Skip to main content
DIABASTE DWREAN SEC 148
tech 2024 03 19 at 09 04 34 TM 471
Hermes Banner 1
DIGITAL TV 186
securityreport e mag odhgos 2021
19 Ιουνίου 2019 13:57

Συνέντευξη με τον Strategy Director της IFSEC & FIREX, «Gerry Dunphy»

Γράφει: Αποστολόπουλος Παναγιώτης
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F05%2F7f0421d49c38eb9e220d19d8f7439561 XL

Η IFSEC, αποτελεί αναμφίβολα το κορυφαίο γεγονός για την ασφάλεια στην Ευρώπη και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, φιλοξενεί τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου της ασφάλειας, καθώς και περισσότερους από 27.000 επισκέπτες! Το Security Report ως χορηγός επικοινωνίας της κορυφαίας έκθεσης είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον κ. Gerry Dunphy, «Strategy Director» της IFSEC & FIREX 2019.

Η IFSEC, αποτελεί αναμφίβολα το κορυφαίο γεγονός για την ασφάλεια στην Ευρώπη και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, φιλοξενεί τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου της ασφάλειας, καθώς και περισσότερους από 27.000 επισκέπτες! Το Security Report ως χορηγός επικοινωνίας της κορυφαίας έκθεσης είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον κ. Gerry Dunphy, «Strategy Director» της IFSEC & FIREX 2019.

Η IFSEC 2019 θα είναι η ευκαιρία για κάθε νέο, αλλά και έμπειρο εγκαταστάτη, να μιλήσει «πρόσωπο με πρόσωπο» με περισσότερους από 600 προμηθευτές και κατασκευαστές προϊόντων ασφαλείας. Η διεθνής έκθεση του Λονδίνου καλύπτει πλήρως όλες τις πτυχές του κλάδου της ασφάλειας, όπως την βιντεοεπιτήρηση, την περιμετρική ασφάλεια, τον συναγερμό, τον έλεγχο πρόσβασης και φυσικά ότι έχει να κάνει με την κυβερνοασφάλεια. Η Hikvision, η Dahua, η Honeywell, η Vanderbilt, η TVT κ.ά., είναι μόνο μερικές από τις εκατοντάδες εταιρίες που θα δώσουν το παρόν στον εκθεσιακό χώρο, παρουσιάζοντας στους επαγγελματίες του κλάδου νέα προϊόντα, λύσεις και γενικότερα όλες τις καινοτομίες που φέρνει ο τομέας της ασφάλειας το 2019. Με αφορμή την επίσκεψή μας στην Διεθνή έκθεση του Λονδίνου είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τον Gerry Dunphy» Strategy Director της IFSEC & FIREX.

-Πείτε μας δύο λόγια για την κορυφαία έκθεση των συστημάτων ασφαλείας «IFSEC International»

Η IFSEC αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και κορυφαίες εκθέσεις-εκδηλώσεις για την ασφάλεια παγκοσμίως. Η έκθεση πραγματοποιείται για περισσότερα από 45 χρόνια, γεγονός που την καθιστά απίστευτα μακροχρόνια, αλλά και ένα αποδεδειγμένα, ισχυρό γεγονός για τον κλάδο της ασφάλειας. Φέρνει μαζί αγοραστές και πωλητές από την παγκόσμια αγορά της ασφάλειας και παρόλο που εδρεύει στο Λονδίνο, έχει πολύ ισχυρή και παγκόσμια διάσταση. Παραδοσιακά, περισσότερες από 150 χώρες επισκέπτονται την IFSEC κάθε χρόνο, το οποίο αν το σκεφτείς είναι πάνω από τον μισό κόσμο.

Η IFSEC είναι μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις για την αγορά της ασφάλειας. Αυτό που επιτυγχάνουμε, είναι να φέρουμε κοντά τη βιομηχανία της ασφάλειας με τους προμηθευτές σε ένα τριήμερο που εστιάζει αποκλειστικά στη ασφάλεια. Έχουμε ένα «σύνθημα» για την IFSEC που είναι: “Η ασφάλεια είναι κρίσιμη και η IFSEC απαραίτητη”, επειδή αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να είμαστε η απόλυτη «αρένα» όπου εστιάζει την προσοχή της στην ασφάλεια και πραγματικά κάνει τον κόσμο ασφαλέστερο. Αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε είναι να γνωρίσουμε στο κοινό και τους επισκέπτες νέες τεχνολογίες, κορυφαίους προμηθευτές, κορυφαίους οργανισμούς, κορυφαίους συνεργάτες, κορυφαίους οργανισμούς κατάρτισης και γενικότερα τους ανθρώπους που επηρεάζουν και διαμορφώνουν το μέλλον των συστημάτων ασφαλείας.

Αναφορικά με τους εκθέτες, έχουμε κορυφαίες εταιρίες που επισκέπτονται την έκθεση κάθε χρόνο όπως τη Hikvision, έναν εκ των σημαντικότερων κατασκευαστών παγκοσμίως, την Dahua, τη Uniview κ.λπ. Έχουμε επίσης κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες όπως οι Axis Communications, Texecom και Anyvision από το Ισραήλ. Περισσότεροι από 450 εκθέτες δίνουν κάθε χρόνο το παρόν στην έκθεση και ειδικεύονται σε τομείς όπως η παρακολούθηση βίντεο, η ανάλυση βίντεο, η αναγνώριση προσώπου, η ανίχνευση εισβολέων, ο έλεγχος πρόσβασης, η φυσική και η περιμετρική ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η IFSEC αποτελεί μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων που ονομάζονται «Προστασία και Διαχείριση» και υπάρχουν τρία ακόμα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα με την IFSEC. Αυτές είναι η FIREX, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στην IFSEC, διότι η πυρασφάλεια και η ασφάλεια είναι δύο έννοιες άμεσα συνδεδεμένες μεταξύ τους, η «Safety and Health Expo» που επικεντρώνεται στην ασφάλεια και την υγεία και τέλος το «Facilities Show». Και τα 4 Show αποτελούν μία μοναδική εμπειρία τόσο για τους εκθέτες, όσο και για τους επισκέπτες, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, καθώς υπάρχουν τεράστιες ομοιότητες μεταξύ αυτών των αγορών. Για παράδειγμα, ένας επισκέπτης μπορεί να περπατήσει στην IFSEC ή την FIREX και να συναντήσει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων και τεχνολογιών που πιθανότατα δεν περίμενε να δει πριν. Πιστεύουμε ότι είμαστε μοναδικοί σε αυτήν την αγορά, αλλά και οι πρώτοι σε όλο το κόσμο που καταφέρνουμε κάτι τέτοιο. Το κοινό που επισκέπτεται το τριήμερο show μας, ξεπερνάει τους 50.000 επαγγελματίες.

-Ποιες είναι οι νέες τεχνολογίες και οι νέες τάσεις που συναντάμε στην φετινή έκθεση;

Η μεγάλη λέξη-κλειδί για την ασφάλεια αυτή τη στιγμή είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι η ΤΝ και η χρήση της έχουν διαδοθεί σε ολόκληρο τον τεχνολογικό κόσμο, ενώ όταν η εν λόγω τεχνολογία συνδυαστεί με την ασφάλεια, παρέχει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες καινοτομίες, αλλά και μεγαλύτερη δυναμική. Εταιρείες όπως η Hikvision, χρησιμοποιούν την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και της μηχανικής μάθησης πολύ συχνά για τις ανάγκες της βιντεοεπιτήρησης και συνεχώς λανσάρουν νέες κάμερες με τις λειτουργίες αυτές. Η βιντεοεπιτήρηση έχει γίνει αποτελεσματικότερη χάρις την μηχανική μάθηση και αρχίζει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ασφάλειας. Στην φετινή έκθεση οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν πολλές τέτοιες καινοτομίες. Έχουμε έναν ολοκαίνουργιο εκθέτη που ονομάζεται Anyvision από το Ισραήλ, ο οποίος παρουσιάζει μερικές απίστευτες τεχνολογίες που σχετίζονται με την αναγνώριση προσώπου και την ΤΝ.

Μία ακόμα τάση ακούει στο όνομα converge. Με την πάροδο του χρόνου βλέπουμε ολοένα και περισσότερες τεχνολογίες να βασίζονται σε διαδικτυακά πρωτόκολλα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το «Converged Security Center» είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της IFSEC International, καθώς δείχνει ότι το hardware, το λογισμικό και ακόμη και τα κοινωνικά δίκτυα, μπορούν όλα να συγκλίνουν σε μια ενιαία πλατφόρμα και να παράσχουν στον τελικό χρήστη ένα αποτελεσματικό σύστημα τεχνολογιών.

-Ποιες πιστεύετε πως είναι οι διαφορές του φετινού event σε σχέση με το περσινό;

Αναμφισβήτητα, υπάρχει μια εξάπλωση νέων τεχνολογιών και τα προϊόντα, οι υπηρεσίες, αλλά και οι βιομηχανίες αρχίζουν σιγά – σιγά να πηγαίνουν προς το Cloud. Το Cloud στην ασφάλεια γίνεται αρκετά διαδεδομένο και εταιρίες όπως η Texecom λανσάρουν μία ολόκληρη νέα σειρά τεχνολογιών και προϊόντων που βασίζονται σε αυτό – το αποκαλούν Texecom Cloud. Μπορείτε επίσης να δείτε πως γίνεται μεγάλη χρήση της παρακολούθησης βίντεο ως υπηρεσία (VSaaS) και του έλεγχου πρόσβασης ως υπηρεσία (ACaaS). Οι λύσεις που βασίζονται στο Cloud διαδίδονται ολοένα και περισσότερο και όσοι επισκεφτούν τον εκθεσιακό μας χώρο θα το αντιληφθούν αμέσως!

Ακόμα, βρισκόμαστε στο δεύτερο έτος του «custom lead design program». Με άλλα λόγια έχουμε χρησιμοποιήσει διάφορες εξατομικευμένες τεχνικές marketing και επικοινωνίας με τους επισκέπτες της έκθεσης. Αυτό σημαίνει ότι θα δείτε μια εκδήλωση που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το τι θέλει ο πελάτης και όχι αυτό που πιστεύουμε ότι θέλει ο κλάδος. Ακούσαμε περισσότερο αυτό που ο πελάτης αναμένει να δει στην φετινή έκθεση. Ελπίζουμε να γίνουμε παράδειγμα ενός τόπου όπου θα γεφυρώσουμε το χάσμα της γνώσης ανάμεσα σε ό, τι συμβαίνει στην τεχνολογία και στην αγορά των συστημάτων ασφαλείας και να γίνει ο χώρος όπου οι άνθρωποι έρχονται για να βρουν τις σωστές λύσεις. Πιστεύουμε ότι η βασική λειτουργία της IFSEC είναι να αποτελέσει έναν εκπαιδευτικό ηγέτη και όχι μία μόνο έκθεση όπου οι άνθρωποι έρχονται και αγοράζουν πράγματα. Όλα βασίζονται και είναι σχετικά με τη μάθηση.

 

-Πείτε μας μερικούς λόγους για τους οποίους μία ελληνική εταιρία θα πρέπει να συμμετέχει στην IFSEC ως εκθέτης.

Επειδή κάθε εταιρεία πρέπει να συμμετάσχει σε αυτή την εκδήλωση. Η IFSEC είναι ένα από τα κορυφαία γεγονότα αυτού του είδους στον κόσμο, είναι μια παγκοσμίου φήμης έκθεση και αποτελεί κορυφαίο εμπορικό σήμα στην αγορά της ασφάλειας. Είναι το μέρος όπου όλοι οι επαγγελματίες της ασφάλειας δίνουν ραντεβού, μπορούν να δικτυωθούν με ανθρώπους, να μάθουν για νέες τεχνολογίες που δεν είχαν δει ποτέ πριν και το πιο σημαντικό να βρουν λύσεις που δεν θα βρουν πουθενά αλλού στο κόσμο. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να συναντήσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις νέες τεχνολογίες και τάσεις του κλάδου της ασφάλειας, κάτι που πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό. Μπορείτε να μιλήσετε στους τεχνικούς, μπορείτε να μιλήσετε στους ανθρώπους που είναι οι εγκέφαλοι πίσω από όλα τα προϊόντα και τις τεχνολογίες. Αυτό που πραγματικά θα κερδίσουν οι εκθέτες και οι επισκέπτες, είναι να συναντηθούν με παγκοσμίου φήμης εταιρίες και να γνωρίσουν νέες τεχνολογίες. Το μοναδικό μέρος όπου μπορείτε να το κάνετε αυτό στην Ευρώπη φέτος, είναι η IFSEC.

Ακόμα, όσοι δώσουν το παρόν ακόμα και ως επισκέπτες θα επωφεληθούν ιδιαίτερα μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διεξάγουμε στο Keynote Arena της IFSEC. Το Keynote Arena, έρχεται φέτος με ένα ευρύ φάσμα σεμιναρίων, παρουσιάσεων, αλλά και πραγματικά μεγάλων θεμάτων, όπως η TN, η ασφάλεια στο κυβερνοχώρο, η φυσική ασφάλεια, αλλά και θέματα για την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου μέλλοντος για την κοινωνία. Με λίγα λόγια είναι ένα μέρος για να μάθετε, είναι ένα μέρος για να εμπνευστείτε, να μεταμορφωθείτε, να δείτε την καινοτομία, να συναντήσετε τους συναδέλφους σας, να ανακαλύψετε νέα προϊόντα και να βρείτε νέες λύσεις.

– Τι θα συμβεί σε περίπτωση «σκληρού» Brexit; Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις σας σε αυτή την περίπτωση;

Προφανώς στην περίπτωση αυτή, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι πλέον μέλος της ΕΕ. Για τις εταιρείες που διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, πιθανότατα θα είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Αν θέλουν να πουλήσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε μία αγορά που θα βρίσκεται εκτός της ΕΕ, τότε η IFSEC είναι η ευκαιρία για αυτούς να βρεθούν εκεί. Εξακολουθούμε να προσελκύουμε έναν τεράστιο αριθμό πελατών από άλλες περιοχές και όχι μόνο από την Ευρώπη, αλλά ελπίζουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Ευρώπη για να διασφαλίσουμε ότι οι Ευρωπαίοι πελάτες μας θα έχουν πρόσβαση στην IFSEC χωρίς προβλήματα όπως και στο παρελθόν. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να δούμε, αλλά νομίζω δεν θα επηρεάσει το Brexit την έκθεση.

Ωστόσο, εξετάζουμε και άλλες λύσεις όπως το να πραγματοποιήσουμε την έκθεση και σε άλλα μέρη του κόσμου. Σήμερα εξετάζουμε διάφορα project στην Αίγυπτο, την Κίνα και τη Σαουδική Αραβία. Αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε πραγματικά είναι να φέρνουμε τις λύσεις ασφαλείας μας σε διάφορες «κάθετες» αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τέλος, η επίσκεψη στην IFSEC αποτελεί ένα πολύ καλό λόγο για να έρθετε στο Λονδίνο. Ο λόγος που είμαστε στο Λονδίνο είναι επειδή είναι μια από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου με μεγάλες εγκαταστάσεις και χιλιάδες επισκέπτες.

{gallery}7183{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Security Report Μαρτίου

    Security Report Μαρτίου

    Κυκλοφορεί σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής το περιοδικό Security Report Μαρτίου, πάντα μαζί με το περιοδικό Ψηφιακή Τηλεόραση. Στο νέο τεύχος του Security Report θα βρείτε ενδιαφέροντα ...
  • 9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    9 συστήματα ελέγχου πρόσβασης για ξενοδοχεία

    Ο κλάδος της φιλοξενίας εξελίσσεται ραγδαία, ιδίως στη χώρα μας, όπου καθημερινά εκατοντάδες ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες και στους τουρίστες που καταφθάνουν από το ε...
  • Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός – ΕΡΜΗΣ

    Η Ελληνικός Κεντρικός Σταθμός Α.Ε. – ΕΡΜΗΣ διασφαλίζει τη διαθεσιμότητα και την αδιάλειπτη παροχή των 24/7 Υπηρεσιών Κέντρου Λήψης Ηλεκτρονικών Σημάτων, για την αντιμετώπιση απρόσμενων καταστάσεων...
  • 11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    11 Wi-Fi κάμερες της ANGA για όλες τις απαιτήσεις

    Μία ολοκληρωμένη σειρά 11 Wi-Fi καμερών της ANGA, καθεμία από τις οποίες διαθέτει ένα μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών προσαρμοσμένων για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις, θα βρείτε ...
  • 3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    3 Νέα CCTV testers με υποστήριξη οπτικών ινών από την ΗΛΚΑ

    H ΗΛΚΑ Α.Ε. διαθέτει την πληρέστερη γκάμα all in one CCTV testers τελευταίας γενεάς, με προϊόντα κορυφαίων προδιαγραφών, σε ασυναγώνιστες τιμές. Τα CCTV testers είναι απαραίτητα εργαλεία για τον ε...
  • TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    TP-Link VIGI C540-W & C340 V1/V2

    Η πρωτοποριακή σειρά προϊόντων VIGI της TP-Link έχει σχεδιαστεί για εγκαταστάσεις μικρομεσαίας κλίμακας και περιλαμβάνει κάμερες υψηλής ανάλυσης με προηγμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν καθαρή...