diagonismos
Αρθρογραφία . Reviews
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 | 14:30

Bosch AMAX Series

Η σύγχρονη οικογένεια πινάκων συναγερμού τώρα και στα ελληνικά!

Οι δημοφιλείς σειρές προϊόντων συναγερμού ΑΜΑX 2100, 3000 και 4000 από την Bosch, έρχονται με όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά, αλλά και νέες πρωτοποριακές δυνατότητες για να καλύψουν τις ανάγκες τόσο του σύγχρονου επαγγελματία εγκαταστάτη όσο και του τελικού χρήστη, που αναζητά ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον. Οι πίνακες συναγερμού που αν μη τι άλλο, είναι γνωστοί...
Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος

Οι δημοφιλείς σειρές προϊόντων συναγερμού ΑΜΑX 2100, 3000 και 4000 από την Bosch, έρχονται με όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά, αλλά και νέες πρωτοποριακές δυνατότητες για να καλύψουν τις ανάγκες τόσο του σύγχρονου επαγγελματία εγκαταστάτη όσο και του τελικού χρήστη, που αναζητά ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον. Οι πίνακες συναγερμού που αν μη τι άλλο, είναι γνωστοί στον επαγγελματία εγκαταστάτη, έρχονται με νέες αναβαθμίσεις και λειτουργίες και ταυτόχρονα, με διαθέσιμη την ελληνική γλώσσα.

 Αυτό το μήνα είχαμε στη διάθεσή μας από την εταιρία ΒΕΝΙΕΡΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, την οικογένεια πινάκων της Bosch ΑΜΑΧ 2100, ΑΜΑΧ 3000 και ΑΜΑΧ 4000. Ιδανική για μικρές και μεσαίες εγκαταστάσεις, η σειρά προϊόντων έρχεται με ενσύρματα, αλλά και υβριδικά μοντέλα για να καλύψει όλες τις απαιτήσεις προστασίας, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως πλέον η γνωστή εφαρμογή για το κινητό RSC+, αλλά και η τελευταία έκδοση του software A-Link plus, υποστηρίζουν την ελληνική γλώσσα! Ας δούμε αναλυτικά τι προσφέρει η κάθε σειρά πινάκων συναγερμού.

AMAX 2100/3000/4000

Σχεδιασμένη για οικίες και μικρού έως μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, η σειρά 2100 περιλαμβάνει 8 ζώνες, 2 περιοχές και διατίθεται σε μεταλλικό περίβλημα με μετασχηματιστή. Ο ενσωματωμένος επιλογέας PSTN αναμεταδίδει έναν συναγερμό μέσω του κοινού τηλεφωνικού δικτύου σε 4 τηλέφωνα ή κέντρο επικοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα αποστέλλεται φωνητικό μήνυμα στον κάτοχο της σταθερής γραμμής ή του κινητού τηλεφώνου για να τον ενημερώσει σχετικά με την παρουσία εισβολέα. Η εγκατάσταση του συστήματος είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες προγραμματισμού, καθώς οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις καλύπτουν ήδη το 90% των διαθέσιμων λειτουργιών. Ο προγραμματισμός μπορεί να γίνει είτε μέσω των πληκτρολογίων AMAX TEXT ή ευκολότερα μέσω του λογισμικού προγραμματισμού A-Link Plus, του οποίου θα δούμε τις δυνατότητες παρακάτω. Με παρόμοιες δυνατότητες θα συναντήσουμε και τις σειρά AMAX 3000, η οποία ενδείκνυται επίσης για μικρού/μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις και οικίες. Οι πίνακες της εν λόγω σειράς είναι Υβριδικοί και περιλαμβάνουν 32 ζώνες και 8 περιοχές. Τέλος, η Υβριδική σειρά 4000, έρχεται με περιλαμβάνει 64 ζώνες και 16 περιοχές.

Τα push notifications που λαμβάνει ο χρήστης δεν αφορούν μόνο την όπλιση/αφόπλιση, αλλά και πολλά άλλα συμβάντα του συστήματος.

Όλοι οι πίνακες ενσωματώνουν τηλεφωνητή, ο οποίος μεταδίδει μέχρι 4 ηχογραφημένα μηνύματα σε σταθερά/κινητά τηλέφωνα σε περίπτωση συναγερμού. Το μεταδιδόμενο ηχητικό μήνυμα, το ηχογραφούμε εμείς  και στη συνέχεια αφού το αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή μας, να το φορτώσουμε στο λογισμικό απομακρυσμένου προγραμματισμού A-Link Plus. Για την πρόσβαση στον πίνακα μέσω του λογισμικού και της εφαρμογής διατίθεται η μονάδα IP επικοινωνίας B426- M. Η κάρτα δικτύου παρέχει αμφίδρομη επικοινωνία με τους πίνακες συναγερμού της Bosch μέσω δικτύων Ethernet IPv4 ή IPv6, είναι κατασκευασμένη για εφαρμογή σε εμπορικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ενώ παρέχει και κρυπτογράφηση για μεγαλύτερη ασφάλεια. Από τη στιγμή που έχουμε στην κατοχή μας τη κάρτα δικτύου, ο εγκαταστάτης μπορεί να συνδεθεί στο cloud της Bosch και να επέμβει στις ρυθμίσεις του πίνακα συναγερμού.

Τέλος, όσο αφορά τους πίνακες, διαθέτουν τα εξής κοινά χαρακτηριστικά: 16 εβδομαδιαία προγράμματα με την επιλογή προσθήκης εξαιρέσεων στο ημερολόγιο, 3 μακροεντολές με δυνατότητα προγραμματισμού, απομακρυσμένες λειτουργίες συντήρησης (π.χ. διαδοχικός έλεγχος, παράκαμψη), λειτουργία «σέρβις» για τον εγκαταστάτη για εύκολο προγραμματισμό χωρίς την ενεργοποίηση συναγερμών ή εξόδων και 4 ενσωματωμένες εξόδους (δύο παρακολουθούμενες). Όλες οι ζώνες είναι κατάλληλες για χρήση με ανίχνευση παραβίασης αισθητήρα (DEOL). Να σημειώσουμε πως οι ασύρματες σειρές πινάκων είναι συμβατές και μπορούν να δεχθούν όλα τα ασύρματα περιφερειακά της σειράς solution και DS, οι οποίες έχουν καταργηθεί.

Δωρεάν Cloud και push notifications, με μοναδικό κόστος για τον εγκαταστάτη η κάρτα δικτύου.

Bosch RSC+

Για την απομακρυσμένη διαχείριση των συστημάτων ασφαλείας AMAX, η Bosch διαθέτει την εφαρμογή για smartphone κινητά Remote Security Control Plus (RSC+). Η εφαρμογή υποστηρίζει όλη τη σειρά πινάκων ασφαλείας BOSCH ΑΜΑΧ (2100, 3000, 4000) με την εγκατάσταση της κάρτας δικτύου B426-M που αναφέραμε παραπάνω. Με όλους τους συμβατούς πίνακες, ο χρήστης θα μπορεί να οπλίσει /αφοπλίσει το σύστημα και τις επιλεγμένες περιοχές, να διαχειριστεί τις εξόδους του συστήματος και να ενημερωθεί για οποιοδήποτε γεγονός του συστήματος μέσα από το αναλυτικό ιστορικό συμβάντων. Όλοι οι ήδη εγκατεστημένοι πίνακες θα μπορούν να υποστηρίξουν τη δυνατότητα της εφαρμογής, μέσω μιας απλής αναβάθμισης του λογισμικού (firmware update) του συστήματος. Τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ, καθώς η εφαρμογή υποστηρίζει πλέον την ελληνική γλώσσα, προσφέροντας μεγαλύτερα οφέλη στον τελικό χρήστη. Όσο αφορά την προσθήκη του πίνακα μέσα στην εφαρμογή, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα, καθώς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σκανάρουμε το QR code της κάρτας δικτύου.

Λογισμικό απομακρυσμένου προγραμματισμού «A-LinkPlus»

Το A-LinkPlus είναι το λογισμικό απομακρυσμένου προγραμματισμού για τους πίνακες της σειράς AMAX. Ιδιαίτερα φιλικό προς τον χρήστη, το λογισμικό επιτρέπει τον προγραμματισμό των πινάκων συναγερμού είτε από απόσταση είτε απλά συνδέοντας απευθείας το καλώδιο USB στον Η/Υ. Το upload/download των αρχείων προγραμματισμού πραγματοποιείται πολύ εύκολα και με μία μόνο κίνηση συνδεόμαστε στο cloud. Το λογισμικό έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ένας επαγγελματίας εγκαταστάτης, όπως το status των ζωνών/εξόδων, πληροφορίες για την κάρτα δικτύου, αναλυτικά reports, αλλά και άλλες δεκάδες χρήσιμες πληροφορίες για τον πίνακα συναγερμού.

Περιφερειακά

To AMAX keypad, είναι ένα πληκτρολόγιο 16 χαρακτήρων με μοντέρνο σχεδιασμό και LCD οθόνη, το οποίο είναι συμβατό με όλους τους πίνακες που παρουσιάσαμε παραπάνω. Διαθέτει ελληνικό μενού, ένδειξη συμβάντων στην οθόνη, αλλά και υψηλής ποιότητας πλήκτρα τα οποία δεν αλλοιώνονται με το πέρασμα του καιρού. Τους πίνακες συναγερμού ωστόσο, συνοδεύουν και πληθώρα άλλων περιφερειακών όπως μαγνητικές επαφές, ανιχνευτές θραύσης κρυστάλλων, ασύρματοι ανιχνευτές PIR κ.λπ.

INFO
  • Βενιέρης Ηλεκτρονικά
  • Κηφισσού & Αγ. Πάυλου 57, 121 32 Περιστέρι
  • τηλ: 210-5752791 | fax: 210-5722675
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.venieris.com
Κατηγορία Τεύχος 89, Reviews
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.