Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 | 13:51

HiKvision ColorVu

Εικόνα στο απόλυτο σκοτάδι!

Η Hikvision, ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές λύσεων ασφαλείας παγκοσμίως, ξεκίνησε την πρώτη γενιά Turbo HD καταγραφικών και καμερών το 2013, για να προσφέρει μεγάλη ευκρίνεια και υψηλή απόδοση βίντεο στα συστήματα αναλογικής παρακολούθησης. Έκτοτε, οι επόμενες γενιές των προϊόντων Turbo HD της εταιρίας, έφεραν πλήθος καινοτομιών, όπως...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Η Hikvision, ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές λύσεων ασφαλείας παγκοσμίως, ξεκίνησε την πρώτη γενιά Turbo HD καταγραφικών και καμερών το 2013, για να προσφέρει μεγάλη ευκρίνεια και υψηλή απόδοση βίντεο στα συστήματα αναλογικής παρακολούθησης.

Έκτοτε, οι επόμενες γενιές των προϊόντων Turbo HD της εταιρίας, έφεραν πλήθος καινοτομιών, όπως η εγγραφή βίντεο σε εξαιρετικά χαμηλές συνθήκες φωτισμού και η εκπληκτική εξοικονόμηση τόσο στις απαιτήσεις χρήσης όσο και στις απαιτήσεις αποθήκευσης, βοηθώντας τους πελάτες της να ενισχύσουν την ασφάλεια και την περιμετρική προστασία.

Βασιζόμενη σε αυτές τις επαναστατικές προόδους ασφάλειας, η Hikvision παρουσίασε πρόσφατα την οικογένεια προϊόντων παρακολούθησης «Turbo HD 5.0», η οποία περιλαμβάνει τα DVR AcuSense και τις νέες κάμερες ColorVu. Αυτό το μήνα είχαμε στη διάθεσή μας τις νέες πρωτοποριακές κάμερες της εταιρίας, οι οποίες παρέχουν έγχρωμες εικόνες 24 ώρες το 24ωρο ακόμα και σε συνθήκες με μηδαμινό φωτισμό. Τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά εντυπωσιακά!

 

Κάμερες ColorVu

Τα τελευταία χρόνια οι κάμερες ασφαλείας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι δεκάδων επιχειρήσεων. Λειτουργίες όπως η νυχτερινή όραση και η έγχρωμη καταγραφή είναι μερικές από τις κυριότερες απαιτήσεις των πελατών-χρηστών. Η Hikvision έρχεται να δώσει τη λύση με τις νέες κάμερες ColorVu, οι οποίες επεκτείνουν και ενισχύουν τις δυνατότητες επιτήρησης στο σκοτάδι. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω: α) του εξαιρετικά φωτεινού φακού F1.0 β) του εξαιρετικά ευαίσθητου ειδικά σχεδιασμένου αισθητηρίου Smart FSI και γ) των ειδικών αυτό-προσαρμοζόμενων αλγόριθμων επεξεργασίας της εικόνας στο ISP. Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει καθόλου περιβαλλοντικός φωτισμός, ενεργοποιείται αυτόματα ένα ενσωματωμένο θερμό λευκό φως χαμηλής έντασης (δεν τυφλώνει) έτσι ώστε να είναι εγγυημένη η έγχρωμη απεικόνιση. Οι κάμερες ColorVu μπορούν να λειτουργούν δηλαδή, και σαν φωτιστικά πολύ χαμηλής έντασης σε σκοτεινούς διαδρόμους, δωμάτια, γραφεία ή και εξωτερικούς χώρους.

Οι κάμερες που είχαμε στη διάθεση μας ήταν οι DS-2CE12DFT-F και DS-2CE10DFT-F οι οποίες είναι τύπου bullet, καθώς και την DS-2CE72DFT-F η οποία είναι τύπου Turret. Πέρα από τον τύπο και τις διαστάσεις, οι νέες κάμερες παρουσιάζουν κοινά στοιχεία και χαρακτηριστικά. Ειδικότερα, οι κάμερες της Hikvision υποστηρίζουν τεχνολογίες TVI/AHD/CVI και CVBS, έρχονται με αισθητήρα high performance CMOS, ανάλυση 1920×1080 και επιλογή σταθερού φακού στα 3.6 mm ή 6 mm. Είναι εξοπλισμένες με όλες τις σύγχρονες λειτουργίες-τεχνολογίες, όπως 3D DNR, true WDR, AGC, Mirror, Smart light και ευαισθησία Color: 0.0005 Lux @ (F1.0, AGC ON), 0 Lux with white light και όπως φαίνεται στην εικόνα 1, μπορούν να προσφέρουν έγχρωμες εικόνες ακόμα και σε συνθήκες με πολύ χαμηλό φωτισμό. Ακόμα, διαθέτουν από μία αναλογική έξοδο HD, ένα switch button για εναλλαγή μεταξύ των τεχνολογιών TVI/AHD/CVI και CVBS (εικόνα 3), λειτουργούν σε θερμοκρασίες μεταξύ -40°C και 60°C και έρχονται με υψηλή πιστοποίηση IP67, για να αντέχουν τη σκόνη και τις ρίψεις νερού. Τροφοδοτούνται με  12 VDC ±25% και καταναλώνουν 3 W τα μοντέλα DS-2CE10DFT-F και DS-2CE72DFT-F και 4.2 W η DS-2CE12DFT-F.

Για την δοκιμή των νέων πρωτοποριακών καμερών της εταιρίας, είχαμε στη διάθεσή μας το καταγραφικό «DS-7204HUHI-K1».  

INFO
  • ΗΛΚΑ Α.Ε.
  • Τεμπών 14, Αγ. Παρασκευή 153 42
  • τηλ: 210-6071510 | fax: 210-6071599
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.ilka.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.