Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 19 at 09 04 34 TM 471
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
23 Οκτωβρίου 2018 14:23

Video Management Software

Η τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά που θα συναντήσουμε στα Λογισμικά Διαχείρισης Βίντεο

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
c74af8dd0bd85df8c8b551fa108178f9 XL 9c9ab674

.Ένα λογισμικό διαχείρισης βίντεο αποτελεί θεμέλιο λίθο κάθε συστήματος επιτήρησης, καθώς επιτρέπει στον εκάστοτε χρήστη την διαχείριση και την παραμετροποίηση των ρυθμίσεων της κάμερας, των εγγραφών, αλλά και άλλων πιο σύνθετων παραμέτρων. Γράφει ο Αποστολόπουλος Παναγιώτης Το λογισμικό διαχείρισης βίντεο μπορεί να ελέγξει και να αναλύσει το εγγεγραμμένο βίντεο…

Ένα λογισμικό διαχείρισης βίντεο αποτελεί θεμέλιο λίθο κάθε συστήματος επιτήρησης, καθώς επιτρέπει στον εκάστοτε χρήστη την διαχείριση και την παραμετροποίηση των ρυθμίσεων της κάμερας, των εγγραφών, αλλά και άλλων πιο σύνθετων παραμέτρων.

Το λογισμικό διαχείρισης βίντεο μπορεί να ελέγξει και να αναλύσει το εγγεγραμμένο βίντεο, δίνοντάς στον πελάτη σημαντικές πληροφορίες. Αυτά τα «αναλυτικά στοιχεία» ποικίλουν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πληθώρα εφαρμογών, όπως σημεία λιανικής πώλησης, για την παρακολούθηση των κινήσεων των πελατών (τα σημεία δηλαδή στα οποία εστιάζουν περισσότερο) και φυσικά για τον εντοπισμό ενός ανεπιθύμητου ατόμου που εισέρχεται σε ένα ιδιόκτητο χώρο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτή τη στιγμή στην αγορά των συστημάτων ασφαλείας υπάρχουν πληθώρα λογισμικών διαχείρισης, ωστόσο μερικά από αυτά μπορεί να είναι και μέρος ενός δικτυακού ή ψηφιακού καταγραφικού. Ακόμα, πολλές σύγχρονες δικτυακές κάμερες προσφέρουν παρόμοιες δυνατότητες για την εγγραφή και την ανασκόπηση βίντεο απευθείας μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού. Αναμφίβολα όμως ένα λογισμικό το οποίο έχει αναπτυχθεί για τον σκοπό αυτό και μόνο, είναι πιο εξελιγμένο και παρέχει περισσότερες επιλογές και δυνατότητες.

Άρα λοιπόν ένα VMS μπορεί να προσφέρει πρόσθετα χαρακτηριστικά και δυνατότητες, από ότι αυτές που θα συναντήσουμε ενσωματωμένες σε ένα καταγραφικό ή μία κάμερα.  Βέβαια τα εν λόγω λογισμικά χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες και ποικίλουν με βάση το ποσό που θέλουμε να δαπανήσουμε και φυσικά την εφαρμογή για την οποία θέλουμε τα αξιοποιήσουμε. Ας δούμε όμως μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά που θα συναντήσουμε σε ένα τέτοιο λογισμικό.

 

LPR – Αναγνώριση πινακίδας κυκλοφορίας

Η αναγνώριση πινακίδας κυκλοφορίας, είναι μια λειτουργία που μπορεί να ανιχνεύσει, να διαβάσει, και να αποθηκεύσει βίντεο από την πινακίδα κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου. Χρησιμοποιείται κυρίως στην παρακολούθηση της κυκλοφορίας σε χώρους στάθμευσης και σε κλειστούς χώρους με είσοδο ασφαλείας. Η κάμερα καταγράφει έναν αριθμό πινακίδας κυκλοφορίας και είτε τον αποθηκεύει για μελλοντική αναθεώρηση, είτε τρέχει την εικόνα μέσω λογισμικού αναλύσεων βίντεο για να τον συγκρίνει με μια βάση δεδομένων με αποθηκευμένους αριθμούς πινακίδων κυκλοφορίας. Εάν η βάση δεδομένων βρει μια αντιστοιχία, το εκάστοτε σύστημά μπορεί να ρυθμιστεί για να στείλει ειδοποιήσεις. Αυτές οι ειδοποιήσεις μπορούν να σταλούν σε λογαριασμό email ή σε κινητό τηλέφωνο, επιτρέποντάς στον χρήστη να γνωρίζει αμέσως και από οπουδήποτε, αν το σύστημά έχει εντοπίσει ένα ανεπιθύμητο όχημα. Για να λειτουργήσει όμως αποτελεσματικά ο αλγόριθμος LPR χρειάζεται να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα και στις κάμερες ασφαλείας. Η γωνία για παράδειγμα είναι μία εξαιρετικά σημαντική παράμετρος, καθώς αν μία κάμερα είναι εγκατεστημένη πολύ ψηλά δεν θα μπορεί να δει την πινακίδα. Η απόσταση μεταξύ της  κάμερας και του αυτοκινήτου είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που  πρέπει να ληφθεί υπόψη. Μια κάμερα μπορεί να έχει τη δυνατότητα να μεγεθύνει σε αρκετά μεγάλη απόσταση, ωστόσο θα πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε την απόσταση μεταξύ αυτής και του αυτοκινήτου, ενώ καταλυτικό ρόλο έχει και ο φωτισμός. Αν η κάμερα δεν διαθέτει ενσωματωμένα IR, τότε θα χρειαστούμε πρόσθετο φωτισμό. Τέλος η ταχύτητα της εισερχόμενης κίνησης πρέπει να είναι αρκετά χαμηλή ώστε η κάμερα να έχει αρκετό χρόνο για να εστιάσει στην πινακίδα, συχνά όχι περισσότερο από 40 km/h. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από τον τύπο της κάμερας, καθώς η αγορά διαθέτει μοντέλα που «διαβάζουν» και πινακίδες άνω των 120 km/h. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει και στην ανάλυση της εικόνας. Για να χρησιμοποιηθεί ως νομικό αποδεικτικό στοιχείο, το βίντεό ίσως χρειαστεί να πληροί τα πρότυπα που έχουν οριστεί από την τοπική επιβολή του νόμου, έτσι μία κάμερα υψηλής ανάλυσης θα είναι σε θέση να το εξασφαλίσει αυτό.

 

Video Analytics

Τα Video Analytics σχεδιάστηκαν με σκοπό να βοηθήσουν το προσωπικό ασφαλείας. Η τεχνολογία αυτή βοηθά σημαντικά στην εξασφάλιση ενός αποτελεσματικότερου ελέγχου των επιτηρούμενων χώρων, προσθέτοντας χαρακτηριστικά τεχνητής ευφυΐας σε εφαρμογές κλειστών κυκλωμάτων επιτήρησης. Το λογισμικό εντοπίζει χαρακτηριστικά, συμβάντα ή μοτίβα συγκεκριμένης συμπεριφοράς μέσω της ανάλυσης του βίντεο του επιτηρούμενου περιβάλλοντος. Το λογισμικό δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να αναλύει, να οργανώνει και να μοιράζεται τη γνώση που αποκτήθηκε από τα δεδομένα, για να λαμβάνει καλύτερες και εξυπνότερες αποφάσεις. Πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα VA για να εντοπίζουν κίνηση στο κατάστημά τους μετά από ώρες. Το σύστημα μπορεί να ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ανιχνεύει μόνο κίνηση κατά τη διάρκεια των ωρών κλεισίματος μίας επιχείρησής. Οπότε αν ανιχνεύσει κίνηση, θα στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να βοηθήσει τον χρήστη να αντιδράσει γρήγορα σε ένα συμβάν. Οι εφαρμογές των VA έχουν ευρεία διάδοση και περιλαμβάνουν την παρακολούθηση των μοτίβων κίνησης οχημάτων, τις παραβιάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και τα άτομα που εισέρχονται σε περιοχές περιορισμένης πρόσβασης και σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια. Τα δεδομένα μπορούν να ταξινομηθούν ανά ώρα και ημερομηνία για μεγάλες χρονικές περιόδους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα δημιουργίας μίας ανάλυσης των τάσεων.

 

Smart Search – Έξυπνη αναζήτηση

Η έξυπνη αναζήτηση είναι μια λειτουργία των λογισμικών διαχείρισης βίντεο που σας επιτρέπει να βάλετε συγκεκριμένες παραμέτρους ανίχνευσης σε μία εικόνα. Έτσι κατά τη διάρκεια της αναζήτησης το λογισμικό θα ψάχνει μέσα από το εγγεγραμμένο βίντεο συγκεκριμένες δραστηριότητες (ανίχνευση κίνησης, παραβίαση πλαισίου κλπ), αυτές δηλαδή που είχαμε ορίσει εμείς εξ αρχής, παρακάμπτοντας μεγάλο μέρος του βίντεο. Αυτή τη λειτουργία την συναντάμε πλέον και στα καταγραφικά και είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς μας επιτρέπει να εντοπίσουμε άμεσα μία ύποπτη δραστηριότητα και παράλληλα μας βοηθάει να εξοικονομήσουμε χρόνο. Η έξυπνη αναζήτηση έχει τρεις βασικές ρυθμίσεις: ευαισθησία, διάρκεια και περιοχή ενδιαφέροντος. Η ευαισθησία έρχεται σε διάφορες κλίμακες, από πολύ χαμηλή έως πολύ υψηλή. Η πολύ χαμηλή ευαισθησία θα δώσει λιγότερα αποτελέσματα, ενώ η υψηλή ευαισθησία θα δώσει περισσότερα επειδή ψάχνει για οποιαδήποτε κίνηση. Η διάρκεια μπορεί να οριστεί σε σύντομο ή μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ όσο αφορά την περιοχή ενδιαφέροντος, αυτή έχει σχεδιαστεί, ώστε να μπορούμε να εστιάσουμε σε μία συγκεκριμένη περιοχή που θέλουμε να ελέγξουμε (γύρω από ένα γραφείο, πόρτα, ταμειακή μηχανή, κ.λπ.). Η έξυπνη αναζήτηση είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο το οποίο βελτιώνει κατά πολύ το έργο των αρμόδιων ασφαλείας.

 

ONVIF

Το ONVIF (Open Network Video Interface Forum) είναι ένα παγκόσμιο και ανοιχτό βιομηχανικό φόρουμ που δημιουργήθηκε για να διευκολύνει την ανάπτυξη και τη χρήση ενός παγκόσμιου ανοικτού προτύπου διασύνδεσης για φυσικά προϊόντα όπως κάμερες ασφάλειας, συστήματα διαχείρισης βίντεο και συστήματα ελέγχου πρόσβασης μέσω IP. Οι βασικές αρχές του προτύπου ONVIF είναι η επικοινωνία μεταξύ των δικτυακών προϊόντων βίντεο, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο κατασκευαστής, ώστε το πρότυπο να είναι ανοικτό σε όλες τις εταιρείες και τους οργανισμούς. Το ONVIF στοχεύει στην εξασφάλιση της διαλειτουργικότητας των συστημάτων παρακολούθησης IP μεταξύ των προϊόντων, ανεξάρτητα από τους κατασκευαστές, επιτρέποντας ελευθερία επιλογών τόσο στον εγκαταστάτη όσο και στο τελικό χρήστη. Αυτό σημαίνει πως οποιαδήποτε κάμερα IP είναι συμβατή με το ONVIF, μπορεί να λειτουργήσει με άλλα στοιχεία του ONVIF, συμπεριλαμβανομένων των NVR και των λογισμικών διαχείρισης βίντεο. Άρα και το ONVIF αποτελεί όπως φαίνεται σημαντικό χαρακτηριστικό των VMS, καθώς επιτρέπει στο χρήστη να χρησιμοποιήσει κάμερες διαφορετικών κατασκευαστών, χωρίς να ανησυχεί ότι μπορεί αυτές να μην είναι συμβατές με το υπάρχον σύστημα.

 

Cloud

Το Cloud είναι ένα δικτυακό μοντέλο αποθήκευσης δεδομένων όπου τα δεδομένα αποθηκεύονται σε απομακρυσμένες δικτυακές τοποθεσίες και ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά μέσω κάποιου web interface. Αυτό προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως μεγάλη εξοικονόμηση χώρου σε σχέση με ένα NVR, καθώς και τη δυνατότητα για  πρόσβαση στα βίντεο από οπουδήποτε στον κόσμο. Η αποθήκευση Cloud είναι εύκολη στη χρήση και απαιτεί ελάχιστο εξοπλισμό. Το μόνο που απαιτείται είναι μία συσκευή με σύνδεση στο διαδίκτυο, η οποία θα στέλνει τα όλα τα αρχεία βίντεο στην εκάστοτε υπηρεσία αποθήκευσης. Όταν θελήσουμε να δούμε ένα βίντεο ή να κάνουμε λήψη αυτού, συνδεόμαστε σε ένα ιστότοπο (της εταιρίας που έχουμε επιλέξει) και έχουμε πλήρη πρόσβαση των αρχείων μας. Τα NVR που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να λειτουργούν με αποθήκευση cloud, έχουν ένα μικρό σκληρό δίσκο για να αποθηκεύουν τοπικά βίντεο για μικρό χρονικό διάστημα και στη συνέχεια τα ανεβάζουν εκεί. Ένα πράγμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη κατά τη χρήση του cloud storage είναι το εύρος ζώνης που διαθέτει το δίκτυό μας. Εάν τα αρχεία βίντεο είναι ιδιαίτερα μεγάλα ή έχουν ξεπεράσει ένα  μεγάλο αριθμό, η διαδικασία φόρτωσης μπορεί να επιβραδύνει το δίκτυό κατά τη μεταφόρτωσή τους. Η αποθήκευση Cloud μπορεί να ωφελήσει το σύστημα παρακολούθησης με πολλούς τρόπους. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς:

  • Τα αρχεία βίντεο είναι εύκολα προσβάσιμα από οπουδήποτε χρησιμοποιώντας ένα υπολογιστή, ένα smartphone ή ένα tablet.
  • Τα αρχεία δεν αποθηκεύονται τοπικά, επομένως ακόμα και αν ο εξοπλισμός καταστραφεί ή κλαπεί, τα βίντεο είναι ακόμα ασφαλή.
  • Η αποθήκευση Cloud μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αντίγραφο ασφαλείας για ένα NVR ή σκληρό δίσκο ακόμα κι αν δεν είναι η κύρια λύση αποθήκευσης.

Είσοδος/ έξοδος συναγερμού και ήχος

Ένα VMS μπορεί να καταγράφει ήχο από δικτυακές κάμερες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις παρέχει και αμφίδρομο ήχο μέσω της κάμερας, κάτι που λειτουργεί ως ενδοεπικοινωνία. Τυπικά αυτό απαιτεί έναν εξωτερικό ενισχυτή και ηχείο από την κάμερα. Ορισμένες κάμερες δικτύου περιλαμβάνουν ενσωματωμένο μικρόφωνο ή μπορεί να διαθέτουν εξωτερικές συνδέσεις εισόδου / εξόδου ήχου. Η είσοδος/έξοδος συναγερμού είναι σημαντικός παράγοντας για τα VMS, καθώς με το που ανιχνεύσουν έναν εισβολέα είναι σε θέση να ενεργοποιήσουν άλλου είδους εξοπλισμό όπως σειρήνες, φωτισμό κ.ά. Επίσης, κατά την ανίχνευση μπορούν να ενεργοποιηθούν μία ή περισσότερες κάμερες, ξεκινώντας αμέσως τη καταγραφή. Το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες μπορεί στη συνέχεια να αποσταλεί σε ένα ή περισσότερα άτομα, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, SMS ή μέσω Internet στην εφαρμογή του κινητού τηλεφώνου του χρήστη. Οι είσοδοι και οι έξοδοι συναγερμού είναι διαχειρίσιμες μέσω διάφορων τύπων διασύνδεσης όπως, πολλαπλών σειριακών διεπαφών μεγάλων αποστάσεων, όπως RS-422 ή RS-485, καρτών επέκτασης κ.ά.

 

PTZ και dewarping

Ένα VMS παρέχει την δυνατότητα τηλεχειρισμού μίας κάμερας PTZ. Αυτό επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθεί μια πολύ μεγάλη περιοχή ή να εστιάσει σε μία συγκεκριμένη περιοχή ενδιαφέροντος, πραγματοποιώντας αναλογικό ή ψηφιακό zoom. Ακόμα, μία καινοτόμα λειτουργία που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια στα λογισμικά διαχείρισης βίντεο, είναι αυτή που ακούει στο όνομα dewarping. Αυτή η λειτουργία λαμβάνει την εικόνα από τις fisheye κάμερες και  διορθώνει την παραμορφωμένη εικόνα έτσι ώστε να ξαναγίνει γραμμική και τα αντικείμενα να φαίνονται φυσιολογικά.

Φυσικά οι δυνατότητες των VMS δεν περιορίζονται εδώ. Υπάρχουν και άλλες λειτουργίες που θα συναντήσουμε στα λογισμικά όπως, πολλαπλή προβολή μέσω ενός stream, σύνδεση με ταμειακές μηχανές ή POS κ.λπ.

Παρακάτω θα δούμε μερικά από τα συστήματα διαχείρισης βίντεο που διαθέτουν στην παγκόσμια αγορά του κλάδου ασφαλείας οι μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου

 

Bosch Video Management System 8.0

Το Bosch Video Management System 8.0 είναι η νέα διαθέσιμη έκδοση του λογισμικού διαχείρισης βίντεο της Bosch, η οποία προσφέρει απρόσκοπτη διαχείριση ψηφιακού βίντεο, ήχου και δεδομένων, μέσω οποιουδήποτε δικτύου IP. Το BVMS 8.0 δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές ασφαλείας να χειρίζονται αποτελεσματικά ροές βίντεο υψηλής ανάλυσης. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του, είναι η κρυπτογραφημένη επικοινωνία μεταξύ των καμερών της Bosch και του συστήματος διαχείρισης βίντεο για τη βελτίωση της ασφάλειας των δεδομένων. Το σύστημα μπορεί να διαχειριστεί μέχρι και 2.000 κάμερες με ένα μόνο server, μειώνοντας δραματικά το συνολικό κόστος και είναι συμβατό και με προϊόντα τρίτων κατασκευαστών. 

 

Cathexis Vision

Έχοντας παραπάνω από 20 χρόνια εμπειρία στην ανάπτυξη λύσεων και με τη δυναμική παρουσία σε project σε ολόκληρη την υφήλιο έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των integrators παρέχοντας άμεση ανταπόκριση σε όλες τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες, ώστε να χρησιμοποιούν το cathexis σε οποιοδήποτε project και σε οποιοδήποτε κλάδο. Η ομάδα της Cathexis εξέλιξε το εξαιρετικά εύκολο περιβάλλον εργασίας έχοντας σαν γνώμονα την εμπειρική προσέγγιση της κατάστασης, χωρίς να πρέπει να αναλύσετε δεδομένα της κάμερας όπως ύψος, φακό ή γωνία θέασης. Ίσως η πιο σημαντική, κατά την παραμετροποίηση των video analytics λειτουργία, είναι  δυνατότητα ρύθμισής τους, χρησιμοποιώντας το αποθηκευμένο βίντεο μέσα στο ίδιο παράθυρο που εμφανίζεται και στο ζωντανό βίντεο.

Αυτό επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίσει τον αλγόριθμο μέχρι να αισθανθεί απόλυτα σίγουρος για την απόδοσή του. Επιπρόσθετα, μπορεί να πάρει πληροφορίες όσον αφορά την απόδοση των video analytics σε ζωντανό χρόνο, κάνοντας τη διαδικασία παραμετροποίησης πολύ εύκολη και διακριτική. Μέσα από τους διαφορετικούς αλγόριθμους, το Cathexis Vision προσφέρει την ευελιξία, τη λειτουργικότητα και την ευκολία χρήσης με άμεσο αποτέλεσμα τον μεγαλύτερο βαθμό αξιοπιστίας.

 

Dahua-DSS Pro

Το DSS Pro χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική Client Server (C/S), είναι  βασισμένο σε λειτουργικό Windows και χαρακτηρίζεται από υψηλή ευελιξία, εξαιρετική αξιοπιστία, καθώς και επεκτασιμότητα. Το πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στις συσκευές τους 24 ώρες το 24ωρο με πληθώρα επιλογών διασύνδεσης και αποτελείται από το DSS Control Client, το DSS Web Client και το DSS Mobile. Το DSS Control Client παρέχει μεγάλη ευελιξία, καθώς υποστηρίζει την ταυτόχρονη εμφάνιση πολλαπλών οθονών, το DSS Web Client προσφέρει απομακρυσμένη πρόσβαση στο DSS από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης μέσω υπολογιστή, ενώ το DSS Mobile υποστηρίζει επίσης την απομακρυσμένη διαχείριση, ακόμα και τον έλεγχο PTZ καμερών και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να βλέπουν ταυτόχρονα έως και 4 κάμερες. Το DSS Pro υποστηρίζει όλη τη γκάμα προϊόντων της Dahua, αλλά και πληθώρα προϊόντων άλλων κατασκευαστών μέσω  του προτύπου ONVIF. Επιπρόσθετα, ενσωματώνει σύστημα συναγερμού, καθώς και προηγμένες εφαρμογές ασφαλείας, όπως αναγνώριση προσώπου, τεχνολογία LPR για την αναγνώριση της πινακίδας, ενώ για την έγκαιρη απόκριση του συστήματος υποστηρίζει τεχνολογία hot standby. Πέρα από τη βασική εφαρμογή του ως σύστημα διαχείρισης CCTV, το DSS Pro μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε βιομηχανίες όπως το λιανικό εμπόριο, τις τράπεζες, και τα πολυκαταστήματα, για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των καταναλωτών και παράλληλα την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου περιβάλλοντος.

 

Geovision-GV-ASManager

Το GV-ASManager είναι ένα λογισμικό διαχείρισης κατάλληλο τόσο για τις μικρές επιχειρήσεις, όσο και για τις πολυεθνικές, οι οποίες διαθέτουν γραφεία και εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο. Το GV-ASManager μπορεί να διαχειριστεί και να ελέγξει έως 1.000 πίνακες GV-AS / GV-EV και παράλληλα να ενσωματώσει και IP συσκευές, όπως κάμερες ασφαλείας, προσφέροντας ζωντανή αναπαραγωγή βίντεο και συμβάντων. Πιο συγκεκριμένα, το λογισμικό επιτρέπει τη ρύθμιση δικαιωμάτων πρόσβασης, παρέχει λεπτομερή χαρακτηριστικά αναφοράς όπως ανοιχτή πόρτα, παραβίαση πόρτας, άρνηση πρόσβασης κλπ και στέλνει push notifications (φωτογραφία και στιγμιότυπο βίντεο) στο χρήστη μέσω SMS και e-mail. Το σύστημα μπορεί να δεχτεί μέχρι 1.000 χρήστες και 10.000 ομάδες/groups, ενσωματώνει εβδομαδιαία χρονοδιαγράμματα, υποστηρίζει βάσεις δεδομένων τύπου Microsoft Access, SQL και Active Directory και επιτρέπει την εισαγωγή/εξαγωγή δεδομένων (κάρτες και χρήστες) σε μορφή αρχείων Access και Excel. Ακόμα το GV-ASManager μπορεί να υποστηρίξει IP κάμερες και καταγραφικά της Geovision, καθώς και άλλων κατασκευαστών χάρη στα πρωτόκολλα ONVIF, PSIA και RTSP, επιτρέποντας στους χρήστες να ανατρέξουν σε παλαιότερα συμβάντα και να προβάλλουν βίντεο από τις εγγραφές. Τέλος στο σύστημα περιλαμβάνονται τα GV-ASRemote και GV-ASWeb για την πρόσβαση απομακρυσμένα μέσω Η/Υ και web browser.

 

Hikvision- HikCentral

Το HikCentral είναι η νέα προηγμένη, ευέλικτη και ισχυρή πλατφόρμα λογισμικού διαχείρισης video της Hikvision. Το λογισμικό λειτουργεί σε αρχιτεκτονική client – server και παρέχει, μεταξύ των άλλων, δυνατότητες πλήρους διαχείρισης συνδεδεμένων συσκευών, ζωντανή παρακολούθηση video, καταγραφή και αναπαραγωγή, αναπαραγωγή VCA (Video Content Analysis), επιτήρηση εισόδων και έλεγχος εξόδων συσκευών, διασύνδεση με κάμερες αναγνώρισης πινακίδων (ANPR) και κάμερες “people counting”, κλπ. Υποστηρίζει συσκευές CCTV της Hikvision (DVRs, NVRs, CVRs, IP Cameras, Video Servers, Video Decoders), καθώς και άλλων κατασκευαστών, που είναι συμβατές με το πρότυπο ONVIF. Στις λειτουργίες του περιλαμβάνονται: υποστήριξη χαρτών και κατόψεων πολλαπλών επίπεδων, δυναμική ανταπόκριση του software στα συμβάντα που δημιουργούνται από τις συσκευές, ενεργοποίηση εξόδων με βάση συμβάντα, διαγνωστικός έλεγχος της κατάστασης των servers, δυναμική επιλογή της ροής θέασης, κ.λπ. Η πλατφόρμα έχει δυνατότητα υποστήριξης μέχρι και 1.024 συσκευών και 3.000 καμερών ανά server (CMS).

{gallery}6342{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...