21/05/2019

B&S Electronics IRENE

Ο πρωταγωνιστής της επόμενης γενιάς στις αυτόνομες εξωτερικές σειρήνες!

Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
Η IRENE, είναι η εξέλιξη της εξωτερικής σειρήνας! Δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της B&S Electronics, με σκοπό να καλύψει κάθε ανάγκη της αγοράς, διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωματικών επιλογών (μπροστινό καπάκι και len), ώστε να ταιριάξει σε κάθε εξωτερική απόχρωση του κτηρίου εγκατάστασης.

Η IRENE, είναι η εξέλιξη της εξωτερικής σειρήνας! Δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της B&S Electronics, με σκοπό να καλύψει κάθε ανάγκη της αγοράς, διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωματικών επιλογών (μπροστινό καπάκι και len), ώστε να ταιριάξει σε κάθε εξωτερική απόχρωση του κτηρίου εγκατάστασης.

Η σειρήνα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την B&S Electronics, με κύριο γνώμονα τη διευκόλυνση της διαδικασίας τοποθέτησης για τον εγκαταστάτη αλλά παράλληλα και μια ασφαλέστερη λύση για τον πελάτη.

Χαρακτηριστικά-Δυνατότητες

Η IRENE αποτελείται από 5 μοντέλα, τη Basic, τη Plus, τη Wireless, τη Dummy και τη Luxury και διατίθεται σε μεγάλη ποικιλία χρωματικών επιλογών, με καπάκι,  λευκό, γκρι, μπεζ, μαύρο, carbon και chrome και με len πορτοκαλί, μπλε, κόκκινο, θαλασσί, γκρι και διάφανο. Η νέα σειρήνα έρχεται σε διαστάσεις 25cmx35cmx7cm (ΠxYxB) και διαθέτει ωφέλιμη επιφάνεια για τοποθέτηση λογότυπου (Π=17cm/ Υ=24cm).

Η IRENE ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες σειρήνες του ανταγωνισμού γιατί διαθέτει καινοτόμα χαρακτηριστικά που σχεδιάστηκαν με σκοπό τόσο να βοηθήσουν στην απλοποίηση της διαδικασίας εγκατάστασης της όσο και την δημιουργία ασφαλέστερου προϊόντος για τον τελικό πελάτη.

Ας δούμε παρακάτω μερικά από αυτά.

Η εν λόγω σειρήνα διαθέτει ισχυρό δυναμικό μαγνητικό ηχείο με ακουστική ισχύ στα 120-125dB στο 1 μέτρο (συχνότητα λειτουργίας: 900-3500Ηz), 3 επίπεδα έντασης και 5 διαφορετικούς ήχους συναγερμού, καθώς και ειδική βάση τοποθέτησης του ηχείου προς τον τοίχο για την αποφυγή δολιοφθοράς. Διαθέτει ειδική εσωτερική θέση τοποθέτησης έξτρα Buzzer 12V για δυνατότητα ηχητικών ειδοποιήσεων (π.χ. οπλισμού / αφοπλισμού), 15x SMD LEDs high power περιμετρικά της σειρήνας με οπτική γωνία 300° τοποθετημένα σε μπάρες βακελίτη για σταθερότητα, 14 διαφορετικές λειτουργίες φλας των κεντρικών LEDs και 5 διαφορετικές λειτουργίες φλας των πλαϊνών LEDs.

Περιλαμβάνει εισόδους ξεχωριστής διέγερσης TRG / FIRE / FLS (διέγερση των εισόδων με θετική ή αρνητική εντολή, όπως επίσης και με εφαρμογή ή διακοπή τάσης), επιλογή συναγερμού ή όχι στην απώλεια τάσης, έξοδο Low battery (LB), είσοδο προσωρινής απενεργοποίησης Tamper για την αντικατάσταση της μπαταρίας, βοηθητική έξοδο Alarm OUT για ενεργοποίηση άλλων συσκευών (π.χ. προβολέων), πλήκτρα push για τον προγραμματισμό της σειρήνας και 4x DIP SWITCH για προγραμματισμό των παραμέτρων και δυνατοτήτων της σειρήνας.

Η συσκευή παρέχει ειδική θέση τοποθέτησης μπαταρίας 12V-2,3Ah με άγκιστρα συγκράτησης και ταινία τύπου σκρατς για μεγαλύτερη σταθερότητα (λειτουργεί και με μπαταρία 12V-1,3Ah), ειδικό κύκλωμα φόρτισης και επιτήρησης της μπαταρίας, προστασία σύνδεσης μπαταρίας από ανάποδη πολικότητα-ένδειξη led, καθώς και πλαστικά άγκιστρα για τακτοποίηση των καλωδίων εσωτερικά της σειρήνας. Η IRENE διαθέτει διακόπτη Tamper αποκόλλησης από τον τοίχο και στο καπάκι με επιλογή χρήσης, έξτρα καπάκι προστασίας του κυκλώματος από κακόβουλες ενέργειες και υγρασία, καθώς και ενσωματωμένο αλφάδι για την ορθή τοποθέτηση της σειρήνας, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο μεγάλη ευελιξία στον εγκαταστάτη. Ακόμα διαθέτει ανοξείδωτες βίδες συγκράτησης για το ηχείο, καθώς και για το εξωτερικό περίβλημα.

Στην εγκατάσταση της σειρήνας δεν είναι απαραίτητη η άμεση σύνδεση της τροφοδοσίας από τον πίνακα του συναγερμού. Αυτό βοηθάει στις περιπτώσεις και τις εγκαταστάσεις όπου τοποθετείται πρώτα η σειρήνα και αργότερα ο πίνακας. Σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος η σειρήνα διεγείρεται και χτυπάει ανάλογα με τον προγραμματισμό μέσω Dip Switch που έχει επιλέξει ο εγκαταστάτης. Ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση της σειρήνας, διατίθεται και μία ακόμα έξοδος για την ενεργοποίηση προβολέων ή άλλων εφαρμογών.

Εγκατάσταση

Κατά την εγκατάσταση της σειρήνας, αρχικά θα πρέπει να την τοποθετήσουμε σε υψηλό σημείο ώστε να μην υπάρχει εύκολη πρόσβαση για ενδεχόμενη δολιοφθορά. Στη συνέχεια, στερεώνουμε σωστά τη βάση της σειρήνας με ανάλογες βίδες και πλαστικά ούπα, με την βοήθεια που προσφέρει το αλφάδι, το οποίο είναι ενσωματωμένο στη βάση της σειρήνας. Αφού βιδώσουμε την σειρήνα πρέπει να περάσουμε το καλώδιο σύνδεσης που έρχεται από τον πίνακα συναγερμού μέσα στη βάση της σειρήνας και να συνδέσουμε τα καλώδια στη κλεμοσειρά. Κατόπιν συνδέουμε στους πόλους της μπαταρίας τους ακροδέκτες (μαύρο κόκκινο) και συνεχίζουμε με τον προγραμματισμό της. Μετά τον προγραμματισμό κλείνουμε το καπάκι της σειρήνας/tamper και αυτή μπαίνει σε normal mode, καθώς τα κεντρικά LEDs αρχίζουν να εναλλάσσονται βάση του προγράμματος που επιλέξαμε. Όταν δώσουμε και τροφοδοσία στη σειρήνα από τον πίνακα συναγερμού, είναι έτοιμη για χρήση.

RESET

Για την επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων της σειρήνας, πιέζουμε ταυτόχρονα τα πλήκτρα MENU και SELECT για 2 δευτερόλεπτα μέχρι να αναβοσβήσουν τα LEDs και θα ακουστεί ήχος για επιβεβαίωση. Η σειρήνα όταν είναι σε αναμονή στον προγραμματισμό, μετά από ένα λεπτό αδράνειας επανέρχεται αυτόματα σε Normal Mode.

Περίληψη

Το ταξίδι στο μέλλον της τεχνολογίας και της εξέλιξης των σειρήνων συνεχίζεται αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε διαθέσιμη την IRENE indoor σε δύο μοντέλα και σε πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς… “IRENE παντού” 

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
INFO
  • B&S ELECTRONICS / PGM
  • Ανδρέα Παπανδρέου 54-56, 551 32 Θεσσαλονίκη / Λευκωσίας 68, 121 33 Περιστέρι
  • τηλ: 2310-860272 / 210-5777800 | fax: 2310-860278 / 210-5718080
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.bselectronics.gr
Κατηγορία Τεύχος 91, Reviews

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.