Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 | 14:02

Συνεργασία 34 εταιριών για την ασφάλεια στο κυβερνοχώρο

Μια ομάδα 34 τεχνολογικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένου του Facebook και της Microsoft, δημιούργησαν μια κοινοπραξία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Οι εταιρίες θα συνεργαστούν προκειμένου να προστατεύσουν τους τελικούς χρήστες και τους πελάτες τους από την απώλεια δεδομένων και τις ολοένα αυξανόμενες επιθέσεις στο ...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Μια ομάδα 34 τεχνολογικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένου του Facebook και της Microsoft, δημιούργησαν μια κοινοπραξία για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Οι εταιρίες θα συνεργαστούν προκειμένου να προστατεύσουν τους τελικούς χρήστες και τους πελάτες τους από την απώλεια δεδομένων και τις ολοένα αυξανόμενες επιθέσεις στο κυβερνοχώρο. 

Εκτός από το Facebook και τη Microsoft, η νέα ομάδα αποτελείται και από άλλες τεχνολογικές εταιρίες «κολοσσούς», όπως η Arm, η Cisco, η HP, η Nielsen, η Nokia, η Oracle κ.ά. Η ομάδα (Cybersecurity Tech Accord) δήλωσε ότι τα μέλη θα συνεργάζονται στενά μεταξύ τους για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις απειλές και τονίζουν πως προτεραιότητα είναι η εκπαίδευση των χρηστών, αλλά και τα νέα «εργαλεία», τα οποία θα επιτρέψουν στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να κατανοήσουν καλύτερα τις απειλές και να προστατευθούν.

Πέρυσι, στη διάσκεψη του RSAC στο Σαν Φρανσίσκο και λίγους μόλις μήνες πριν την επίθεση  «WannaCry», η Microsoft ζήτησε νέα τολμηρά μέτρα για την υπεράσπιση και την προστασία των χρηστών σε όλο τον κόσμο. Ειδικότερα η γνωστή εταιρία αναφέρει στο site της: Η υποστήριξη ενός ανοικτού, ελεύθερου και ασφαλούς διαδικτύου δεν είναι απλώς ευθύνη μεμονωμένων εταιρειών, όπως εμείς, αλλά ευθύνη και των κυβερνήσεων. Ωστόσο το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου διαδικτύου, πρέπει να προέρχεται από τη δική μας βιομηχανία και τις επιχειρήσεις που λειτουργούν και παρέχουν υπηρεσίες «online».

 O πρόεδρος της Microsoft Brad Smith δήλωσε στην RSAC 2018: «Η προστασία του ηλεκτρονικού μας περιβάλλοντος είναι προς το συμφέρον όλων, ενώ το νέο group υπόσχεται να υπερασπιστεί και να προωθήσει τα οφέλη που έχει προσφέρει η τεχνολογία του σήμερα για την κοινωνία και δεσμευόμαστε να ενεργούμε υπεύθυνα για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλέστερο κόσμο». Ακόμα ο πρόεδρος της Microsoft, κατά τη διάρκεια της διάλεξης έκανε αναφορά και στις επιθέσεις WannaCry και NotPetya, οι οποίες είχαν καταστροφικές συνέπειες τόσο για τα υπολογιστικά συστήματα, όσο και για τους ίδιους τους πολίτες. Θυμίζουμε, πως το «WannaCry», ήταν μια επίθεση (ransomware) που πραγματοποιήθηκε σε υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows, η οποία κρυπτογραφούσε τα αρχεία των χρηστών. Η επίθεση κράτησε τρεις μέρες, από τις 12 Μαΐου μέχρι τις 15 Μαΐου 2017 και εκτιμάται ότι είχε μολύνει περισσότερα από 300.000 συστήματα σε 150 χώρες.

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.