Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 | 20:36

Οι λύσεις της Hikvision στα εμπορικά καταστήματα

Η βιομηχανία του λιανικού εμπορίου παγκοσμίως, βρίσκεται υπό συνεχείς αλλαγές, καθώς «αγωνίζεται» να συμβαδίσει με τις εξελίξεις που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες και γενικότερα η ψηφιακή εποχή. Η έλευση και η ραγδαία ανάπτυξη των ηλεκτρονικών αγορών έχει αναδιαμορφώσει την πορεία του κλάδου των λιανικών πωλήσεων και τώρα τα καταστήματα αυτά αναζητούν...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Η βιομηχανία του λιανικού εμπορίου παγκοσμίως, βρίσκεται υπό συνεχείς αλλαγές, καθώς «αγωνίζεται» να συμβαδίσει με τις εξελίξεις που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες και γενικότερα η ψηφιακή εποχή. Η έλευση και η ραγδαία ανάπτυξη των ηλεκτρονικών αγορών έχει αναδιαμορφώσει την πορεία του κλάδου των λιανικών πωλήσεων και τώρα τα καταστήματα αυτά αναζητούν νέους και καινοτόμους τρόπους επιβίωσης.

Οι πελάτες κάνουν μία έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας ιστότοπους εταιρειών, ιστότοπους σύγκρισης προϊόντων, αλλά και κριτικές, ώστε να λάβουν μια απόφαση σχετικά με το προϊόν που θα αγοράσουν.  Οι online αγορές έχουν γνωρίσει τεράστια αύξηση, ωστόσο έρευνες έχουν δείξει ότι το 90% των παγκόσμιων πωλήσεων λιανικής εξακολουθούν να πραγματοποιούνται σε φυσικά καταστήματα. Έτσι, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων πρέπει να στρέψουν την προσοχή στον πελάτη, αλλά και στην εμπειρία που προσφέρει συνολικά το ίδιο το κατάστημα σε αυτόν. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες χρειάζονται ένα ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης για να μπορέσουν να διαχειριστούν όλα αυτά τα δεδομένα.

Η Hikvision έρχεται να δώσει τη λύση με τις κάμερες της σειράς «PanoVu» (εικόνα 1), οι οποίες είναι ιδανικές για τοποθέτηση σε μεγάλους και μικρούς εμπορικούς χώρους. Οι πρωτοποριακές πανοραμικές κάμερες της εταιρίας μπορούν να δώσουν στο κέντρο ελέγχου εικόνες από διαφορετικούς διαδρόμους, καθώς ενσωματώνουν πολλαπλούς φακούς, με αποτέλεσμα να εξαλείφουν την ανάγκη για εγκατάσταση επιπρόσθετων καμερών. Για τις ανάγκες των εν λόγω καταστημάτων χρησιμοποιούνται και οι κάμερες Lightfighter ή κάμερες με ευρεία δυναμική εμβέλεια (WDR) που εστιάζουν στην είσοδο για να καταγράψουν εκείνους που έρχονται, ακόμα και όταν έχουν σκιαγραφηθεί με φωτεινό υπόβαθρο.

Η πρωτοποριακή σειρά καμερών παρέχει μεγάλη ισχύ και ευφυΐα, αυξάνοντας την απόδοσης του συστήματος επιτήρησης, ενώ οι αλγόριθμοι βαθιάς μάθησης της Hikvision παρέχουν εκπληκτικά ακριβείς αναλύσεις περιεχομένου βίντεο (VCA). Η αναγνώριση προσώπου, η καταμέτρηση ατόμων και το ANPR, μπορούν τώρα να εφαρμοστούν αξιόπιστα σε υπάρχοντα και νέα συστήματα παρακολούθησης παρέχοντας ένα εξελιγμένο επίπεδο παρακολούθησης και ενεργοποίησης συναγερμού και ειδοποιήσεων κατά τη διάρκεια περιστατικών. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που ένας καταστηματάρχης θελήσει να δει πόσοι πελάτες έρχονται, τι κοιτάζουν και ποιοι είναι;

Η χρήση της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει τη συλλογή όλων αυτών των δεδομένων. Ειδικότερα, η πρωτοποριακή σειρά καμερών «DeepinView» παρέχει μεγάλη ισχύ και ευφυΐα, αυξάνοντας την απόδοσης του συστήματος επιτήρησης, ενώ οι αλγόριθμοι βαθιάς μάθησης της Hikvision παρέχουν εκπληκτικά ακριβείς αναλύσεις περιεχομένου βίντεο (VCA). Η αναγνώριση προσώπου, η καταμέτρηση ατόμων και το ANPR, μπορούν τώρα να εφαρμοστούν αξιόπιστα σε υπάρχοντα και νέα συστήματα παρακολούθησης παρέχοντας ένα εξελιγμένο επίπεδο παρακολούθησης και ενεργοποίησης συναγερμού και ειδοποιήσεων κατά τη διάρκεια περιστατικών.

 Μία έρευνα αναφέρει πως το 59% των ιδιοκτητών σε καταστήματα μόδας στο Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιεί τουλάχιστον μία λύση για την αναγνώριση προσώπου, την καταμέτρηση ατόμων, ακόμα και θερμικές κάμερες, για να δουν πόσα άτομα εισέρχονται από την πόρτα, αλλά και τις δημοφιλείς περιοχές του καταστήματος.

Τα δεδομένα αυτά αποκτούν περισσότερο ενδιαφέρον, όταν συνδυαστούν με τα NVR της σειράς DeepinMind. Το υλικό από όλες τις κάμερες του χώρου μπορεί να αποθηκευτεί και να αναλυθεί στα νέα πρωτοποριακά DeepinMind NVR της Hikvision, ενώ η πλήρης διαχείριση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω των λογισμικών iVMS και HikCentral, καθιστώντας το όλο σύστημα ευέλικτο και ικανό να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις των καταστημάτων. Τα NVR παρέχουν στον χρήστη καινοτόμες λειτουργίες αναζήτησης, υποστηρίζουν συμπίεση H.265+, καθώς και λειτουργίες hot swapping με RAID 0/1/5/6/10.

Τα «high-end» καταστήματα, χρησιμοποιούν επίσης την τεχνολογία παρακολούθησης και την τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσουν την εμπειρία αγορών και να προσφέρουν στους πελάτες μια βελτιωμένη υπηρεσία. Με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου (και πάντα με την έγκριση των πελατών), μία κάμερα θα μπορούσε να αναγνωρίσει ένα «VIP» πελάτη και αμέσως να ειδοποιηθεί ένας εκ των υπαλλήλων του καταστήματος για να τον εξυπηρετήσει άμεσα. Όλα αυτά βοηθούν τους ιδιοκτήτες στο να δημιουργήσουν μια διαισθητική και ταυτόχρονα διασκεδαστική εμπειρία και τελικά να βελτιώσουν την εικόνα του καταστήματός τους.

Το κλίμα για τους ιδιοκτήτες καταστημάτων αλλάζει παρά την ραγδαία ανάπτυξη των ηλεκτρονικών αγορών. Χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες που προσφέρει ο κλάδος της ασφάλειας αναβαθμίζουμε την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε και παράλληλα προστατεύουμε τα περιουσιακά μας στοιχεία.

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.