Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
19 Ιουνίου 2018 13:59

Fireclass

Πλήρης γκάμα προϊόντων πυρανίχνευσης

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
6dd91480c896845eddbda5bf6831c71b XL 1e1f3c2e

.H FireClass είναι μια από τις εταιρείες του ομίλου Johnson Controls (Tyco Fire Products), του μεγαλύτερου οίκου παγκοσμίως στην παθητική και ενεργητική πυροπροστασία, με πάνω από 50 χρόνια τεχνογνωσίας. Η Keeper Hellas προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την Fireclass και διευρύνει την ήδη μεγάλη γκάμα…

H FireClass  είναι μια από τις εταιρείες του ομίλου Johnson Controls (Tyco Fire Products), του μεγαλύτερου οίκου παγκοσμίως στην παθητική και ενεργητική πυροπροστασία, με πάνω από 50 χρόνια τεχνογνωσίας. Η Keeper Hellas προχώρησε σε  στρατηγική συνεργασία με την Fireclass και  διευρύνει την ήδη μεγάλη γκάμα προϊόντων της, προσφέροντας αξιόπιστες λύσεις και στο χώρο της Πυρανίχνευσης.

Στα πλαίσια της προϊοντικής αλλά και τεχνικής ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε εμπορικό-τεχνικό σεμινάριο στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Keeper Hellas όπου και παρουσιάστηκε η εμπορική-τεχνική «λύση» FireClass από τον Product Manager κο Δημήτρη Ασίκη και τον εκπρόσωπο του τεχνικού τμήματος κο Κώστα Δημητρακόπουλο. Το Security Report είχε παρουσία στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία την Τετάρτη 16/05.

Στο άρθρο που ακολουθεί σας παρουσιάζουμε την προϊοντική γκάμα της Fireclass, η οποία αποτελείται από κεντρικούς πίνακες συμβατικού & διευθυνσιοδοτούμενου τύπου, αλλά και τον εύκολο προγραμματισμό του υβριδικού κεντρικού πίνακα FC501 με αυτόματη διευθυνσιοδότηση!

 

Κεντρικοί πίνακες συμβατικού τύπου

Η σειρά J400 (κεντρικοί πίνακες συμβατικού τύπου) της  Fireclass υποστηρίζει από 2 έως 24 ζώνες με τα παρακάτω τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • Δυνατότητα σύνδεσης επαναληπτικού πίνακα (J400REP)
  • Δυνατότητα απεικόνισης σε οθόνη LCD 2 γραμμών – 16 χαρακτήρων (J400LCD ENGLISH)
  • Σύνδεση εως και 32 ανιχνευτών ανα ζώνη / 512 ανιχνευτές συνολικά
  • Συμβατός με ανιχνευτές αερίου (4 – 20 mA)
  • Προγραμματιζόμενη έξοδος ανοιχτού συλλέκτη
  • Δύο (2) ελεγχόμενες (Bypass – Silence) έξοδοι 24V για σύνδεση σειρηνών
  • Επιλογή Λειτουργίας Ημέρας / Νύχτας (απενεργοποίηση σειρηνών)
  • Προγραμματισμός μέσω πληκτρολογίου η PC
  • Χρονικός προγραμματισμός ηχητικού συναγερμού Ιστορικό 50 συμβάντων (USB θύρα)

 

Ανίχνευση Συμβατικού Τύπου

Στα προϊόντα συμβατικού τύπου της  Fireclass θα συναντήσουμε και μεγάλη γκάμα ανιχνευτών για κάθε χρήση. Πιο συγκεκριμένα οι ανιχνευτές που διαθέτει η εταιρία είναι οι εξής:

601P Conv Optical Det: Ανιχνευτής ορατού καπνού που παράγεται από αργή καύση (πλαστικό, ξύλο κ.λπ.), ό οποίος ενδείκνυται για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

611H-F Heat Det FT 60°C: Θερμοδιαφορικός ανιχνευτής (ανίχνευση υψηλής θερμοκρασίας) ο οποίος ενδείκνυται για ανίχνευση σε περιβαντολλογικά επιβαρυμένους εσωτερικούς χώρους (σκόνη, καπνός κ.λπ.) (εικόνα 2).

601H-R Heat Det Ror: Θερμοδιαφορικός ανιχνευτής (ανίχνευση ρυθμού αύξησης / απότομης αλλαγής θερμοκρασίας), ό οποίος είναι ιδανικός για ανίχνευση σε περιβαντολλογικά επιβαρυμένους εσωτερικούς χώρους (σκόνη, καπνός κλπ).

601PΗ High Perfomance Conv. Optical Det: Διπλός ανιχνευτής υψηλής απόδοσης (συνδυασμός οπτικού – θερμοδιαφορικού), για ανίχνευση σε όλα τα παράγωγα καύσης.

601CH Multi Sensor CO and Heat Detector: Διπλός ανιχνευτής υψηλής απόδοσης (συνδυασμός θερμοδιαφορικού – ανίχνευσης μονοξειδίου), για ανίχνευση σε χώρους στάθμευσης και συναφείς χώρους.

Στη σειρά προϊόντων θα συναντήσουμε και άλλα περιφερειακά όπως τις υπέρυθρες ενεργές δέσμες ανίχνευσης ορατού καπνού με ανακλαστήρα FireRay 50/100 (50-100 μέτρα), χειροκίνητο κομβίο με φωτεινή ένδειξη ενεργοποίησης, φαροσειρήνα, φωτεινό επαναλήπτη (τετράγωνου τύπου) και εσωτερικό/εξωτερικό ηλεκτρονικό κουδούνι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

Διευθυνσιοδοτούμενοι πίνακες

Όσον αφορά τους πίνακες Διευθυνσιοδοτούμενου Τύπου, η Fireclass διαθέτει μια ευρεία γκάμα κεντρικών πινάκων που υποστηρίζουν από 1 βρόγχο (καινοτόμος πίνακας τριών κυκλωμάτων καλωδίωσης FC 501) έως και 4 βρόγχους  με δυνατότητα επέκτασης  έως και 1000 σημεία κατανεμημένα σε 240 ζώνες (FC 240) (εικόνα 4). Ειδικότερα τα χαρακτηριστικά των διευθυνσιοδοτούμενων πινάκων είναι τα εξής:

  • Έως 250 διευθύνσεις (συσκευές) σε κάθε βρόγχο
  • Οθόνη 640 γραφικών χαρακτήρων
  • Δυνατότητα διασύνδεσης (network) έως και 25 κεντρικών πινάκων
  • Δυνατότητα σύνδεσης έως και 7 επαναληπτικών πινάκων (Repeaters)
  • Διαθέσιμο πρωτόκολλο για ενοποίηση (BACnet)
  • Αυτοματοποιημένος έλεγχος λειτουργίας συσσωρευτών
  • Αυτόματος προγραμματισμός διευθύνσεων σημείων (auto adressing)
  • Αυτόματος υπολογισμός κατανάλωσης φορτίου (καλωδίωση – συσσωρευτές)
  • Ιστορικό 3000 συμβάντων
  • Δυνατότητα προγραμματισμού διαχείρισης κανόνων αιτίας – συμβάντος

 

 

«Υβριδικός» κεντρικός πίνακας FC501

Ο FC501 συνδυάζει την απλότητα ενός συμβατικού αναλογικού συστήματος, με τα οφέλη της τεχνολογίας ενός ψηφιακού διευθυνσιοδοτούμενου πίνακα πυρανίχνευσης. Αποτελεί μία ενδεδειγμένη λύση για μικρομεσαίες εγκαταστάσεις, super market, αποθήκες, σχολεία, ξενοδοχειακές μονάδες, βιοτεχνίες κ.ά. Ο υβριδικός πίνακας πυρασφάλειας υποστηρίζει 3 loops (βρόγχους) 128 διευθύνσεων (addresses) ή 128 διευθύνσεις σε ένα μόνο Loop σε 32 ζώνες. Ενσωματώνοντας μια σειρά από σύγχρονα χαρακτηριστικά διευκολύνει σημαντικά τον τεχνικό στην εγκατάσταση και συντήρηση, όσο και τον τελικό χρήστη. Υποστηρίζει αυτόματη διευθυνσιοδότηση/ζωνοποίηση, διαθέτει οθόνη με πληκτρολόγιο στην πρόσοψη, αναλυτικό μενού με μηνύματα βοήθειας και USB interface για το upload ρυθμίσεων, απλοποιώντας ιδιαίτερα την διαχείρισή του. Με το σύστημα αυτόματης διευθυνσιοδότησης (auto addressing), ο πίνακας είναι έτοιμος για λειτουργία σε μόλις 5 λεπτά, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο στον τεχνικό. Το μήκος κάθε βρόγχου μπορεί να ανέρχεται στα 2 χιλιόμετρα (ανάλογα τον τύπο συσκευών και τον τύπο καλωδίου). Ο πίνακας μπορεί να οδηγήσει μέχρι 4 επαναληπτικούς πίνακες (Repeaters) FC500REP και μέχρι 4 πολυ-λειτουργικές μονάδες (απομακρυσμένος χειρισμός –σύνδεση εκτυπωτή) FC500MFI. Στην πρόσοψή του διαθέτει μεγάλη οθόνη και πληκτρολόγιο για τον προγραμματισμό του, όπως και για την πρόσβαση στις ρυθμίσεις των περιφερειακών συσκευών, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται εξωτερική αυτόνομη μονάδα προγραμματισμού Προαιρετικά, ο πίνακας δέχεται ενσωματωμένο PSTN τηλεφωνητή & IP module για απομακρυσμένη απεικόνιση του κεντρικού πίνακα ελέγχου μέσω LAN σε πραγματικό χρόνο και από οποιοδήποτε τοποθεσία, ενώ άξιο αναφοράς είναι πως παρέχεται δωρεάν λογισμικό διαχείρισης – γραφιστικής απεικόνισης με πολυεπίπεδους χάρτες και τρισδιάστατη απεικόνιση.

 

Ανιχνευτές Διευθυνσιοδοτούμενου Τύπου

FC460P: Ανιχνευτής ορατού καπνού που παράγεται από αργή καύση (πλαστικό, ξύλο κλπ), ο οποίος ενδείκνυται για ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

FC460H: Θερμοδιαφορικός ανιχνευτής (ανίχνευση υψηλής & απότομης αλλαγής θερμοκρασίας) για ανίχνευση σε περιβαντολλογικά επιβαρυμένους εσωτερικούς χώρους (σκόνη, καπνός κλπ).

FC460PH: Διπλός ανιχνευτής υψηλής απόδοσης (συνδυασμός οπτικού – θερμοδιαφορικού), ο οποίος είναι ιδανικός για ανίχνευση σε όλα τα παράγωγα καύσης.

FC460PC: Τριπλός ανιχνευτής απόλυτης απόδοσης (συνδυασμός ανίχνευσης καπνού – θερμότητας – CO), ο οποίος ενδείκνυται για ανίχνευση σε όλους τους χώρους (εικόνα 5).

Επίσης διαθέτει όλα τα απαραίτητα περιφερειακά όπως διευθυνσιοδοτούμενες βάσεις ανιχνευτών με ή χωρίς απομονωτή, button, φαροσειρήνες κ.λπ., αλλά και την καινοτόμο τριπλή βάση ανιχνευτή με οπτική σήμανση και ενσωματωμένη σειρήνα. H σειρά βάσεων FC430 (εικόνα 6) ανιχνευτών της FireClass έχει σχεδιασθεί με γνώμονα την πλήρη ικανοποίηση των αναγκών του εγκαταστάτη αλλά και του τελικού χρήστη.

{gallery}5757{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...