22/04/2019

EOS VISION

Νέο σύστημα θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων

Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
Η νέα θυροτηλεόραση 2 καλωδίων χωρίς πολικότητα, της EOS VISION, είναι μια εύκολη και οικονομική λύση για την αντικατάσταση θυροτηλεφώνων ή παλαιότερων θυροτηλεοράσεων, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα καλωδίωση. Αυτό το μήνα η Sigma Security μας έστειλε για δοκιμή το νέο σύστημα θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων της EOS VISION το οποίο είναι ιδανικό για τοποθέτηση...

Η νέα θυροτηλεόραση 2 καλωδίων χωρίς πολικότητα, της EOS VISION, είναι μια εύκολη και οικονομική λύση για την αντικατάσταση θυροτηλεφώνων ή παλαιότερων θυροτηλεοράσεων, χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα καλωδίωση.

Αυτό το μήνα η Sigma Security μας έστειλε για δοκιμή το νέο σύστημα θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων της EOS VISION το οποίο είναι ιδανικό για τοποθέτηση σε μονοκατοικίες ή πολυκατοικίες 2 έως 32 διαμερισμάτων. Το εν λόγω σύστημα υποστηρίζει μέχρι 128 οθόνες και 3 μπουτονιέρες, φτάνοντας αποστάσεις 200 μέτρων.

Το σύστημα διαθέτει μπουτονιέρες από ανοδιωμένο αλουμίνιο με φωτιζόμενα κουδούνια, ενσωματωμένη κάμερα ανάλυσης 1.0MP, LED για νυχτερινή λήψη, καθώς και προαιρετικό ενσωματωμένο αναγνώστη καρτών RFID. Όλες οι οθόνες διαθέτουν ελληνικό μενού, δυνατότητα αυτοκλήσης, ενδοεπικοινωνίας εντός του ίδιου διαμερίσματος ή με άλλα διαμερίσματα, καθώς και δυνατότητα σύνδεσης επιπλέον εξωτερικών καμερών. Επιπρόσθετα, στις οθόνες αφής έχουμε δυνατότητα, με την τοποθέτηση κάρτας μνήμης Micro SD, να πραγματοποιήσουμε καταγραφή φωτογραφιών ή βίντεο από κάθε κλήση που λαμβάνουμε. Επιπλέον, με την προσθήκη του IP module EOS IP-100WF, παρέχεται η δυνατότητα απομακρυσμένου χειρισμού της θυροτηλεόρασης από τον χρήστη, από όπου και αν βρίσκεται, μέσω δωρεάν εφαρμογής για smartphone.

Ειδικότερα για τις ανάγκες του review, η εταιρία μας έστειλε τα μόνιτορ EOS VM-700TC και EOS VM-430, τη μπουτονιέρα EOS VDS-02ID, το IP module EOS IP-100WF, το τροφοδοτικό ράγας DR-60-24, το διαχωριστή ισχύος EOS PS-202 και τον διανεμητή σήματος βίντεο EOS VD-504.

 

EOS VM-700TC/EOS VM-430

Το VM-700TC είναι ένα έγχρωμο touch screen μόνιτορ 7’’ με ανάλυση 800 x 480, το οποίο έρχεται με ελληνικό μενού, αλλά και εφαρμογή για smartphone συσκευές, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο στο χρήστη να απαντήσει και να επιτρέψει την είσοδο στον επισκέπτη από απόσταση. Το μόνιτορ έρχεται με λευκό πλαστικό περίβλημα, μοντέρνο σχεδιασμό και έχει διαστάσεις 185x165x21. Στην πρόσοψή του θα συναντήσουμε ένα μικρόφωνο, ένα μεγάφωνο, δύο πλήκτρα ομιλίας/ξεκλειδώματος και στο πλάι υποδοχή για SD κάρτα, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να αποθηκεύσει στιγμιότυπα εικόνας και βίντεο. Στο πίσω μέρος της συσκευής, θα συναντήσουμε θύρα για τη σύνδεση του κουδουνιού, θύρα σύνδεσης IP και DIP switches για την ρύθμιση του τρόπου λειτουργίας και BUS. Το VM-700TC, διαθέτει 16 επιλεγόμενους ήχους κλήσης, συνδέεται με 2 καλώδια και μπορεί να συνδεθεί και με κάμερες ασφαλείας. Σε περίπτωση που στο σύστημα έχουν εγκατασταθεί περισσότερα από 2 μόνιτορ, ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα μέσα από το μενού να προβάλει βίντεο από το μόνιτορ ή την κάμερα (εφόσον υπάρχει) που επιθυμεί. Με παρόμοιες δυνατότητες θα συναντήσουμε και το EOS VM-430, ένα TFT μόνιτορ 4.3’’ με ανάλυση 480 x 272. Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, το EOS VM-430 διαθέτει δύο πλήκτρα, μεγάφωνο/μικρόφωνο θύρες σύνδεσης IP/ κουδουνιού, ακροδέκτες BUS, καθώς και DIP switch. Να σημειώσουμε πως όλα τα μοντέλα της σειράς επιτρέπουν την ενδοεπικοινωνία μεταξύ τους, τροφοδοτούνται με DC 24V και καταναλώνουν 15mA σε ηρεμία και 350mA όταν είναι ενεργοποιημένα.

EOS VDS-02ID

Η EOS VDS-02ID, είναι μία από τις πολλές μπουτονιέρες που θα συναντήσουμε στο σύστημα θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων της EOS VISION. Η μπουτονιέρα έρχεται με 2 φωτιζόμενα κουδούνια και με ενσωματωμένο αναγνώστη καρτών RFID, τεχνολογίας EM 125 KHz. Κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι, η EOS VDS-02ID παρουσιάζει μεγάλη ανοχή σε χτυπήματα αλλά και σε ρίψεις νερού, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένα LED για νυχτερινή λήψη. Στην πρόσοψή της διαθέτει κάμερα ανάλυσης 1MP, μικρόφωνο, ηχείο, 2 πλήκτρα κλήσης και αναγνώστη RFID καρτών. Στο πίσω μέρος της θα βρούμε όλες τις απαραίτητες θύρες συνδέσεων όπως MIC (μικρόφωνο), SW1 (DIP switch για ρυθμίσεις συστήματος), CN4 (θύρα σύνδεσης πλήκτρων κλήσης), SIP1 (Jumper κλειδαριάς), LED1 (Ενδεικτικό ξεκλειδώματος θύρας) κ.λπ.

ΙP-100WF

Το ΙP-100WF, αποτελεί τη μονάδα σύνδεσης του συστήματος θυροτηλεόρασης EOSVISION στο Internet. Ενώ το μόνιτορ συνδέεται με τη μονάδα IP, η εφαρμογή μπορεί να συνδεθεί και στην μπουτονιέρα επιτρέποντας στο χειριστή να μιλήσει, να ξεκλειδώσει και να παρακολουθήσει την κάμερα από το κινητό του τηλέφωνο. Η συσκευή διαθέτει και υποδοχή για κάρτα SD, επιτρέποντας στο χρήστη να αποθηκεύσει φωτογραφίες ή βίντεο. Η εφαρμογή που είναι συμβατή με το σύστημα θυροτηλεόρασης είναι η «IP intercom». Για να προσθέσετε τη συσκευή μέσα στην εφαρμογή, αρκεί να σκανάρετε το QR code που θα βρείτε στο πλάι του module ή εναλλακτικά να εισάγετε το ID. Μέσω της εφαρμογής ο χρήστης μπορεί να ελέγξει το ιστορικό των κλήσεων να μιλήσει και να ξεκλειδώσει σε πραγματικό χρόνο, καθώς και να αναπαράγει βίντεο.

Το σύστημα θυροτηλεόρασης της EOS VISION ολοκληρώνεται με το τροφοδοτικό ράγας DR-60-24, το διαχωριστή ισχύος EOS PS-202 και τον διανεμητή σήματος βίντεο EOS VD-504. Τέλος, το σύστημα διαθέτει 2 χρόνια εγγύηση και άρτια τεχνική υποστήριξη από την Sigma Security.

INFO
  • Sigma Security
  • Εθνάρχου Μακαρίου 3 & 5, 173 43 Αγ. Δημήτριος
  • τηλ: 210-9716046 | fax: 210-9754864
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.sigmasec.gr, www.smobile.gr
Κατηγορία Τεύχος 90, Reviews

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.