Αρθρογραφία . Reviews
Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 | 22:21

Hikvision DS-PWA32-HSR

Νέο ασύρματο πάνελ συναγερμού!

Αυτό το μήνα η akatos.net, μας έστειλε για δοκιμή το ολοκαίνουριο ασύρματο πάνελ συναγερμού της Hikvision, «DS-PWA32-HSR». Το  εν λόγω ασύρματο σύστημα συναγερμού, ανήκει στην νέα πρωτοποριακή σειρά προϊόντων της εταιρίας «AX», η οποία διαθέτει πάνελ 32 ζωνών με υποστήριξη Wi-Fi, LAN, GPRS και 3G / 4G, αλλά και πρωτόκολλα ISAPI και SIA-Contact...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Αυτό το μήνα η akatos.net, μας έστειλε για δοκιμή το ολοκαίνουριο ασύρματο πάνελ συναγερμού της Hikvision, «DS-PWA32-HSR». Το  εν λόγω ασύρματο σύστημα συναγερμού, ανήκει στην νέα πρωτοποριακή σειρά προϊόντων της εταιρίας «AX», η οποία διαθέτει πάνελ 32 ζωνών με υποστήριξη Wi-Fi, LAN, GPRS και 3G / 4G, αλλά και πρωτόκολλα ISAPI και SIA-Contact.

Λίγο πριν το τέλος του 2018 και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, η Hikvision έκανε μία νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, λανσάροντας το ασύρματο πάνελ συναγερμού DS-PWA32-HSR. Το ολοκαίνουριο ασύρματο σύστημα καλύπτει πλήρως όλες τις οικιακές και μικρές εμπορικές εφαρμογές, συνδυάζοντας άψογα την ασφάλεια και την βιντεοεπιτήρηση σε μια ενιαία πλατφόρμα. Το πάνελ χρησιμοποιεί τεχνολογία cloud, προσφέρει πλήρη έλεγχο και είναι παραμετροποιήσιμο μέσω των λογισμικών Hik-Connect, iVMS, καθώς και μέσω web-browser και εφαρμογής.

 Ειδικότερα, το KIT συναγερμού αποτελείται από την κεντρική μονάδα-HUB, μία μαγνητική επαφή, καθώς και ένα παθητικό ανιχνευτή. Το συμπαγές και διακριτικό πάνελ διαθέτει 32 ασύρματες ζώνες, εκ των οποίων οι 2 είναι προγραμματιζόμενες για alarm (κάμερες), υποστηρίζει την αμφίδρομη επικοινωνία των συμβάντων συναγερμού και άλλων σημάτων μέσω LAN, Wi-Fi, και 3G/4G (ανάλογα με το μοντέλο και GPRS) και είναι συμβατό με το ONVIF, για να μπορεί να δεχτεί IP κάμερες της Hikvision, αλλά και άλλων κατασκευαστών.

Ακόμα, το πάνελ επιτρέπει την αποστολή push notification μέσω email και SMS, είναι συμβατό με το πρωτόκολλο SIA-Contact ID, έρχεται με κρυπτογράφηση AES-128-bit και στο εσωτερικό του φιλοξενεί μπαταρία για backup, «4520 mAh». Στην πρόσοψή του διαθέτει ενδείξεις LED, ενώ υποστηρίζει και φωνητικές εντολές, οι οποίες θα ειδοποιήσουν το χρήστη για οποιαδήποτε συμβάντα στο σύστημα (π.χ. όπλιση, αφόπλιση κ.λπ.).

Το KIT συναγερμού συμπληρώνει η μαγνητική επαφή DS-PD1-MC-WWS και ο PIR ανιχνευτής DS-PD2-P10P-W. Η μαγνητική επαφή DS-PD1-MC-WWS, έρχεται με αμφίδρομη ασύρματη τεχνολογία, επικοινωνεί σε συχνότητα 868MHz και είναι ιδανική για πόρτες και παράθυρα. Ενσωματώνει μπαταρία λιθίου CR123A (έως δύο χρόνια διάρκεια ζωής), έρχεται σε διαστάσεις 27mm x 104mm x 25mm και μπορεί να λειτουργήσει σε θερμοκρασίες μεταξύ -10C° και +40°C. Με παρόμοια χαρακτηριστικά θα συναντήσουμε και τον ασύρματο ανιχνευτή  DS-PD2-P10P-W. Χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο αισθητήρα, ο ανιχνευτής μπορεί να εντοπίσει τη διαφορά μεταξύ ενός κατοικίδιου ζώου και ενός εισβολέα (pet immunity έως 24 κιλά ). Ο DS-PD2-P10P-W μπορεί να ανιχνεύσει σε απόσταση 10 μέτρων (με γωνία ανίχνευσης 85° και ταχύτητα 0.3m/s -3.0m/s), είναι αποκλειστικά για εσωτερική χρήση και τοποθετείται σε ύψος μεταξύ 1.8m και 2.4m.

Απομακρυσμένη Πρόσβαση

Η απομακρυσμένη διαχείριση του πάνελ συναγερμού πραγματοποιείται μέσω εφαρμογής, web browser, αλλά και μέσω του γνωστού λογισμικού της Hikvision, IVMS- 4200. Το μενού του πάνελ συναγερμού στον browser προσφέρει μεγάλη ευελιξία και ευκολία στον τελικό χρήστη και θα λέγαμε ότι είναι παρόμοιο με ενός καταγραφικού. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το μενού, ο χρήστης μπορεί να δει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πάνελ συναγερμού, αλλά και τα περιφερειακά του, να δει το status των ζωνών, αλλά και των μπαταριών, να προσθαφαιρέσει χρήστες, ακόμα και τον ίδιο τον εγκαταστάτη! Τέλος, η συμβατότητα του με το Hik-Connect επιτρέπει στους χρήστες να οπλίζουν/αφοπλίζουν από απόσταση, να ελέγχουν το ιστορικό και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις push για οποιαδήποτε γεγονότα.     

Το DS-PWA32-HSR είναι ένα πάνελ συναγερμού το οποίο είναι ιδανικό για οικίες, μικρά γραφεία, ακόμα και περίπτερα. Το ασύρματο σύστημα συνδυάζει άψογα την ασφάλεια και την βιντεοεπιτήρηση σε μια ενιαία πλατφόρμα, καλύπτοντας πλήρως τις βασικές ανάγκες ενός μικρομεσαίου χώρου.

INFO
  • akatos.net
  • Σκρα 26 & Θεσσαλονίκης, 14342 Ν. Φιλαδέλφεια
  • τηλ: 210-8074453 | fax: 210-8074425
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.akatos.net
Κατηγορία Τεύχος 88, Reviews
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.