Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 | 19:55

Dahua Starlight Show

Μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του κλάδου της ασφάλειας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Η ομάδα της KEEPER Hellas φιλοξένησε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την σειρά ευρωπαϊκών event, «Starlight Show» της Dahua Technologies. Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης με στόχο την παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων ασφαλείας. Τα στελέχη της Dahua σε συνεργασία με την KEEPER Hellas...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Η ομάδα της KEEPER Hellas φιλοξένησε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την σειρά ευρωπαϊκών event, «Starlight Show» της Dahua Technologies. Η εν λόγω εκδήλωση πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης με στόχο την παρουσίαση καινοτόμων προϊόντων ασφαλείας. Τα στελέχη της Dahua σε συνεργασία με την KEEPER Hellas παρουσίασαν στο κοινό νέα προϊόντα, εργαλεία και πρωτοποριακές τεχνολογίες και το Security Report έδωσε το παρόν για να σας μεταφέρει όλα τα νέα της κορυφαίας εκδήλωσης.

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στον πολυχώρο Αθηναΐς στον βοτανικό, το Dahua Starlight Show. Κατά γενική ομολογία, η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για 1η φορά στην χώρα μας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την μεγάλη προσέλευση επαγγελματιών του κλάδου. Τα στελέχη της Dahua, έδειξαν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά μία σειρά εργαλείων, με τα οποία ο σύγχρονος εγκαταστάτης θα εξασφαλίσει μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους και θα παρέχει ταυτόχρονα υπεραξία στον τελικό πελάτη. 

Η εκδήλωσε άνοιξε με το χαιρετισμό του κ Αλέξανδρου Βουκάλη, Εμπορικού Διευθυντή της KEEPER Group ο οποίος αφού ευχαρίστησε το κοινό, ανέλυσε την θεματολογία του event, μίλησε με λίγα λόγια για την νέα πρωτοβουλία που ακούει στο όνομα Dahua Starlight Show και σύστησε στο ελληνικό κοινό τον κ Jacek Weglarz, Υποδιευθυντή και Training Manager της Dahua στην Ευρώπη.

Ο κος Jacek Weglarz, ο οποίος αποτελεί και κορυφαίο μέλος των «CCTV Nerds» της Dahua Technologies, ανάλυσε τις νέες τεχνολογίες που φέρνει στο προσκήνιο πρώτη η Dahua για το 2019 και παρουσίασε λύσεις που αφενός αναβαθμίζουν την τελική λύση και αφετέρου παρέχουν ευκαιρίες για μεγάλα περιθώρια κέρδους στον σύγχρονο εγκαταστάτη. Με άριστη τεχνική κατάρτιση, ο κος Jacek Weglarz στάθηκε στα εργαλεία και την υποστήριξη που παρέχει η Dahua στους συνεργάτες της, μίλησε για το πρωτοποριακό web site της εταιρίας και φυσικά έδωσε έμφαση στο τεράστιο χαρτοφυλάκιο συσκευών και λύσεων που διαθέτει η εταιρία.

Ενημέρωση, υποστήριξη, εκπαίδευση και.. εργαλεία

Ο κος Jacek Weglarz ξεκίνησε λοιπόν τη ομιλία του, μιλώντας για την συνολική υποστήριξη που παρέχει η εταιρία στους εγκαταστάτες-συνεργάτες της. Η Dahua αναγνωρίζει πλήρως τη σημασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, για αυτό παρέχει στους συνεργάτες της ανακοινώσεις σχετικά με ευπάθειες, αλλά και συνιστώμενες μεθόδους πρόληψης. Ακόμα, η εταιρία πραγματοποιεί on line μαθήματα, διαθέτει εκπαιδευτικά βίντεο, παρέχει όλα τα νέα firmware, αλλά και κάθε είδους αναβάθμιση για τις συσκευές της μέσω του Download Center στο website της και φυσικά μία μεγάλη γκάμα εργαλείων, τα οποία αποτελούν μία τεράστια ευκαιρία για μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Το JVSG για παράδειγμα είναι ένα από τα πολλά εργαλεία σχεδίασης βιντεοσυστημάτων, το οποίο είναι απαραίτητο για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας σχεδιασμού του συστήματος επιτήρησης.

 Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το «Product Selector», μία ανανεωμένη πλατφόρμα για την εύκολη αναζήτηση και σύγκριση των προϊόντων (με βάση τα χαρακτηριστικά τους) και για το tester της Dahua «PFM906».Το PFM906 είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τον επαγγελματία εγκαταστάτη που χαρίζει ποιοτική και ασφαλή εργασία σε εγκαταστάσεις και συντηρήσεις συστημάτων CCTV. Διαθέτει IPS οθόνη αφής 7’’, ανάλυση 1920x1200 και υποστηρίζει σήμα από κάμερες τεχνολογίας IP, HDCVI/AHD/TVI/CVBS και SDI. Το tester διαθέτει επίσης μία είσοδο/έξοδο HDMI, θύρα audio in/out, θύρα PoE, ενώ προσφέρει μεγάλη αυτονομία έως και 10 ώρες. Κλείνοντας, ο ομιλητής αναφέρθηκε στις λύσεις που διαθέτει η εταιρία για τα control rooms, αλλά και για το DHI-UAV-D-1000JHV2, ένα... όπλο για την εξουδετέρωση των drone!

Σειρά προϊόντων Lite-Pro-Ultra

Στο κομμάτι που στάθηκε περισσότερο ο εισηγητής κατά την ομιλία του, ήταν οι σειρές προϊόντων της Dahua, Lite, Pro και Ultra. Ωστόσο πριν την ανάλυση των προϊόντων, ο κος Jacek Weglarz έδωσε χρήσιμες πληροφορίες στο κοινό σχετικά με τα megapixel στις κάμερες, μίλησε για το πόσα MP βλέπει το ανθρώπινο μάτι (8), τονίζοντας παράλληλα την χρησιμότητα των Video Analytics στην σημερινή εποχή και έκανε λόγο για την σύγκριση προϊόντων, υπογραμμίζοντας πως τα πολλά MP δεν σημαίνουν απαραίτητα και περισσότερες πληροφορίες..

Ξεκινώντας λοιπόν με την σειρά Lite, ο ομιλητής έκανε μία αναφορά στα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που θα συναντήσουμε. Η εν λόγω σειρά προσφέρει κάμερες σε ανάλυση 2/4/5 και 8MP, διαθέτει αλγόριθμο συμπίεσης Η.264/Η.265, Video Analytics, τεχνολογία HLC (High Light Compensation) για την απεικόνιση πολύ φωτεινών σημείων και WDR στα 120dB για την εξισορρόπηση των διάφορων επιπέδων φωτισμού.

Σειρά, είχε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων «PRO» και η πρωτοποριακή τεχνολογία της Dahua, «ePoE». Η σειρά PRO έρχεται με μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως τον αισθητήρα της SONY Starvis, αλγόριθμο συμπίεσης Η.265+, για μείωση του Bandwidth και αύξηση του αποθηκευτικού χώρου, περισσότερα Video Analytics (παραβίαση γραμμής, απώλεια αντικειμένων κ.ά.) και φυσικά την πρωτοποριακή τεχνολογία που ακούει στο όνομα ePoE. Η Dahua παρουσίασε τον Ιούλιο του 2017 τη νέα σειρά προϊόντων ePoE (Extended power over Ethernet) για την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερων αποστάσεων σε εγκαταστάσεις. Αυτή η νέα τεχνολογία είναι ένας νέος τρόπος για την επίτευξη μετάδοσης μεγάλων αποστάσεων μεταξύ μίας IP κάμερας και ενός switch, βελτιώνοντας την αξιοπιστία και παράλληλα την εξοικονόμηση του κόστους και της καλωδίωσης, αφού δεν είναι απαραίτητη η χρήση αναμεταδότη. Χάρη στη νέα τεχνολογία επιτυγχάνεται πλήρη αμφίδρομη μετάδοση εμβέλειας 800 μέτρων με ταχύτητα 10Mbps ή 300 μέτρων με ταχύτητα 100Mbps, μέσω Cat 5 ή μέσω ομοαξονικού καλωδίου, απλοποιώντας σημαντικά την κατασκευή του δικτύου. Για να γίνει πιο κατανοητή η τεχνολογία ePoE, ο κος Jacek Weglarz, έδειξε και μία σειρά από βίντεο όπου χρησιμοποιήθηκε καλώδιο 900 μέτρων! Κατά την ανάλυση της σειράς PRO, παρουσιάστηκαν και πολλές PTZ κάμερες, όπως οι SD6AE530U-HNI, SD60430U-HNI, SD59430U-HNI και SD6CE230U-HNI.

Τέλος, σειρά είχε η γκάμα προϊόντων ULTRA. H εν λόγω σειρά έρχεται κορυφαία χαρακτηριστικά, όπως advanced video analytics (καταμέτρηση ατόμων, heat maps), WDR στα 140dB, τεχνολογίες SSA, HLC, αλγόριθμους smart defog κ.ά. Η κάμερα καταμέτρησης ατόμων DH-IPCHDW8341XN-3D είναι μία από τις συσκευές που ανήκουν σε αυτή τη σειρά και ενσωματώνει δύο αισθητήρες 1/2.8” progressive scan CMOS στα 3MP (25fps), σταθερό φακό 2.8mm (με επιλογή και στα 3.6mm ), IR LEDs 10 μέτρων, Micro SD memory, προστασία IP67, τροφοδοσία PoE και φυσικά τεχνολογία καταμέτρησης ατόμων. Όσο αφορά τα Video Analytics και συγκεκριμένα τη λειτουργία Heat Map, οι υπεύθυνοι ενός εμπορικού καταστήματος μπορούν χάρη στην εν λόγω κάμερα να καθορίσουν το χρόνο που ξοδεύουν οι επισκέπτες-πελάτες σε συγκεκριμένες περιοχές ενός καταστήματος, να εντοπίσουν τα ενδιαφέροντα σημεία και τις «νεκρές ζώνες». Αυτή η λειτουργία χρησιμοποιείται συχνά σε εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ, μουσεία κ.λπ. και μπορεί να βρει τις προτιμήσεις των πελατών με την πάροδο του χρόνου, προσφέροντας πληροφορίες για το πώς να τοποθετήσει ο υπεύθυνος ενός καταστήματος τα αντικείμενα, ακόμα και να τον βοηθήσει να σχεδιάσει την διάταξη του καταστήματος.

Θερμική Απεικόνιση

Από ένα τέτοιο show δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στις θερμικές κάμερες και τη χρησιμότητα τους στο κλάδο της ασφάλειας και γενικότερα στην καθημερινότητα μας. Ο επίλογος λοιπόν έγινε με τις εν λόγω κάμερες και την δυνατότητά τους να τοποθετηθούν σε πληθώρα εφαρμογών όπως βιομηχανίες, οικίες κ.λπ. Μία από αυτές είναι η Bullet κάμερα της Dahua DH-TPC-BF2120. Ιδανική για εγκατάσταση σε εξωτερικό περιβάλλον, αλλά και εσωτερικούς χώρους όπως εμπορικά καταστήματα, η TPC-BF2120 παρέχει  στο χρήστη μία «all in one» λύση, καθώς διαθέτει δύο αισθητήρες.  Η θερμική κάμερα ενσωματώνει αρχικά ένα αισθητήρα Uncooled VOx Microbolometer με σταθερό φακό 1mm, ανάλυση 160x120 και θερμική ευαισθησία <50mK. Υποστηρίζει όλες τις βασικές λειτουργίες εικόνας, όπως ROI/AGC/FFC, αλλά και τεχνολογία 3D DNR για εξάλειψη των προϊόντων θορύβου σε μία εικόνα. Η οπτική κάμερα έρχεται με αισθητήρα 1/2.8” progressive scan Sony CMOS στα 2MP, σταθερό φακό 4mm, ευαισθησία 0.005 Lux και ένα IR LED το οποίο καλύπτει αποστάσεις έως 35 μέτρων. Η DH-TPC-BF2120 διαθέτει συμπίεση Η.264, επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών CBR-VBR για τη μεταβολή του ρυθμού μετάδοσης δεδομένων και ενσωματώνει πρωτόκολλα ONVIF Profile S & G, PSIA και CGI για τη διαλειτουργικότητα με συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών. Η κάμερα υποστηρίζει πολλαπλές ευφυείς λειτουργίες, όπως ανίχνευση συμπεριφορών, ανάλυση αντικειμένων, τεχνολογία tripwire και είναι ιδανική για την ανίχνευση πυρκαγιών.

Ο Επίλογος του Dahua Starlight Show

Άψογο στην οργάνωση και στην τεχνική ενημέρωση, το Dahua Starlight Show που φιλοξένησε η KEEPER Hellas άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε κάθε παρευρισκόμενο. Τα πολυάριθμα βίντεο, η παρουσίαση δεκάδων προϊόντων και η μεγάλη προσέλευση επαγγελματιών του κλάδου, επιβεβαιώνει ότι Dahua Starlight Show αναδεικνύεται σε κομβικό σημείο αναφοράς για το μέλλον του CCTV.  Η εκδήλωση έκλεισε με ποτό, πλούσιο φαγητό και πολλά δώρα προς τους επισκέπτες.

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.