Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 | 19:53

Hikvision Turbo HD PIR

Αναβαθμίστε την περιμετρική προστασία σας με τις νέες κάμερες

Η περιμετρική προστασία υπάρχει εδώ και χιλιετίες, από πύργους και τάφρους, μέχρι σύγχρονα τείχη και συρματοπλέγματα. Η σύγχρονη τεχνολογία μας φέρνει διάφορους τύπους συστημάτων ηλεκτρονικής περιμετρικής προστασίας, τα οποία εντοπίζουν ενδεχόμενους εισβολείς.
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Η περιμετρική προστασία υπάρχει εδώ και χιλιετίες, από πύργους και τάφρους, μέχρι  σύγχρονα τείχη και συρματοπλέγματα. Η σύγχρονη τεχνολογία μας φέρνει διάφορους τύπους συστημάτων ηλεκτρονικής περιμετρικής προστασίας, τα οποία εντοπίζουν ενδεχόμενους εισβολείς.

Τώρα, τα περισσότερα παραδοσιακά συστήματα περιμετρικής προστασίας χρησιμοποιούν ενεργή υπέρυθρη ανίχνευση ωστόσο, αυτή η μέθοδος ανίχνευσης υπολείπεται της σταθερότητας και της αξιοπιστίας, καθώς το παραδοσιακό IR δεν μπορεί να κάνει ακριβείς προβλέψεις. Επιπλέον, το έδαφος, το περιβάλλον και άλλοι παράγοντες συχνά προκαλούν  ψευδείς συναγερμούς ή άλλα ανακριβή αποτελέσματα.

Για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, η νέα Passive Infrared (PIR) Turbo HD κάμερα της Hikvision χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες παρακολούθησης βίντεο για τη βελτίωση της ακρίβειας των συναγερμών και την πρόληψη των εισβολών, με την περιμετρική προστασία να μεταβαίνει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά αυτής της κάμερας είναι η ταχύτητα απόκρισης και η ακρίβεια συναγερμού όταν παραβιαστεί ο χώρος μας. Η κάμερα διαθέτει ενσωματωμένο ανιχνευτή PIR που συλλαμβάνει το υπέρυθρο φως που εκπέμπεται από τα ανθρώπινα σώματα, ξεχωρίζοντάς το, από άλλο οπτικό θόρυβο. Ακόμα η εν λόγω κάμερα μπορεί να συνδυαστεί με το DVR της σειράς «Κ» (Turbo HD), ώστε να φιλτράρει τους ψευδείς συναγερμούς που προκαλούνται από τους κινούμενους στόχους. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται ο αποθηκευτικός χώρος, το κόστος και η αναζήτηση γίνεται αποτελεσματικότερη. Επιπλέον, η κάμερα μπορεί να παράγει ένα ισχυρό λαμπρό λευκό φλας που λειτουργεί ως προειδοποιητικό σήμα για να σταματήσει ένα επίδοξο εισβολέα.

Ο αισθητήρας PIR, έχει ενσωματωθεί σε τέσσερα μοντέλα της εταιρίας (σειρά DS-2CExxD8T-PIR L), με αποτέλεσμα να τον συναντήσουμε σε πολλές μορφές (bullet, dome cube) και έχει εύρος ανίχνευσης 11 μέτρα.

Οι κάμερες είναι επίσης εξοπλισμένες με τεχνολογία εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού, ώστε να μπορούν να παράγουν διαυγείς, υψηλής ποιότητας εικόνες ακόμα και σε σενάρια χαμηλού φωτισμού (έως 0.005 lux). Οι εν λόγω κάμερες είναι πραγματικά χρήσιμες και σε ιδιωτικές κατοικίες ή μικρά καταστήματα λιανικής, όπου το κόστος είναι κρίσιμος παράγοντας.

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.