Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 15 at 08 25 11 TM 470
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
23 Ιανουαρίου 2019 11:52

Ajax

Το μέλλον των συστημάτων ασφαλείας είναι εδώ!

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F38c7e4abb41f8efec0ba241d78c7e0f0 XL

.Ajax, η εταιρεία που άλλαξε την όψη των συστημάτων ασφαλείας σε όλη την Ευρώπη. Έπειτα από έναν χρόνο εντατικής εργασίας, έρευνας και ανάπτυξης, τα συστήματα Ajax είναι και πάλι ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό, με νέα προϊόντα, λογισμικό και αναβαθμίσεις.

Ajax, η εταιρεία που άλλαξε την όψη των συστημάτων ασφαλείας σε όλη την Ευρώπη. Έπειτα από έναν χρόνο εντατικής εργασίας, έρευνας και ανάπτυξης, τα συστήματα Ajax είναι και πάλι ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό, με νέα προϊόντα, λογισμικό και αναβαθμίσεις.

Το Ajax, είναι ένα μοναδικό κράμα τεχνολογίας και τέχνης. Οι άνθρωποι πίσω από τα συστήματα Ajax ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι καινούργιο. Έτσι, χρειάστηκε να επανακαθορίσουν το τί είναι ουσιαστικά ένα σύστημα ασφαλείας, σχεδιάζοντας ένα σύστημα της νέας εποχής από την αρχή. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός συστήματος που παντρεύει την ασφάλεια, την ευκολία στην χρήση και την αισθητική, προσφέροντας ότι ακριβώς θέλει ο τελικός πελάτης, διευκολύνοντας έτσι στο μέγιστο βαθμό την πώληση του επαγγελματία εγκαταστάτη.

“Θέλουμε να αλλάξουμε την αντίληψη του κόσμου. Τα επαγγελματικά συστήματα ασφαλείας δεν είναι απαραίτητα άσχημα λευκά κουτιά σε μία γωνιά του τοίχου, μπορούν να είναι κομψά και εργονομικά χωρίς να κάνουν εκπτώσεις.”

  • Βαλεντίν Χρυτσένκο, Διευθυντής Μάρκετινγκ των συστημάτων Ajax

 

Ajax Hub Plus – Η νέα εξελιγμένη κεντρική μονάδα

Έπειτα από το Hub, τον εγκέφαλο κάθε εγκατάστασης Ajax, τα συστήματα Ajax ανακοίνωσαν και κυκλοφόρησαν ακόμα ένα κεντρικό πάνελ, το Hub Plus! Το νέο Hub Plus είναι ένα μοναδικό προϊόν που υποστηρίζει ταυτόχρονα Wi-Fi, Ethernet και δύο κάρτες SIM 2G/3G. Το αποκαλούμε “Πρωταθλητή των καναλιών επικοινωνίας” και δικαίως, καθώς σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι πολύ μπροστά!

Χάρη στην επέκταση Wi-Fi, το Hub Plus μπορεί να τοποθετηθεί με ευκολία σε χώρους που εξυπηρετούν την εγκατάσταση, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται τοποθετημένο το router. Ακόμα, όταν μόνο η σύνδεση μέσω Wi-Fi είναι ενεργή, η εμβέλεια της επικοινωνίας μεταξύ του Hub και των ανιχνευτών αυξάνεται έως και 2 φορές. Το Plus εξοικονομεί ακόμα περισσότερη ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει έως 150 περιφερειακές συσκευές, 100 χρήστες και χωρισμό της εγκατάστασης σε έως και 25 partition.

Οι δυνατότητες του υλικού του Hub Plus αυτή τη στιγμή δεν αξιοποιούνται στο 100%, με τις ερχόμενες αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος Malevich να υπόσχονται ακόμα περισσότερες λειτουργίες!

Ajax MotionProtect Outdoor – Ένα χαρισματικό ασύρματο εξωτερικό ραντάρ

Το πολυαναμενόμενο εξωτερικό ραντάρ Ajax MotionProtect Outdoor έφτασε, ξεκινώντας μία νέα σειρά προϊόντων Ajax, για προστασία εξωτερικών χώρων. Με κομψό design, το οποίο εναρμονίζεται με τα υπόλοιπα προϊόντα Ajax, πλαστικά κορυφαίας ποιότητας, προστασία κλάσης IP54 και εργονομική βάση, το MotionProtect Outdoor είναι ένα περιφερειακό που έχει ανάγκη κάθε εξωτερικός χώρος.

Ο εξωτερικός ανιχνευτής MotionProtect Outdoor διαθέτει λειτουργία PET και εξελιγμένες τεχνικές ανάλυσης σήματος που σας προστατεύουν από ψευδείς συναγερμούς. Ο κίνδυνος για σαμποτάζ φυσικά είναι πολύ υψηλότερος σε εξωτερικούς χώρους. Ακριβώς για αυτό το MotionProtect Outdoor είναι εξοπλισμένο με προστασία anti-masking επιπέδου Grade 3. Με απλά λόγια, το να προσπαθήσει κανείς να το μπλοκάρει ή να το καλύψει, θα οδηγήσει αμέσως σε συναγερμό.

Ajax MotionProtect Curtain – Η καλύτερη ασύρματη κουρτίνα της αγοράς

Ο νέος ανιχνευτής MotionProtect Curtain ανιχνεύει κίνηση σε απόσταση της τάξεως των 8 – 10 μέτρων. Διαθέτει λειτουργία PET και υλοποιήσεις, όπως ο έξυπνος αλγόριθμος LISA, που προστατεύει από ψευδείς συναγερμούς. Είναι εξοπλισμένος με δύο ανιχνευτές PIR, φακούς και κάτοπτρα που μπορούν να ρυθμιστούν τόσο φυσικά, όσο και μέσω της εφαρμογής Ajax PRO.

Όπως και το MotionProtect Outdoor, έτσι και το MotionProtect Curtain διαθέτει Tamper και προστασία anti-masking επιπέδου Grade 3, προσφέροντας πραγματικά επαγγελματική προστασία σε κάθε χώρο που τοποθετείται.

Ajax Relay – Οι αυτοματισμοί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολοι όσο τώρα

Το Ajax Relay είναι ένα βολικό εργαλείο που μπορεί να σας βοηθήσει να αυτοματοποιήσετε πολλές διαδικασίες στο σπίτι και στο γραφείο. Η νέα αυτή συσκευή έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει απομακρυσμένα συσκευές χαμηλής τάσης, φέρνοντας το έξυπνο σπίτι ένα βήμα πιο κοντά.
Το Ajax Relay είναι ξηρή επαφή που μπορεί να οδηγήσει φορτία έως 5 Amp, από 0 έως 36 Volt DC. Η τροφοδοσία του ρελέ είναι διαχωρισμένη από την συσκευή (γαλβανικά απομονωμένη), επιτρέποντάς του να συνδεθεί σε άλλα κυκλώματα, προσομοιάζοντας έτσι το μπουτόν ή το διακόπτη.

Ajax Socket – Μία μοναδικά έξυπνη πρίζα για ένα μοναδικά έξυπνο σύστημα

Η έξυπνη υποδοχή που δεν χρειάζεται εγκατάσταση. Συνδέστε την μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με το Hub και εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητές της. Η υποδοχή Ajax Socket είναι εξοπλισμένη με LED που σας δείχνουν την κατανάλωση της συσκευής σε πραγματικό χρόνο. Όσο πιο μωβ η ένδειξη του Socket, τόσο πιο μεγάλη και η κατανάλωση της συσκευής.  Η νέα υποδοχή φυσικά διαθέτει σύστημα προστασίας, όπως και το Ajax WallSwitch ή το Ajax Relay. Έτσι, είναι σίγουρο ότι οι συσκευές που συνδέονται με το Ajax Socket, δεν πρόκειται να πάθουν κάποια βλάβη σε περίπτωση ξαφνικής ανόδου της τάσης.

Ajax Button –  Υπηρεσία Ιατρικής Βοήθειας AtlasMed και αυτοματισμοί με ένα μόνο πάτημα

Το νέο Ajax Button είναι ένα μικρό μπουτόν που μπορείτε να κολλήσετε κάτω από το τραπέζι, να το κρεμάσετε στα κλειδιά σας ή να το έχετε στην τσέπη σας.

Το νέο αυτό περιφερειακό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως:

  • Πλήκτρο Πανικού: Για να στείλετε σήμα έκτακτης ανάγκης στο Κέντρο Λήψης Σημάτων της Atlas Security.
  • Πλήκτρο Βοήθειας: Για να στείλετε σήμα ιατρικής ανάγκης μέσω της πρωτοποριακής υπηρεσίας AtlasMed που παρέχεται μόνο από το Κέντρο Λήψης Σημάτων της Atlas Security.
  • Πλήκτρο Ελέγχου: Για την ρύθμιση αυτοματισμών.

Το Button υποστηρίζει αμφίδρομη επικοινωνία με το Hub. Φυσικά, το ενσωματωμένο LED σας ενημερώνει για την κατάσταση της μεταφοράς και της εκτέλεσης της εντολής σας. Τέλος, όπως και το χειριστήριο Ajax SpaceControl, το Button δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί πριν ή μετά την χρήση, είναι πάντα ενεργό!

Malevich 2.7 – Έξυπνο λογισμικό για ακόμα περισσότερες δυνατότητες

Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε αυτό το άρθρο, δίχως να σας ενημερώσουμε σχετικά με το νέο λειτουργικό σύστημα Malevich 2.7, που θα δώσει νέες δυνατότητες σε κάθε σύστημα Ajax. Το νέο λογισμικό φέρνει λειτουργίες όπως σενάρια χρήσης για προγραμματισμό αυτοματισμών και εναλλακτικούς τρόπους σύνδεσης με Κέντρο Λήψης Σημάτων, μέσω του πρωτοκόλλου SIA.
Κάθε σύστημα, θα είναι πλέον σε θέση να ανταλλάσει πληροφορίες χρησιμοποιώντας είτε το πρωτόκολλο Contact ID μέσω του δέκτη Ajax Translator, είτε μέσω του πρωτοκόλλου SIA.

Ήδη, από τον Αύγουστο του 2018, το λογισμικό Malevich 2.6 είχε εισάγει πολλά καινούργια στοιχεία στα συστήματα Ajax όπως η Λειτουργία Ομάδων, η Λειτουργία Νυκτός και η υποστήριξη του προγράμματος Ajax PRO για τον επαγγελματία εγκαταστάτη. Το νέο Malevich 2.7 θα συνεχίσει δυναμικά αυτό που ξεκίνησε η προηγούμενη έκδοση, δίνοντας στον επαγγελματία περισσότερα εργαλεία, και στον πελάτη ακόμα περισσότερες ανέσεις.

{gallery}6703{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...