21/05/2019

Hikvision Axiom

Η νέα οικογένεια συστημάτων συναγερμού και οικιακού αυτοματισμού

Γράφτηκε από: Παναγιώτης Αποστολόπουλος
Η HIKVISION είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συστημάτων ασφαλείας στο κόσμο από το 2015. Παρόλο που ξεκίνησε από το CCTV, όπου κατέχει αδιαλείπτως την 1η θέση από το 2011, εξαπλώνεται διαρκώς και σε νέους τομείς. Στα συστήματα ασφαλείας διέθετε ήδη, εδώ και χρόνια, πολλά προϊόντα, τα οποία προορίζονταν κυρίως για άλλες αγορές.

Η HIKVISION είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συστημάτων ασφαλείας στο κόσμο από το 2015. Παρόλο που ξεκίνησε από το CCTV, όπου κατέχει αδιαλείπτως την 1η θέση από το 2011, εξαπλώνεται διαρκώς και σε νέους τομείς. Στα συστήματα ασφαλείας διέθετε ήδη, εδώ και χρόνια, πολλά προϊόντα, τα οποία προορίζονταν κυρίως για άλλες αγορές.

Το 2016 εξαγόρασε τη Βρετανική PYRONIX, η οποία είναι από τις πιο γνωστές και καταξιωμένες κατασκευάστριες συστημάτων συναγερμού της Ευρώπης, με μια επιτυχημένη διαδρομή 30 ετών. Με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της PYRONIX, καθώς και τους ανεξάντλητους πόρους της ίδιας (τμήμα R&D με 16.000 μηχανικούς, μαζική βιομηχανοποιημένη παραγωγή, τεράστια κεφάλαια, οργανωμένο παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων), η HIKVISION εισέρχεται πλέον δυναμικά και στα συστήματα συναγερμού, με τη νέα οικογένεια ασύρματων (και σύντομα υβριδικών) συστημάτων συναγερμού και οικιακού αυτοματισμού Axiom, έτοιμη να κάνει τη διαφορά, όπως και στο CCTV.

Το πρώτα μοντέλα στη σειρά Axiom είναι τα κέντρα ελέγχου (πίνακες) AXHub, τα οποία προσφέρουν μια σειρά από μοναδικές δυνατότητες και λειτουργίες. Συγκεκριμένα, διαθέτουν δοκιμασμένη από την Pyronix αμφίδρομη ασύρματη επικοινωνία 868 ΜΗz με εμβέλεια ως 800 m (σε ανοικτό χώρο) και πλήρη συμβατότητα με όλα τα ασύρματα περιφερειακά της Pyronix. Υποστηρίζουν τεχνολογία IVaaS (Intruder Verification as a Service), που φέρνει τη σύγκλιση των συστημάτων συναγερμού με τα συστήματα CCTV, επιτρέποντας την αξιόπιστη και ενιαία διαχείρισή τους, μέσα από την ίδια εφαρμογή (HIK-Connect) και το ίδιο λογισμικό (iVMS-4200). Διαθέτουν ενσωματωμένη κυλιόμενη προσωρινή μνήμη (buffer) για εγγραφή βίντεο από 2 IP κάμερες και εύκολη ανάκληση του, για οπτική επιβεβαίωση συναγερμού, καθώς και πολλαπλούς κρυπτογραφημένους δίαυλους επικοινωνίας, όπως Ethernet, Wi-Fi και ανάλογα με το μοντέλο, 2G (GPRS) ή και 4G, για σύνδεση μέσω cloud με φορητές συσκευές, λογισμικό iVMS-4200 σε H/Y, κεντρικούς σταθμούς μέσω στάνταρ IP πρωτοκόλλου SIA-DC09 Contact ID και δυνατότητα τηλεφωνικών φωνητικών κλήσεων προς 6 αποδέκτες. Επιπρόσθετα, ενσωματώνουν proximity reader σε επιλεγμένα μοντέλα, για χειρισμό του πίνακα με RFID proximity tags χωρίς κωδικό, παρέχουν φωνητικές οδηγίες κατά τον προγραμματισμό του πίνακα και το χειρισμό του (προς το παρόν στα Αγγλικά) και προσφέρουν γρήγορη εγκατάσταση και εύκολη παραμετροποίηση μέσω του ενσωματωμένου web server του λογισμικού iVMS-4200 ή της εφαρμογής HIK-Connect. H προσθήκη των ασύρματων αισθητηρίων και συσκευών γίνεται πανεύκολα με την πίεση του μπουτόν αυτόματης εκμάθησης που βρίσκεται σε κάθε περιφερειακή συσκευή. Διαθέτει μοντέρνα και διακριτική σχεδίαση που ταιριάζει σε κάθε χώρο και συμβατότητα EN.

Σύγκλιση Συναγερμού και CCTV: Επιβεβαίωση συναγερμού με βίντεο

Μέχρι σήμερα τα συστήματα συναγερμού και CCTV είναι ανεξάρτητα και για να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε οπτικά ένα συναγερμό είναι επίπονο, χρονοβόρο και πολλές φορές όχι αποτελεσματικό. Ορισμένα συστήματα συναγερμού έχουν τη δυνατότητα αποστολής μερικών εικόνων χαμηλής ποιότητας, όταν ενεργοποιείται ο συναγερμός, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του Axiom είναι, ότι η τεχνολογία IVaaS (Intruder Verification as a Service) που χρησιμοποιεί, φέρνει τη σύγκλιση των συστημάτων συναγερμού με τα συστήματα CCTV, επιτρέποντας την αξιόπιστη και ενιαία διαχείρισή τους, μέσα από την ίδια εφαρμογή (HIK-Connect) και το ίδιο λογισμικό (iVMS-4200).

Το Axiom διαθέτει μια κυλιόμενη προσωρινή μνήμη (buffer), στην οποία μπορεί να ορισθεί, κατά τη διαμόρφωση του πίνακα, να εγγράφεται βίντεο από 2 IP κάμερες (HIKVISION ή ONVIF), που ανήκουν στο ίδιο δίκτυο. Σε περίπτωση συναγερμού, αξιοποιείται αυτή η ενδιάμεση μνήμη, παρέχοντας βίντεο 7 δευτερολέπτων για κάθε κάμερα, 5 δευτερόλεπτα πριν το συναγερμό (pre-alarm) και 2 δευτερόλεπτα μετά (post-alarm), απογειώνοντας τη χρηστικότητα του συστήματος, αφού η επιβεβαίωση του συναγερμού μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς να χρειάζεται ψάξιμο καταγραφών. Αυτό επιτρέπει τη λήψη ταχύτερων και πιο αξιόπιστων ενεργητικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση του συμβάντος.

HIK-Connect

Με την εφαρμογή HIK-Connect στο κινητό του, ο τελικός χρήστης, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται στο σπίτι, στο γραφείο ή σε ταξίδι, έχει τον πληρέστερο και ευκολότερο τρόπο να ελέγξει το σύστημά του, Μεταξύ των άλλων μπορεί μέσω της εφαρμογής να:

  • έχει γρήγορη προβολή συμβάντων και εγγραφών βίντεο.
  • ελέγχει την κατάσταση των ασύρματων συσκευών, να αλλάζει ρυθμίσεις, να παρακάμπτει ζώνες, κ.λπ.
  • οπλίζει και να αφοπλίζει εύκολα το σύστημα.
  • παραμετροποιεί το σύστημα (διαφορετικές δυνατότητεςγια τον εγκαταστάτη).
  • βλέπει και να διαχειρίζεται τόσο τις κάμερες όσο και το σύστημα συναγερμού από μία εφαρμογή και σε μία οθόνη. Επίσης, μπορεί να λαμβάνει ειδοποιήσεις στο κινητό του για την κατάσταση του συστήματος, με push notifications (πολύ γρήγορη αποστολή χάρη στο cloud και τους servers της HIKVISION), SMS και φωνητικές κλήσεις.

H HIKVISION παράγει διαφορετικά μοντέλα AXHub, τα οποία διαφοροποιούνται στο αν θα υποστηρίζουν μόνο επικοινωνία LAN (Ethernet) και Wi-Fi ή θα υποστηρίζουν επιπλέον και επικοινωνία μέσω 2G ή 4G, ενώ είναι συμβατά με μία τεράστια γκάμα περιφερειακών συσκευών όπως μπουτόν, επαφές, ραντάρ κ.λπ.

INFO
  • ΗΛΚΑ Α.Ε.
  • Τεμπών 14, 153 42 Αγ. Παρασκευή
  • τηλ: 210-6071510 | fax: 210-6071599
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.ilka.gr
Κατηγορία Τεύχος 91

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο των συστημάτων ασφαλείας.