Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 | 20:16

Οι λύσεις της Hikvision για τον τραπεζικό τομέα

Η Hikvision διαθέτει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες για να προσφέρει μια πλήρη λύση ασφάλειας για τον τραπεζικό κλάδο, από τα ΑΤΜ στο δρόμο έως στο εσωτερικό της τράπεζας. Προτεραιότητα των τραπεζών είναι η διασφάλιση των πελατών, των εργαζομένων και των περιουσιακών στοιχείων, ωστόσο σημαντική είναι και η συλλογή βίντεο, προκειμένου οι αρμόδιοι να λάβουν τις σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Η Hikvision διαθέτει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες για να προσφέρει μια πλήρη λύση ασφάλειας για τον τραπεζικό κλάδο, από τα ΑΤΜ στο δρόμο έως στο εσωτερικό της τράπεζας.

Προτεραιότητα των τραπεζών είναι η διασφάλιση των πελατών, των εργαζομένων και των περιουσιακών στοιχείων, ωστόσο σημαντική είναι και η συλλογή βίντεο, προκειμένου οι αρμόδιοι να λάβουν τις σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις, για να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα υποκαταστήματά τους.

 

ΑΤΜ

Η Hikvision έρχεται να δώσει τη λύση με τις κάμερες Fisheye και pinhole (2πλό φακό), οι οποίες είναι ιδανικές για εγκατάσταση σε ATM, όπου ο κίνδυνος κλοπής και εξαπάτησης είναι μεγάλος. Εκτός από υψηλή ευκρίνεια, οι κάμερες Fisheye παρέχουν και ανάλυση έξυπνης συμπεριφοράς, ενώ το IR θα προσφέρει ορατότητα ακόμη και σε περιβάλλοντα χαμηλού ή μηδενικού φωτισμού. Το υλικό από αυτές τις κάμερες θα είναι ένα ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο, σε περίπτωση που παρουσιαστεί ένα πρόβλημα κατά τη συναλλαγή του πελάτη με το τραπεζικό μηχάνημα (εικόνα 1). Επιπλέον, χάρη στις νέες τεχνολογίες της Hikvision, οι χειριστές των καμερών θα λάβουν συναγερμό μέσω της κάμερας σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να εγκαταστήσει «σαρωτή» στο μηχάνημα ή σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να κλέψει ένα PIN.

 

Πρόσβαση

Ωστόσο πέρα από την ασφάλεια στα ATM, οι αρμόδιοι των τραπεζών θα πρέπει να γνωρίζουν και ποιοι εισέρχονται και εξέρχονται από ένα υποκατάστημα. Εδώ, η υψηλή ευκρίνεια και η σαφήνεια εικόνας παίζουν καθοριστικό ρόλο, καθώς ένα περιβάλλον με έντονο οπίσθιο ή χαμηλό φωτισμό μπορεί να εμποδίσει το «έργο» της κάμερας. Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα δίνει η τεχνολογία WDR (εικόνα 2). Ειδικότερα, το Super WDR που ενσωματώνουν οι κάμερες της Hikvision μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 140dB παρέχοντας μεγάλη ορατότητα και ευκρίνεια στα πρόσωπα. Ακόμα όσο αφορά τη πρόσβαση στα υποκαταστήματα των τραπεζών, η εταιρία δίνει λύσεις με την τεχνολογία καταμέτρησης ατόμων. Οι κάμερες ενσωματώνουν πληθώρα έξυπνων τεχνολογιών για να διακρίνουν τα άτομα, έτσι ώστε να μετριούνται μόνο μία φορά, εξασφαλίζοντας μια ακριβή μέτρηση. Εδώ φυσικά έρχεται και η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ασφάλεια (αναγνώριση ενός ανεπιθύμητου ατόμου), αλλά και για την ταχύτερη εξυπηρέτηση (εικόνα 3).

 

Συναλλαγές

Στο ταμείο όπου πραγματοποιούνται οι συναλλαγές μεταξύ των υπαλλήλων και των πελατών, η ανάγκη για καταγραφή βίντεο είναι εξίσου σημαντική, προκειμένου να αποφευχθούν ή να επιλυθούν διάφορα ζητήματα (εικόνα 4). Εδώ, οι 4Κ κάμερες προσφέρουν λεπτομερείς εικόνες υψηλής ευκρίνειας για να προστατέψουν τόσο τους πελάτες, όσο και τους υπαλλήλους σε περίπτωση που υπάρχει μία αμφισβήτηση σε μία συναλλαγή. 

Ασφάλεια στο θησαυροφυλάκιο

Συνήθως η μεγαλύτερη προτεραιότητα για κάθε τράπεζα είναι το θησαυροφυλάκιό της, το οποίο χρειάζεται συνεχή και καθημερινή παρακολούθηση. Επειδή τα θησαυροφυλάκια βρίσκονται συχνά σε περιοχές με πολύ χαμηλό φωτισμό, οι κάμερες Darkfighter είναι πραγματικά χρήσιμες, ώστε να προσφέρουν κρυστάλλινες εικόνες ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το χώρο όπου βρίσκονται τα θησαυροφυλάκια, η Hikvision διαθέτει και τη σειρά καμερών «DeepinView» (εικόνα 6). Οι DeepinView κάμερες διαθέτουν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και μπορούν να συνδυαστούν με συστήματα access control, για να επιτρέψουν τη πρόσβαση στο χώρο μόνο σε άτομα των οποίων τα πρόσωπα είναι αποθηκευμένα σε «λευκές λίστες». Τέλος, μέσω των αλγόριθμων  video analytics, οι χειριστές θα έχουν μία πλήρη εικόνα για τις κινήσεις όλων των υπαλλήλων σε ένα υποκατάστημα και θα ειδοποιούνται σε περίπτωση που κάποιο μη εξουσιοδοτημένο άτομο προσπαθήσει να εισέλθει σε ένα προστατευόμενο χώρο.

Κέντρο διαχείρισης και ασφαλείας

Το υλικό από όλες τις κάμερες του χώρου μπορεί να αποθηκευτεί και να αναλυθεί στα νέα πρωτοποριακά DeepinMind NVR της Hikvision, ενώ η πλήρης διαχείριση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω των λογισμικών iVMS και HikCentral, καθιστώντας το όλο σύστημα ευέλικτο και ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις του κλάδου ασφαλείας. Το HikCentral είναι η νέα ισχυρή πλατφόρμα λογισμικού διαχείρισης της Hikvision, η οποία βασίζεται σε αρχιτεκτονική client-server και παρέχει δυνατότητες πλήρους διαχείρισης συνδεδεμένων συσκευών, ζωντανή παρακολούθηση βίντεο, καταγραφή και αναπαραγωγή, αναπαραγωγή VCA, επιτήρηση εισόδων και έλεγχο εξόδων συσκευών, διασύνδεση με κάμερες ANPR, κάμερες καταμέτρησης ατόμων κ.ά.

Με τις τράπεζες να εξελίσσονται και να προσφέρουν όλο και περισσότερες υπηρεσίες στους πελάτες τους, οι προκλήσεις στην ασφάλεια γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες. Με τη πάροδο του χρόνου, η συλλογή όλων αυτών των στοιχείων θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στην ασφάλεια, όσο και στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.


digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.