Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 | 20:33

Concept Smoke Screen Sentinel S35

Νέα συσκευή παραγωγής ομίχλης

Συχνά τα παραδοσιακά συστήματα ασφαλείας δεν μπορούν να αποτρέψουν ένα διαρρήκτη. Οι σύγχρονοι εγκληματίες δεν αποθαρρύνονται από τα τυποποιημένα συστήματα ασφαλείας και έχουν πολλούς τρόπους για να τα παρακάμψουν. Η ανάπτυξη των συσκευών παραγωγής ομίχλης τα τελευταία χρόνια έδωσε την λύση σε αυτό το πρόβλημα, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους και την περιουσία τους.
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Συχνά τα παραδοσιακά συστήματα ασφαλείας δεν μπορούν να αποτρέψουν ένα διαρρήκτη. Οι σύγχρονοι εγκληματίες δεν αποθαρρύνονται από τα τυποποιημένα συστήματα ασφαλείας και έχουν πολλούς τρόπους για να τα παρακάμψουν. Η ανάπτυξη των συσκευών παραγωγής ομίχλης τα τελευταία χρόνια έδωσε την λύση σε αυτό το πρόβλημα, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους και την περιουσία τους.

Οι συσκευές τις Concept Smoke Screen είναι ιδανικές για τοποθέτηση σε πληθώρα εγκαταστάσεων όπως τράπεζες, χρυσοχοΐα μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γραφεία, super market, server room ακόμα και στο σπίτι. Τα μεγάλα καταστήματα λιανικής πώλησης και τα σούπερ μάρκετ είναι συχνός στόχος για τους εγκληματίες. Οι επιθέσεις σε αυτού του τύπου τις εγκαταστάσεις διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα, ωστόσο οι απώλειες μπορεί να είναι αρκετά υψηλές.

Ένα σπασμένο παράθυρο μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί, η απώλεια όμως των αποθεμάτων και ο τραυματισμός ενός εργαζομένου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Οι εν λόγω συσκευές είναι αποτελεσματικές ακόμα και σε μεγάλες εγκαταστάσεις, όπως αποθήκες με τεράστια αποθέματα. Έτσι, όταν κάποιος αποφασίσει να εισβάλει σε μία αποθήκη ακόμα και με φορτηγό, μια σειρά συνδεδεμένων συσκευών θα εκτοξεύσει ταυτόχρονα καπνό γεμίζοντας ολόκληρο το κτήριο. Ο καπνός αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 2 ώρες ανάλογα με την συσκευή.

Αυτό το μήνα δοκιμάζουμε τη μηχανή παραγωγής ομίχλης S35 της Concept Smoke Screen, η οποία «αντιμετωπίζει» έναν επίδοξο εγκληματία και τον αναγκάζει να φύγει άμεσα από τον χώρο μας. Το S35 και γενικά η προϊοντική σειρά της εταιρίας «Sentinel» (S55/ 70/100), γεμίζει μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα ένα δωμάτιο με πυκνή-ακίνδυνη ομίχλη καθιστώντας την ορατότητα σχεδόν μηδενική.

 

Χαρακτηριστικά

Η σειρά Sentinel έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα σύστημα συναγερμού ή αυτόνομα. Η σειρά περιλαμβάνει μερικές από τις πιο προηγμένες γεννήτριες καπνού ασφαλείας στον κόσμο χαρίζοντας υψηλά επίπεδα απόδοσης και αξιοπιστίας. Το S35 αποτελεί την μικρότερη μονάδα της σειράς, έρχεται με συμπαγές και ανθεκτικό χαλύβδινο περίβλημα με λευκό φινίρισμα και είναι κατάλληλο για χώρους μέχρι 75cm3. Τα μεγαλύτερα μηχανήματα της σειράς S55/70/100 διαθέτουν δίπλες αντιστάσεις που υπόσχονται ταχύτερο χρόνο προθέρμανσης, καλύτερη ποιότητα ομίχλης, ώστε να είναι ποιο στιβαρή στο χώρο και φυσικά μεγαλύτερη εγγύηση για τη λειτουργία του  μηχανήματος και στις ποιο απαιτητικές εγκαταστάσεις. Οι πολλαπλοί βραχίονες της συσκευής μειώνουν το χρόνο εγκατάστασης, αλλά και το χρόνο αποσύνδεσης προσφέροντας μεγάλη ευκολία στον εγκαταστάτη.

ΜΟΤΟ: Ο καπνός μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 120 λεπτά σε ένα χώρο χωρίς αερισμό.

 Άλλα χαρακτηριστικά όπως η μπαταρία για back up λειτουργία, καθιστούν το S35 εξαιρετικά ευέλικτο, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως διακρίνεται και για το πολύ χαμηλό κόστος του ανά ψεκασμό. Όλα τα μηχανήματα της σειράς είναι σχεδιασμένα να έχουν πολλαπλούς ψεκασμούς στην εγκατάσταση από 4 έως 9 φορές, κάτι που εξασφαλίζει να υπάρχει διαρκή ομίχλη στο χώρο, σε συνεργασία πάντα με το σύστημα συναγερμού. Ακόμα, έρχεται με λειτουργία Turbo για μέγιστη παραγωγή καπνού σε περιοχές «κρίσιμης» σημασίας, διαθέτει μια σειρά διαφορετικών ακροφυσίων για να παράγει διαφορετικά αποτελέσματα και LCD οθόνη για την τροποποίηση των ρυθμίσεων και την αναφορά συμβάντων/προβλημάτων. Η ξηρή ομίχλη που παράγεται, δεν αφήνει κατάλοιπα και δεν βλάπτει εσάς ή τα προϊόντα ενός χώρου, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως με την ακύρωση ενός alarm διακόπτεται και ο ψεκασμός. Η συσκευή συμμορφώνεται με τις διεθνείς προδιαγραφές IEC62642: 8 και τα ευρωπαϊκά πρότυπα EN50131: 8

Την προϊοντική σειρά Sentinel συμπληρώνουν οι συσκευές S55 (για χώρους μέχρι 150cm3), S70 (για χώρους μέχρι 300cm3) και S100 (για χώρους μέχρι και 600cm3). Το S35 δέχεται φιάλη των 500ml, ενώ τα υπόλοιπα μοντέλα φιάλη των 1000ml. Μαζί με τις εν λόγω συσκευές διατίθεται και ένας μετρητής καπνού με keyswitch και LED στην πρόσοψή του, ένα ηχείο που παράγει ήχο 127dB και ένας προβολέας ο οποίος παράγει έντονο φωτισμό.

SOUND BARRIER S3B

Το S3B είναι μία μπάρα ήχου, η οποία συμπληρώνει «τέλεια» την συσκευή καπνού. Με την ενεργοποίηση της συσκευής δημιουργείται ένας «ανυπόφορος» ήχος που αναγκάζει κάθε εισβολέα να εγκαταλείψει την περιοχή. Χάρις στον εξαιρετικό σχεδιασμό του το S3B μπορεί να εγκατασταθεί με «διακριτικό» τρόπο ακόμα και στα πιο σύγχρονα περιβάλλοντα (γραφεία, οικίες κ.λπ.) και μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο ή σε οροφή.

INFO
  • Artion Security Systems ΑΕ
  • Λ. Θηβών 71 & Αριστοβούλου, 121 36 Περιστέρι
  • τηλ: 210-5712000 | fax: 211-8002861
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.artion-sec.gr
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.