Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 | 14:22

VANDERBILT ACT365

Νέα ολοκληρωμένη λύση ελέγχου πρόσβασης και βίντεο βασισμένη σε CLOUD

Το ACT365 αποτελεί μία νέα πρόταση για τον έλεγχο πρόσβασης(access control) και την βιντεοεπιτήρηση που βασίζεται σε τεχνολογία cloud και σας επιτρέπει να διαχειριστείτε με ασφάλεια το σύστημά σας από οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε συσκευή. Η έννοια του integration ή αλλιώς η διαλειτουργικότητα μεταξύ των συστημάτων-συσκευών ασφαλείας, αποτελεί αναμφίβολα...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Το ACT365 αποτελεί μία νέα πρόταση για τον έλεγχο πρόσβασης(access control) και την βιντεοεπιτήρηση που βασίζεται σε τεχνολογία cloud και σας επιτρέπει να διαχειριστείτε με ασφάλεια το σύστημά σας από οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή και σε οποιαδήποτε συσκευή.

Η έννοια του integration ή αλλιώς η διαλειτουργικότητα μεταξύ των συστημάτων-συσκευών ασφαλείας, αποτελεί αναμφίβολα την κορυφαία τάση του κλάδου της ασφάλειας τα τελευταία χρόνια. Η Vanderbilt έρχεται να δώσει την λύση παρουσιάζοντας την νέα «Cloud» υπηρεσία, η οποία  ενοποιεί Intrusion, Access Control και CCTV. Χωρίς την απαίτηση να στηθεί Server ή να εγκατασταθεί software, η ενοποίηση γίνεται απροβλημάτιστα γιατί όλα τρέχουν στους Server και τις υπηρεσίες της Vanderbilt στο Cloud.

Με το ACT365, ο ιδιοκτήτης μίας επιχείρησης ή ο υπεύθυνος ασφάλειας-εγκαταστάτης ενός χώρου μπορεί να έχει πρόσβαση στο σύστημα 365 ημέρες το χρόνο από οποιαδήποτε συσκευή όπως smartphone, tablet, Η/Υ και laptop και φυσικά να λαμβάνει ειδοποιήσεις σχετικά με διάφορα συμβάντα. Αν υπάρχει κάποιος σε μία πόρτα, ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να επαληθεύσει την ταυτότητά του και να ανοίξει την πόρτα πατώντας απλά ένα πλήκτρο από το smartphone. Η νέα Cloud-based λύση της εταιρίας έρχεται να μειώσει το κόστος επένδυσης και στη συνέχεια τις δαπάνες συντήρησης, καθώς η πρόσβαση και η διαχείριση των πόρων-υπηρεσιών του συστήματος πραγματοποιούνται μέσω δικτύου.

 Το ACT365 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα εγκαταστάσεων και αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο για την υγεία, την ασφάλεια ακόμα και την πυροσβεστική, καθώς είναι σε θέση να παρέχει  ακριβείς αναφορές-πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, για τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται σε ένα κτήριο κατά τη διάρκεια μίας πυρκαγιάς και γενικότερα σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Επιπρόσθετα, το ACT 365 μπορεί να χρησιμοποιηθεί  για τον έλεγχο και την διάρκεια παραμονής των υπαλλήλων σε μία επιχείρηση (υπολογισμός εργατοωρών) και παρέχει αναλυτικές αναφορές-πληροφορίες, τις οποίες μπορούμε πολύ εύκολα να τις εξάγουμε σε αρχείο Microsoft Excel. Πάμε να δούμε όμως και το hardware από το οποίο απαρτίζεται η νέα cloud λύση της Vanderbilt.

ACT365 ACU/VCU

Το σύστημα της εταιρίας αποτελείται από 2 μονάδες, την μονάδα ελέγχου πρόσβασης ACT365 ACU και την μονάδα ελέγχου βίντεο ACT365 VCU. Το ACT365 ACU, είναι μία μονάδα IP για τον έλεγχο μίας πόρτας, η οποία περιλαμβάνει 2 θύρες Ethernet, συνδέεται απευθείας στο τοπικό μας δίκτυο, είναι συμβατή με όλους τους αναγνώστες ACT και τροφοδοτείται με 12V DC. Σε μία εγκατάσταση μπορούν να χρησιμοποιηθούν απεριόριστες μονάδες ACU, ανάλογα με τις ανάγκες μας και τις θύρες-πόρτες που θέλουμε να ελέγξουμε και η δικτύωση τους πραγματοποιείται με 2 τρόπους. Αρχικά μπορούμε να συνδέσουμε τις μονάδες απευθείας στο router/switch που διαθέτουμε ή εναλλακτικά, να συνδέσουμε διαδοχικά την μία μονάδα με την άλλη (σύνδεση σε σειρά) όπως φαίνεται στην εικόνα 4. Κάθε μονάδα ξεχωριστά μπορεί να δεχτεί έως και 10.000 χρήστες και επιτρέπει την πρόσβαση είτε μέσω κωδικού PIN είτε μέσω κάρτας ή συνδυαστικά (PIN και κάρτα).

Το ACT365 VCU αντίστοιχα,  είναι ένας ελεγκτής IP ο οποίος μπορεί να δεχτεί έως και 4 κάμερες και περιλαμβάνει 1 σκληρό δίσκο χωρητικότητας 1 TB για αποθήκευση βίντεο. Η εν λόγω συσκευή συνδέεται στο ίδιο τοπικό δίκτυο  με τον controller ACU, είναι συμβατή με το ONVIF 2.0 ( προφίλ S και T) για να δεχτεί κάμερες διαφορετικών κατασκευαστών και διαθέτει 4 κανάλια για ζωντανή εγγραφή και αναπαραγωγή. Με το ACT365 VCU μπορείτε να διαχειριστείτε και ελέγξτε την πρόσβαση από οπουδήποτε  και σε οποιαδήποτε συσκευή (PC, Tablet, smartphone), ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η νέα έκδοση του, η οποία θα επιτρέπει στο χρήστη να αποθηκεύει το υλικό από τις κάμερες στο cloud της Vanderbilt.

Οι συσκευές ACT365 VCU και ACU συνδέονται πολύ εύκολα στο υπάρχον δίκτυο προσφέροντας πολλαπλά οφέλη τόσο στο διαχειριστή του συστήματος, όσο και στους υπόλοιπους χρήστες. Ωστόσο, αυτό που ξεχωρίζει είναι η πρωτοποριακή Cloud υπηρεσία της Vanderbilt, η οποία «παντρεύει» στην ουσία το access control και την βιντεοεπιτήρηση, ώστε οι χρήστες του συστήματος να είναι σε θέση να διαχειριστούν όλες τις τοποθεσίες και όλες τις θύρες μέσα από ένα διαδραστικό και εύχρηστο  περιβάλλον εργασίας.

Cloud πλατφόρμα ACT365

Η Cloud υπηρεσία της Vanderbilt επιτρέπει στον εγκαταστάτη- διαχειριστή του συστήματος να ελέγξει απεριόριστες συσκευές και απεριόριστους «πελάτες» ταυτόχρονα, να επιτρέψει την πρόσβαση σε εξουσιοδοτημένα άτομα, να παρακολουθεί βίντεο από απόσταση, να πραγματοποιήσει απομακρυσμένη διάγνωση-συντήρηση του συστήματος  και φυσικά να δει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά  με τα άτομα που εισέρχονται και εξέρχονται από ένα χώρο (Συμβάντα ελέγχου, Αδρανείς κάτοχοι καρτών, Λήξη κάρτας κ.λπ.).

Για την πρόσβαση στην cloud υπηρεσία απαιτείται αρχικά μία εγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο www.act365.eu/Registration/Welcome και στην συνέχεια ο χρήστης, μπορεί να μεταβεί στο κυρίως μενού της υπηρεσίας εικόνα. Ας δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που προσφέρει η Cloud υπηρεσία της Vanderbilt.

 

Αρχική οθόνη-Μενού

Το μενού της πρωτοποριακής cloud υπηρεσίας είναι αρκετά φιλικό προς τον χρήστη. Στην κεντρική οθόνη υπάρχουν «Quick Links», από τα οποία ο χρήστης μπορεί να δει άμεσα και σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση (normal-locked-unlocked-open) των θυρών που έχει ορίσει προς επιτήρηση, να αναζητήσει διάφορα συμβάντα, να προσθέσει ή να αφαιρέσει ένα χρήστη από το σύστημα, να προβάλει άμεσα βίντεο από τις κάμερες που είναι συνδεδεμένες, ακόμα και να δει στατιστικά σχετικά με τις θύρες στις οποίες υπήρχε έντονη δραστηριότητα. Για αναλυτικότερες πληροφορίες και παραμετροποιήσεις, διατίθεται αριστερό μέρος της οθόνης μία καρτέλα με κατηγορίες.

 

Video

Σε αυτή την κατηγορία ο χρήστης του συστήματος μπορεί να προβάλει βίντεο σε πραγματικό χρόνο από τις κάμερες που είναι εγκατεστημένες στον χώρο. Αυτή η λειτουργία είναι εξίσου σημαντική και για τον τεχνικό, καθώς μπορεί να προβάλλει βίντεο από εγκαταστάσεις διαφορετικών πελατών ανά τον κόσμο. Επιπρόσθετα, μπορεί να αναζητήσει βίντεο βάση ώρας, ημερομηνίας, ανίχνευσης κίνησης και να προβάλλει μία λίστα με όλες τις κάμερες που είναι συνδεδεμένες στην cloud εφαρμογή. Με το άνοιγμα  κάθε θύρας, μπορούμε να ρυθμίσουμε το σύστημά μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις βίντεο σε πραγματικό χρόνο.

Access Control

Στην εν λόγω κατηγορία ο χρήστης-διαχειριστής (ανάλογα με τα εκάστοτε δικαιώματα) μπορεί να δημιουργήσει cardholders (χρήστες καρτών), να τους προσθέσει σε διάφορα group π.χ. τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, τμήμα IT κ.λπ. και φυσικά να ορίσει δικαιώματα για κάθε έναν από αυτούς, είτε ξεχωριστά είτε σε όλο το group (π.χ. πρόσβαση σε ένα χώρο μόνο τις καθημερινές ή μόνο μέχρι μία συγκεκριμένη ώρα). Σε κάθε χρήστη μπορούμε να εισάγουμε πληθώρα πληροφοριών όπως όνομα, τηλέφωνο, e-mail φωτογραφία, ύψος, το τμήμα στο οποίο ανήκει και πολλά άλλα.

Reports

Αυτή η κατηγορία είναι και μία από τις σημαντικότερες, καθώς ο διαχειριστής του συστήματος μπορεί να δει αναλυτικά όλα τα συμβάντα σε πραγματικό χρόνο, όπως ώρα, μέρα, την πόρτα που άνοιξε και το ID του χρήστη που εισέρχεται ή εξέρχεται από μία πόρτα κ.ά.  Άξια αναφοράς είναι η λειτουργία Muster Report, η οποία αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. Το Muster Report προσδιορίζει τον ακριβή αριθμό ατόμων που βρίσκονται σε ένα κτήριο κατά τη διάρκεια μίας πυρκαγιάς και γενικότερα σε μία κατάσταση «συναγερμού», στέλνοντας αναφορά σε πραγματικό χρόνο μέσω εφαρμογής. Ακόμα στην κατηγορία “Reports”, μπορούμε να δούμε ποιες κάρτες χρηστών έχουν λήξει ή αναμένεται να λήξουν σύντομα. Να σημειώσουμε πως όλες τις πληροφορίες που αναφέραμε παραπάνω μπορούμε να τις εξάγουμε σε excel αρχείο. 

ACT365 APP

Για την απομακρυσμένη διαχείριση, τον έλεγχο, αλλά και την προβολή όλων των συμβάντων σε πραγματικό χρόνο, διατίθεται η εφαρμογή ACT365, την οποία θα βρούμε διαθέσιμη στο APP Store και στο Play Store. Η εφαρμογή της Vanderbilt είναι το ίδιο εύχρηστη και λειτουργική, όπως η cloud πλατφόρμα της εταιρίας. Αρχικά, το μόνο που χρειάζεται είναι να ορίσουμε ένα PIN για την πρόσβαση στην εφαρμογή και σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα έχουμε πρόσβαση στο access control σύστημά μας και στις κάμερες. Μέσω του ACT365 app, ο χρήστης μπορεί να κλειδώσει/ξεκλειδώσει τις πόρτες από οπουδήποτε στον κόσμο, να αναζητήσει και να προβάλει βίντεο, να αναζητήσει ή και να ενεργοποιήσει/απενεργοποιήσει τις κάρτες χρηστών, να πάρει αναλυτικές αναφορές σχετικά με τις πόρτες που ενεργοποιήθηκαν ή τις πόρτες που απαγορεύτηκε η πρόσβαση κ.ά. Μέσα στο μενού της εφαρμογής βρίσκεται και η λειτουργία Muster Report που αναφέραμε νωρίτερα, από την οποία ο χρήστης ειδοποιείται για τον ακριβή αριθμό των ατόμων που βρίσκονται σε μία εγκατάσταση.

 

INFO
  • Simon Technologies
  • Αδελφών Κυπραίου 138 & Γαίας 1, 192 00 Ελευσίνα
  • τηλ: 210-5563303 | fax: 210-5563304
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.simon-technologies.com
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.