Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 | 20:11

GEOVISION GV-AS8111 Kit

Η ολοκληρωμένη πρόταση για τον έλεγχο πρόσβασης

Τα συστήματα ελεγχόμενης πρόσβασης της Geovision αποτελούν μια εξαιρετική λύση για τον έλεγχο πρόσβασης και είναι ιδανικά για τοποθέτηση σε μικρές επιχειρήσεις, αλλά και σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες οι οποίες διαθέτουν υποκαταστήματα σε όλο το κόσμο. Το GV-AS8111 Kit είναι μία κεντρική μονάδα για τον έλεγχο των θυρών σε εγκαταστάσεις όπως γραφεία, parking και ανελκυστήρες...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Τα συστήματα ελεγχόμενης πρόσβασης της Geovision αποτελούν μια εξαιρετική λύση για τον έλεγχο πρόσβασης και είναι ιδανικά για τοποθέτηση σε μικρές επιχειρήσεις, αλλά και σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες οι οποίες διαθέτουν υποκαταστήματα σε όλο το κόσμο. 

Το GV-AS8111 Kit είναι μία κεντρική μονάδα για τον έλεγχο των θυρών σε εγκαταστάσεις όπως γραφεία, parking και ανελκυστήρες, η οποία μπορεί να δεχτεί πληθώρα καρταναγνωστών και μπουτόν για να προσφέρει τη μέγιστη ασφάλεια. Ακόμα ο πίνακας μπορεί να συνεργαστεί και με το λογισμικό διαχείρισης GV-ASManager, το οποίο επιτρέπει την ενσωμάτωση και IP συσκευών της Geovision, προσφέροντας ζωντανή εικόνα και αναπαραγωγή γεγονότων.

Το Kit της Geovision έρχεται σε μεταλλικό κουτί διαστάσεων 383,5 x 443,5 x 112,2mm. Αποτελείται από την κεντρική μονάδα GV-AS8111, μία ξεχωριστή πλακέτα προσαρμογής ρεύματος, το τροφοδοτικό και μεταλλική υποδοχή για τοποθέτηση εφεδρικής μπαταρίας (εικόνα 1). Το GV-AS8111 επιτρέπει τον έλεγχο μονής κατεύθυνσης (8 πόρτες) ή τον έλεγχο δύο κατευθύνσεων. Ο έλεγχος δύο κατευθύνσεων επιτρέπει τον έλεγχο 4 θυρών μόνο μέσω Wiegand, τον έλεγχο 8 θυρών μέσω RS-485 ή τον έλεγχο 8 θυρών με τις 4 μέσω Wiegand και τις υπόλοιπες μέσω RS-485. Η κεντρική μονάδα διαθέτει 16 ενσωματωμένες εισόδους NO/NC και 24 εξόδους relay, μπορεί να υποστηρίξει 8 καρταναγνώστες Wiegand (26 έως 64bits), 16 αναγνώστες GV και αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων GV-GF μέσω σύνδεσης RS-485. Επιπλέον ο πίνακας παρέχει ημερολόγιο 1.000.000 γεγονότων, μπορεί να υποστηρίξει έως και 40.000 χρήστες και έρχεται με πιστοποιήσεις UL, CE, FCC και RoHS.

Καρταναγνώστες

Η κεντρική μονάδα της Geovision μπορεί να συνεργαστεί με μεγάλη γκάμα από καρταναγνώστες, μπουτόν και άλλα περιφερειακά, επιτρέποντας τον έλεγχο της εισόδου μέσω καρτών προσέγγισης, πληκτρολογίου, ακόμα και μέσω δακτυλικού αποτυπώματος. Ο GV-RK1352 (εικόνα 3) είναι ένας αδιάβροχος καρταναγνώστης με πληκτρολόγιο, σχεδιασμένος να αναγνωρίζει κάρτες, κωδικούς PIN ή και τα δύο. Η συσκευή έρχεται με βαθμό στεγανότητας IP66 για να αντέχει το νερό και τη σκόνη, διαθέτει εξόδους  Wiegand και RS-485 για να είναι συμβατή με οποιονδήποτε πίνακα ελέγχου πρόσβασης και στη πρόσοψή της διαθέτει LED. Όταν η συσκευή είναι σε κατάσταση αναμονής το LED είναι μπλε, ενώ όταν αναγνωρίσει μία κάρτα ή ένα κωδικό πρόσβασης παράγει ένα ηχητικό σήμα και το LED αναβοσβήνει πράσινο. Οι ρυθμίσεις της συσκευής μπορούν να αναδιαμορφωθούν μέσω του λογισμικού διαχείρισης GV-ASManager, ενώ για να χρησιμοποιηθούν κάρτες και keyfobs άλλων κατασκευαστών το GV-RK1352 να βρίσκεται σε λειτουργία UID. Με παρόμοια χαρακτηριστικά θα συναντήσουμε το GV-DFR1352, που είναι ένας αναγνώστης καρτών που σχεδιάστηκε για να εγκατασταθεί στις πόρτες και το GV-R1352 (εικόνα 4), ο οποίος επίσης αναγνωρίζει κάρτες προσέγγισης. Οι συσκευές είναι συμβατές και με κεντρικές μονάδες άλλων κατασκευαστών όταν συνδέονται μέσω διεπαφής Wiegand, ενώ όταν συνδέονται μέσω RS-485, τότε είναι συμβατές μόνο με τους πίνακες της Geovision. Τέλος στο σύστημα ελέγχου μπορεί να ενσωματωθεί και ο αναγνώστης αναγνώρισης προσώπου GV-FR2020 (εικόνα 5) , ο οποίος συγκρίνει τα πρόσωπα που συλλέγονται από τον αισθητήρα και όταν ένα πρόσωπο επικυρωθεί, αποστέλλεται σήμα για την ενεργοποίηση του ρελέ της πόρτας της κεντρικής μονάδας. Το GV-FR2020 διαθέτει έγχρωμη οθόνη TFT 2.4’’ με ανάλυση 320x240, δύο διπλούς αισθητήρες (απόσταση ανίχνευσης 80cm), υποστηρίζει 2.000 εγγραφές προσώπων και μπορεί να συγχρονίσει τα πρόσωπα που εγγράφονται στο GV-AS manager, μέσω TCP/IP σύνδεσης. Στη σειρά προϊόντων θα συναντήσουμε και το μπουτόν αίτησης εξόδου SB7-SQU, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και μεγάλη γκάμα ηλεκτρομαγνητικών κλειδαριών για εφαρμογή ακόμα σε ξύλινα πλαίσια πόρτας.

GV-ASManager

Μαζί με τη μεγάλη γκάμα Access Control συκευών, η Geovision προσφέρει και μια σειρά από συμπληρωματικά λογισμικά για τον έλεγχο πρόσβασης όπως τα GV-ASManager, GV-ASWeb και το GV-ASRemote τα οποία παρέχουν μεγάλη ευελιξία σε τοπικές αλλά και απομακρυσμένες εφαρμογές. Το GV-ASManager (εικόνα 6) είναι ένα λογισμικό διαχείρισης κατάλληλο τόσο για τις μικρές επιχειρήσεις, όσο και για τις πολυεθνικές, οι οποίες διαθέτουν γραφεία και εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο. Το GV-ASManager μπορεί να διαχειριστεί και να ελέγξει έως 1.000 πίνακες GV-AS / GV-EV και παράλληλα να ενσωματώσει και IP συσκευές, όπως κάμερες ασφαλείας, προσφέροντας ζωντανή αναπαραγωγή βίντεο και συμβάντων. Πιο συγκεκριμένα, το λογισμικό επιτρέπει τη ρύθμιση δικαιωμάτων πρόσβασης, παρέχει λεπτομερή χαρακτηριστικά αναφοράς όπως ανοιχτή πόρτα, παραβίαση πόρτας, άρνηση πρόσβασης κλπ και στέλνει push notifications (φωτογραφία και στιγμιότυπο βίντεο) στο χρήστη μέσω SMS και e-mail. Το σύστημα μπορεί να δεχτεί μέχρι 1.000 χρήστες και 10.000 ομάδες/groups, ενσωματώνει εβδομαδιαία χρονοδιαγράμματα, υποστηρίζει βάσεις δεδομένων τύπου Microsoft Access, SQL και Active Directory και επιτρέπει την εισαγωγή/εξαγωγή δεδομένων (κάρτες και χρήστες) σε μορφή αρχείων Access και Excel. Ακόμα το GV-ASManager μπορεί να υποστηρίξει IP κάμερες και καταγραφικά της Geovision, καθώς και άλλων κατασκευαστών χάρη στα πρωτόκολλα ONVIF, PSIA και RTSP, επιτρέποντας στους χρήστες να ανατρέξουν σε παλαιότερα συμβάντα και να προβάλλουν βίντεο από τις εγγραφές. Τέλος στο σύστημα περιλαμβάνονται τα GV-ASRemote και GV-ASWeb για την πρόσβαση απομακρυσμένα μέσω Η/Υ και web browser.

 

INFO
  • Force
  • Ηλέκτρας 5, 55 134 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
  • τηλ: 2310-805180 | fax: 2310-805387
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.force.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.