Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 | 20:14

H Μotorola Solution εξαγοράζει την Avigilon

Το πρώτο μεγάλο deal στον κλάδο ασφάλειας με κόστος 1 δισ. δολάρια

Ένα από τα πιο σημαντικά deal στον κλάδο του security πρόκειται να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες καθώς η Motorola Solutions έχει έλθει σε συμφωνία για την απόκτηση της γνωστής καναδικής Avigilon, που κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των συστημάτων βιντεοεπιτήρησης και Video Analytics. Το κόστος αυτής της συμφωνίας εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
Γράφτηκε από: Δημήτρης Σταμούλης

Ένα από τα πιο σημαντικά deal στον κλάδο του security πρόκειται να ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες καθώς η Motorola Solutions έχει έλθει σε συμφωνία για την απόκτηση της γνωστής καναδικής Avigilon, που κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των συστημάτων βιντεοεπιτήρησης και Video Analytics. Το κόστος αυτής της συμφωνίας εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 1 δισεκατομμύριο  δολάρια.

Η συμφωνία μεταξύ Motorola Solution, που ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας κρίσιμης σημασίας, και της Avigilon, προβλέπει την εξαγορά με την καταβολή του τιμήματος σε μετρητά, και θα περιλαμβάνει και το καθαρό χρέος της Avigilon. Η μεταφορά των χρημάτων από μέρους της Μοtorola Solutions αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Όλοι οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η συμφωνία αυτή θα δώσει στην Motorola τη δυνατότητα να εισέλθει στον διαρκώς αναπτυσσόμενο κλάδο ασφάλειας και βιντεοεπιτήρησης, ειδικά σε κρίσιμα περιβάλλοντα -όπως είναι οι εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι μεταφορές, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, και η βιομηχανία – αλλά και στον τομέα των έξυπνων, διασυνδεδεμένων πόλεων, που αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση για το μέλλον των μεγάλων μητροπολιτικών κέντρων.

 

Motorola Solutions:  Είσοδος σε νέες αγορές

«Η εξαγορά θα φέρει την προηγμένη πλατφόρμα παρακολούθησης βίντεο και ανάλυσης της Avigilon σε δημόσια ασφάλεια, ενώ παράλληλα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό μας με νέα προϊόντα και τεχνολογίες για εμπορικούς πελάτες», δήλωσε ο Greg Brown, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Motorola Solutions. Πρόσθεσε επίσης τα ακόλουθα: «Τα βίντεο μπορούν να διαδραματίσουν ισχυρό ρόλο στη δημιουργία ασφαλέστερων πόλεων και ευημερούμενων επιχειρήσεων. Μπορούν να χρησιμεύσουν ως πολύ αποτελεσματικά «μάτια και αυτιά» για την παρακολούθηση μιας δεδομένης θέσης και τα προηγμένα video analytics μπορούν προληπτικά να προειδοποιήσουν τους εντεταλμένους υπαλλήλους σε περιπτώσεις περιμετρικών παραβιάσεων ή για άμεσο εντοπισμό ενός ατόμου που άφησε πίσω του ένα ύποπτο ή απροσδιόριστο αντικείμενο».

 

Οι 750 πατέντες της Avigilon

Ο Alexander Fernandes, ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Αvigilon, αναφερόμενος στην σημαντική αυτή συμφωνία, τόνισε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ενωνόμαστε με την Motorola Solutions, καθώς το όραμα και η στρατηγική της ταιριάζουν απόλυτα με το δικό μας. Αυτή η συνεργασία θα προσφέρει νέες ευκαιρίες στην Avigilon, επιτρέποντάς μας να εξελίξουμε τις καινοτομίες μας και να προσφέρουμε ακόμα περισσότερη αξία στους πελάτες μας».

Η Motorola Solutions θα επωφεληθεί από 750 και πάνω αμερικανικές και διεθνείς πατέντες που έχει στην κατοχή της η Avigilon. Από τη μεριά της η Avigilon, η οποία έχει την έδρα της στο Βανκούβερ της Βρετανικής Κολούμπια, σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει προηγμένες λύσεις βιντεοεπιτήρησης, συμπεριλαμβανομένων video analytics, software και hardware διαχείρισης δικτυακών βίντεο, κάμερες ασφαλείας, και λύσεις ελεγχόμενης πρόσβασης. 

Τα προϊόντα της Αvigilon χρησιμοποιούνται από μια ευρεία γκάμα πελατών που περιλαμβάνει από μεγάλες εμπορικές εταιρείες έως κυβερνητικούς οργανισμούς, και αφορούν σε κρίσιμες υποδομές, αεροδρόμια, κυβερνητικές και κρατικές εγκαταστάσεις, δημόσιους χώρους, κέντρα υγείας και νοσοκομεία, και εμπορικούς χώρους.

Η πλατφόρμα βιντεοεπιτήρησης της Avigilon βοηθάει στη μετατροπή του βίντεο από ένα «εργαλείο» που βοηθά στην αντίδραση ως προς κάτι που έχει ήδη συμβεί και καταγραφεί, σε ένα «όπλο» που ενημερώνει και λειτουργεί προληπτικά σε πραγματικό χρόνο, όταν εντοπίζεται ένα ύποπτο άτομο, αντικείμενο ή όχημα. Αυτή η κρίσιμη ευφυής λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες της πλατφόρμας να παίρνουν τις σωστές ενέργειες πιο γρήγορα και επομένως με το καλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα.

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.