Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 | 14:21

VisionNet VN-4004

Live video μέσω εφαρμογής και cloud

Αυτό το μήνα είχαμε στη διάθεσή μας το υβριδικό καταγραφικό της VisionNet «NV-4004», το οποίο αποτελεί ιδανική πρόταση για νέες, αλλά και υφιστάμενες εγκαταστάσεις που χρήζουν αναβάθμισης. Το καταγραφικό υποστηρίζει τεχνολογίες AHD/TVI/CVI/αναλογικό, καθώς και το νέο πρωτόκολλο XVI. Το XVI ή εναλλακτικά AXVI, είναι συμβατό με τα πρωτόκολλα AHD /TVI και επιτρέπει τον χειρισμό, τις ενημερώσεις...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Αυτό το μήνα είχαμε στη διάθεσή μας το υβριδικό καταγραφικό της VisionNet «NV-4004», το οποίο αποτελεί ιδανική πρόταση για νέες, αλλά και υφιστάμενες εγκαταστάσεις που χρήζουν αναβάθμισης.

Το καταγραφικό υποστηρίζει τεχνολογίες AHD/TVI/CVI/αναλογικό, καθώς και το νέο πρωτόκολλο XVI. Το XVI ή εναλλακτικά AXVI, είναι συμβατό με τα πρωτόκολλα AHD /TVI και επιτρέπει τον χειρισμό, τις ενημερώσεις του firmware και τις παραμετροποιήσεις από απόσταση μέσω του ομοαξονικού καλωδίου. Το εν λόγω πρωτόκολλο, επιτυγχάνει μείωση του θορύβου σε μία εικόνα, για να δώσει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Το VN-4004 μπορεί να δεχτεί κάμερες τεχνολογίας AHD(4x2MP-25FPS), TVI, CVI, αναλογικό και XVI, ενώ διαθέτει και συμπίεση H.264 για μείωση του κόστους αποθήκευσης και του bandwidth. Έρχεται με λογισμικό CMS για τον απομακρυσμένο χειρισμό του, είναι συμβατό με smartphone κινητά μέσω εφαρμογής και έρχεται με πολύ φιλικό γραφικό περιβάλλον για εύκολη πλοήγηση με το ποντίκι. Είναι συμβατό με τα δικτυακά πρωτόκολλα TCP/ IP, PPPOE, DDNS, UPNP, FTP και NTP, επιτρέπει το χειρισμό PTZ καμερών και υποστηρίζει την απομακρυσμένη παρακολούθηση έως και 10 χρηστών ταυτόχρονα.

Χαρακτηριστικά

Το μικρών διαστάσεων καταγραφικό, διαθέτει στην πρόσοψή του πλήκτρα για την πλοήγηση στο μενού, ενδείξεις LED (Power-Alarm-Rec) και μία θύρα USB. Στο πίσω μέρος του θα συναντήσουμε 4 κανάλια βίντεο, από μία είσοδο/έξοδο ήχου, θύρα HDMI/VGA, 2 θύρες USB για backup δεδομένων ή σύνδεση οπτικού μέσου, υποδοχή για καλώδιο δικτύου και την υποδοχή για την τροφοδοσία του (εικόνα 1). Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει 1 δίσκο SATA μέγιστης χωρητικότητας  6TB.

 

Μενού - Δυνατότητες

Με την ενεργοποίηση του DVR και αφού έχουμε εισάγει τα στοιχεία μας, ένας σύντομος οδηγός εκκίνησης προβάλλεται στη κεντρική οθόνη για να παραμετροποιήσουμε τις ρυθμίσεις του δικτύου, την ανάλυση της εικόνας κ.ά. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ανάμεσα στις πολλές γλώσσες που υποστηρίζει το καταγραφικό, ήταν και η ελληνική. Πατώντας δεξί κλικ με το ποντίκι οπουδήποτε πάνω στην οθόνη, ένα αναδυόμενο παράθυρο επιλογών εμφανίζεται, από το οποίο ο χρήστης μπορεί να προβάλει οποιαδήποτε κάμερα επιθυμεί, να ρυθμίσει τα χρώματα και φυσικά να μεταβεί στο κυρίως μενού του καταγραφικού (εικόνα 2).

Μέσα στο μενού ρυθμίσεων και στη κατηγορία «ρυθμίσεις εγγραφής », ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την εγγραφή κάθε καναλιού. Η εγγραφή σε κάθε κανάλι μπορεί να πραγματοποιείται συνεχόμενα, σε περίπτωση ανίχνευσης κίνησης, συναγερμού, ακόμα και με το συνδυασμό των παραπάνω (εικόνα 3 ). Επιπλέον μπορούμε να επιλέξουμε ποιες μέρες, αλλά και ώρες της εβδομάδας θα γίνεται η εγγραφή.

Όταν ενεργοποιηθεί ένα από τα event που αναφέραμε παραπάνω, τότε το καταγραφικό μπορεί να ρυθμιστεί, έτσι ώστε να ξεκινήσει την εγγραφή και να προβάλει το κανάλι από το οποίο προήλθε ο συναγερμός, να αποστείλει μηνύματα ειδοποιήσεων στους χρήστες μέσω email και να ανεβάσει υλικό σε FTP (εικόνα 4 ). Τέλος, ο χρήστης μπορεί να λάβει και ειδοποιήσεις σε περίπτωση αποσύνδεσης του δικτύου, σφάλματος του σκληρού δίσκου, απουσία του σκληρού δίσκου, όταν ο δίσκος είναι γεμάτος και γενικότερα σε περίπτωση απουσίας σήματος σε ένα από τα επιλεγμένα κανάλια.

Στην καρτέλα «αναπαραγωγή» μέσα από το μενού ρυθμίσεων, ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει παλαιότερες εγγραφές βάση ώρας, ημερομηνίας και σε περίπτωση συναγερμού (εικόνα 5). Μέσω της μπάρας επιλογών στο κάτω μέρος της οθόνης, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει λειτουργίες τύπου παύση, γρήγορη/αργή αναπαραγωγή, zoom, πλήρη οθόνη, καθώς και backup αρχείων. Η εξαγωγή των αρχείων πραγματοποιείται πολύ εύκολα και το μόνο που χρειάζεται είναι να εισάγουμε στο καταγραφικό ένα εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο (USB, σκληρό δίσκο κ.ά.).

Πέρα από τις βασικές λειτουργίες, το καταγραφικό προσφέρει και άλλα εργαλεία στο χρήστη όπως, αναβάθμιση του λογισμικού μέσω USB, επαναφορά συστήματος, συντήρηση (μπορεί να προγραμματιστεί ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη), πληροφορίες γενικά για το σύστημα και τον δίσκο, ρυθμίσεις για τις PTZ κάμερες (εικόνα 6) κ.ά.

Απομακρυσμένη πρόσβαση

Η απομακρυσμένη πρόσβαση στο DVR μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους. Αρχικά μπορούμε να έχουμε πρόσβαση μέσω web browser, πληκτρολογώντας την διεύθυνση IP του καταγραφικού και μετά εισάγοντας τα στοιχεία μας (username/password). Μέσω του browser, ο χρήστης μπορεί να αναπαράγει και να προβάλει ζωντανό βίντεο από τις κάμερες και να παραμετροποιήσει τις ρυθμίσεις των καμερών (χρώμα, φωτεινότητα κ.ά.). Ένας εναλλακτικός τρόπος είναι μέσω λογισμικού ή μέσω cloud πλατφόρμας. Για την υπηρεσία cloud, ο χρήστης θα πρέπει να συμπληρώσει μία φόρμα εγγραφής στο www.xmeye.net. Τέλος, ο χρήστης μπορεί να έχει πολύ εύκολα πρόσβαση και στο κινητό του. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε είναι να κατεβάσουμε την εφαρμογή XMEYE (εικόνα 7). Στη συνέχεια για να καταχωρίσουμε το καταγραφικό στην εφαρμογή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το QR code με το του serial No του DVR. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και ο χρήστης μέσα σε λίγα μόλις λεπτά έχει ζωντανή εικόνα στο κινητό του.

Να σημειώσουμε πως για τις ανάγκες του review, χρησιμοποιήσαμε την AHD κάμερα της VisionNet «VN-1080 AHD». Η κάμερα έρχεται με 6 ενσωματωμένα LED, σταθερό φακό 2.8mm, ανάλυση που αγγίζει τα 2MP και τροφοδοτείται με DC 12V. 

INFO
  • ON LIEN
  • Σωκράτους 40, Αθήνα 10431
  • τηλ: 210-524 8377
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.onlien.eu
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.