Skip to main content
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 187
securityreport e mag odhgos 2021
19 Μαρτίου 2019 15:34

Συστήματα παραγωγής καπνού

Η νέα τάση για την προστασία των επιχειρήσεων και των περιουσιακών στοιχείων!

Γράφει: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
673ed63e9950f232eb1a27741a25df12 XL 918bf5ee

Η χρήση συσκευών παραγωγής καπνού-ομίχλης ως εργαλείο για την πρόληψη κλοπών, άρχισε να βρίσκει ολοένα και περισσότερο εφαρμογή σε εγκαταστάσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς η ικανότητα των κλεφτών να παρακάμπτουν τα μέτρα ασφαλείας, αυξήθηκε κατά πολύ. Μπορεί οι συναγερμοί ασφαλείας να έχουν κάνει τεράστια άλματα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο μερικές φορές αυτό το μικρό…

Η χρήση συσκευών παραγωγής καπνού-ομίχλης ως εργαλείο για την πρόληψη κλοπών, άρχισε να βρίσκει ολοένα και περισσότερο εφαρμογή σε εγκαταστάσεις τα τελευταία χρόνια, καθώς η ικανότητα των κλεφτών να παρακάμπτουν τα μέτρα ασφαλείας, αυξήθηκε κατά πολύ.

Μπορεί οι συναγερμοί ασφαλείας να έχουν κάνει τεράστια άλματα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο μερικές φορές αυτό το μικρό ολιγόλεπτο κενό που χρειάζεται η αστυνομία ή μία ιδιωτική υπηρεσία ασφαλείας για να φτάσει στο χώρο μας, μπορεί να δώσει την ευκαιρία στον διαρρήκτη να εισέλθει και να «αρπάξει» αυτό που θέλει. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου το σύστημα βιντεοεπιτήρησης ή ο συναγερμός έχουν εξουδετερωθεί. Η αγορά των συσκευών που παράγουν καπνό ασφαλείας αναπτύχθηκε ως μια εναλλακτική μέθοδος, σχεδιασμένη όχι για να αποτρέψει την είσοδο, αλλά να αποτρέψει την απώλεια των περιουσιακών μας αγαθών τη στιγμή που ο διαρρήκτης έχει εισέλθει στο χώρο.

Το πρώτο σύστημα καπνού ασφαλείας σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και εγκαταστάθηκε από την Concept Engineering το 1974 για την προστασία του χρυσού σε θόλους. Το 1993 η Concept παρουσίασε την σειρά Smoke Screen, το πρώτο εμπορικό σύστημα καπνού ασφαλείας που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9000.
Τα συστήματα παραγωγής καπνού έχουν χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών, κοσμηματοπωλείων, καταστημάτων λιανικής πώλησης, αλυσίδων διαχείρισης μετρητών, γραφείων, ATM και φυσικά ιδιωτικών κατοικιών.

Οι μηχανές καπνού ασφαλείας έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης με επιτυχία και για την προστασία του προσωπικού που μεταφέρει ή εισπράττει από ένα χώρο. Η εισαγωγή μιας φορητής γεννήτριας καπνού ασφαλείας έλαβε το βραβείο του καλύτερου νέου φυσικού προϊόντος στην IFSEC το 2009, παρέχοντας στους φορείς μεταφοράς μετρητών, υψηλού επιπέδου προστασία έναντι του αυξημένου κινδύνου κατά τις παραδόσεις μετρητών. Το ίδιο παράδειγμα θα συναντήσουμε και στους ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων ή άλλων εμπορικών χώρων λιανικής πώλησης, οι οποίοι με το που υιοθέτησαν αυτά τα συστήματα ασφαλείας, είδαν δραματική μείωση των ζημιών.
Συχνά οι επιχειρήσεις έχουν στραφεί σε συστήματα καπνού ασφαλείας, όταν άλλες, πιο παραδοσιακές, μέθοδοι ασφαλείας απέτυχαν να αποτρέψουν επαναλαμβανόμενες διαρρήξεις και απώλειες, ενώ δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις όπου φορείς ξένων κρατών επικροτούν και εγκρίνουν τη συγκεκριμένη μέθοδο πρόληψης. Εκτιμάται ότι από τον Ιανουάριο του 2010 υπάρχουν πάνω από 100.000 εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν τα εν λόγω συστήματα ασφαλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα νούμερο που αν μη τι άλλο αναμένεται να αυξηθεί.

Μία από τις κύριες ανησυχίες που έχουν θέσει κατά καιρούς διάφοροι φορείς είναι η πιθανότητα μόλυνσης των χώρων, των αποθεμάτων των προσωπικών αγαθών και φυσικά του ίδιου του ανθρώπου από την παραγόμενη ομίχλη. Οι ανεξάρτητες δοκιμές που διενεργήθηκαν από την Αρχή Ατομικής Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου (Atomic Energy Authority) και από την Molecular Profiles Ltd, για λογαριασμό πολύ γνωστής εταιρίας που κατασκευάζει και διανέμει τέτοιες συσκευές, έδειξαν ότι καλά εγκατεστημένα και σωστά διατηρούμενα συστήματα καπνού ασφαλείας δεν αφήνουν υπολείμματα και ορισμένοι εγκαταστάτες καπνού ασφαλείας παρέχουν εγγύηση για αυτό. Εναλλακτικές ανησυχίες υποδηλώνουν ότι ο καπνός μπορεί να προκαλέσει τον πανικό και να θέσει σε κίνδυνο το προσωπικό. Για να ελαχιστοποιηθεί «και» αυτός ο κίνδυνος, λαμβάνεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή του τόπου εγκατάστασης των γεννητριών καπνού. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο καπνός έχει τώρα το δικό του ευρωπαϊκό πρότυπο EN50131-8, το οποίο δηλώνει συγκεκριμένα ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσει «παγίδα» για τους ίδιους τους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο. Συγκεκριμένα, μερικές από τις οδηγίες αναφέρουν πως:

  • Η εγκατάσταση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί από επαγγελματίες εγκαταστάτες οποίοι έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα.
  • Το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται στις εγκαταστάσεις πρέπει να εκπαιδευτεί.
  • Μετά την ολοκλήρωση, η συσκευή θα πρέπει να δοκιμάζεται.
  • Οι αρχές θα πρέπει να είναι ενημερωμένες σχετικά με την εγκατάσταση.
  • Θα πρέπει να υπάρχουν προειδοποιητικές σημάνσεις στο χώρο.
  • Το ακροφύσιο εκτόξευσης της συσκευής ομίχλης δεν μπλοκάρει. Ορισμένα προϊόντα ενσωματώνουν έναν ηχητικό συναγερμό σε περίπτωση που συμβεί αυτό.

Τα οφέλη και η λειτουργία των συστημάτων παραγωγής καπνού
Οι επιθέσεις σε καταστήματα διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα, ωστόσο οι απώλειες μπορεί να είναι αρκετά υψηλές. Πως όμως λειτουργούν αυτές οι συσκευές σε ένα απρόοπτο συμβάν;
Ο καπνός που παράγεται, είναι στην ουσία μια θερμικά δημιουργούμενη λευκή ομίχλη, που στόχο έχει να παρεμποδίσει τους εισβολείς από το να κλέψουν αγαθά υψηλής αξίας και μπορεί να διαρκέσει έως και 2 ώρες ανάλογα με το μοντέλο. Αποτελείται από γλυκόλη ή γλυκερίνη αναμεμειγμένη με αποσταγμένο νερό, το οποίο εξατμίζεται και στη συνέχεια συμπυκνώνεται στον αέρα, για να σχηματίσει τελικά αυτό το σύννεφο καπνού που καθιστά την όραση σχεδόν μηδενική! Τα παραγόμενα σωματίδια έχουν διάμετρο κατά μέσο όρο 0,2-2,0 μικρομέτρων, πράγμα που σημαίνει ότι η ομίχλη διαλύεται από το χώρο πολύ αργά, επομένως έχει εξαιρετική «μακροζωία». Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως οι κατασκευαστές εισάγουν στην αγορά του κλάδου της ασφάλειας πλέον και κινητές συσκευές καπνού, για να μπορεί ο χρήστης να τα μετακινεί από δωμάτιο σε δωμάτιο, ακόμα και σε οχήματα.
Οι εξελίξεις όμως δεν σταματούν εδώ για τις συσκευές παραγωγής καπνού, αφού πολλά συστήματα είναι διαλειτουργικά και με άλλου τύπου συσκευές, κάνοντας το έργο των διαρρηκτών πολύ δύσκολο, έως ακατόρθωτο. Εκτός από τον καπνό / ομίχλη που δημιουργούν, μερικά συστήματα μπορούν να έρθουν με ενσωματωμένα φώτα που αυξάνουν την αίσθηση του αποπροσανατολισμού στα δωμάτια. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που μπορεί να προστεθεί, είναι ένας μεγάλος συναγερμός ή μπάρες ήχου που παράγουν ένα «ανυπόφορο ήχο και αναγκάζουν κάθε εισβολέα να εγκαταλείψει την περιοχή. Η επίδραση του ήχου που παράγεται από το ηχητικό σύστημα είναι πολύ αποπροσανατολιστική και αναντίρρητα θα κάνει τον διαρρήκτη να τραπεί σε φυγή. Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι πως τα εν λόγω συστήματα καπνού μπορούν να συνδυαστούν με εξαιρετικά εξελιγμένα συστήματα εντολών και ελέγχου. Δηλαδή, μπορούν να δεχθούν εισόδους από έναν αριθμό αισθητήρων και να αποστείλουν σήμα σε ένα απομακρυσμένο κέντρο παρακολούθησης χρησιμοποιώντας ευρέως υποστηριζόμενα προηγμένα πρωτόκολλα.

Επειδή η σωστή τοποθέτηση του συστήματος ομίχλης ασφαλείας είναι εξαιρετικά σημαντική, η συνεργασία με έναν έμπειρο επαγγελματία εγκαταστάτη είναι μονόδρομος. Η σωστή τοποθέτηση ενός συστήματος μας βεβαιώνει πως το σύστημα διανέμει τον καπνό με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. Επιπλέον, εάν οι αισθητήρες που ενεργοποιούν το σύστημα δεν είναι σωστά συνδεδεμένοι με τον μηχανισμό ελέγχου συστημάτων, το σύστημα μπορεί να μην λειτουργεί καθόλου.

Εγκαταστάσεις
Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, οι συσκευές παραγωγής καπνού είναι ιδανικές για τοποθέτηση σε πληθώρα εγκαταστάσεων όπως τράπεζες, χρυσοχοΐα, super market, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γραφεία, server room, ATM ακόμα και στο σπίτι. Ειδικότερα, τα super market, τα οποία είναι και συχνός στόχος επιθέσεων (που διαρκούν μόλις 2 με 3 λεπτά), θα επωφεληθούν σε τεράστιο βαθμό από την εγκατάσταση αυτών των συσκευών. Στην περίπτωση δε που μιλάμε και για γραφεία με πολύ ακριβό εξοπλισμό και server room, η ομίχλη φαντάζει ιδανικό σενάριο. Επιπρόσθετα, αν κάποιος αποφασίσει να εισβάλει ακόμα και σε μία αποθήκη «με φορτηγό», μια σειρά συνδεδεμένων συσκευών θα εκτοξεύσει ταυτόχρονα καπνό γεμίζοντας ολόκληρο το κτήριο. Από την άλλη θα πρέπει να αναφέρουμε και τη χρησιμότητα του καπνού, στα ATM που βρίσκονται στο εσωτερικό μεγάλων εμπορικών χώρων ή σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια. Σε αυτό το σενάριο η ομίχλη, θα αποτελέσει την πρώτη γραμμή άμυνας σε περίπτωση που εισέλθει ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο, στη συνέχεια το έργο αναλαμβάνει ο συναγερμός, οι κάμερες και φυσικά οι αρμόδιες αρχές που έχουν ειδοποιηθεί.

{gallery}6917a{/gallery}

Τι θα συναντήσουμε στην ελληνική αγορά

Η χρήση συσκευών παραγωγής καπνού-ομίχλης ως εργαλείο για την πρόληψη κλοπών, αλλά και άλλων καθημερινών κινδύνων, έχει αρχίσει και αναπτύσσεται έντονα και στην ελληνική αγορά. Ας δούμε λοιπόν με αλφαβητική σειρά ανά κατασκευαστή το υλικό που διαθέτει η ελληνική αγορά από το χώρο των συσκευών παραγωγής καπνού-ομίχληςΓια να μάθετε περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των προϊόντων, καλέστε στα τηλέφωνα που θα βρείτε κάτω από την περιγραφή κάθε προϊόντος ή εναλλακτικά επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες των εταιριών.   

AVS Electronics FOGGY
Το Foggy είναι ιδανικό για την ενεργή προστασία κατοικιών, εμπορικών, βιομηχανικών και στρατιωτικών χώρων, κοσμηματοπωλείων, τραπεζών, καταστημάτων τηλεφωνίας/ υπολογιστών, ενδυμάτων, χώρων στάθμευσης, αποθηκών κ.ά. Το Foggy είναι πιστοποιημένο κατά EN50131-8 από το ευρωπαϊκό εργαστήριο IMQ που εγγυάται την ομαλή λειτουργία με όλους τους πίνακες συναγερμού. Επίσης, το Foggy μπορεί να λειτουργήσει και αυτόνομα με ένα απλό τηλεχειριστήριο ή ένα απλό γραπτό μήνυμα SMS. Μια άλλη πτυχή εξαιρετικής σημασίας είναι ότι η ομίχλη που δημιουργείται είναι ακίνδυνη και δεν αφήνει κατάλοιπα ή οσμές. Το Foggy περιλαμβάνει ένα ψηφιακό σύστημα με μνήμη 1000 συμβάντων με ημερομηνία και ώρα, έτσι ώστε να ελέγχει πλήρως την κατάσταση του, τη χρήση του, τη παρουσία τροφοδοσίας και το υπόλοιπο του όγκου του καπνού. Ο έλεγχος αυτός γίνεται με ένα απλό καλώδιο USB ή χάρη σε μια προαιρετική μονάδα GSM. Με μειωμένο βάρος και πλαίσιο που περιλαμβάνεται, το Foggy μπορεί εύκολα και γρήγορα να εγκατασταθεί τόσο σε τοίχο, όσο και σε οροφή, ακόμη και σε ψευδοροφή ή ένα ντουλάπι τοίχου, χάρη στην προαιρετική επέκταση PRL. Το Foggy είναι εντελώς αθόρυβο και έχει βελτιστοποιηθεί για να λειτουργεί χωρίς ανεμιστήρα.
Rakson, τηλ.: 210-9404000.

Concept Smoke Screen Sentinel series
Οι συσκευές τις Concept Smoke Screen είναι ιδανικές για τοποθέτηση σε πληθώρα εγκαταστάσεων όπως τράπεζες, χρυσοχοΐα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γραφεία, super market, server room ακόμα και στο σπίτι. Τα μεγάλα καταστήματα λιανικής πώλησης και τα σούπερ μάρκετ είναι συχνός στόχος για τους εγκληματίες. Οι επιθέσεις σε αυτού του τύπου τις εγκαταστάσεις διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα, ωστόσο οι απώλειες μπορεί να είναι αρκετά υψηλές. Η σειρά Sentinel έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί σε συνδυασμό με ένα σύστημα συναγερμού ή αυτόνομα. Η σειρά περιλαμβάνει μερικές από τις πιο προηγμένες γεννήτριες καπνού ασφαλείας στον κόσμο χαρίζοντας υψηλά επίπεδα απόδοσης και αξιοπιστίας. Το S35 αποτελεί την μικρότερη μονάδα της σειράς, έρχεται με συμπαγές και ανθεκτικό χαλύβδινο περίβλημα με λευκό φινίρισμα και είναι κατάλληλο για χώρους μέχρι 75m3. Τα μεγαλύτερα μηχανήματα της σειράς S55/70/100 διαθέτουν δίπλες αντιστάσεις που υπόσχονται ταχύτερο χρόνο προθέρμανσης, καλύτερη ποιότητα ομίχλης, ώστε να είναι ποιο στιβαρή στο χώρο και φυσικά μεγαλύτερη εγγύηση για τη λειτουργία του  μηχανήματος και στις ποιο απαιτητικές εγκαταστάσεις. Οι πολλαπλοί βραχίονες της συσκευής μειώνουν το χρόνο εγκατάστασης, αλλά και το χρόνο αποσύνδεσης προσφέροντας μεγάλη ευκολία στον εγκαταστάτη. Την προϊοντική σειρά Sentinel συμπληρώνουν οι συσκευές S55 (για χώρους μέχρι 150m3), S70 (για χώρους μέχρι 300m3) και S100 (για χώρους μέχρι και 600m3). Το S35 δέχεται φιάλη των 500ml, ενώ τα υπόλοιπα μοντέλα φιάλη των 1000ml. Μαζί με τις εν λόγω συσκευές διατίθεται και ένας μετρητής καπνού με keyswitch και LED στην πρόσοψή του, ένα ηχείο που παράγει ήχο 127dB και ένας προβολέας ο οποίος παράγει έντονο φωτισμό.
Artion Security, τηλ.: 210-5712000.

Nubi 4.0
Το Nubi 4.0 μπορεί να συνδεθεί με καλώδιο ή ασύρματα σε οποιοδήποτε υπάρχοντα πίνακα συναγερμού ή να χρησιμοποιηθεί με την ενσωματωμένη λειτουργία συναγερμού διάρρηξης. Η δυνατότητα SMART Wi-Fi μεταμορφώνει το Nubi 4.0 σε απομακρυσμένο σύστημα βιντεοεπιτήρησης. Μέσω εφαρμογής στο smartphone, το tablet ή το PC σας, θα είστε σε θέση να δείτε ζωντανή εικόνα και αν θελήσετε να ενεργοποιήσετε την εκπομπή ομίχλης, ενώ με την ενσωματωμένη δυνατότητα συναγερμού διάρρηξης, θα είστε σε θέση να ενεργοποιήσετε ή να κλείσετε το σύστημα. Η ομίχλη που παράγεται από το Nubi 4.0 δεν είναι τοξική, σε συμφωνία με την οδηγία TLV-STEL EU 2017/164 και ACGIH. Η εν λόγω συσκευή μπορεί να καλύψει χώρους 100m3 , έρχεται με ενσωματωμένη σειρήνα στα 105dB και τροφοδοτείται με 10V DC, καταναλώνοντας 10mA.Ø 
Automatic Alarm Systems, τηλ.: 210-2135884.
Microlink, τηλ.: 210-5786534

STS CLOUD 500
Σχεδιασμένη από τον Ιταλό κατασκευαστή STS, η συσκευή παραγωγής καπνού Cloud 500 έρχεται σε διαστάσεις 35x27cm και εκμηδενίζει το χώρο παραμονής ενός επίδοξου ληστή, προκαλώντας του αποπροσανατολισμό, πανικό και φυσικά μηδενική ορατότητα. Πιο συγκεκριμένα, η συσκευή έρχεται με μηχανική αντλία παραγωγής ομίχλης, ενώ το σύστημα θέρμανσης του υγρού έχει ισχύ 170W και προστατεύεται από μεταλλικό κουτί. Κάθε ρίψη καλύπτει το χώρο με καπνό συνολικού όγκου 200m3 (σε 25 δευτερόλεπτα), ενώ μπορεί να δεχτεί και φιάλη  των 500ml καλύπτοντας χώρους 800m3. Το Cloud 500 έρχεται με χαμηλή κατανάλωση ισχύος (20W), μπαταρία 2Ah, δυνατότητα χρονοπρογραμματισμού για τον εγκαταστάτη, σειριακή θύρα για αναβάθμιση και προστασία υπερθέρμανσης. 
Electrosystems, τηλ.: 210-9640258.

UR Fog
Η ομάδα των επαγγελματιών και μηχανικών της UR Fog δραστηριοποιείται πάνω από 20 χρόνια στην ανάπτυξη συσκευών παραγωγής καπνού και σήμερα τα προϊόντα της εταιρίας, θεωρούνται από τα πιο καινοτόμα και αξιόπιστα που θα συναντήσει κανείς στην εν λόγω αγορά. Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι επαγγελματίες εγκαταστάτες, είναι η ταχύτητα εκτόξευσης και πυκνότητας της ομίχλης. Τα προϊόντα της UR Fog, διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά και ιδιαιτερότητες και καινοτομίες, που καθιστούν το σύστημα ως την ιδανική πρόταση ασφαλείας για γραφεία, επιχειρήσεις, καταστήματα λιανικής, οικίες, αλλά και άλλου τύπου εγκαταστάσεις όπου οι απαιτήσεις είναι υψηλότερες. Η εταιρία διαθέτει πολλές κατηγορίες προϊόντων όπως την Fast Line, την Pro Plus Line, την Pump Line, την Ellipse Line και την Flex, για να μπορεί με αυτό τον τρόπο να ανταποκριθεί σε κάθε απαίτηση και διαφορετικό τύπο εγκατάστασης. Ενδεικτικά αναφέρουμε από την σειρά Fast, το μοντέλο Fast 03 1C, το πιο συμπαγές στην κατηγορία του που καλύπτει 300 κυβικά μέτρα σε μόλις 15 δευτερόλεπτα. Πολύ γρήγορο στην εκτόξευση ομίχλης, το Fast 03 1C έχει έναν ανταλλακτικό κύλινδρο και είναι ικανό να παραγάγει περισσότερα από 600 κυβικά μέτρα καπνού. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έναν μόνο κύλινδρο, επιτρέποντας στον χρήστη/εγκαταστάτη να ορίσει τη διάρκεια χρόνου εκτόξευσης και είναι ιδανικό για καταστήματα, οικίες ακόμα και μηχανήματα ATM.
Novatron Security Distribution, τηλ.: 210-6179919.

VENITEM ONDA VF
Σχεδιασμένη από τον κορυφαίο Ιταλό κατασκευαστή Venitem, η κομψότερη και πιο οικονομική συσκευή παραγωγής καπνού ONDA VF, ήρθε για να αποτελέσει την απόλυτη λύση. Το Ιταλικό Design της ONDA VF την κάνει ελκυστική για κάθε χώρο και σε συνδυασμό με τις μικρές της διαστάσεις 24x32cm, είναι αρκετός λόγος για να την επιλέξει κανείς. Με την καινοτόμα και πιστοποιημένη κάψουλα καπνού της, μπορεί να καλύψει ένα χώρο 100m3 σε 10-20 δευτερόλεπτα, εμποδίζοντας κάθε απόπειρα εισβολής καλύτερα από κάθε άλλη συσκευή. Επιπρόσθετα, ενισχύει την αποτελεσματικότητα της, συνδυάζοντας ενσωματωμένα leds, για strobe effects, ώστε να μπερδέψει ακόμα περισσότερο τον επίδοξο διαρρήκτη και να αποτρέψει περαιτέρω εισβολή. Η ONDS VF, λόγω της χαμηλής της τιμής, ήρθε να διευρύνει αυτή την αγορά, κάνοντάς την κατάλληλη για ακόμη περισσότερες περιπτώσεις όπως, φαρμακεία, περίπτερα-ψιλικατζίδικα, καταστήματα λιανικού εμπορίου, βενζινάδικα, κοσμηματοπωλεία και φυσικά όπου υπάρχουν ταμεία μετρητών που χρίζουν προστασίας. Ωστόσο, η εν λόγω συσκευή είναι ιδανική για εγκατάσταση και σε οικίες, για την αποτροπή εισόδου διαρρηκτών κατά την διάρκεια που βρίσκονται τα μέλη μέσα στην οικία.
KEEPER Hellas, τηλ.: 210-2025705.

{gallery}6917b{/gallery}

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί το Security Report Απριλίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Απριλίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχοςθα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα και δοκιμές π...
  • Athens Electronix 2024

    Athens Electronix 2024

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Διευθυνσιοδοτούμενα συστήματα πυρανίχνευσης της Satel

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα σεμινάριο που διοργάνωσε η ARK Academy στις εγκαταστάσεις της στον Ταύρο, την Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου, με θέμα τα συστήματα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευ...
  • Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Πώς επηρεάζεται ο κατασκευαστικός τομέας από το AI;

    Ο κατασκευαστικός κλάδος, ακρογωνιαίος λίθος της αστικής ανάπτυξης και γενικότερα της οικονομίας, υφίσταται σημαντικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια. Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών, βρίσκεται για μ...
  • Lenkeng AV transmitters

    Lenkeng AV transmitters

    H Lenkeng ιδρύθηκε το 2004 στην Κίνα και είναι ένας από τους κορυφαίους παγκόσμιους κατασκευαστές συστημάτων video transmission, παράγοντας ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα, που ακολουθούν τα τελευ...