Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 19 at 09 04 34 TM 471
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
23 Οκτωβρίου 2018 14:21

VisionNet VN-4004

Live video μέσω εφαρμογής και cloud

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
a861a6b4bc456c14334b915939627d29 XL 36106d3a

Αυτό το μήνα είχαμε στη διάθεσή μας το υβριδικό καταγραφικό της VisionNet «NV-4004», το οποίο αποτελεί ιδανική πρόταση για νέες, αλλά και υφιστάμενες εγκαταστάσεις που χρήζουν αναβάθμισης. Το καταγραφικό υποστηρίζει τεχνολογίες AHD/TVI/CVI/αναλογικό, καθώς και το νέο πρωτόκολλο XVI. Το XVI ή εναλλακτικά AXVI, είναι συμβατό με τα πρωτόκολλα AHD /TVI και επιτρέπει τον χειρισμό, τις ενημερώσεις…

Αυτό το μήνα είχαμε στη διάθεσή μας το υβριδικό καταγραφικό της VisionNet «NV-4004», το οποίο αποτελεί ιδανική πρόταση για νέες, αλλά και υφιστάμενες εγκαταστάσεις που χρήζουν αναβάθμισης.

Το καταγραφικό υποστηρίζει τεχνολογίες AHD/TVI/CVI/αναλογικό, καθώς και το νέο πρωτόκολλο XVI. Το XVI ή εναλλακτικά AXVI, είναι συμβατό με τα πρωτόκολλα AHD /TVI και επιτρέπει τον χειρισμό, τις ενημερώσεις του firmware και τις παραμετροποιήσεις από απόσταση μέσω του ομοαξονικού καλωδίου. Το εν λόγω πρωτόκολλο, επιτυγχάνει μείωση του θορύβου σε μία εικόνα, για να δώσει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Το VN-4004 μπορεί να δεχτεί κάμερες τεχνολογίας AHD(4x2MP-25FPS), TVI, CVI, αναλογικό και XVI, ενώ διαθέτει και συμπίεση H.264 για μείωση του κόστους αποθήκευσης και του bandwidth. Έρχεται με λογισμικό CMS για τον απομακρυσμένο χειρισμό του, είναι συμβατό με smartphone κινητά μέσω εφαρμογής και έρχεται με πολύ φιλικό γραφικό περιβάλλον για εύκολη πλοήγηση με το ποντίκι. Είναι συμβατό με τα δικτυακά πρωτόκολλα TCP/ IP, PPPOE, DDNS, UPNP, FTP και NTP, επιτρέπει το χειρισμό PTZ καμερών και υποστηρίζει την απομακρυσμένη παρακολούθηση έως και 10 χρηστών ταυτόχρονα.

Χαρακτηριστικά

Το μικρών διαστάσεων καταγραφικό, διαθέτει στην πρόσοψή του πλήκτρα για την πλοήγηση στο μενού, ενδείξεις LED (Power-Alarm-Rec) και μία θύρα USB. Στο πίσω μέρος του θα συναντήσουμε 4 κανάλια βίντεο, από μία είσοδο/έξοδο ήχου, θύρα HDMI/VGA, 2 θύρες USB για backup δεδομένων ή σύνδεση οπτικού μέσου, υποδοχή για καλώδιο δικτύου και την υποδοχή για την τροφοδοσία του (εικόνα 1). Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει 1 δίσκο SATA μέγιστης χωρητικότητας  6TB.

 

Μενού – Δυνατότητες

Με την ενεργοποίηση του DVR και αφού έχουμε εισάγει τα στοιχεία μας, ένας σύντομος οδηγός εκκίνησης προβάλλεται στη κεντρική οθόνη για να παραμετροποιήσουμε τις ρυθμίσεις του δικτύου, την ανάλυση της εικόνας κ.ά. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ανάμεσα στις πολλές γλώσσες που υποστηρίζει το καταγραφικό, ήταν και η ελληνική. Πατώντας δεξί κλικ με το ποντίκι οπουδήποτε πάνω στην οθόνη, ένα αναδυόμενο παράθυρο επιλογών εμφανίζεται, από το οποίο ο χρήστης μπορεί να προβάλει οποιαδήποτε κάμερα επιθυμεί, να ρυθμίσει τα χρώματα και φυσικά να μεταβεί στο κυρίως μενού του καταγραφικού (εικόνα 2).

Μέσα στο μενού ρυθμίσεων και στη κατηγορία «ρυθμίσεις εγγραφής », ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την εγγραφή κάθε καναλιού. Η εγγραφή σε κάθε κανάλι μπορεί να πραγματοποιείται συνεχόμενα, σε περίπτωση ανίχνευσης κίνησης, συναγερμού, ακόμα και με το συνδυασμό των παραπάνω (εικόνα 3 ). Επιπλέον μπορούμε να επιλέξουμε ποιες μέρες, αλλά και ώρες της εβδομάδας θα γίνεται η εγγραφή.

Όταν ενεργοποιηθεί ένα από τα event που αναφέραμε παραπάνω, τότε το καταγραφικό μπορεί να ρυθμιστεί, έτσι ώστε να ξεκινήσει την εγγραφή και να προβάλει το κανάλι από το οποίο προήλθε ο συναγερμός, να αποστείλει μηνύματα ειδοποιήσεων στους χρήστες μέσω email και να ανεβάσει υλικό σε FTP (εικόνα 4 ). Τέλος, ο χρήστης μπορεί να λάβει και ειδοποιήσεις σε περίπτωση αποσύνδεσης του δικτύου, σφάλματος του σκληρού δίσκου, απουσία του σκληρού δίσκου, όταν ο δίσκος είναι γεμάτος και γενικότερα σε περίπτωση απουσίας σήματος σε ένα από τα επιλεγμένα κανάλια.

Στην καρτέλα «αναπαραγωγή» μέσα από το μενού ρυθμίσεων, ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει παλαιότερες εγγραφές βάση ώρας, ημερομηνίας και σε περίπτωση συναγερμού (εικόνα 5). Μέσω της μπάρας επιλογών στο κάτω μέρος της οθόνης, ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει λειτουργίες τύπου παύση, γρήγορη/αργή αναπαραγωγή, zoom, πλήρη οθόνη, καθώς και backup αρχείων. Η εξαγωγή των αρχείων πραγματοποιείται πολύ εύκολα και το μόνο που χρειάζεται είναι να εισάγουμε στο καταγραφικό ένα εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο (USB, σκληρό δίσκο κ.ά.).

Πέρα από τις βασικές λειτουργίες, το καταγραφικό προσφέρει και άλλα εργαλεία στο χρήστη όπως, αναβάθμιση του λογισμικού μέσω USB, επαναφορά συστήματος, συντήρηση (μπορεί να προγραμματιστεί ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη), πληροφορίες γενικά για το σύστημα και τον δίσκο, ρυθμίσεις για τις PTZ κάμερες (εικόνα 6) κ.ά.

Απομακρυσμένη πρόσβαση

Η απομακρυσμένη πρόσβαση στο DVR μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους. Αρχικά μπορούμε να έχουμε πρόσβαση μέσω web browser, πληκτρολογώντας την διεύθυνση IP του καταγραφικού και μετά εισάγοντας τα στοιχεία μας (username/password). Μέσω του browser, ο χρήστης μπορεί να αναπαράγει και να προβάλει ζωντανό βίντεο από τις κάμερες και να παραμετροποιήσει τις ρυθμίσεις των καμερών (χρώμα, φωτεινότητα κ.ά.). Ένας εναλλακτικός τρόπος είναι μέσω λογισμικού ή μέσω cloud πλατφόρμας. Για την υπηρεσία cloud, ο χρήστης θα πρέπει να συμπληρώσει μία φόρμα εγγραφής στο www.xmeye.net. Τέλος, ο χρήστης μπορεί να έχει πολύ εύκολα πρόσβαση και στο κινητό του. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε είναι να κατεβάσουμε την εφαρμογή XMEYE (εικόνα 7). Στη συνέχεια για να καταχωρίσουμε το καταγραφικό στην εφαρμογή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το QR code με το του serial No του DVR. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και ο χρήστης μέσα σε λίγα μόλις λεπτά έχει ζωντανή εικόνα στο κινητό του.

Να σημειώσουμε πως για τις ανάγκες του review, χρησιμοποιήσαμε την AHD κάμερα της VisionNet «VN-1080 AHD». Η κάμερα έρχεται με 6 ενσωματωμένα LED, σταθερό φακό 2.8mm, ανάλυση που αγγίζει τα 2MP και τροφοδοτείται με DC 12V. 

{gallery}6339{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...