Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 19 at 09 04 34 TM 471
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
23 Οκτωβρίου 2018 14:21

DIGIFLEX Vision-X

Καινοτόμο Επαγγελματικό Σύστημα Ασφαλείας με Ενσωματωμένη Λειτουργία Access Control

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
9bbd842c4c0373c0463fb3bee58aa7ee XL 41907758

Το Σύστημα Ασφαλείας Vision-X προσφέρει ένα πλήθος δυνατοτήτων που περιλαμβάνουν ενσωματωμένες λειτουργίες Proximity, πολλαπλούς τρόπους συνδεσμολογίας, ταχύτατο προγραμματισμό μέσω Λογισμικού Η/Υ και το πιο απλό περιβάλλον Χρήστη/Εγκαταστάτη της αγοράς. Με τεχνολογία προσανατολισμένη στο μέλλον και με την ικανότητα προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και απαιτήσεις…

Το Σύστημα Ασφαλείας Vision-X προσφέρει ένα πλήθος δυνατοτήτων που περιλαμβάνουν ενσωματωμένες λειτουργίες Proximity, πολλαπλούς τρόπους συνδεσμολογίας, ταχύτατο προγραμματισμό μέσω Λογισμικού Η/Υ και το πιο απλό περιβάλλον Χρήστη/Εγκαταστάτη της αγοράς.

Με τεχνολογία προσανατολισμένη στο μέλλον και με την ικανότητα προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και απαιτήσεις του κάθε χώρου, η Digiflex έχει εξαλείψει την πολυπλοκότητα της αναζήτησης κατάλληλης λύσης για την ασφάλεια της οικίας ή της επιχείρησης σας. Όλα τα προϊόντα της Digiflex είναι κατασκευασμένα στην Αυστραλία, χρησιμοποιώντας τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας AS/NZSISO9001 για εξασφάλιση μακροπρόθεσμων επιδόσεων και αξιοπιστίας. 

Επεκτασιμότητα, Προσαρμογή και Ευελιξία

Κάθε οικία ή επιχείρηση είναι διαφορετική και το Vision-X, μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε απαίτηση. Είναι ικανό να παρέχει απλές και οικονομικά αποδοτικές λύσεις, ενώ είναι αρκετά δυνατό ώστε να χειριστεί έως 144 Ζώνες και 16 Θύρες πρόσβασης (Access Control). Το Σύστημα Συναγερμού μπορεί να αποθηκεύσει έως και 990 Χρήστες, ενώ χάρη στα προγραμματιζόμενα επίπεδα πρόσβασης και δικαιωμάτων, εσείς καθορίζετε ποιες λειτουργίες μπορεί να εκτελέσει ο κάθε Χρήστης: από απλούς χειρισμούς Όπλισης/Αφόπλισης του κάθε Υποσυστήματος, έως πρόσβαση σε Θύρες προστατευόμενων χώρων.

Στο Vision-X μπορούν να προγραμματιστούν έως 144 Ζώνες οι οποίες είναι δυνατό να ανατεθούν σε 8 πλήρως ανεξάρτητα Υποσυστήματα. Οι 144 Ζώνες μπορούν να είναι ενσύρματες ή ασύρματες, πλήρως προγραμματιζόμενες και μπορούν να υποστηρίξουν μαγνητικές επαφές, ανιχνευτές κίνησης, πυρανιχνευτές κλπ. Η επιλογή Τερματικής Αντίστασης (EOL) των Ζωνών, η παλμικότητα, η υψηλή ανοχή ±20%, η επιλογή λειτουργίας σε N/O και το κλείδωμα Σειρήνας και Κωδικοποιητή για κάθε Ζώνη το καθιστούν ιδανική λύση για μικρές ή μεγάλες εγκαταστάσεις με καθημερινή χρήση. Όταν υπάρξει κάποια παραβίαση, το Vision-X μπορεί να ηχήσει τις σειρήνες, να αποστείλει τις αναφορές συμβάντων στο Κέντρο Λήψεως Σημάτων, να ενεργοποιήσει φώτα ή συσκευές ομίχλης καπνού, παρέχοντας ασφάλεια όλο το 24ωρο. Η διαίρεση του Συστήματος σε 8 πλήρως ανεξάρτητα Υποσυστήματα, επιτρέπει στους Χρήστες να Οπλίζουν/Αφοπλίζουν μόνο τα Υποσυστήματα στα οποία τους έχει δοθεί πρόσβαση, χωρίς να επηρεάζονται τα υπόλοιπα Υποσυστήματα. Ακόμα, για μεγαλύτερη ευκολία, δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιείται ένα Πληκτρολόγιο για όλα τα Υποσυστήματα ή ξεχωριστά για το καθένα.

ΜΟΤΟ: εύκολο στην χρήση του με μεγάλη ευελιξία για Χρήστη και Εγκαταστάτη

Τέλος, η ευελιξία του υβριδικού Συστήματος Συναγερμού, φαίνεται στην δυνατότητα του να παρέχει πολλαπλές επιλογές οπλισμού για κάθε χώρο. Ο καθένας από τους 990 Χρήστες του Συστήματος έχει δυνατότητα Όπλισης/Αφόπλισης, είτε με εισαγωγή κωδικού PIN (έως και 8 ψηφίων), είτε απομακρυσμένα μέσω Τηλεχειριστηρίου, είτε με το πέρασμα της Κάρτας/Μπρελόκ μπροστά από τον Αναγνώστη Proximity, είτε με απλή ανάγνωση του Δακτυλικού Αποτυπώματος από τον Βιομετρικό Αναγνώστη. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα προγραμματισμού Αυτόματου Οπλισμού/Αφοπλισμού κάθε Υποσυστήματος ξεχωριστά, από τον Κύριο Χρήστη. Η ρύθμιση Χρονοπρογραμμάτων στο Σύστημα μπορεί να αφορά ακόμη τον καθορισμό προσβασιμότητας κάθε Χρήστη, την αυτόματη ενεργοποίηση Εξόδων ή το αυτόματο ξεκλείδωμα/κλείδωμα Θυρών σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.  

Ενσωματωμένη Λειτουργία Access Control

Ο έλεγχος πρόσβασης δεν είναι πλέον ένα χαρακτηριστικό των μεγαλύτερων και ακριβότερων συστημάτων. Το Σύστημα Ασφαλείας Vision-X παρέχει μία προσιτή και αποδοτική λύση για τον έλεγχο πρόσβασης έως και 16 Θυρών, ιδανικό για μεσαίου μεγέθους εμπορικές εγκαταστάσεις. Υπάρχουν συμβατά Πληκτρολόγια και Καρταναγνώστες με ενσωματωμένο Proximity, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου που καλύπτουν κάθε απαίτηση. Το καθένα από αυτά διαθέτει έξοδο LOCK για εντολή Θύρας και είσοδο Egress για button εξόδου μειώνοντας έτσι το κόστος και απλοποιώντας την εγκατάσταση. Σε κάθε πρόσβαση Χρήστη σε Θύρα, αποστέλλεται αναφορά συμβάντος στο Κέντρο Λήψεως Σημάτων ενώ ταυτόχρονα καταγράφεται αναλυτικά το συμβάν στο Ιστορικό του Πίνακα με το όνομα Χρήστη, το όνομα της Θύρα και την ώρα του συμβάντος. Εάν χρησιμοποιείται η Εφαρμογή iFob Control για Smartphones, τότε αποστέλλεται και Ειδοποίηση Push του συμβάντος.

Κεντρική Μονάδα Vision-X

Στην Κεντρική Μονάδα αποθηκεύονται αναλυτικά τα τελευταία 2.000 συμβάντα Ιστορικού στη μνήμη, όπως λειτουργίες Όπλισης/Αφόπλισης, αναφορές πρόσβασης Θυρών για κάθε Χρήστη, αναφορές συμβάντων alarm, τα οποία μπορούν να εύκολα αναγνωσθούν μέσω του Πληκτρολογίου Γραφικών από τον Κύριο Χρήστη του Συστήματος είτε μέσω της Εφαρμογής iFob Control. Με 5 Εξόδους στην κεντρική πλακέτα (επεκτάσιμες σε 37), το Vision-X μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις αυτοματοποίησης της επιχείρησής σας ή της οικίας σας. Η Κεντρική Μονάδα επικοινωνεί με τις υπόλοιπες περιφερειακές  μονάδες μέσω της ενσωματωμένης σύνδεσης υψηλής ταχύτητας και ισχυρής κρυπτογράφησης CRC Encrypted Based RS-485. Με αυτό τον τρόπο, οι περιφερειακές μονάδες (Πληκτρολόγια, Επεκτάσεις) μπορούν να τοποθετηθούν σε απόσταση έως και 1,2km μακριά από την Κεντρική Μονάδα, καθιστώντας το Σύστημα εξαιρετικά ευέλικτο όταν πρόκειται για εγκαταστάσεις σε μεγάλα ή διαφορετικά κτίρια, όπως ξεχωριστές αποθήκες.

ΜΟΤΟ: Εάν η τάση της μπαταρίας είναι πάνω από 3V ο πίνακας της δίνει ρεύμα φόρτισης έως 300mA, ενώ με το υπόλοιπο ρεύμα διατηρεί την καλή λειτουργία του συστήματος.

Ωστόσο, αυτό που κάνει το εν λόγω Σύστημα Ασφαλείας να ξεχωρίζει είναι η ποιότητα κατασκευής του και η προστασία του έναντι σε δολιοφθορές. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι:

  • Προστασία από υπέρταση έως 3.000V στις Ζώνες, τις Εξόδους και τα περιφερειακά.
  • 4 ανεξάρτητες τροφοδοσίες με ηλεκτρονικές ασφάλειες για προστασία βραχυκυκλώματος των περιφερειακών (Πληκτρολόγια, ανιχνευτές, Σειρήνες).
  • Σε περίπτωση απώλειας ή βραχυκυκλώματος ή υπερφόρτωσης της συνδεδεμένης συσκευής (πληκτρολόγιο, επέκτασης ή σειρήνας), το Σύστημα συνεχίζει απρόσβλητα την λειτουργία του αναφέροντας τη βλάβη στο Κέντρο Λήψεως Σημάτων.
  • 4 επιβλεπόμενες και προστατευόμενες Ψηφιακές Έξοδοι (D.O.) 2.000mA και μία Έξοδος Relay.
  • Προστασία μπλοκαρίσματος τηλεφωνικής γραμμής από εισερχόμενη κλήση (Εκτροπή Κλήσης) κατά τη διάρκεια αποστολής αναφορών στο Κέντρο Λήψεως Σημάτων.
  • Σε προσπάθεια δολιοφθοράς των ασύρματων περιφερειακών με παρεμβολή συχνοτήτων, το Σύστημα δίνει απευθείας συναγερμό με ταυτόχρονη αναφορά στο ΚΛΣ και την Εφαρμογή iFob Control.
  • Αξιόπιστη λειτουργία ασύρματων συσκευών με έλεγχο των μπαταριών και της ισχύος του σήματος.
  • ±20 ανοχή Ζωνών, ώστε σε μεγάλες εγκαταστάσεις να δίνεται η δυνατότητα τοποθέτησης ανιχνευτών σε μακρινές αποστάσεις χωρίς πρόβλημα.
  • Παλμική και ελεγχόμενη φόρτιση μπαταρίας.
  • Αυτοδιάγνωση Συστήματος.

 

Πληκτρολόγιο Γραφικών

Το Πληκτρολόγιο Γραφικών του Vision-X εμπεριέχει ένα γραφικό περιβάλλον Χρήστη με ελληνικό μενού, ενώ τα φωτιζόμενα πλήκτρα, διευκολύνουν τη χρήση του ακόμα και τη νύχτα. Το κόκκινο και το πράσινο ενδεικτικά LED, σας ενημερώνουν για την τρέχουσα κατάσταση του Όπλισης του Συστήματος, ενώ το μπλε για την τρέχουσα κατάσταση της Θύρας. Το ενσωματωμένο buzzer σας παρέχει ακουστική επιβεβαίωση κατά τον χειρισμό του Συστήματος καθώς παράγει διακριτούς ήχους σε περίπτωση Χρόνου Εισόδου ή Εξόδου, σε συμβάν Alarm παραβίασης, σε συμβάν Alarm Φωτιάς, σε άνοιγμα Ζώνης Chime κλπ. Τα Πληκτρολόγια με τον ενσωματωμένο αναγνώστη Proximity, επιτρέπουν στον Χρήστη την εύκολη Όπλιση και Αφόπλιση του Υποσυστήματος (ή όλων), την Περιμετρική Όπλιση ή το ξεκλείδωμα Θύρας, απλά παρουσιάζοντας το μπρελόκ μπροστά από το Πληκτρολόγιο. Σε περιπτώσεις εξωτερικών εγκαταστάσεων, όπως εισόδους αποθηκών ή κεντρικών εισόδων κτηρίων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αδιάβροχα Πληκτρολόγια (με ή χωρίς λειτουργία Proximity).

 

Λογισμικό VisionLink

Το VisionLink αποτελεί ένα εξελιγμένο και ταυτόχρονα εξαιρετικά εύκολο στη χρήση του, Λογισμικό Προγραμματισμού. Παρέχει τη δυνατότητα τοπικής ή απομακρυσμένης σύνδεσης με τα Συστήματα Vision μέσω καλωδίου, τηλεφωνικής γραμμής, IP (Ethernet, GPRS) είτε μέσω Υπηρεσίας MyAlarm. Ο Εγκαταστάτης μπορεί να ενημερωθεί για την τρέχουσα κατάσταση του Συστήματος σε πραγματικό χρόνο (Interactive προβολή), να προγραμματίσει το Σύστημα (Upload/Download) αλλά και να το χειριστεί σαν να βρίσκεται στην εγκατάσταση μέσω του εικονικού Πληκτρολογίου. Το VisionLink αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο κατά την εγκατάσταση, τη συντήρηση αλλά και την αναβάθμιση, καθώς διευκολύνει τους τεχνικούς στην αναγνώριση των Περιφερειακών Μονάδων και στον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων. Μία από τις σημαντικότερες πρόσθετες λειτουργίες του Λογισμικού είναι ο εύκολος προγραμματισμός Μακροεντολών, από όπου ο Εγκαταστάτης έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει πολλαπλά σενάρια αυτοματισμών.

iFob Control App. Με Φωνητική Επιβεβαίωση

Η Εφαρμογή iFob Control για Android & iOS Smartphones, επιτρέπει την απομακρυσμένη διαχείριση του Συστήματος Vision-X καθώς και ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την εκτέλεση εντολών ή λειτουργιών ή συμβάντων. Οι Χρήστες μπορούν να Οπλίσουν/Αφοπλίσουν Υποσυστήματα, να ενεργοποιήσουν Εξόδους, να κλειδώσουν/ξεκλειδώσουν Θύρες καθώς και να δουν το Ιστορικό Συμβάντων του Συστήματος. Τα δικαιώματα απομακρυσμένης διαχείρισης του κάθε Χρήστη της Εφαρμογής iFob Control είναι τα ίδια με αυτά που έχουν οριστεί στον Πίνακα. Σε κάθε συμβάν, ο Χρήστης λαμβάνει Ειδοποίηση Push ή/και SMS ή/και Φωνητική Κλήση ή/και Email. Η Εφαρμογή iFob Control υποστηρίζει Ελληνικά, η φωνητική επιβεβαίωση είναι στα Ελληνικά όπως και τα SMS και Email Ειδοποίησης. Σε κάθε Σύστημα Ασφαλείας Vision-X μπορούν να αντιστοιχηθούν έως 10 Χρήστες iFob.

{gallery}6340{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...