Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
19 Δεκεμβρίου 2018 20:53

PROVISION-ISR SH-16200A-5(1U)

5-Υβριδικό DVR 16 καναλιών

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
67b42f5f98b2cd1e9f21d8841031343f XL 2ba2326c

Η PROVISION ISR είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρία με έδρα το Ισραήλ, αλλά και την Κίνα, που ειδικεύεται στην κατασκευή αξιόπιστων και υψηλής ποιότητας προϊόντων CCTV. Κατανοώντας πλήρως τις ανάγκες των εγκαταστατών, αλλά και των συνεργατών της, η PROVISION ISR κατάφερε να δημιουργήσει ένα πλήρες φάσμα συσκευών…

Η PROVISION ISR είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρία με έδρα το Ισραήλ, αλλά και την Κίνα, που ειδικεύεται στην κατασκευή αξιόπιστων και υψηλής ποιότητας προϊόντων CCTV. Κατανοώντας πλήρως τις ανάγκες των εγκαταστατών, αλλά και των συνεργατών της, η  PROVISION ISR κατάφερε να δημιουργήσει ένα πλήρες φάσμα συσκευών βιντεοεπιτήρησης για κάθε εφαρμογή και τύπο εγκατάστασης.

Αυτό το μήνα είχαμε στη διάθεσή μας από την Signal Electronics Security, επίσημο αντιπρόσωπο της PROVISION ISR στην Ελλάδα, το all in one καταγραφικό SH-16200A-5(1U)  και την Bullet κάμερα Ι4-350AVF.

SH-16200A-5(1U)

Το SH-16200A-5(1U) είναι ένα καταγραφικό το οποίο έρχεται με πρότυπο συμπίεσης Η.264 High profile για να μειώσει τις απαιτήσεις του bandwidth, καθώς και αυτές του αποθηκευτικού χώρου. Σαν 5-Υβριδικό που είναι, επιτρέπει στον επαγγελματία εγκαταστάτη να το χρησιμοποιεί σε νέες, αλλά και υφιστάμενες εγκαταστάσεις. Πιο συγκεκριμένα το εν λόγω καταγραφικό μπορεί να δεχτεί κάμερες τεχνολογίας AHD/TVI στα 5MP (10FPS ανά κανάλι), CVI/CVBS και IP στα 4MP (30/25FPS ανά κανάλι), ενώ είναι συμβατό με τα πρωτόκολλα Pelco D, Pelco P, Samsung, Visca, CoC , αλλά και το ONVIF, για να είναι διαλειτουργικό και με προϊόντα άλλων κατασκευαστών.

 Στην πρόσοψή του διαθέτει 3 φωτεινές ενδείξεις (REC / NET / PWR) και μία θύρα USB2.0, ενώ στο πίσω μέρος του θα συναντήσουμε μία θύρα USB 3.0, από μία έξοδο VGA και HDMI σε 4K ανάλυση, 4 εισόδους και μία έξοδο ήχου, 4 εισόδους και 1 έξοδο alarm και μία θύρα RS-485 για τον έλεγχο PTZ καμερών (εικόνα 1). Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει 2 σκληρούς δίσκους χωρητικότητας ως 8TB ο καθένας. Το καταγραφικό συνοδεύεται από τροφοδοτικό, ένα ποντίκι USB και ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο.

I4-350AVF

Για τις ανάγκες του review, στη διάθεσή μας είχαμε και την Bullet κάμερα της Provision-ISR «I4-350AVF». Η κάμερα διαθέτει αισθητήρα 1/2.7” με φακό 2.8-12mm (91°-25°), ανάλυση 5 Megapixels 2592(H)×1944(V) και 4 ενσωματωμένα IR με εμβέλεια 40 μέτρων. Η I4-350AVF είναι συμβατή με τεχνολογίες AHD /TVI (5MP), καθώς και AHD / CVI / TVI (4MP), ενώ χάρη στην τεχνολογία CoC, μαζί με το σήμα video μεταφέρεται από το ομοαξονικό και το μενού OSD της κάμερας, χωρίς να απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός. Τέλος, η κάμερα έρχεται με διακόπτες DIP Switch πάνω στο καλώδιο της, για εναλλαγή μεταξύ των σημάτων που αναφέραμε παραπάνω. Μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μεταξύ -30°C~+50°C και παρουσιάζει ανοχή στη σκόνη και το νερό, χάρη στο βαθμό στεγανότητας IP66.

OSSIA

Tο OSSIA αποτελεί την νέα πλατφόρμα λογισμικού για τα NVR και DVR της PROVISION-ISR. Το εν λόγω λογισμικό διαθέτει μία σειρά από εργαλεία και προηγμένες λειτουργίες και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρει μεγάλη ευελιξία στον τελικό χρήστη. Ας δούμε μερικά από τα κυριότερα χαρακτηριστικά.

Αρχικά, η Bullet κάμερα που συνδέσαμε στο καταγραφικό αναγνωρίστηκε άμεσα, δίχως να πρέπει να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ρυθμίσεις. Στην αρχική οθόνη μπορούμε να προβάλλουμε ταυτόχρονα εικόνα από όλες τις κάμερες που είναι συνδεδεμένες στο καταγραφικό, από μία κάμερα της επιλογής μας και γενικότερα να ρυθμίσουμε την απεικόνιση τους με τον τρόπο που εμείς θέλουμε. Για την άμεση αναπαραγωγή, την άμεση εγγραφή, την ρύθμιση της εικόνας, αλλά και για τη λήψη ενός στιγμιότυπου, διατίθεται μια μπάρα επιλογών στο κάτω μέρος της εικόνας. Όσο αφορά το κυρίως μενού του καταγραφικού, σε αυτό θα συναντήσουμε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για την εγγραφή και την αναπαραγωγή των βίντεο, τις ρυθμίσεις που αφορούν την εικόνα από τις κάμερες, τις «έξυπνες» λειτουργίες κ.λπ.

Η εγγραφή κάθε καναλιού μπορεί να είναι αυτόματη, χειροκίνητη ή να επιτευχθεί με τη δημιουργία ωραρίων (εικόνα 4). Ένα ωράριο μπορεί να τροποποιηθεί, ώστε μια εγγραφή βίντεο να ξεκινάει όταν ενεργοποιείται ένας συναγερμός, όταν ανιχνευτεί μία κίνηση, ή ακόμα και με συνδυασμό των παραπάνω. Όταν ενεργοποιηθεί ένα από τα alarm event που αναφέραμε παραπάνω, τότε το DVR μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να ξεκινήσει την εγγραφή και να προβάλει το κανάλι από το οποίο προήλθε ο συναγερμός και να αποστείλει μηνύματα ειδοποιήσεων στους χρήστες μέσω email.

Στην επιλογή «αναπαραγωγή», μέσα από το μενού ρυθμίσεων του καταγραφικού, μπορούμε να αναζητήσουμε παλαιότερες εγγραφές, βάσει ώρας, ημερομηνίας, σε περίπτωση ανίχνευσης κίνησης ή μέσω της ευφυής ανίχνευσης.

Σε περίπτωση συναγερμού που προέρχεται από ανίχνευση κίνησης ή εξωτερική μονάδα (π.χ. ραντάρ), το  καταγραφικό αποστέλλει push notification στο κινητό, και ο χρήστης μπορεί να με το πάτημα ενός πλήκτρου να βρεθεί μέσα στην εφαρμογή ώστε να αξιολογήσει το συμβάν.

Ακόμα θα συναντήσουμε και άλλες ρυθμίσεις όπως αυτή στην οποία μπορούμε να ορίσουμε μία «μάσκα» για κάθε κάμερα (εικόνα 5), να ελέγξουμε απομακρυσμένα PTZ κάμερες, να τροποποιήσουμε τις ρυθμίσεις μίας εικόνας (φωτεινότητα, αντίθεση, απόχρωση κ.λπ.), ακόμα και να προσαρμόσουμε την ευαισθησία μίας κάμερας (εικόνα 6), ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

Απομακρυσμένη προβολή και διαχείριση

Η απομακρυσμένη πρόσβαση στο DVR μπορεί να επιτευχθεί με πολλαπλούς τρόπους. Αρχικά μπορούμε να έχουμε πρόσβαση μέσω web browser, πληκτρολογώντας την διεύθυνση IP του καταγραφικού και μετά εισάγοντας τα στοιχεία μας (username/password). Μέσω του browser, ο χρήστης μπορεί να αναπαράγει και να προβάλει ζωντανό βίντεο από τις κάμερες και να παραμετροποιήσει τις ρυθμίσεις των καμερών και γενικότερα του καταγραφικού. Εναλλακτικά, αν θέλουμε πρόσβαση μέσω κινητού, μπορούμε να κατεβάσουμε την εφαρμογή Provision CAM2 App, η οποία διατίθεται δωρεάν τόσο για android, όσο και για iOS συσκευές. Η απομακρυσμένη σύνδεση επιτυγχάνεται εύκολα μέσω του σταθερού  διακομιστή CLOUD της Provision-ISR, χωρίς να απαιτούνται περεταίρω ρυθμίσεις όπως DDNS, Port forward κτλ. Τέλος, η διαχείριση του εξοπλισμού μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω του δωρεάν CMS της εταιρίας. Το λογισμικό διαχείρισης είναι συμβατό με όλα τα προϊόντα της εταιρίας και προσφέρει προηγμένες λειτουργίες και χαρακτηριστικά, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τον εγκαταστάτη ακόμα και στις πιο απαιτητικές  εφαρμογές.

{gallery}6591{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...