systems μας μιλάει για τα νέα προϊόντα της εταιρίας.

 

Atlas Security

Η ATLAS SECURITY, ένα από τα κορυφαία κέντρα λήψης σημάτων συναγερμού στον ελληνικό χώρο, έδωσε δυναμικό παρόν στην Athens Electronix 2018, φέρνοντας νέες υπηρεσίες και μοναδικές καινοτομίες. Στο περίπτερο της ATLAS SECURITY συναντήσαμε την κα Δήμητρα Απόδιακου, διευθύντρια marketing της εταιρίας, η οποία μας ενημέρωσε για τη τεράστια νέα στρατηγική συνεργασία με την Interamerican και το «AtlasMed».

Η Atlas Security ενώνει τις δυνάμεις της με τον κορυφαίο ασφαλιστικό όμιλο της Interamerican και αναβαθμίζει ριζικά την ποιότητα της ιατρικής βοήθειας που προσφέρει, μέσω της μοναδικής υπηρεσίας AtlasMed. Μια υπηρεσία που για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέρνει την ιατρική βοήθεια στο σπίτι όλο το 24ωρο, με το πάτημα ενός πλήκτρου στο χειριστήριο του συναγερμού. Κάθε φορά που κάποιος αντιμετωπίζει ένα θέμα υγείας ή χρειάζεται μία ιατρική συμβουλή οποιασδήποτε ειδικότητας, υπάρχει πάντα ένας γιατρός για να  καθοδηγήσει 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Ακόμη και αν χρειαστεί υγειονομική μεταφορά σε νοσοκομείο, η Interamerican παρέχει ένα στόλο με ιδιόκτητα ασθενοφόρα σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού. Η λειτουργία επιτυγχάνεται όπως μας εξήγησε η κα Απόδιακου πολύ εύκολα, αφού με το πάτημα ενός πλήκτρου, το Κέντρο λήψης σημάτων της Atlas Security συνδέει το πελάτη με το συντονιστικό κέντρο της Interamerican όπου και αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει.

atlas1

Στο περίπτερο της ATLAS SECURITY μάθαμε τα πάντα για τη νέα συνεργασία της εταιρίας με την Interamerican.

atlas2

Η κα Απόδιακου εξηγεί στο συνεδριακό χώρο τα οφέλη της νέας υπηρεσίας Atlas Med.

 

Automatic Alarm Systems

Η Automatic Alarm Systems ήταν παρόν στην Athens Electronix 2018 για να μας μιλήσει για τις νέες εξελίξεις στο χώρο του CCTV, καθώς και στο κομμάτι της πυρασφάλειας. Ο κος Νίκος Βερονίκης πήρε το λόγο στο πάνελ, για να μας παρουσιάσει τα νέα προϊόντα TURBOHD  4.0 της Hikvision, τα οποία έρχονται με νέα χαρακτηριστικά και καινοτομίες, όπως υψηλή ανάλυση 8MP, νέο πρωτόκολλο συμπίεσης βίντεο Η.265+ και VCA. Ο κος Βερονίκης στάθηκε στο νέο πρωτόκολλο Η.265+, το οποίο είναι έως 75% αποδοτικότερο από το Η.264 και 50% από το Η.265, μειώνοντας τις απαιτήσεις αποθήκευσης σε σκληρούς δίσκους και συνέχισε τονίζοντας πως τα νέα προϊόντα TURBOHD 4.0 μπορούν να αποδώσουν εικόνα ακόμα και σε συνθήκες με αμυδρό ή ελάχιστο φωτισμό. Τέλος ο κος Βερονίκης παρουσίασε τις κάμερες της σειράς U8T. Η νέα σειρά καμερών οποία διαθέτει πολλά προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως, αισθητήρα progressive scan CMOS στα 8.3MP, υψηλή ευαισθησία (starlight) ως και 0.003 Lux, τεχνολογίες/ λειτουργίες 120 dB WDR, 3D DNR, HLC, Defog και υπέρυθρο φωτισμό EXIR 2.0 Smart IR εμβέλειας ως και 80m.

Στη δεύτερη ομιλία της Automatic Alarm Systems, το λόγο πήρε ο κος Αθανάσιος Αλάμπεης Μηχανικός Πωλήσεων  της εταιρίας, ο οποίος μας μίλησε για το διευθυνσιοδοτούμενο πίνακα πυρανίχνευσης FC501 της Fireclass. Ο υβριδικός πίνακας πυρασφάλειας FC501 υποστηρίζει 3 βρόγχους 128 διευθύνσεων ή 128 διευθύνσεις σε ένα μόνο Loop σε 32 Ζώνες. Ενσωματώνοντας μια σειρά από σύγχρονα χαρακτηριστικά,  διευκολύνει σημαντικά τον τεχνικό στην εγκατάσταση και συντήρηση, όσο και τον τελικό χρήστη. Υποστηρίζει αυτόματη διευθυνσιοδότηση, διαθέτει οθόνη με πληκτρολόγιο στην πρόσοψη, αναλυτικό μενού με μηνύματα βοήθειας και USB interface για το upload ρυθμίσεων, απλοποιώντας ιδιαίτερα την διαχείρισή του. Με το σύστημα αυτόματης διευθυνσιοδότησης (auto addressing), ο πίνακας είναι έτοιμος για λειτουργία σε μόλις 5 λεπτά, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο στον τεχνικό. Το προσιτό του κόστος τον κάνει ιδανικό για εφαρμογή σε μικρομεσαίες εφαρμογές. Προαιρετικά, ο πίνακας δέχεται ενσωματωμένο PSTN τηλεφωνητή & IP module για ρύθμιση μέσω Ethernet.

automatic alarm1

Ο κος Βερονίκης αναλύει τα πλεονεκτήματα του νέου πρωτόκολλου Η.265+

automatic alarm2

Ο κος Αθανάσιος Αλάμπεης μίλησε για τις δυνατότητες του διευθυνσιοδοτούμενου πίνακα πυρανίχνευσης FC501 της Fireclass.

 

Axxon Security Systems

Στην Athens Electronix 2018, το Security Report συνάντησε τον κο Διονύση Αβερκιάδη Εμπορικό Διευθυντή της Axxon Security Systems, ο οποίος μας μίλησε για τη νέα συνεργασία με την AVtech, αλλά και τα νέα προϊόντα που διαθέτει η εταιρία στην ελληνική αγορά. Ο κος Αβερκιάδης μας μίλησε για τα Over Coaxial αναλογικά HD συστήματα και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις σειρές καταγραφικών της AVTECH, DGD και AVZ. Η σειρά DGD, αποτελείται από καταγραφικά 3-υβριδικής, 4-υβριδικής και 5-υβριδικής τεχνολογίας, δέχονται 2-3 δίσκους χωρητικότητας 10 TB ο καθένας, υποστηρίζουν eSATA και τη δυνατότητα σύνδεσης πολλαπλών monitor. Αντίστοιχα η premium σειρά καταγραφικών AVZ, είναι 4-υβριδικής τεχνολογίας, μπορεί να υποστηρίξει κάμερα IP με ανάλυση που φτάνει τα 5MP, διαθέτει ενσωματωμένα video analytics, λειτουργία push video και push status. Στη συνέχεια ο ομιλητής μας μίλησε για τη πλούσια γκάμα καμερών που διαθέτει η εταιρία όπως PTZ, Starlight, άλλα και για την εφαρμογή για την απομακρυσμένη παρακολούθηση και διαχείριση των καμερών. Τέλος, ο κος Αβερκιάδης αναφέρθηκε στα λογισμικά CMS PRO (96 κανάλια), το CMS PLUS (64 κανάλια) και το CMS LITE (32 κανάλια) για τη πρόσβαση και τη διαχείριση απομακρυσμένα μέσω Η/Υ. Το CMS PRO που διατίθεται για τα καταγραφικά που υποστηρίζουν 96 κανάλια, προσφέρει γραφιστική απεικόνιση κάθε κάμερας που είναι συνδεδεμένη με το καταγραφικό, παρέχει χρωματικές ενδείξεις για τη λειτουργία και τη κατάσταση της κάμερας (π.χ. βλάβες) και τη λειτουργία pop-up event (σε δεύτερο μόνιτορ), σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί ένας συναγερμός ή ανιχνευθεί μία ύποπτη κίνηση.

axxon1

Ο κος Διονύσης Αβερκιάδης Εμπορικός Διευθυντής της Axxon Security Systems μας μίλησε για τα νέα προϊόντα της AVtech.

 

CM Security

Στο περίπτερο της CM Security συναντήσαμε τον κο Καραθάνο Άγγελο, ο οποίος μας μίλησε για τα διευθυνσιoδοτούμενα κέντρα πυρανίχνευσης της Γερμανικής εταιρίας NSC Sicherheit GmbH. Ειδικότερα στο συνεδριακό χώρο ο κος Καραθάνος μας μίλησε για τη πορεία της εταιρίας στο τομέα της πυρασφάλειας, αλλά και για τους πίνακες πυρανίχνευσης “Solution F1” και “Solution F2”.

Η εταιρεία NSC, η οποία είναι μέλος του γερμανικού συνδέσμου ΒΗΕ, τηρεί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές VDS, EN 54-13 και με συνεχή βήματα ανάπτυξης διαθέτει σήμερα τα προϊόντα της σε 7 σημαντικές χώρες του πλανήτη (Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Αυστρία, Ολλανδία, Ελλάδα, Ντουμπάι). Συμμετέχοντας σχεδόν σε όλες τις διεθνείς εκθέσεις ασφάλειας, παρουσιάζει τις λύσεις της όσον αφορά την ανίχνευση φωτιάς, καθώς και τρόπους (μέσα στο 2017) για τη κατάσβεση αυτής, με την ειδική πλακέτα Extinguishing. Τα πρωτόκολλα επικοινωνίας, που συνεργάζονται τα κέντρα, είναι τα πιο δημοφιλή και αξιόπιστα στον κόσμο (ESP για Hochiki ανιχνευτές, καθώς και XP95 για Apollo). Τα δύο συστήματα πυρανίχνευσης “Solution F1” και “Solution F2”  που κατασκευάζει η NSC είναι έξυπνα, ευέλικτα και εντελώς μοντέρνα Fire Control Panels. Η δημιουργία τους βασίζεται σε γερμανικά και διεθνή στάνταρτ όπως ΕΝ-54 ή VdS, τα οποία και καλύπτουν πλήρως. Πιο συγκεκριμένα διαθέτουν, ολοκαίνουργιο πληκτρολόγιο αφής LCD 240*64, υποστηρίζουν ως 18 ή 2 loops (“Solution F1” ή “Solution F2”), Flash memory μέχρι 32ΜΒ και μνήμη RAM έως 32ΜΒ, καθώς και πλήρες λογισμικό παραμετροποίησης βασισμένο σε Windows Explorer για πολύ εύκολο και γρήγορο χειρισμό.

cm security1

O κος Καραθάνος Άγγελος μας μίλησε για τα διευθυνσιoδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Γερμανικής εταιρίας NSC Sicherheit GmbH.

cm security2

Στο περίπτερο της CM Security γνωρίσαμε τα  διευθυνσιoδοτούμενα κέντρα πυρανίχνευσης της Γερμανικής εταιρίας NSC Sicherheit GmbH. 

 

Data Consulting

Με την πρωτοποριακή λύση διαχείρισης εγκαταστάσεων & τεχνικών πεδίου «Vortex», έδωσε το παρόν στην Athens Electronix 2018 η Data Consulting. Το Security Report μίλησε με τον κο Γιώργο Κουρή για να μάθει περισσότερα για τη νέα και πρωτοποριακή εφαρμογή Field Service Management (FSM). Στο συνεδριακό χώρο ο κος Κουρής παρουσίασε στους επισκέπτες τις δυνατότητες του νέου λογισμικού μέσα από εικόνες, σχεδιαγράμματα και video και παράλληλα τόνισε τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι χρήστες μέσω της εφαρμογής. Το Vortex είναι μια Field Service Management (FSM) εφαρμογή που απευθύνεται σε εταιρείες που διαθέτουν τμήμα τεχνικής υποστήριξης, με κύριο στόχο την επισκευή και συντήρηση του εξοπλισμού των πελατών τους, την βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης τους και την περαιτέρω οργάνωση του τεχνικού τους τμήματος μέσα από την σωστή διαχείριση ανθρωπίνων πόρων. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρακολούθησης πολλαπλών έργων και εγκαταστάσεων, αναλυτικής καταγραφής του εξοπλισμού των πελατών, διαχείρισης τεχνικών στην εταιρεία και στο πεδίο, ενώ παρέχει αναλυτικά στατιστικά για κάθε πελάτη και έργο, καθώς και εύκολη αξιολόγηση τεχνικών. 

Το Vortex προσφέρει μεγάλη ευελιξία σε όλους τους χρήστες, παρέχει αυτοματοποιημένες διαδικασίες που επιτρέπουν μεγαλύτερη απόδοση και τεκμηριωμένη αξιολόγηση κάθε τεχνικού, καθώς και online και ασφαλή πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που αφορούν τη συνεργασία με τον πελάτη.

data consulting1

Το περίπτερο της Data Consulting στην Athens Electronix 2018

data consulting2

Ο κος Κουρής αναλύει τις δυνατότητες του νέου λογισμικού στο συνεδριακό χώρο της έκθεσης.

 

Devolo

Στο πάνελ με θέμα «ο συναγερμός αλλάζει» ο κος Πέτρος Κοντζίνος από την Devolo, μας μίλησε για τα σύγχρονα δίκτυα μέσα από ομοαξονικό καλώδιο και ρεύματος. Η devolo AG είναι σήμερα η ηγετική ευρωπαϊκή επιχείρηση στην αγορά τηλεπικοινωνιακών λύσεων Powerline, με πολυάριθμες πρωτιές και διακρίσεις, καθώς και πάνω από 35 εκατομμύρια πωλήσεις dLAN συσκευών. Ο κος Κοντζίνος μας μίλησε για τις λύσεις που παρέχει η Devolo σε εγκαταστάσεις που η τοποθέτηση καλωδίων είναι πολύ δύσκολη, αναφέρθηκε σε επαγγελματικούς χώρους και εγκαταστάσεις όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, γραφεία κ.ά. και παρουσίασε στους επισκέπτες τη μεγάλη γκάμα προϊόντων που διαθέτει η εταιρία. Πιο συγκεκριμένα ο εισηγητής αναφέρθηκε στη σειρά προϊόντων business (dLAN pro1200 DINrail/1200+ WiFi ac/1200+ και dLAN 500 AVpro UNI), τα οποία προσφέρουν πολλαπλά οφέλη και μεγάλη ευελιξία σε ένα χώρο και απευθύνονται στους επαγγελματίες εγκαταστάτες. Το dLAN 500 AVpro UNI είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος επαγγελματικός προσαρμογέας dLAN, ο οποίος εξασφαλίζει μια ασφαλή και σταθερή επικοινωνία με υψηλές ταχύτητες δεδομένων και οι συνδέσεις μπορούν να δημιουργηθούν είτε μέσω της γραμμής ρεύματος είτε μέσω ομοαξονικών δικτύων ή με twisted pair. Τέλος ο κος Κοντζίνος αναφέρθηκε και στη σειρά προϊόντων retail η οποία απευθύνεται στους καταναλωτές και είναι ιδανική για τοποθέτηση σε οικίες ακόμα και μικρά γραφεία.

devolo1

Ο κος Πέτρος Κοντζίνος από την Devolo μίλησε για τη μετάδοση δεδομένων IP μέσω ομοαξονικού καλωδίου και ρεύματος.

devolo2

To περίπτερο της Devolo στην Athens Electronix 2018.

 

Electrosystems

Πλούσια και εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Electrosystems στην Athens Electronix 2018. Εκτός από τις δύο πολύ καλές τεχνικές ομιλίες του κου Κολολού, η Electrosystems είχε το μεγαλύτερο περίπτερο στην έκθεση με πολλά και άκρως ενδιαφέροντα προϊόντα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ήταν το καινοτόμο και βραβευμένο ως καλύτερο ασύρματο σύστημα συναγερμού «AJAX», ωστόσο στο Booth της εταιρίας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και το νέο σύστημα οικιακού αυτοματισμού «Blebox», καθώς και τα συστήματα συναγερμού της «IDS».

Στο συνεδριακό χώρο ο κος Κολολός μας μίλησε για το πρωτοποριακό ασύρματο σύστημα συναγερμού AJAX, αναλύοντας τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του. Πλήρως αξιόπιστο και με μοναδικό σχεδιασμό, το AJAX συνδυάζει τα πλεονεκτήματα τόσο των συστημάτων DIY, όσο και των επαγγελματικών συστημάτων συναγερμού, προσφέροντας μέγιστη ασφάλεια, αλλά και ένα «έξυπνο σπίτι» . Αποτελείται από το Ajax Hub, τον εγκέφαλο του συστήματος συναγερμού, ασύρματο ανιχνευτή κίνησης, ασύρματη μαγνητική επαφή και key fob. Μία μεγάλη γκάμα περιφερειακών συσκευών (εσωτερική/εξωτερική σειρήνα, ασύρματος διακόπτης, ανιχνευτές πλημμύρας/καπνού κ.ά.), είναι διαθέσιμα για να ενσωματωθούν στο σύστημα και να το ενισχύσουν.

Στο πάνελ με θέμα οι νέες τάσεις στα συστήματα συναγερμού, ομιλητής ήταν και πάλι ο κος Κολολός ο οποίος μας μίλησε για την εξαγορά της IDS από την Assa Abloy, εταιρία η οποία κατέχει ηγετική θέση σε τομείς όπως ο έλεγχος πρόσβασης, η αναγνώριση και η ασφάλεια ξενοδοχείων. Όσο αφορά τα νέα προϊόντα της IDS, ο ομιλητής έκανε αναφορά στη νέα εφαρμογή HYYP, η οποία παρέχει απομακρυσμένη πρόσβαση για την παρακολούθηση και τον έλεγχο ενός σπιτιού ή μίας επιχείρησης οπουδήποτε, οποτεδήποτε, σε πραγματικό χρόνο. Το HYYP Home App επιτρέπει στο χρήστη να οπλίσει/αφοπλίσει το σύστημα, να παρακάμψει ή να διαχειριστεί τις ζώνες, να δει το ιστορικό του συστήματος συναγερμού κ.ά. Στη συνέχεια ο κος Κολολός μας μίλησε για τους συναγερμούς IDS 805 και IDS X, καθώς και τα νέα module που προσφέρουν οικιακό αυτοματισμό.

electrosystems1

Στο περίπτερο της Electrosystems πρωταγωνιστής ήταν ο ασύρματος συναγερμός «AJAX».

electrosystems2

Στο συνεδριακό χώρο ο κος Στέλιος Κολολός ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του ασύρματου συναγερμού AJAX.

 

IASCOM

Στην Athens Electronix 2018 και συγκεκριμένα στο περίπτερο της IASCOM, είχαμε τη χαρά να συναντήσουμε τον κο Παναγιώτη Τοπαλούδη και τον κο Βρασίδα Παπαδόπουλο, οι οποίοι μας έδειξαν το πρωτοποριακό ασύρματο σύστημα συναγερμού «Helix» της Αμερικάνικης εταιρίας Resolution Products.

Την ανάπτυξη των χαρακτηριστικών και των δυνατοτήτων του επαγγελματικού πίνακα ασφαλείας, ανέλαβε ο κος Βρασίδας Παπαδόπουλος, ο οποίος εκτός από τον πίνακα, μας παρουσίασε και μία τεράστια γκάμα περιφερειακών, που έχουν πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και μεγάλη διάρκεια ζωής μπαταριών της εταιρίας Resolution Products. Ο ασύρματος πίνακας Helix, είναι η νέα επαναστατική λύση στο κλάδο της ασφάλειας, αφού μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε μέσα σε μία οικία, σε ένα σκάφος ή τροχόσπιτο, ακόμα και σε ένα ντουλάπι, αρκεί να είναι δυνατή η παροχή ρεύματος. Το Helix παρέχει ασφάλεια και ταυτόχρονα αυτοματισμούς, από τον χώρο της έξυπνης οικίας, ενώ παράλληλα προσφέρει μεγάλη ευελιξία στον εγκαταστάτη και συγχρόνως μείωση του κόστους ως προς τον τελικό χρήστη. 

Σε αντίθεση με τα υβριδικά πάνελ συναγερμού, ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του Helix προσφέρει μεγάλη ευελιξία, αφού ο εγκαταστάτης δεν χρειάζεται να τραβήξει καλώδια προς τις περιφερειακές συσκευές ή τους αισθητήρες. Επιπλέον, χάρη στις υπηρεσίες της SECURENET, ο χρήστης μέσω εφαρμογής (για smartphone/tablet) και Η/Υ μπορεί να συνδεθεί απομακρυσμένα και να παραμετροποιήσει τις ρυθμίσεις του συστήματος, να οπλίσει/αφοπλίσει και να ελέγξει το ιστορικό των περιφερειακών συσκευών. Όσον αφορά τον εγκαταστάτη έχει και αυτός απομακρυσμένο έλεγχο του κάθε συστήματος για ιστορικό (π.χ. χαμηλή μπαταρία ή διάρρηξη), προγραμματισμό & ρυθμίσεις, έλεγχο σήματος δικτύου GSM και σήματος ασύρματων συσκευών.  Το ασύρματο σύστημα αποτελείται από το ιδιαίτερα κομψό Helix panel, το οποίο στο εσωτερικό του μπορεί να δεχτεί ξεχωριστές κάρτες επέκτασης (GSM, Wi-Fi και Zwave), μεγάλη γκάμα ασύρματων περιφερειακών όπως μαγνητικές επαφές, αισθητήρες υπέρυθρων, σειρήνες και πληκτρολόγια. Άξιο αναφοράς είναι το βραβευμένο λόγω ευρεσιτεχνίας interactive gateway module RE927X-3G, το οποίο συνδέεται μέσω BUS και υποστηρίζει ήδη τοποθετημένους πίνακες συναγερμού όπως Caddx NX Panels (V1 και V2), DSC, Honeywell, Paradox Maggelan, GE, Napco και σύντομα Texecom. # A new Way About Safety #

iascom1

Το περίπτερο της IASCOM στην Athens Electronix 2018.

iascom2

Στο συνεδριακό χώρο ο κος Βρασίδας Παπαδόπουλος αναλύει τα χαρακτηριστικά του πίνακα συναγερμού Helix.

 

KEEPER Group

Η KEEPER Group έδωσε Βροντερό παρόν στη Athens Electronix 2018 παρουσιάζοντας στο περίπτερό της πληθώρα νέων λύσεων για το κλάδο της ασφάλειας. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας Αλέξανδρος και Αντώνης Βουκάλης στάθηκαν στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στο τομέα της ασφάλειας, τα νέα προϊόντα, αλλά και τις νέες DIY συσκευές οι οποίες με τη πάροδο του χρόνου, θα επηρεάσουν την αξία του εγκαταστάτη.

Στο περίπτερο είδαμε τεράστια γκάμα προϊόντων όπως κάμερες ασφαλείας, καταγραφικά, λύσεις για τον έλεγχο πρόσβασης, συστήματα συναγερμού και πυρασφάλειας, καθώς και λύσεις για τη διαχείριση βίντεο μέσω λογισμικού.

Μιλώντας με τον κο Αλέξανδρο Βουκάλη εμπορικό διευθυντή της KEEPER Group, μάθαμε για τα προϊόντα που θα προωθήσει περισσότερο αυτή τη χρονιά η εταιρία, όπως το νέο λογισμικό διαχείρισης Cathexis και ο πίνακας ασφαλείας Tecnoalarm.  Πιο συγκεκριμένα για τα χαρακτηριστικά του νέου συστήματος μας μίλησε ο κος Λουκάς Αρώνης Technical Business Development Manager της KEEPER Group. Το Cathexis είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης βίντεο με πολύ αξιόπιστα video analytics, το οποίο μπορεί να ενοποιηθεί με το CCTV, το συναγερμό, τη πυρασφάλεια και το Access Control, προσφέροντας μοναδικά οφέλη στους επαγγελματίες εγκαταστάτες. Όσο αφορά τον Tecnoalarm, ο κος Αντώνης Βουκάλης μας εξήγησε τις τεχνολογίες, αλλά και τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον πίνακα συναγερμού να ξεχωρίζει από τα συμβατικά συστήματα της αγοράς. Ο Tecnoalarm είναι ένα από τα κορυφαία συστήματα ασφαλείας και είναι ιδανικός για μικρομεσαίες, ακόμα και επαγγελματικές λύσεις. Εξοπλισμένος με έξυπνες λειτουργίες και χαρακτηριστικά, ο πίνακας είναι αναμφίβολα η ιδανική πρόταση για τον εγκαταστάτη που θέλει να προσφέρει μία ανώτερη ασφάλεια στον πελάτη του.

keeper1

Το περίπτερο της KEEPER Group στην Athens Electronix 2018 είχε ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας.

keeper2

Ο κος Αντώνης Βουκάλης τεχνικός Διευθυντής της KEEPER Group εξηγεί τις δυνατότητες του Tecnoalarm.

 

Microlink

Στο πάνελ με θέμα «Οι νέες τάσεις στα συστήματα συναγερμού», ο κος Χρήστος Λέγος Διευθυντής Πωλήσεων της Microlink μας μίλησε για τα νέα universal ασύρματα προϊόντα που κατασκεύασε η εταιρία. Η Microlink σχεδίασε και υλοποίησε μία σειρά από ασύρματους δέκτες για τηλεχειρισμό, αλλά και για να επιτρέψει στους επαγγελματίες εγκαταστάτες να μετατρέψουν οποιοδήποτε συναγερμό της αγοράς σε υβριδικό ή πλήρως ασύρματο. Οι δέκτες ML-3002Rset (2 κανάλια) και ML-3004Rset (4 κανάλια), διαθέτουν secure rolling code, είναι πολύ εύκολοι στο προγραμματισμό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές εφαρμογές όπως σε συστήματα ασφαλείας, ρολά, ακόμα και γκαραζόπορτες. Τα πλεονεκτήματα των δεκτών είναι ότι έχουν πολύ μικρό κόστος αγοράς, ενώ παράλληλα προσφέρουν έξυπνες λειτουργίες και μεγάλη αξιοπιστία. Αντίστοιχα, ο ML-338R είναι ένας ασύρματος αμφίδρομος δέκτης 3 καναλιών, ο οποίος μπορεί να δεχτεί στο πρώτο κανάλι μέχρι 3 ασύρματες παγίδες defend και ασύρματους ανιχνευτές υγρασίας, στο δεύτερο 3 ασύρματα ραντάρ, πυρανιχνευτές, ανιχνευτές θραύσης κρυστάλλων κλπ και στο τρίτο έως 8 χειριστήρια. Τέλος ο κος Λέγος, παρουσίασε και τον ασύρματο αμφίδρομο δέκτη 5 καναλιών «ML-525R», ο οποίος διαθέτει LCD οθόνη (ελληνικά/ Αγγλικά) και παρέχει οπτικές ενδείξεις (radar, tamper, χαμηλή στάθμη μπαταρίας και anti jamming).

microlink1

Ο κος Χρήστος Λέγος μιλάει για τα νέα universal ασύρματα προϊόντα της εταιρίας.

microlink2

Στο περίπτερο της Microlink συναντήσαμε μεγάλη γκάμα καμερών.

 

Novatron Security Distribution

Στο πάνελ με θέμα «ο συναγερμός αλλάζει» ο κος Θοδωρής Ντίλος Product Manager της Novatron Security Distribution, μας μίλησε για τον πρωτοποριακό ασύρματο συναγερμό AJAX και τα οφέλη που προσφέρει στον εγκαταστάτη. Αρχικά ο κος Ντίλος έδωσε κάποιες πληροφορίες σχετικά με την εταιρία, για να συνεχίσει με τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του ασύρματου συναγερμού. Η εταιρία AJAX εδρεύει στην Αμερική, με την παραγωγή και την ανάπτυξη να γίνεται στο Κίεβο της Ουκρανίας, ιδρύθηκε το 2011 και έχει στο δυναμικό της 210 άτομα προσωπικό εκ των οποίων τα 50, εργάζονται στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης. Όσο αφορά τον συναγερμό, ο AJAX Αποτελείται από το Ajax Hub, τον εγκέφαλο του συστήματος συναγερμού και μία μεγάλη γκάμα ασύρματων περιφερειακών συσκευών, όπως εσωτερική/εξωτερική σειρήνα, ασύρματο διακόπτη, ανιχνευτές κίνησης, πλημμύρας/καπνού, κ.ά. Το Ajax Hub επιβλέπει και διαχειρίζεται όλες τις δικτυακές συσκευές, συλλέγοντας παράλληλα δεδομένα με τη χρήση του προηγμένου πρωτόκολλου ασύρματης διαχείρισης «Jeweller». Η τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης Jeweler, επιτρέπει στο Hub να επιβλέπει με ασφάλεια όλα τα ασύρματα περιφερειακά σε απόσταση έως 2.000 μέτρων σε ανοιχτό πεδίο. Η εμβέλεια είναι εντυπωσιακή και σε εγκαταστάσεις με πολλούς ορόφους. Το Hub αναλύει τα δεδομένα απειλής, φιλτράρει τους ψευδείς συναγερμούς και ενημερώνει όταν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος.

Στο πάνελ με θέμα «οι νέες τάσεις συναγερμού» ο κος Βασίλης Δέδες Sales Manager της Novatron Security Distribution, προχώρησε σε μία ξεχωριστή ομιλία παρουσιάζοντας 5 αποτελεσματικούς τρόπους αύξησης της κερδοφορίας για τον επαγγελματία εγκαταστάτη. Αρχικά ο ομιλητής μίλησε για την επιλογή επώνυμων προϊόντων όπως αυτά της Dahua, της DSC κλπ, τα οποία ξεχωρίζουν στην αγορά για την εγγύηση και την αξιοπιστία τους. Στη συνέχεια ο κος Δέδες αναφέρθηκε στη διαρκή εκπαίδευση, τις πιστοποιήσεις και τη διαρκή υποστήριξη  που παρέχει η εταιρία στους συνεργάτες-εγκαταστάτες.

novatron1

Ο κος Θοδωρής Ντίλος αναλύει τα χαρακτηριστικά του ασύρματου συναγερμού AJAX.

novatron2

Ο κος Βασίλης Δέδες σε μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία για την αύξηση των εσοδων του επαγγελματία εγκαταστάτη.

 

RAKSON

Στην Athens Electronix 2018 συναντηθήκαμε με τον κο Κωνσταντίνο Ραβάνη Διευθύνων Σύμβουλο της RAKSON A.E., ο οποίος μας μίλησε για τις ολοκληρωμένες λύσεις ασφαλείας που προσφέρει η εταιρία στους επαγγελματίες εγκαταστάτες. Ο κος Ραβάνης μας μίλησε για τη πολυετή εμπειρία της RAKSON στα συστήματα ασφαλείας, τις αποκλειστικές συνεργασίες που έχει με 14 εργοστάσια, τις μοναδικές υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρία και φυσικά το άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της.

Το περίπτερο της RAKSON είχε προϊόντα θυροτηλεόρασης, συναγερμού και CCTV, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις για τον επαγγελματία εγκαταστάτη.

Πιο συγκεκριμένα όσο αφορά το κομμάτι της θυροτηλεόρασης ο κος Ραβάνης μας παρουσίασε προϊόντα της Bitron και της Golmar, τα οποία είναι ιδανικά για οποιαδήποτε εγκατάσταση και τεχνολογία καλωδίωσης. Ιδιαίτερη έμφαση και όχι άδικα έγινε για τη συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Ιταλίας την AVS Electronics, μία εταιρία με ποιοτικές λύσεις για την εξωτερική κάλυψη και την παρακολούθηση των χώρων, η οποία προσφέρει ένα καθοδηγούμενο προγραμματισμό χαρίζοντας μεγάλη ευελιξία στους εγκαταστάτες. Τέλος ο κος Ραβάνης και ο κος Θεόδωρος Λίτσας μας μίλησαν για τα νέα καταγραφικά iCATCH, ενώ είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και τις νέες κάμερες της εταιρίας που αγγίζουν τα 8MP(25fps) ανάλυση.

Όσο αφορά τις ομιλίες στο συνεδριακό χώρο εκτός από τις θυροτηλεοράσεις, ο κος Θεόδωρος Λίτσας μας μίλησε για τα χαρακτηριστικά του νέου πίνακα της AVS Electronics «RAPTOR» και μας έδειξε βήμα-βήμα το πολύ εύκολο προγραμματισμό του πίνακα.

rakson1

Το περίπτερο της Rakson είχε λύσεις για τη θυροτηλεόραση, τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης και συναγερμό.

rakson2

Ο κος Λίτσας, υπεύθυνος τεχνικής υποστήριξης της Rakson παρουσίασε τη μεγάλη γκάμα θυροτηλεοράσεων της εταιρίας.

 

RF COM

Στο περίπτερο της RF-COM συναντήσαμε τον κο Κωνσταντίνο Ξυγκάκη και τους συνεργάτες του, με τους οποίους συζητήσαμε για τα νέα προϊόντα που διαθέτει η εταιρία στην ελληνική αγορά. Στο συνεδριακό χώρο ο κος Δανιήλ Δημήτριος Hλεκτρονικός Mηχανικός της RF COM, μας παρουσίασε το υβριδικό σύστημα ασφαλείας Risco LightSys, το οποίο παρέχει πολλά οφέλη και μεγάλη ευελιξία τόσο στον εγκαταστάτη όσο και στον τελικό χρήστη. Το Risco LightSys μπορεί να δεχτεί ασύρματα και ενσύρματα περιφερειακά, υποστηρίζει έως 50 ζώνες και είναι ιδανικό για οποιαδήποτε εγκατάσταση. Το σύστημα έρχεται με την τεχνολογία VU Point, η οποία προσφέρει στον πελάτη την οπτική επιβεβαίωση ενός συμβάντος μέσω κινητού από τις κάμερες που είναι εγκατεστημένες στο χώρο. Ακόμα ο πίνακας συναγερμού μπορεί να προσφέρει και λύσεις αυτοματισμού, αφού μπορεί να συνεργαστεί με ρελέ, θερμοστάτη, κλειδαριές ακόμα και πρίζες. Επιπλέον το σύστημα παρέχει την απομακρυσμένη πρόσβαση/διαχείριση στον εγκαταστάτη, σε περίπτωση που εντοπιστεί πρόβλημα σε κάποιο ανιχνευτή ή άλλη περιφερειακή συσκευή.

Στο πάνελ με θέμα «Συμβουλές σωστής εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας», ο κος Κοντογιώργης Γεώργιος, Hλεκτρονικός της RF COM μας μίλησε αρχικά για τη δομή ενός συστήματος ασφαλείας και στη συνέχεια έδωσε χρήσιμες συμβουλές στο κοινό για τη σωστή τοποθέτηση των περιφερειακών. Ακόμα μας μίλησε για τους ενδεδειγμένους τρόπους καλωδίωσης σε μία εγκατάσταση, τους τρόπους επικοινωνίας ενός συστήματος συναγερμού και τους αυτοματισμούς.

rfcom1

Στο συνεδριακό χώρο ο κος Δανιήλ Δημήτριος Hλεκτρονικός Mηχανικός, μας παρουσίασε το υβριδικό σύστημα ασφαλείας Risco LightSys.

rfcom2

Συμβουλές σωστής εγκατάστασης από τον κο Κοντογιώργη Γεώργιο, Hλεκτρονικό της RF COM.

 

SAMBO HELLAS

Δυνατά όσο αφορά την θυροτηλεόραση δύο καλωδίων, κατέβηκε στην Athens Electronix 2018 η SAMBO HELLAS. Στο περίπτερο της εταιρίας συναντήσαμε τον κο Αλέξανδρο Γόγαλη, ο οποίος μας μίλησε για την μακροχρόνια εμπειρία της εταιρίας στα συστήματα θυροτηλεόρασης. Πιο συγκεκριμένα ο κος Γόγαλης μας μίλησε για τη θυροτηλεόραση 2 καλωδίων «2 Easy» που χαρίζει μεγάλη ευελιξία σε μία εγκατάσταση, αφού μπορεί να επεκταθεί μέχρι και σε 256 διαμερίσματα, ενώ με τη χρήση ενός νέου module της εταιρίας μπορεί να φτάσει και τα 9000.

Η νέα υβριδική θυροτηλεόραση 2 Easy που διαθέτει στην ελληνική αγορά η SAMBO HELLAS, μπορεί να συνδεθεί με το οικιακό δίκτυο προσφέροντας μοναδικά οφέλη όπως διαχείριση της πόρτας (ομιλία, εικόνα και άνοιγμα πόρτας) μέσω δωρεάν εφαρμογής για smartphone. Το νέο σύστημα  θυροτηλεόρασης SB DX 439, έρχεται με TFT οθόνη αφής 4.3”, φωτιζόμενα πλήκτρα αφής και επιτρέπει στο χρήστη να αποθηκεύει τις φωτογραφίες των επισκεπτών μέσω SD κάρτας (16GB), ακόμα και τη παραμετροποίηση διάφορων ρυθμίσεων (επιλογή μελωδίας, ρύθμιση έντασης κ.ά.).

Το μόνιτορ διαθέτει ελληνικό μενού, καθώς και οδηγίες στα Ελληνικά, υποστηρίζει Fish Eye λειτουργία 170°, τοποθετείται στο τοίχο και ο προγραμματισμός του είναι πολύ εύκολος (dip-switch). Τέλος ο κος Γόγαλης μας έκανε μία ζωντανή επίδειξη των δυνατοτήτων της θυροτηλεόρασης στο περίπτερο και παράλληλα μας παρουσίασε την γκάμα προϊόντων που διαθέτει η εταιρία. 

sambo1

Στο περίπτερο της SAMBO HELLAS γνωρίσαμε τη θυροτηλεόραση 2 καλωδίων 2 Easy.

sambo2

Στο συνεδριακό χώρο ο κος Αλέξανδρος Γόγαλης αναλύει τα χαρακτηριστικά του συστήματος θυροτηλεόρασης SB DX 439.

 

Shop 4 Security

Στο περίπτερο της Shop4Security συναντήσαμε το κο Χρήστο και κο Αναστάσιο Αντωνίου για να συζητήσουμε για τις λύσεις συναγερμού και πυρανίχνευσης της TELETEK ELECTRONICS που προσφέρει η εταιρία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Πιο συγκεκριμένα ο κος Αναστάσιος Αντωνίου μας παρουσίασε στο συνεδριακό χώρο τη σειρά συναγερμού «ECLIPSE» της TELETEK ELECTRONICS, η οποία διαθέτει πληθώρα νέων τεχνολογιών και μεγάλη συμβατότητα με περιφερειακά. Ο πίνακας Eclipse 8, διαθέτει 6 προγραμματιζόμενες ζώνες στην κύρια πλακέτα και 2 ζώνες στα πληκτρολόγια, 5 εξόδους PGM και 3 σενάρια όπλισης του συστήματος με ένα μόνο άγγιγμα (Πλήρης, Παραμονή, Νύχτας). Το σύστημα διαθέτει ελληνικό μενού για το χειρισμό και τον προγραμματισμό, επιτρέπει τη καταγραφή έως και 256 συμβάντων στην μνήμη του συστήματος σε πραγματικό χρόνο και παρέχει 3 τρόπους προγραμματισμού (μέσω διευθύνσεων, λειτουργιών, δομής κειμένου). Στη συνέχεια ο ομιλητής μας παρουσίασε το “Eclipse Hybrid”, ένα υβριδικό σύστημα συναγερμού με 8 προγραμματιζόμενες ζώνες επεκτεινόμενες σε 32 (8 ανεξάρτητα υποσυστήματα). Ο υβριδικός πίνακας έρχεται με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, όπως τον επεξεργαστή 32bit ARM CORTEX για εξαιρετική υπολογιστική απόδοση και κορυφαία απόκριση συστήματος, 3 τρόπους προγραμματισμού μέσω πληκτρολογίου και αυτόματη καταχώρηση συσκευών Bus από το σύστημα. Ακόμα ο πίνακας παρέχει ενδείξεις λειτουργίας συστήματος για τυχόν βραχυκύκλωμα, χαμηλή μπαταρία, σφάλμα καλωδίωσης, καθώς και ένδειξη ωμικής αντίστασης κάθε ζώνης και λεπτομερή απεικόνιση της ποιότητας επικοινωνίας των περιφερειακών συσκευών Bus. Η ομιλία του κου Αντωνίου έκλεισε με τη παρουσίαση της μεγάλης γκάμας περιφερειακών, όπως πληκτρολόγια, proximity reader, επεκτάσεις και την εφαρμογή για τον απομακρυσμένο έλεγχο.

shop4security1

Το περίπτερο της Shop 4 Security είχε λύσεις για την πυρασφάλεια και τα συστήματα συναγερμού

shop4security2

Ο κος Αναστάσιος Αντωνίου αναλύει τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του υβριδικού πίνακα της Eclipse.

 

Solo Security

Στο πάνελ με θέμα ο συναγερμός αλλάζει, ο κος Βασίλης Καραγιαννάκης από τη Solo Security μας μίλησε για τα ασύρματα υβριδικά συστήματα συναγερμού της AMC. Ειδικότερα ο ομιλητής αναφέρθηκε στη υβριδική σειρά «K» της AMC, η οποία έρχεται σε 3 μοντέλα, το πίνακα Κ4 που διαθέτει 4 έως 16 ενσύρματες και 64 ασύρματες ζώνες και τους πίνακες K8 (8-32 ενσύρματες και 63 ασύρματες ζώνες) και K8 plus (8-64 ενσύρματες και 64 ασύρματες ζώνες). Η σειρά «X» της AMC είναι παρόμοια με την προηγούμενη, ωστόσο διαθέτει επιπλέον τη λειτουργία Voice Management, η οποία παρέχει στο χρήστη ηχογραφημένα μηνύματα για διάφορα συμβάντα συναγερμού. Στη συνέχεια ο εισηγητής μας μίλησε για το νέο ασύρματο πίνακα XR800, που μπορεί να μετατραπεί και σε ενσύρματο. Το XR800 διαθέτει 64 ασύρματες ζώνες και 2 ενσύρματες ζώνες (μπορεί να επεκταθεί και στις 10), 4 partitions και 4 groups, μπορεί να δεχτεί επιπλέον 2 πληκτρολόγια και 4 reader. Ο νέος πίνακας μπορεί να δεχτεί πληθώρα ασύρματων περιφερειακών συσκευών, όπως το πληκτρολόγιο K-lcdW800, το οποίο μπορεί να τροφοδοτηθεί είτε με μπαταρίες είτε με τροφοδοτικό 4-18Vdc και το ενσύρματο πληκτρολόγιο «Unika», το οποίο διαθέτει οθόνη TFT 5’’, υποδοχή για κάρτα SD (για φόρτωση φωτογραφιών) και NFC αναγνώστη για να επιτρέπει τη πρόσβαση μέσω smartphone. Τέλος ο κος Καραγιαννάκης παρουσίασε το δωρεάν cloud λογισμικό AMCMANAGER το οποίο προσφέρει μεγάλη ευελιξία στο τελικό χρήστη.

solo

Το περίπτερο της Solo Security στην Athens Electronix 2018.

solo1

Ο κος Καραγιαννάκης παρουσιάζει στο κοινό τους νέους υβριδικούς πίνακες της AMC.

 

Telergo

Με πολλές λύσεις και μεγάλη γκάμα συστημάτων θυροτηλεόρασης της Comelit έδωσε το παρόν στην Athens Electronix 2018 η Telergo. Στην ομιλία του ο κος Χρήστος Μοναστηριώτης, υπεύθυνος του τεχνικού τμήματος της Telergo, μας μίλησε για τον παρόν και το μέλλον της θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων, τη νέα τάση που πρωταγωνιστεί στο κλάδο των συστημάτων ασφαλείας και ακούει στο όνομα «IoT», και φυσικά τη μεγάλη γκάμα προϊόντων της Comelit. Η Comelit είναι η πρώτη εταιρία που λάνσαρε το σύστημα simple BUS 2 καλωδίων, όπου και σήμερα αποτελεί λύση για κάθε τύπο καλωδίωσης και προσφέρει μεγάλη ευελιξία και πολλαπλά οφέλη στους εγκαταστάτες. Η τεχνολογία simple BUS 2 επιτρέπει τη χρήση 2 μόνο καλωδίων από το κεντρικό τροφοδοτικό προς τις εξωτερικές συσκευές, αλλά και προς την εξωτερική μπουτονιέρα, προσφέρει ενδοεπικοινωνία μεταξύ των εσωτερικών συσκευών και την τοποθέτηση έως και 4 παράλληλων συσκευών ανά κλήση. Στη συνέχεια ο κος Μοναστηριώτης μίλησε για το δίκτυο, τις υπηρεσίες και φυσικά την υποστήριξη της Comelit σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ μίλησε και για τη κομψή σχεδίαση των συσκευών της εταιρίας, οι οποίες έχουν βραβευτεί πολλές φορές στο παρελθόν. Ορόσημο του μοναδικού σχεδιασμού της Comelit είναι η πιστοποίηση «Design of Milano» η οποία έχει δοθεί σε μεγάλους οίκους υψηλής αισθητικής αξίας όπως η Burberry και η Ferrari. Μερικά από τα προϊόντα τα οποία ανέφερε ο ομιλητής ήταν η μπουτονιέρα IKALL, η οποία είναι πολυμορφική έχοντας την δυνατότητα αισθητικών παρεμβάσεων για να ταιριάζει σε κάθε αρχιτεκτονική εξωτερικού χώρου, την επίτοιχη μπουτονιέρα «Quadra» , η οποία  έρχεται σε δύο εκδόσεις (μηχανική ή με πλήκτρα αφής), με έγχρωμη ευρυγώνια κάμερα και LED για νυχτερινή παρακολούθηση και την έγχρωμη θυροτηλεόραση ανοιχτής ακρόασης «Icona» με 4,3’’ οθόνη, Full-Duplex ανοιχτής ακρόασης ηχείο και πλήκτρα αφής. Για το μέλλον που είναι «εδώ» μίλησε επίσης ο κος Μοναστηριώτης, το IoT και τα πλεονεκτήματα που έχει ο τελικός χρήστης μέσω της εφαρμογής, καθώς και τη τεχνολογία V.I.P της Comelit. Η τεχνολογία V.I.P (video Internet Protocol), είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα όπως το Simple BUS 2 που βασίζεται στην τεχνολογία IP και το συναντάμε στα V.I.P KIT της Comelit. Ένα από τα πιο πρόσφατα και ολοκληρωμένα έργα της Comelit είναι αυτό στο Stuyvesant Town στη Νέα Υόρκη όπου χρησιμοποιήθηκαν 220 μπουτονιέρες ανά κτίριο (συνολικά 110 κτίρια και 11.250 διαμερίσματα).

telergo1

Ο κος Χρήστος Μοναστηριώτης μιλάει για το παρόν και το μέλλον της θυροτηλεόρασης, καθώς και για τα νέα προϊόντα της Comelit.

telergo2

Θυροτηλεοράσεις Comelit στο περίπτερο της Telergo.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...