Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 19 at 09 04 34 TM 471
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
23 Ιανουαρίου 2019 11:51

Milesight MS-N1009-UTP

Αναβαθμίστε την εγκατάστασή σας με την νέα Plug & Play σειρά 4K δικτυακών καταγραφικών

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
d4d55f7f6de352a1ab523242a95a71ca XL 0961f765

Στη σειρά των δικτυακών καταγραφικών της Milesight «1000» θα συναντήσουμε το MS-N1009-UTP, ένα 4K NVR 9 καναλιών με συμπίεση Η.265, το οποίο είναι διαλειτουργικό με όλες τις IP κάμερες που είναι συμβατές με το πρότυπο ONVIF. Αυτό το μήνα είχαμε στη διάθεσή μας από την FORCE ΕΠΕ, αντιπρόσωπο της Milesight στην Ελλάδα, το δικτυακό καταγραφικό MS-N1009-UTP…

Στη σειρά των δικτυακών καταγραφικών της Milesight «1000» θα συναντήσουμε το MS-N1009-UTP, ένα 4K NVR 9 καναλιών με συμπίεση Η.265, το οποίο είναι διαλειτουργικό με όλες τις IP κάμερες που είναι συμβατές με το πρότυπο ONVIF.

Αυτό το μήνα είχαμε στη διάθεσή μας από την FORCE ΕΠΕ, αντιπρόσωπο της Milesight στην Ελλάδα, το δικτυακό καταγραφικό MS-N1009-UTP και τις κάμερες MS-C5363-FPB και MS-C5361-EPB. Το NVR της Milesight αποτελεί ιδανική πρόταση για το χρήστη που θέλει να αναβαθμίσει την εγκατάστασή του. Το NVR υποστηρίζει Dual Stream, 9 κανάλια με ανάλυση καταγραφής  8MP/6MP/5MP/4MP/3MP/1080P/UXGA/720P/D1/VGA/CIF και QCIF, ενώ ενσωματώνει και 4 ανεξάρτητες θύρες PoE για τροφοδοσία και μετάδοση δεδομένων μέσω ενός καλωδίου. Υποστηρίζει ταυτόχρονη παρακολούθηση 8x1080P ή 9x720P δικτυακών καμερών, καθώς και ταυτόχρονη καταγραφή 9x5MP. Αφού συνδέσουμε το καλώδιο, το NVR θα ανιχνεύσει, θα ρυθμίσει και θα αναπαράγει αυτόματα την ζωντανή εικόνα των καμερών, επιτυγχάνοντας ουσιαστικά μία απροβλημάτιστη διαδικασία εγκατάστασης.

Χάρις τον αλγόριθμο Η.265, το NVR υπόσχεται να μειώσει τις απαιτήσεις του Bandwidth, αλλά και αυτές του αποθηκευτικού χώρου και όταν έχει άμεση πρόσβαση σε δικτυακές κάμερες 4K, μπορεί να αποκωδικοποιήσει βίντεο 4K σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας στους χρήστες μία νέα εμπειρία προβολής βίντεο. Ακόμα, είναι συμβατό με τα πρωτόκολλα επικοινωνίας IPv4, IPv6, TCP, UDP, RTP, RTSP, RTCP, HTTP,DNS, DDNS, DHCP, NTP, SNTP, SMTP και UPnP και έρχεται με πληθώρα Video analytics, όπως ανίχνευση-παραβίαση γραμμής, ανίχνευση προσώπου, καταμέτρηση ατόμων κ.λπ.

Με καινοτόμο «θερμικό» σχεδιασμό, αλλά και ενσωματωμένο ανεμιστήρα στο εσωτερικό του, το NVR παρέχει εξαιρετική απόδοση ψύξης, εξασφαλίζοντας την μέγιστη προστασία για τα εξαρτήματα που φιλοξενεί στο εσωτερικό του. Στο πίσω μέρος του θα συναντήσουμε δύο θύρες USB 2.0, μία θύρα HDMI, μία υποδοχή LAN, 4 θύρες PoE RJ45 10/100M. Στο εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει σκληρό δίσκο χωρητικότητας 10GB.

MS-C5363-FPB/C5361-EPB

Για την δοκιμή των δυνατοτήτων του καταγραφικού είχαμε στη διάθεσή μας και τις κάμερες MS-C5363-FPB και MS-C5361-EPB(PTZ). Με εξαιρετικά ευρύ οπτικό πεδίο και υψηλή ανάλυση στα 5MP, οι κάμερες της Milesight παρέχουν έγχρωμες εικόνες υψηλής ευκρίνειας με χαμηλό φωτισμό, φτάνοντας μέχρι και τα 0.0021Lux. Η νέα προηγμένη συμπίεση βίντεο H.265+, μειώνει  τις απαιτήσεις του bandwidth έως και 70-80% σε σχέση με το Η.264, ενώ χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία Super WDR στα 140dB, οι κάμερες της εταιρίας παρέχουν λεπτομερείς εικόνες ακόμα και σε σκηνές με τεράστιες αντιθέσεις φωτεινότητας.  Ειδικότερα, η Mini PoE PTZ Bullet κάμερα προσφέρει τη δυνατότητα γρήγορης και ακριβούς περιστροφής σε κλίση 360 και 75 μοιρών επιτρέποντας παράλληλα στο χρήστη να ρυθμίσει έως και 255  προκαθορισμένες θέσεις-preset. Με οπτικό zoom 12x και IR LED που φτάνουν μέχρι και τα 100 μέτρα, η κάμερα προσφέρει εικόνες υψηλής ευκρίνειας, ανεξάρτητα από την απόσταση του αντικειμένου, ενώ με την λειτουργία «Smart PTZ Detection» μόλις εντοπιστεί κίνηση σε μια περιοχή, η κάμερα θα μετατοπιστεί και θα αρχίσει να καταγράφει αυτόματα.

Με παρόμοιες δυνατότητες θα συναντήσουμε και την mini Bullet κάμερα MS-C5363-FPB. Η εν λόγω κάμερα ενσωματώνει αισθητήρα 1/2.9″ Progressive Scan CMOS,  Motorized φακό 2.8-12mm @F1.4 P-Iris (Optional) και υψηλή ανάλυση στα 2560×1920 (20fps). Επιπρόσθετα, η κάμερα έρχεται με μηχανισμό περιστροφής 3 αξόνων για εύκολη προσαρμογή και διαθέτει προστασία IP67/ΙΚ10, παρουσιάζοντας τεράστια ανοχή σε ακραία καιρικά φαινόμενα, υγρασία, ρίψεις νερού και χτυπήματα. Άξιο αναφοράς είναι πως η κάμερα μπορεί να δώσει συναγερμό σε περίπτωση ανίχνευσης ή αποσύνδεσή της από το δίκτυο, αποστέλλοντας παράλληλα υλικό σε FTP server. Στο εσωτερικό της μπορεί να δεχτεί κάρτες microSD/SDHC και SDXC για να αποθηκεύσει τοπικά βίντεο χωρητικότητας 128GΒ.

NVR-Μενού και δυνατότητες

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του άρθρου, το NVR αναγνώρισε άμεσα την κάμερα MS-C5363-FPB που συνδέσαμε πάνω του, απλοποιώντας την όλη διαδικασία. Πατώντας δεξί κλικ με το ποντίκι πάνω στην οθόνη, μπορούμε να προβάλλουμε ταυτόχρονα εικόνα από όλες τις κάμερες που είναι συνδεδεμένες στο καταγραφικό ή από μία κάμερα της επιλογής μας, αλλάζοντας τον τρόπο προβολής ανάλογα με τις απαιτήσεις μας. Για την άμεση αναπαραγωγή, την άμεση εγγραφή του κάθε καναλιού, αλλά και την παραμετροποίηση της εικόνας (φωτεινότητα, αντίθεση, κ.λπ.) διατίθεται μια μπάρα επιλογών στο κάτω μέρος κάθε καναλιού, ενώ για την είσοδο στο κυρίως μενού του θα πρέπει επίσης να πατήσουμε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης.

Η εγγραφή κάθε καναλιού μπορεί να είναι αυτόματη ή να επιτευχθεί με τη βοήθεια χρονοδιαγραμμάτων και ενεργοποιείται σε περίπτωση συναγερμού, ανίχνευσης κίνησης, ενώ μπορεί να είναι και συνεχόμενη. Εναλλακτικά μπορούμε να το διαμορφώσουμε έτσι ώστε, μια εγγραφή βίντεο να ξεκινάει όταν ενεργοποιείται ένας συναγερμός, όταν ανιχνευτεί μία κίνηση ή με συνδυασμό των παραπάνω.  

Στην επιλογή «αναπαραγωγή», μέσα από το μενού ρυθμίσεων του NVR, μπορούμε να αναζητήσουμε παλαιότερες εγγραφές, βάσει ώρας, ημερομηνίας και σε περίπτωση ανίχνευσης κίνησης, έτσι ώστε να εξοικονομήσουμε χρόνο κατά την αναζήτησή μας.

Ακόμα θα συναντήσουμε και άλλες ρυθμίσεις όπως αυτή στην οποία μπορούμε να ορίσουμε μία «μάσκα» για κάθε κάμερα, να ελέγξουμε απομακρυσμένα PTZ κάμερες, να τροποποιήσουμε τις ρυθμίσεις μίας εικόνας (φωτεινότητα, αντίθεση, απόχρωση κ.λπ.), ακόμα και να προσαρμόσουμε την ευαισθησία μίας κάμερας, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Στο μενού που πραγματοποιούνται οι ρυθμίσεις για τις PTZ κάμερες μπορούμε πολύ απλά να αντιγράψουμε τις ίδιες ρυθμίσεις και σε άλλα κανάλια.

SMART EVENT

Το Smart Event, είναι η κατηγορία στην οποία θα συναντήσουμε την τεχνολογία ανάλυσης περιεχομένου βίντεο (Video Analytics) της Milesight. Τα VCA της εταιρίας μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλούς τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, η λιανική πώληση, η αυτοκινητοβιομηχανία, οι μεταφορές, ο αυτοματισμός στο σπίτι και φυσικά η ασφάλεια. Τα VCA αυξάνουν την απόδοση των καμερών δικτύου της εταιρίας μέσω 8 λειτουργιών ανίχνευσης τα οποία χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, την βασική και την προηγμένη λειτουργία. Ας δούμε μερικά από τα VCA που διαθέτει το καταγραφικό.

Region Entrance/exiting: Αυτή η λειτουργία μας προειδοποιεί σε περίπτωση που κάποιο άτομο εισέλθει ή εξέλθει από ένα χώρο που έχουμε ορίσει υπό προστασία. Οποιαδήποτε είσοδος ή έξοδος ανθρώπων ή αντικειμένων θα προκαλέσει συναγερμό.

Advanced Motion Detection: Η εν λόγω λειτουργία διαφέρει από την κοινή ανίχνευση κίνησης, καθώς μπορεί να φιλτράρει μικρο-αλλαγές, όπως αυτές του φωτισμού, αλλά και φυσικές κινήσεις που προκαλούνται από φύλλα δέντρων.

Tamper Detection: Η λειτουργία αυτή δίνει συναγερμό σε περίπτωση μετακίνησης της κάμερας.

Line Crossing: Η γνωστή πλέον λειτουργία line crossing ή διέλευση γραμμής που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον. Ένα event θα ενεργοποιείται κάθε φορά που η κάμερα ανιχνεύει αντικείμενα που διασχίζουν μια καθορισμένη εικονική γραμμή.

Loitering: Ο αλγόριθμος Loitering επιτρέπει την παραμετροποίηση για την ανίχνευση ενός αντικειμένου που θα παραμείνει σε μία συγκεκριμένη περιοχή σε συγκεκριμένο χρόνο. Ο συναγερμός θα ενεργοποιηθεί όταν το αντικείμενο θα έχει παρουσία σε μία συγκεκριμένη περιοχή που ξεπερνάει τον χρόνο που έχει οριστεί.

Ανίχνευση Ανθρώπου: Η ανίχνευση αυτή χρησιμοποιείται για να διαπιστωθεί αν ένα αντικείμενο είναι άνθρωπος  ή όχι.

Καταμέτρηση ατόμων: Η καταμέτρηση των ατόμων μπορεί να μετρήσει πόσα άτομα εισέρχονται ή εξέρχονται από ένα χώρο.

Να σημειώσουμε πως κατά τη διάρκεια ενός συναγερμού, το NVR μπορεί να ενεργοποιήσει ένα ηχητικό σήμα (όταν π.χ. εντοπιστεί ένας άνθρωπος), να στείλει ένα μήνυμα σε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που του έχουμε ορίσει εμείς, να εμφανίσει στην κεντρική οθόνη ένα pop up event και φυσικά να ξεκινήσει την καταγραφή βίντεο (αν αυτή δεν είναι συνεχόμενη).

Πρόσβαση μέσω web browser

Η πρόσβαση στο NVR μέσω web browser πραγματοποιείται πολύ εύκολα, πληκτρολογώντας απλά την διεύθυνση IP του καταγραφικού στο browser που χρησιμοποιούμε και έπειτα τα στοιχεία μας (username-password). Με παρόμοιο μενού με αυτό του καταγραφικού, ο χρήστης μπορεί μέσω Η/Υ να πάρει τον έλεγχο του καταγραφικού, να δει ζωντανό βίντεο από τις κάμερες που έχει συνδέσει πάνω σε αυτό, να αναπαράγει βίντεο, να παραμετροποιήσει τις ρυθμίσεις δικτύου, αλλά και αυτές των καμερών, κ.ά.

{gallery}6701{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...